Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Αηδονοχώρι Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν άμεσα, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 33 και 26 ετών, οι οποίοι λήστεψαν 77χρονο ημεδαπό

Σε βάρος των δύο δραστών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του 26χρονου δράστη εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης για κλοπές

Συνελήφθησαν, χθες (11-03-2016) το πρωί, σε δασική περιοχή στη θέση «Αηδονολαλούσα» του Δήμου Κόνιτσας Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, χθες το πρωί στο Αηδονοχώρι Ιωαννίνων, οι δύο δράστες μετέβησαν στο σπίτι 77χρονου ημεδαπού και αφού τον ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου, ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους και αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό, ένα tablet και δύο κινητά τηλέφωνα.
Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και μετά από αναζητήσεις, εντοπίστηκαν οι δύο δράστες από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας να κινούνται πεζοί σε δασική περιοχή στη θέση «Αηδονολαλούσα» Κόνιτσας και συνελήφθησαν.
Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία καθώς και ένα πιστόλι απομίμηση (replica).
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προανάκρισης προέκυψε ότι, οι δύο δράστες είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου ενώ σε βάρος του 26χρονου δράστη εκκρεμούσαν επιπρόσθετα, δύο εντάλματα σύλληψης από τους Ανακριτές Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων και Πρέβεζας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.