Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Γιάννενα: Ετήσια Γενική Απολογιστική Συνέλευση των Συνταξιούχους του Ο.Α.Ε.Ε., το Σάββατο 30 Μαρτίου, ώρα 10:30 π.μ.


Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και συναδέλφους Συνταξιούχους του Ο.Α.Ε.Ε.,  να πάρουν μέρος στην Ετήσια Γενική Απολογιστική Συνέλευση που θα γίνει το Σάββατο  30 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:30 το πρωί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων οδός Αραβαντινού 5ε. 
Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί με οποιαδήποτε συμμετοχή.
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Απολογισμός Δράσης Δ.Σ.
2. Οικονομικός Απολογισμός
3. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
4. Προγραμματισμός Δράσης για το 2019.

Ο Γιάννης Καραγιάννης παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στα Πράμαντα


Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στα Πράμαντα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.
Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, ο κ. Καραγιάννης παρέστη στη δοξολογία στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής, στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων και τέλος παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση και τους παραδοσιακούς χορούς των μαθητών στην πλατεία του χωριού.

Γιάννενα: Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «120 Δόσεις προς Δ.Ο.Υ. και ΕΦΚΑ Κόκκινα Δάνεια Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Χρεών Επιχειρήσεων, Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αγροτών» Το Σάββατο 6 Απριλίου, ώρα 20:00


Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ιωαννίνων διοργανώνει Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «120 Δόσεις προς Δ.Ο.Υ. και ΕΦΚΑ Κόκκινα Δάνεια Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Χρεών Επιχειρήσεων, Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αγροτών».
Το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 και ώρα 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων  του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Αραβαντινού 5Ε, 1ος όροφος.
Η Ενημερωτική Ημερίδα με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, εστιάζει στην παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης.

Ιερά Μονή Σωσίνου: Με λαμπρότητα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της Απελευθέρωσης του Έθνους και της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με τη συμμετοχή εκατοντάδων προσκυνητών και επισκεπτών κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη διπλή εορτή, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στην Ιερά Μονή Σωσίνου.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκε η Δημοτική Αρχή, ο συνδημότης Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στέφανος Φούσας, οι διευθυντές των σχολείων, εκπαιδευτικοί,  μαθητές και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου.

ΕΜΥ: Μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές, πτώση θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά


Σύμφωνα με την ΕΜΥ, μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι της Τρίτης 26 Μαρτίου στην Ήπειρο με νεφώσεις οι οποίες γρήγορα στα ανατολικά τμήματα της περιφέρειας θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. 
Τις βραδινές ώρες ο καιρός πρόσκαιρα θα βελτιωθεί.
Την Τετάρτη 27 Μαρτίου θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση με βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου και πιθανά καταιγίδες, κυρίως στα παράκτια τμήματα μετά το μεσημέρι.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές στα ανατολικά, ενώ την Τετάρτη και κυρίως από τις βραδινές ώρες έως και το πρωί της Πέμπτης θα εκδηλωθούν σε υψόμετρο από τα 1.000-1.100 μέτρα.
Την Πέμπτη 28 Μαρτίου ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί με τα φαινόμενα να περιορίζοντα στα νοτιοανατολικά ορεινά τμήματα της περιφέρειας.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από τα νοτιοδυτικά, έως 3 μποφόρ, στρεφόμενοι την Τετάρτη σε νοτιοανατολικούς με μικρή ενίσχυση.
Από το βράδυ της Τετάρτης θα πνέουν ανατολικοί– βορειοανατολικοί και θα ενισχυθούν φτάνοντας τοπικά τα 4 με 5 μποφόρ, ενώ την Πέμπτη τοπικά ενδέχεται να φτάσουν και τα 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση δεν θα ξεπεράσει την Πέμπτη τους 16 βαθμούς στις παράκτιες και πεδινές περιοχές, τους 12 στα ημιορεινά και τους 8 βαθμούς στα ορεινά τμήματα. Την Πέμπτη βέβαια εξαιτίας των ενισχυμένων ανέμων η αίσθηση του κρύου θα είναι εντονότερη.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ: "Εὐαγγελίζου γῆ χαρὰν μεγάλην"



Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Άνω Καλαμά Ιωαννίνων: Ανοιχτή συζήτηση την Τετάρτη 27 Μαρτίου, ώρα 18:00 στην αίθουσα Κουκλιωτών, Κολωνού 48

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου η καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)


Από τις απογευματινές ώρες της 28ης Μαρτίου θα αρχίσει η πίστωση των χρημάτων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)  στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα την Παρασκευή 29 Μαρτίου.
Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Γιάννενα: Εσπερίδα με θέμα την απόσταξη τσίπουρου ποιότητας, την Τετάρτη 27 Μαρτίου, ώρα 18.00 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής»


Ο δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Χημικών διοργανώνουν εσπερίδα με θέμα την απόσταξη τσίπουρου ποιότητας.
Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 18.00 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής».
Τις ομιλίες θα εκφωνήσουν οι:
Γ. Βαγενάς, Χημικός, αναπληρωτής προϊστάμενος τμήματος εργαστηριακών ελέγχων με θέμα «Η συμβολή του Γενικού Χημείου του Κράτους στον επίσημο έλεγχο της αιθυλικής αλκοόλης και των αποσταγμάτων της».
Βασ. Βαϊμάκης, χημικός, οινολόγος με θέμα «Το τσίπουρο στην ιστορία και την πράξη».
Πετρ. Λυκίδης, αναπληρωτής προϊστάμενος τμήματος ειδικών φόρων κατανάλωσης, με θέμα «Νομοθετικό πλαίσιο – αδειοδότηση – παραγωγή».

6ο Κοινό Σεμινάριο Ρευματολογίας και Ορθοπαιδικής από το Metropolitan General


H A΄ Ορθοπαιδική Κλινική και η Κλινική Αυτοάνοσων Ρευματικών Νοσημάτων του Metropolitan General διοργανώνουν για 6η συνεχή χρονιά το Κοινό Σεμινάριο Ρευματολογίας και Ορθοπαιδικής την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, στην Αίγλη Ζαππείου (Αίθουσα Prive).
Στόχος του Σεμιναρίου είναι η παρουσίαση όλων των νεότερων δεδομένων στη διάγνωση, διαχείριση και θεραπεία ορθοπαιδικών και ρευματολογικών νοσημάτων που άπτονται πολλών ειδικοτήτων. Ο πολυπρισματικός χαρακτήρας του έγκειται στο ότι, πέρα από τον τομέα της ορθοπαιδικής και της ρευματολογίας, περιλαμβάνει και διαλέξεις από τον τομέα της νεφρολογίας, νευρολογίας, καρδιολογίας, αιματολογίας, παθολογίας, πνευμονολογίας, γενικής χειρουργικής και ενδοκρινολογίας. Σημείο αναφοράς στη φιλοσοφία του Σεμιναρίου αποτελεί η σημασία που έχει η άριστη συνεργασία μεταξύ ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων με σκοπό την υγεία των ασθενών.
Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής είναι η κα Ελένη Κομνηνού, Ρευματολόγος, Διευθύντρια Κλινικής Αυτοάνοσων Ρευματικών Νοσημάτων και ο κ. Νικόλαος Λάγιος, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Διευθυντής Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής Metropolitan General.