Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Συλλήψεις φυγόποινων στην Άρτα, τα Γιάννινα και την Ηγουμενίτσα

Συνελήφθησαν, χθες (03-06-2016) στην Άρτα, στα Ιωάννινα και στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Άρτας, Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, τρεις ημεδαποί, για καταδικαστικές αποφάσεις.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
· Χθες το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης δύο ετών, για παράνομη διακίνηση μεταναστών.
·  Χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 53χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής – Στερεάς Ελλάδας, ποινής φυλάκισης δέκα μηνών, για παραχάραξη.
·  Xθες το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσπρωτίας, ποινής φυλάκισης πέντε μηνών, για κλοπή.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γαλατσίου διοργανώνει Ηπειρώτικο Αντάμωμα, την Παρασκευή 17 Ιουνίου, ώρα 9:00 μ.μ.

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων από μονοκατοικίες στην Ανατολή Ιωαννίνων

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, δύο υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων από μονοκατοικίες στην Ανατολή Ιωαννίνων.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 28χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 19 έως 25-02-2016 στην Ανατολή Ιωαννίνων διέρρηξε δύο μονοκατοικίες, απ’ όπου αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό και ένα κλειδί Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Γιάννινα: Συνελήφθη 23χρονος για κλοπή κινητών τηλεφώνων και κατοχή ναρκωτικών

Επίσης, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί που αγόρασαν τα κλεμμένα κινητά, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθησαν και δύο ακόμη ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν (860) ναρκωτικά χάπια καθώς και (9) συσκευασίες με δισκία βουπρενορφίνης
Συνελήφθη, χθες (03-06-2016) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 23χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή δύο κινητών τηλεφώνων και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, συνελήφθησαν και τέσσερις ημεδαποί (μία 52χρονη γυναίκα και τρεις άνδρες, ηλικίας 56, 58 και 47 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 23χρονος δράστης, χθες το πρωί αφαίρεσε από αυλή μονοκατοικίας στα Ιωάννινα δύο κινητά τηλέφωνα, ιδιοκτησίας 69χρονου ημεδαπού, τα οποία στη συνέχεια πούλησε στην 52χρονη και στον 56χρονο.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της 52χρονης βρέθηκε στην κατοχή της το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο ενώ συνελήφθη και ένας 58χρονος ημεδαπός διότι στην κατοχή του βρέθηκαν (860) ναρκωτικά χάπια.
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προανάκρισης προέκυψε ότι, ο 23χρονος δράστης την ίδια ημέρα, είχε προμηθευτεί δύο ναρκωτικά χάπια από 47χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίσθηκε  και συνελήφθη, ενώ σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν εννέα συσκευασίες με δισκία βουπρενορφίνης.
Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, ενώ τα κλεμμένα κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Αγωνιζόμαστε για να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα όλων των φορέων της Ηπείρου

Στην πολιτική της ίσης αντιμετώπισης όλων των Δήμων και των Φορέων της Ηπείρου από την Περιφερειακή Αρχή, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τοποθετούμενος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, πριν την έναρξη της συζήτησης επί των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης. 
Αφορμή αποτέλεσαν οι αιτιάσεις της παράταξης της μείζονος Αντιπολίτευσης "Ήπειρος Ανατροπής" σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.  
Αφού τόνισε ότι περίμενε τα θέματα αυτά να τεθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και όχι πριν την έναρξή του, υπογράμμισε ότι «δεν αρνηθήκαμε σε κανένα να θέσει τα θέματα που θέλει. Δεν διαχωρίσαμε κανέναν. Αγωνιζόμαστε ώστε ο τόπος να περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε. Για αυτό ασχολούμαστε και με θέματα που δεν  είναι της αρμοδιότητάς μας. Σε κάποιους δήμους δεν θα μπορούσαν να γίνουν έργα, αν δεν γινόταν προγραμματικές συμβάσεις.  Χάρη στη συνεργασία για μεγάλο διάστημα με το Πανεπιστήμιο καταφέραμε να βρεθεί λύση για την Αρχιτεκτονική Σχολή».  
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στις εργασίες που ανέλαβε η Περιφέρεια για την αποκατάσταση της λειτουργίας των ΤΟΕΒ, σε έργα του ΠΕΑΚΙ κλπ.,  κάνοντας εκτεταμένη αναφορά στο ΤΕΠ Φιλιατών: 

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη Δημοπρασίας για την υπηρεσία δαπάνες αποκομιδής απορριμμάτων

Διακήρυξη Δημοπρασίας για την υπηρεσία ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ
ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ    ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ    ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ     ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
ΕΙΔΟΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ    Αποκομιδή απορριμμάτων, πλύση κάδων
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤΑ CPV    90511000-2 (Υπηρεσίες αποκομιδής απορριμμάτων) 90918000-5 (Υπηρεσίες καθαρισμού κάδων)
ΕΙΔΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ    Ανοικτός Ηλεκτρονικός Δημόσιος Διεθνής Διαγωνισμός με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ   
Ο  προϋπολογισμός του έργου είναι 493.643,75 €.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του  έργου: (περιλαμβανομένου του αναλογούντος Φ.Π.Α.) 612.118,26 €
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: Ίδιοι πόροι του Δήμου
ΧΡΟΝΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: 36 μήνες (3 έτη)
ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ: Η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά
ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ    22/07/2016
ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ    Ηλεκτρονική Υποβολή: 01/08/2016, ημέρα Δευτέρα, ώρα 15:00
Έντυπη προσφορά: Τα στοιχεία και δικαιολογητικά της προσφοράς που υποβάλλονται ηλεκτρονικά, προσκομίζονται κατά περίπτωση σε έντυπη μορφή εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών 04/08/2016, ημέρα Πέμπτη, ώρα 15:00
ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ   
Ηλεκτρονική Υποβολή: Στη διαδικτυακή σελίδα www.promitheus.gov.gr  του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η. ΔΗ.Σ.) (ηλεκτρονική μορφή)
Έντυπη Προσφορά: Στην έδρα του Δήμου Πωγωνίου
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΕΣΗΔΗΣ    06/06/2015

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ    05/08/2016, 10:00

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Τετάρτη (08-06-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αμπελώνας – Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών.
Πέμπτη (09-06-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (10-06-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Κυριακή (12-06-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπός – Κουκλιοί – Γλυκή.

Διευκρινήσεις των βουλευτών Ιωαννίνων του Σύριζα για το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα

Μετά την ανακοίνωση των Δήμου Ιωαννιτών για τη μη συμπερίληψη του Δήμου στην 1η φάση εφαρμογής του νέου προγράμματος «Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος», θεωρούμε απαραίτητες κάποιες διευκρινήσεις ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες πότε και πως θα υλοποιηθούν τα προγράμματα στήριξης του πληθυσμού και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Η εφαρμογή του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος (ΕΚΕ) θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση θα διαρκέσει από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο 2016 και θα εφαρμοστεί σε 30 δήμους και η δεύτερη, από τον Ιανουάριο του 2017,οπότε το πρόγραμμα θα διευρυνθεί σε όλη την ελληνική Επικράτεια.
Για την επιλογή των 30 δήμων και την  έναρξη της 1ης φάσης συνυπολογίστηκαν παράγοντες όπως  ο αριθμός των εντασσόμενων δήμων ανά Περιφέρεια, ανάλογα με τον πληθυσμό της, καθώς και απολύτως αντικειμενικά κριτήρια, όπως ποσοστά ανεργίας, ένταξης στο πρόγραμμα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης καθώς και ένταξης στο πρόγραμμα επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής (ΤΕΒΑ).
Στους δήμους που επιλέχθηκαν, θα δοκιμαστούν όλες οι αναγκαίες προσαρμογές και αξιολογήσεις, ώστε να γίνει η πανεθνική εφαρμογή του ΕΚΕ από την 1 Ιανουαρίου 2017.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (06-06-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι – Ρετσιανιά – Καστανιά - Ελάτη – Αστροχώρι – Ξηρόκαμπος – Βελεντζικό – Άνω Καλεντίνη.
Τρίτη (07-06-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζυγός – Μαρκινιάδα – Διάσελλο- -Άνω Πέτρα – Δημαριό-Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Τετάρτη (08-06-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή-Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό - Ροδαυγή – Πιστιανά.
Πέμπτη (09-06-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά – Γρέβια - Πηγές.
Παρασκευή (10-06-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο-Μεσούντα.
Κυριακή (12-06-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκούπα – Δαφνωτή – Άγναντα – Καταρράκτης – Κτιστάδες – Μελισσουργοί.

Τη γυναικεία επιχειρηματικότητα ενθαρρύνει η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των φύλων

Την οργάνωση εκδήλωσης για ζητήματα γυναικείων συνεταιρισμών και γυναικείας επιχειρηματικότητας εν γένει αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίασή της η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Ηπείρου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στην Άρτα για την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων σε θέματα γυναικείας επιχειρηματικότητας, τόσο στον πρωτογενή τομέα, όσο σε κάθε άλλη δραστηριότητα.
Οι λεπτομέρειες της ημερίδας συζητήθηκαν παρουσία του Αντιπεριφειάρχη, αρμόδιου για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κ. Οδ. Πότση, με άξονα την ανάπτυξη θεματικών που αφορούν ζητήματα γυναικείας επιχειρηματικότητας και ισότητας των φύλων.
Από την πλευρά της η περιφερειακή σύμβουλος κ. Π. Μητροκώστα σημείωσε πως «στην Επιτροπή είμαστε αποφασισμένοι να παράγουμε έργο. Στόχος είναι η ανάδειξη των φορέων και η πραγματική βοήθεια προς τις γυναίκες».
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, προγραμματίζονται επισκέψεις σε χώρους που δραστηριοποιούνται γυναίκες, συνεταιρισμοί, αγροτικές επιχειρήσεις συνολικά στην Ήπειρο.

Μερόπη Τζούφη: Επίκειται νομοθετική ρύθμιση, για την αναστολή της διαγραφής σπουδαστών των δημόσιων ΙΕΚ από τον ΟΑΕΔ

Η βουλευτής Ιωαννίνων του Συριζα Μερόπη Τζούφη συναντήθηκε χθες με τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, κα Μ. Καραμεσίνη ώστε να συζητήσουν και να εξετάσουν το ζήτημα που έχει προκύψει με τις διαγραφές των ανέργων που φοιτούν στα δημόσια ΙΕΚ. 
Ο ΟΑΕΔ με το υπ’ αριθμ. 2901/14-01-2014 έγγραφό του, θεωρεί ότι οι καταρτιζόμενοι στα ΙΕΚ δεν επιτρέπεται, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους, να θεωρούν το δελτίο ανεργίας τους ή να εγγραφούν στο μητρώο ανέργων, με τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τακτική επιδότηση ανεργίας, ακόμα και αν θεωρηθεί ότι είναι διαθέσιμοι προς απασχόληση στην αγορά εργασίας.
Το θέμα σχετικά με την κατάρτιση στα ΙΕΚ και την κάρτα ανεργίας, είχε ήδη τεθεί από 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν στις 9 Ιουνίου 2015 προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η πρόσφατη ενεργοποίηση του θέματος εκ μέρους του ΟΑΕΔ οδήγησε σε συνάντηση της Μερόπης Τζούφη πριν δύο εβδομάδες με φοιτητές των δημοσίων ΙΕΚ που βρίσκονταν σε κινητοποίηση λόγω της επικείμενης διαγραφής από τα μητρώα του οργανισμού και της απαίτησης επιστροφής των χορηγηθέντων επιδομάτων.
Ακολούθησε συνάντηση μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Τζούφη, Δ. Μπαξεβανάκη με την Αν. Υπουργό Εργασίας, Ρ. Αντωνοπούλου, για την αναζήτηση λύσης σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ και την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.