Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Βουλγαρίας για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Οι συλληφθέντες αφαιρούσαν συστηματικά κινητά τηλέφωνα από εμπορικά καταστήματα

Η παράνομη δράση τους τερματίστηκε χθες το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων ενώ εξιχνιάστηκαν, μέχρι τώρα, δύο περιπτώσεις κλοπών
Τέλος στη δράση δύο αλλοδαπών, υπηκόων Βουλγαρίας, οι οποίοι ενέχονται σε περιπτώσεις κλοπών κινητών τηλεφώνων από εμπορικά καταστήματα, που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα στα Ιωάννινα, πέτυχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, με τη σύλληψή τους.
Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας 22 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι, προσποιούμενοι τους πελάτες, κατά το χρονικό διάστημα από 08 έως 10-03-2016, αφαίρεσαν από δύο εμπορικά καταστήματα στα Ιωάννινα, τρία κινητά τηλέφωνα.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, οι δράστες ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Μετά από έρευνες στα σπίτια των δραστών και σε κρυψώνα που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν τα κλεμμένα κινητά τηλέφωνα, τα οποία αποδόθηκαν στους υπευθύνους των καταστημάτων καθώς και ένα στιλέτο (τύπου πεταλούδα) το οποίο και κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες, με την σχετική δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.