Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Ξεκίνησαν εργασίες επισκευών και συντήρησης και στην Μαθητική Εστία Δολιανών

Ξεκίνησαν οι εργασίες επισκευών και συντήρησης, κυρίως από συνεργεία του στρατού,  στις εγκαταστάσεις της μαθητικής εστίας Δολιανών.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου, συνεδρίασε και συζήτησε τα τελευταία δεδομένα, καθώς ουσιαστικά βρέθηκε προ τετελεσμένων γεγονότων.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος κ. Κώστας Καψάλης, ζητούμενο πλέον είναι η διαχείριση του προβλήματος.
Μόνο που το θολό τοπίο και η ελλιπής ενημέρωση από πλευράς του κεντρικού κράτους, παρά την θέληση της αυτοδιοίκησης να συνδράμει δημιουργεί προβληματισμό.


Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης διατυπώθηκαν προβληματισμοί τόσο για τον αριθμό των προσφύγων με τον κ. Καψάλη να τονίζει ότι η δυναμικότητα είναι μόλις για 150 άτομα και όχι για 300 όπως σχεδιάζεται και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να στοιβαχτούν στην κυριολεξία ανθρώπινες ψυχές.
Παράλληλα ο κ. Καψάλης αναφέρθηκε και σε μια ακόμη σειρά ζητημάτων για τα οποία ο Δήμος ζητά ενημέρωση και κυρίως εχέγγυα από πλευράς της πολιτείας ώστε να διασφαλιστεί η αρμονικότερη το δυνατόν συνύπαρξη προσφύγων και της τοπική κοινωνίας.
Σύμφωνα με τον κ. Καψάλη ο προβληματισμός δεν λείπει ούτε από την τοπική κοινωνία η οποία όμως είναι διατεθειμένη να βοηθήσει, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν με τους γείτονες Αλβανούς.

Αυτό όμως προϋποθέτει να μην είναι στο σκοτάδι και γι’ αυτό το λόγο με πρωτοβουλία του Δήμου και της τοπικής κοινότητας Δολιανών έχει προγραμματιστεί για το βράδυ του Σαββάτου ενημέρωση των κατοίκων με βάσει πάντα και την ενημέρωση που ο ίδιος ο Δήμος έχει.