Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Καλλονή - ΠΑΣ Γιάννινα 0-2

Με κορυφαίο τον Τζημόπουλο, ο ΠΑΣ πέρασε νικηφόρα από τη
Μυτιλήνη, επικρατώντας με σκορ 2-0 της Καλλονής.

Καλό από πλευράς ρυθμού ήταν το πρώτο ημίχρονο στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν ζωηροί στον αγωνιστικό χώρο και να έχουν την κατοχή της μπάλας αλλά τους φιλοξενούμενους να φτιάχνουν τις ευκαιρίες.
Στο 43' μετά από σουτ του Λίλα του Ίλιτς, μπέρδεμα στην περιοχή της Καλλονής η μπάλα θα φτάσει στον Τζημόπουλο που από κοντά κάνει το  0-1 για τον ΠΑΣ.
Στο 90' βαθιά μπαλιά από την άμυνα του ΠΑΣ στα αριστερά της περιοχής της Καλλονής, ο Δαύκος δεν υπολόγισε σωστά και ο Μανιάς με όμορφο σουτ από πλάγια θέση έκανε το 0-2 για τον ΠΑΣ Γιάννινα. 

Καλλονή (Καραγεωργίου): Δαύκος, Τσαμπούρης, Μίκιτς, Γκόλιας, Μπλάζιτς, Καλτσάς, Φαβάλι, Γεωργίου, Μανούσος, Μάρκοβιτς (66' Κάρλσον).
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Περιστερίδης, Στρούνα, Μπέριος, Τζημόπουλος, Ναδάλες (76' Καρανίκας), Σκόνδρας, Λίλα, Τσουκαλάς, Γιάκος, Ίλιτς (71' Κοζορώνης), Μανιάς

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος: Πρόσκληση σε αρχαιρεσιακή γενική συνέλευση, την Κυριακή 27 Μαρτίου, ώρα 9:00 π.μ, στην αίθουσα Συνελεύσεων του Πνευματικού Κέντρου Ηπειρωτών

Αρ. Πρωτ. 2837           Αθήνα 15-2-2016

Προς: Ομοσπονδίες-Αδελφότητες -Συλλόγους
μέλη της Π.Σ.Ε.
Υπόψη Προέδρου
(Για ενημέρωση των αντιπροσώπων στην Π.Σ.Ε.)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με ομόφωνη απόφασή του στη τακτική συνεδρίαση της 10 Φεβρουαρίου 2016 και σύμφωνα με τα άρθρα 9,10,11 και 12 του καταστατικού της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος καλεί τους αντιπροσώπους των σωματείων – μελών της σε Αρχαιρεσιακή Γενική Συνέλευση την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016 και ώρα 9:00 π.μ, στην αίθουσα Συνελεύσεων του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ, (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος), (Ώρα προσέλευσης αντιπροσώπων για την απαρτία 8:30 π.μ.)
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Απολογισμός δράσης του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε.
2. Προγραμματισμός δράσης επόμενου έτους
3. Οικονομικός απολογισμός
4. Προϋπολογισμός επόμενου έτους
5. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
6. Εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων της Π.Σ.Ε. (Διοικητικό Συμβούλιο
και Ελεγκτικής Επιτροπής).
Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η προβλεπομένη από το καταστατικό απαρτία η Γενική Συνέλευση άνευ άλλης πρόσκλησης θα επαναληφθεί την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.
Προσοχή: Προς αποφυγήν ταλαιπωρίας και επειδή είναι βέβαιο ότι στην πρώτη συνέλευση ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΑΡΤΙΑ καλούνται τα μέλη να έρθουν την
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 9:00 π.μ.
στον ίδιο ως άνω τόπο αίθουσα Συνελεύσεων του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ,
(Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, τηλ. 210-3243822),
(Ώρα προσέλευσης αντιπροσώπων για την απαρτία 8:30 π.μ.)
Σημειώνεται ότι η ψηφοφορία για την ανάδειξη των οργάνων θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο την επόμενη ημέρα,
Δευτέρα 4 Απριλίου από τις 8:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος      Η Γενική Γραμματέας

Γιώργος Δόσης    Ελευθερία Σιαμέτη

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Βουλγαρίας για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Οι συλληφθέντες αφαιρούσαν συστηματικά κινητά τηλέφωνα από εμπορικά καταστήματα

Η παράνομη δράση τους τερματίστηκε χθες το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων ενώ εξιχνιάστηκαν, μέχρι τώρα, δύο περιπτώσεις κλοπών
Τέλος στη δράση δύο αλλοδαπών, υπηκόων Βουλγαρίας, οι οποίοι ενέχονται σε περιπτώσεις κλοπών κινητών τηλεφώνων από εμπορικά καταστήματα, που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα στα Ιωάννινα, πέτυχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, με τη σύλληψή τους.
Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας 22 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι, προσποιούμενοι τους πελάτες, κατά το χρονικό διάστημα από 08 έως 10-03-2016, αφαίρεσαν από δύο εμπορικά καταστήματα στα Ιωάννινα, τρία κινητά τηλέφωνα.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, οι δράστες ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Μετά από έρευνες στα σπίτια των δραστών και σε κρυψώνα που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν τα κλεμμένα κινητά τηλέφωνα, τα οποία αποδόθηκαν στους υπευθύνους των καταστημάτων καθώς και ένα στιλέτο (τύπου πεταλούδα) το οποίο και κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες, με την σχετική δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Αηδονοχώρι Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν άμεσα, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 33 και 26 ετών, οι οποίοι λήστεψαν 77χρονο ημεδαπό

Σε βάρος των δύο δραστών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του 26χρονου δράστη εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης για κλοπές

Συνελήφθησαν, χθες (11-03-2016) το πρωί, σε δασική περιοχή στη θέση «Αηδονολαλούσα» του Δήμου Κόνιτσας Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, χθες το πρωί στο Αηδονοχώρι Ιωαννίνων, οι δύο δράστες μετέβησαν στο σπίτι 77χρονου ημεδαπού και αφού τον ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου, ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους και αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό, ένα tablet και δύο κινητά τηλέφωνα.
Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και μετά από αναζητήσεις, εντοπίστηκαν οι δύο δράστες από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας να κινούνται πεζοί σε δασική περιοχή στη θέση «Αηδονολαλούσα» Κόνιτσας και συνελήφθησαν.
Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία καθώς και ένα πιστόλι απομίμηση (replica).
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προανάκρισης προέκυψε ότι, οι δύο δράστες είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου ενώ σε βάρος του 26χρονου δράστη εκκρεμούσαν επιπρόσθετα, δύο εντάλματα σύλληψης από τους Ανακριτές Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων και Πρέβεζας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Τα εύσημα όλων έλαβαν οι Ηπειρώτες shefs-μάγειροι, που με την εκδήλωση-συμμετοχή «Η Γαστρονομία της Ηπείρου», στα πλαίσια του Πανηπειρωτικού Πανοράματος 2016'', κατενθουσίασαν τους επισκέπτες του Σταδίου Ταε Κβο Ντο, το διήμερο 5 και 6 Μαρτίου 2016

Μεγάλο και αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση της θεμελίωσης ενός θεσμού μακράς πνοής αποτέλεσε το «Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016» που συνδιοργάνωσαν η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας και η Περιφέρεια Ηπείρου, το Σάββατο και την Κυριακή 5, 6 Μαρτίου στο Στάδιο Ταέ Κβον Ντο. Ένα μεγάλο βήμα που αναβαθμίζει και διευρύνει τις συνέργειες που γεφυρώνουν την Αποδημία με τον γενέθλιο τόπο, συνταιριάζοντας Πολιτισμό, Παραγωγή και Αλληλεγγύη, εγγράφοντας τις καλύτερες υποθήκες για το μέλλον.
Ένας πλουσιότατος, πολυθεματικός, πρωτότυπος και εμπνευσμένος κύκλος εκδηλώσεων και δράσεων συνέθεσαν το πρόγραμμα του διημέρου, σε ένα πρωτοφανές οργανωτικό εγχείρημα τα τελευταία χρόνια. Σε μια εποχή με επιδεινούμενες και αλληλοτροφοδοτούμενες κρίσεις, σε ένα γενικευμένα εκδηλωσιακό διήμερο, σε ένα χώρο που για πρώτη φορά χαρτογραφήθηκε για τους ξενιτεμένους Ηπειρώτες, η διοργάνωση του Πανοράματος έθεσε τον πήχη ψηλά και η ολοκλήρωσή του αποτελεί ένα σημαντικότατο, συλλογικό κεκτημένο. Προσέφερε, επίσης, πολύτιμο υλικό στο συλλογικό προβληματισμό για το θέμα της μαζικότητας.
Οι επισκέπτες συμμετείχαν στο ''Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016'' με παντάνασσες τις αισθήσεις, διασφαλίζοντας τη δυνατότητα διαρκούς παραμονής στο χώρο, σε όλο το διήμερο.
Έτσι, με την προσφορά και τη συνδρομή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, που στελεχώθηκε στην εκδήλωση από Ηπειρώτες shefs-μαγείρους, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας Μίλτο Καρούμπα και τον επίτιμο Πρόεδρο και υπεύθυνο της Λέσχης για την περιφέρεια της Ηπείρου Τάσο Τόλη, από το Ζερβό της Πρέβεζας, που σε ένα εξαιρετικά διαμορφωμένο χώρο μαγείρευσαν Ηπειρώτικα Προϊόντα προσφέροντας δωρεάν εξαιρετικά εδέσματα στους χιλιάδες επισκέπτες κατακτώντας τον θαυμασμό και την ευαρέσκεια όλων όσων γεύτηκαν τις ηπειρώτικες παραδοσιακές και όχι μόνο γεύσεις.
Από το καλαίσθητο περίπτερο των Αρχιμαγείρων πέρασαν όλοι, επίσημοι και ανεπίσημοι και έφυγαν ευχαριστημένοι και από τα μαγειρευτά και ποικιλίες που απόλαυσαν, από τα επςελεγμένα προϊόντα που έφεραν οι ίδιοι, αλλά και προσέφεραν και οι εκθέτες των Ηπειρώτικων προϊόντων της έκθεσης
Τόσο οι επικεφαλείς της Λέσχης, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας Μίλτος Καρούμπας και ο επίτιμος Πρόεδρος και υπεύθυνος της Λέσχης για την περιφέρεια της Ηπείρου Τάσος Τόλης, όσο και οι άλλοι Ηπειρώτες shefs, Γιάννης Μανίκας, Αθανάσιος Βρεττός, Aντώνης Δότσιος, Kώστας Λίγδας και οι συνεργάτες τους, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, αναδεικνύοντας την Ηπειρώτικη Γαστρονομία, που δυστυχώς είναι ακόμη στα αζήτητα. Και αυτό ήταν το ζητούμενο, τόσο για την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελάδος, όπως τόνισε ο Προεδρος της Γιώργος Δόσης όσο και για τους Ηπειρώτες shefs, να αναδειχτεί η ηπειρώτικη γαστρονομία και κουζίνα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καρχιμάνης που επισκέφτηκε την έκθεση των Αρχιμαγείρων και συνέφαγε με τον Πρόεδρο Γιώργο Δόση, τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή και τον Έφορο Δημοσίων Σχέσεων Κώστα Ζηκόπουλο, τόνισε ότι μέσα στις προτεραιότητε;ς της Περιφέρειας, για την τουριστική προβολή της περιοχής είναι και η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της ηπειρώτικης κουζίνας και γαστρονομίας.
Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης «Η Γαστρονομία της Ηπείρου» (παρασκευή εδεσμάτων ποιοτικών γεύσεων από προϊόντα των παραγωγών της Ηπείρου), ήταν.

ΕΛΓΑ: Εξόφληση ασφαλιστικών εισφορών έως 31 Μαρτίου

Το έτος 2015 ήταν χρονιά που σημειώθηκαν πολλά δυσμενή καιρικά φαινόμενα, ασφαλιστικά καλυπτόμενα από τον ΕΛ.Γ.Α. και όπως επισημαίνεται απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή των αποζημιώσεων για τις ζημιές αυτές είναι η εμπρόθεσμη εξόφληση των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ασφαλιστικού οργανισμού, από τις μέχρι τώρα πληρωμές που πραγματοποίησε για τις ζημιές αυτές παρατηρήθηκε ότι μεγάλος αριθμός παραγωγών δεν έχει εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές στο σύνολό τους, με συνέπεια να μην τους καταβάλλονται οι υπολογισθείσες αποζημιώσεις, και για τον λόγο αυτό, ενημερώνει τους παραγωγούς πως η καταληκτική ημερομηνία για την εμπρόθεσμη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών για το 2015 είναι η 31η Μαρτίου 2016 και τα αντίστοιχα ποσά θα πρέπει να κατατεθούν στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛ.Γ.Α στην Τράπεζα Πειραιώς, με κωδικό ΜΠ 715.
Ειδικότερα:

Ηπειρώτικο γλέντι, από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Λαυρεωτικής, το Σάββατο 12 Μαρτίου, ώρα 20:30, στο Τεχνολογικό πάρκο Λαυρίου

Σύλλογος Αρετιωτών Πωγωνίου: "Κούλουμα" στο Πολιτιστικό κέντρο του χωριού, την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου, ώρα 12:00

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Συγχωριανοί και φίλοι, σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα "Κούλουμα" στο Πολιτιστικό κέντρο του χωριού μας την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου, στις 12:00 το μεσημέρι, με σαρακοστιανά εδέσματα και παραδοσιακή φασολάδα.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Τρίτη (15-03-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (16-03-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (17-03-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (18-03-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Κυριακή (20-03-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καστροσυκιά – Κανάλι – Νικόπολη – Μιχαλίτσι – Φλάμπουρα – Μύτικας – Παντοκράτορας – Άγιος Θωμάς – Νεοχώρι.

Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου: Αναβίωση του εθίμου της «Φωτιάς» το Σάββατο 12 Μαρτίου, ώρα 19:30 στο «Πολιτιστικό Κέντρο Ηπειρωτών»

Ηγουμενίτσα: Εξιχνιάστηκε κλοπή από μάντρα οικοδομικών υλικών

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 26χρονος ημεδαπός

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, κλοπή από μάντρα οικοδομικών υλικών, που έλαβε χώρα βραδινές ώρες της 09/10-03-2016, στην Ηγουμενίτσα.
Για την υπόθεση συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το μεσημέρι στην Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, μετά από έλεγχο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 26χρονος, βρέθηκαν έξι μπαταρίες οχημάτων καθώς και ένα ράδιο-cd, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 26χρονος δράστης, βραδινές ώρες της 09/10-03-2016 στην Ηγουμενίτσα, αφαίρεσε τα παραπάνω αντικείμενα από μάντρα οικοδομικών υλικών, ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού.
Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: Νέα και ξεχασμένα επιδημικά λοιμώδη νοσήματα το θέμα διάλεξης, την Τρίτη 15 Μαρτίου, ώρα 19:30 μ.μ.

Η εμφάνιση νέων, αλλά και ξεχασμένων επιδημικών  λοιμωδών νοσημάτων  είναι το θέμα της επόμενης διάλεξης του Ινστιτούτου  Δημόσιας  Υγείας του  Αμερικανικού  Κολλεγίου  Ελλάδας με τίτλο «Η Αξιολόγηση Κινδύνου στα Επιδημικά Λοιμώδη Νοσήματα».
Το θέμα   θα αναπτύξει  ο κ. Γεώργιος Σαρόγλου, Ομότιμος  Καθηγητής  του Εθνικού και  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,  την Τρίτη 15 Μαρτίου  στις  19:30  το βράδυ.
Η διάλεξη αποκτά  πολύ  μεγάλο ενδιαφέρον καθώς αφορά  τα νέα επιδημικά λοιμώδη νοσήματα   αλλά και  πολλά ξεχασμένα, την στιγμή που η Ελλάδα και η Ευρώπη δέχεται  προσφυγικές  ροές  από την  Ασία και την Αφρική, όπου ενδημούν  αρκετά από τα λοιμώδη νοσήματα.
Η διάλεξη θα δοθεί  σε αίθουσα  του Ινστιτούτου  Δημόσιας Υγείας  στο κτίριο επί της οδού Ηπίτου 17Β στην  Πλάκα.
Σκοπός του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας,  που λειτουργεί υπό την διεύθυνση του διαπρεπή πνευμονολόγου κ. Παναγιώτη Μπεχράκη, τέως Αναπληρωτή Καθηγητή της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Harvard, είναι η ανάπτυξη επιστημονικών, ερευνητικών  και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, με ιδιαίτερη  έμφαση  στην  πρόληψη και διακοπή του καπνίσματος.
Οι διαλέξεις,  που θα διαρκέσουν μέχρι τις  8 Ιουνίου, απευθύνονται σε Ιατρούς, Ψυχολόγους, Επαγγελματίες Υγείας, Εκπαιδευτικούς και Επιστήμονες κάθε τομέα που έχουν ενδιαφέρον ή έρχονται αντιμέτωποι με ζητήματα Δημόσιας Υγείας.
Τις διαλέξεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα σε αίθουσες  του Ινστιτούτου (Ηπίτου 17Β στην Πλάκα) θα πραγματοποιούν κορυφαίοι ειδικοί, καθηγητές  και ακαδημαϊκοί του χώρου της υγείας.
Η ίδρυση και συνεχής λειτουργία του Ινστιτούτου  Δημόσιας Υγείας στηρίζεται στην ευγενική χορηγία του Ιδρύματος George D. Behrakis  της Βοστώνης.
Για περισσότερες  πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Υπεύθυνη Προγράμματος κα Άννα Τζώρτζη.
Τηλ : 210.6470056 , 210.3314755.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Εισήγηση Τατιάνας Καλογιάννη, αρμόδιας για τον Αναπτυξιακό Προγραμματισμό στην εκδήλωση για το "νέο Αναπτυξιακό Πλαίσιο ΕΣΠΑ 2014-2020"

Χαιρετισμός - Εισήγηση Τατιάνας Καλογιάννη-Σταύρου,
Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών, στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Άρτας (Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016) με θέμα: «Νέο Αναπτυξιακό Πλαίσιο, ΕΣΠΑ 2014-2020»
Κυρίες & Κύριοι.
Κατ’ αρχάς, ευχαριστώ τους διοργανωτές για την πρόσκληση να παραστώ στη συνάντηση αυτή και να παραθέσω τις θέσεις μας, αναφορικά με τη διαχείριση όλων των χρηματοδοτικών μέσων την επερχόμενη περίοδο μέχρι το 2020.
Οι προηγούμενες γενιές μας παρέδωσαν μία χώρα με προοπτικές, μία χώρα με πλούσιο ενεργητικό έχουμε σύγχρονες και ποικίλες υποδομές, δίκτυα ανεπτυγμένα και υπό κατασκευή και παράλληλα, κληρονομήσαμε ένα πλούσιο πολιτιστικό και περιβαλλοντικό απόθεμα που καλούμαστε να το υπερασπιστούμε και να το αναδείξουμε. Ακόμη έχουν επενδυθεί κεφάλαια για τη δημιουργία ενός κατηρτισμένου επιστημονικού δυναμικού, που είναι ικανό να δραστηριοποιηθεί παραγωγικά και έντονα σε οποιαδήποτε ζήτηση.
Η αρνητική συγκυρία και οι τρέχουσες συνθήκες που καθιστούν δύσκολο τον συντονισμό για την αξιοποίηση των ανωτέρω, επίσης είναι γνωστά σε όλους.
Όμως είναι αναγκαίο να κοιτάξουμε το μέλλον και να συνεργαστούμε, γιατί οφείλουμε να ανταποκριθούμε στην ελπίδα που έχουν εναποθέσει σε μας οι γενιές που έρχονται.
Γενικά ο ρόλος μας, συνοψίζεται στο να προετοιμαζόμαστε να διαχειριστούμε την Ελλάδα στην μετα – επιδoτήσεων εποχή.

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις κλοπών φωτοβολταϊκών πάνελ καθώς και δύο ακόμα κλοπές, που διαπράχθηκαν στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 28 και 29 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας
Στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 24χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους
Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τέσσερις υποθέσεις κλοπών φωτοβολταϊκών πάνελ καθώς και δύο ακόμα κλοπές, που διαπράχθηκαν στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας.
Η συστηματική έρευνα οδήγησε στα ίχνη δύο ημεδαπών, ηλικίας 28 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.
Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 24χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Από την ανάλυση του τρόπου δράσης και την αξιολόγηση των προανακριτικών στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 23-02-2016 έως 07-03-2016, διέπραξαν από κοινού, τις παρακάτω κλοπές:
από υπό κατασκευή αντλιοστάσιο του Δήμου Ηγουμενίτσας, που βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Πλαταριάς – Συβότων, αφαίρεσαν δύο φωτοβολταϊκά πάνελ από εργοτάξιο εταιρίας, που βρίσκεται στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας, αφαίρεσαν ένα φωτοβολταϊκό πάνελ και μία μπαταρία φωτοβολταϊκού από ταράτσα οικίας, ιδιοκτησίας 42χρονου ημεδαπού, στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας, αφαίρεσαν δύο φωτοβολταϊκά πάνελ ενώ ταυτόχρονα προκάλεσαν και φθορές
Επίσης, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 28χρονος δράστης από αρχές Σεπτεμβρίου του προηγούμενου έτους έως την 29-02-2016 διέπραξε τρεις ακόμα κλοπές και συγκεκριμένα:
από υδραγωγείο της Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας, που βρίσκεται στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας, αφαίρεσε μία γεννήτρια από σχολείο στην πόλη της Ηγουμενίτσας, αφαίρεσε ένα φορητό υπολογιστή, ένα βιντεοπροβολέα και ένα δρομολογητή διαδικτύου από εγκατάσταση ιδιοκτησίας 58χρονου ημεδαπού, στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας, αφαίρεσε δύο φωτοβολταϊκά πάνελ και μία μπαταρία φωτοβολταϊκού
Σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι και σε αποθήκη του 28χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όλα τα κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 28χρονος την 15-02-2016 είχε πουλήσει τον κλεμμένο βιντεοπροβολέα σε 24χρονο ημεδαπό, ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του κλεπταποδόχου, βρέθηκε ένας ακόμη φορητός υπολογιστής, που κατασχέθηκε ως προϊόν κλοπής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της δραστηριότητας των δραστών.

Ξεκίνησαν εργασίες επισκευών και συντήρησης και στην Μαθητική Εστία Δολιανών

Ξεκίνησαν οι εργασίες επισκευών και συντήρησης, κυρίως από συνεργεία του στρατού,  στις εγκαταστάσεις της μαθητικής εστίας Δολιανών.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου, συνεδρίασε και συζήτησε τα τελευταία δεδομένα, καθώς ουσιαστικά βρέθηκε προ τετελεσμένων γεγονότων.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος κ. Κώστας Καψάλης, ζητούμενο πλέον είναι η διαχείριση του προβλήματος.
Μόνο που το θολό τοπίο και η ελλιπής ενημέρωση από πλευράς του κεντρικού κράτους, παρά την θέληση της αυτοδιοίκησης να συνδράμει δημιουργεί προβληματισμό.