Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου είχε ο Γιώργος Χριστοβασίλης

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα κ. Γιώργος Χριστοβασίλης έθεσε στα υπόψιν του κ. Αλέκου Καχριμάνη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα με το γηπεδικό θέμα  και αναζητήθηκαν λύσεις.
Η βούληση της Περιφέρειας για βοήθεια θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Δεδομένη όμως είναι και ο περιορισμός των σχετικών κονδυλίων ελέω κρίσης.
Στα μεταγραφικά, από την ΠΑΕ διέρρεε το βράδυ της Τρίτης ότι η μεταγραφή του Βαγγέλη Μάντζιου βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.
Με τον Έλληνα φορ οι συζητήσεις συνεχίζονται και στον ΠΑΣ πιστεύουν ότι θα έχουν αίσιο τέλος.
Εν τω μεταξύ στον ΠΑΣ προτάθηκε και ο Τσίμο Ναβάρο ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα και αναζητά τη νέα του ποδοσφαιρική στέγη. Ο Ισπανός μπακ είναι καλή περίπτωση.

Την Πέμπτη ο κ. Χριστοβασίλης θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην οποία θα μιλήσει για όλα τα τρέχοντα θέματα της ομάδας. 

43 κτηνοτρόφοι εντάχθηκαν στη δράση για τη διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών

Αφορούν και τις Π.Ε. Θεσπρωτίας και Πρέβεζας

Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη απόφαση, με την οποία εντάσσονται συνολικά 43 δικαιούχοι στη Δράση 3.1: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων», του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 -2013.
Οι δικαιούχοι που υπέβαλαν αίτηση ενίσχυσης για πενταετή ένταξη στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης και συμπεριλαμβάνονται στην παραπάνω απόφαση, προέρχονται, μεταξύ άλλων και από τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, σύμφωνα με τις σχετικές εισηγήσεις των αρμοδίων Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής.
Πρώτο έτος εφαρμογής της δράσης καθορίζεται το 2013, ενώ το συνολικό ύψος ενίσχυσης για τους δικαιούχων των παραπάνω Περιφερειακών Ενοτήτων, για την πρώτη διετία ανέρχεται 724.648 ευρώ.
Πρόκειται για κτηνοτρόφους οι οποίοι εκτρέφουν τις ακόλουθες απειλούμενες αυτόχθονες φυλές αγροτικών ζώων:
• άλογα Πίνδου,
• άλογα Πηνείας,
• άλογα Θεσσαλίας,
• ελληνική βραχυκερατική φυλή αγελάδας,
• ελληνικός βούβαλος,
• καλαρρύτικο πρόβατο
• ελληνικός χοίρος
Η υπογραφή των αποφάσεων ένταξης για τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας θα γίνεται αμέσως μετά την αποστολή στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ των αποτελεσμάτων αξιολόγησης από τις κατά τόπους αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.


Περιφέρεια Ηπείρου: Δελτίο τύπου του προγράμματος «ΜΕΙΩΝΩ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ»


Δελτίο τύπου

Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου για το Περιβάλλον
«ΜΕΙΩΝΩ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ – ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕΣΩ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ" είναι το πρόγραμμα που ξεκίνησε να υλοποιείται από την Περιφέρεια Ηπείρου, ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας «06 – Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Ηπείρου» του Ε.Π. "Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος", συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνική Συμμετοχή.
Στόχος του έργου είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του μαθητικού (αρχικά) κοινού (ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης) πάνω σε θέματα σωστής διαχείρισης της ενεργειακής κατανάλωσης και των δυνατοτήτων παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Η εξοικονόμηση ενέργειας άλλωστε στην καθημερινή μας δημόσια και ιδιωτική ζωή αποτελεί βασικό άξονα για την προστασία του περιβάλλοντος σε όλο τον τεχνολογικά αναπτυσσόμενο κόσμο
Ο μαθητικός διαγωνισμός έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την κινητοποίηση των μαθητών σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας. Απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Ειδικών Σχολείων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει αναλάβει την παιδαγωγική καθοδήγηση της μαθητικής ομάδας ένας ή περισσότεροι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας. 
Ο διαγωνισμός ξεκινάει στις 26 Μαΐου 2014 και λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2014.
Στα πλαίσια του έργου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με το εκπαιδευτικό προσωπικό ενοτήτων της Περιφέρειας Ηπείρου και των τεσσάρων νομών, ενώ επιπλέον πρόκειται να υλοποιηθούν η Επίσημη ιστοσελίδα του έργου, δράσεις δημοσιότητα και προβολής (ενημερωτικό υλικό, Συνεντεύξεις Τύπου), τελική εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του μαθητικού διαγωνισμού και επίσκεψη στο Πάρκο Ενεργειακής Αγωγής του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) για τις εννέα ομάδες που θα βραβευτούν στο μαθητικό διαγωνισμό.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site του έργου www.save-energy.gr

Συλλήψεις ατόμων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από περιπολούντες αστυνομικούς των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ηπείρου

Συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 24ωρο οκτώ (8) άτομα για διάφορα αδικήματα
Βεβαιώθηκε μία παράβαση που αφορούσε παρεμπόριο

Κατά το τελευταίο 24ωρο, στο πλαίσιο περιπολιών που πραγματοποιούνται από αστυνομικούς των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ηπείρου, συνελήφθησαν συνολικά οκτώ (8) άτομα για διάφορα αδικήματα, ενώ βεβαιώθηκε και μία παράβαση που αφορούσε παρεμπόριο.
Συγκεκριμένα:
Συνελήφθη στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, ένας 65χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, ποινής φυλάκισης (8) μηνών, για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.
Συνελήφθη στον Κατσικά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, μία 51χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης (10) μηνών, για εργοδοτικές εισφορές.
Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση ποινής φυλάκισης (5) μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών.
Συνελήφθη στην Πυρσόγιαννη Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση δικαστικής απέλασης από τη χώρα καθώς και καταδικαστική απόφαση ποινής φυλάκισης (3) μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, ένας 29χρονος ημεδαπός και ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν (9,3) γραμμάρια κάνναβης και ένας μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.
Συνελήφθησαν έξω από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 ετών, για πλαστογραφία. 
Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, επέδειξαν στους αστυνομικούς αλβανικά διαβατήρια με πλαστές σφραγίδες εισόδου στη χώρα ενώ επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων τους προέκυψε ότι εκκρεμούσε σε βάρος τους μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen .
Χθες το μεσημέρι στην πόλη της Πρέβεζας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, κατέλαβαν επ’ αυτοφώρω έναν 21χρονο ημεδαπό, πλανόδιο πωλητή, να κατέχει προϊόντα παραεμπορίου. 
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο προαναφερόμενος είχε στην κατοχή του (230) κιλά φράουλες, χωρίς νόμιμα παραστατικά. 
Τα φρούτα κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος του 21χρονου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.
Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Ψωμί για τρεις ημέρες, λόγω της γιορτής του Αγίου Πνεύματος


Η Συντεχνία Αρτοποιών Νομού Ιωαννίνων και Περιχώρων κάνει γνωστό ότι την Δευτέρα 9 Ιουνίου τα Αρτοποιεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω της γιορτής του Αγίου Πνεύματος. Για το λόγο αυτό θα πρέπει το καταναλωτικό κοινό να
προμηθευτεί το Σάββατο ψωμί για τρεις ημέρες (Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα).
Τα Αρτοποιεία θα ανοίξουν ξανά την Τρίτη 10 Ιουνίου.

Παρουσίαση του έργου της Τουριστικής Προβολής Ηπείρου στα ΜΜΕ της Αθήνας

Το έργο της Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου, παρουσίασε σε Συνέντευξη Τύπου  την Τρίτη 3 Ιουνίου 2014 και ώρα 11:00, στην αίθουσα Atlantic του ξενοδοχείου AthensPlaza, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Η παρουσίαση είχε θέμα: «Ήπειρος: Τουριστικός Προορισμός για όλες τις εποχές!» και η συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τα συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στην 5η Έκθεση Ελληνικών τουριστικών προορισμών και παράδοσης, που διοργανώνεται στο Μετρό του Συντάγματος από 2 έως και 4 Ιουνίου 2014.
Ο κ. Περιφερειάρχης, καλωσόρισε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και τους προσκάλεσε στην Ήπειρο των θρύλων και των παραδόσεων ώστε να γνωρίσουν τη μοναδική Ηπειρωτική ϕιλοξενία. Στην εισαγωγή του ο κ. Καχριμάνης, υπογράμμισε: «Η Ήπειρος είναι Περιϕέρεια που στηρίζει και στηρίζεται στον τουρισμό. Σήμερα μετά από διαδρομή χρόνων και ιδιαίτερα των τελευταίων τριών, μπορούμε με βεβαιότητα να  πούμε ότι  διαθέτουμε ένα τουριστικό προϊόν αναγνωρισμένο για το υψηλό επίπεδό του εντός και εκτός Ελλάδος.

Εισήγηση για μείωση 5,2% στις επικουρικές συντάξεις

Εισήγηση για οριζόντια μείωση 5,2% στις επικουρικές συντάξεις υπέβαλε στην κυβέρνηση η διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΕΤΕΑ Τ.Παπανικολάου, εάν η εισήγηση υιοθετηθεί, η μείωση θα είναι της τάξης των 10 ευρώ, δεδομένου ότι η μέση επικουρική σύνταξη είναι ύψους 200 ευρώ. 
Μιλώντας στο Mega, ο διοικητής του ΕΤΕΑ επισήμανε ότι η μείωση αυτή προκύπτει από την υποχρέωση εφαρμογής από τις αρχές Ιουλίου του νόμου 4052/2012 για αναπροσαρμογή των επικουρικών συντάξεων.
«Σε μια δύσκολη στιγμή κάναμε τη μικρότερη μείωση για τους πολίτες» σημείωσε ο διοικητής του ΕΤΕΑ. Παρατήρησε, πάντως: «Θα δούμε ξανά τα νούμερά μας στο τέλος του έτους αλλά πιστεύω ότι αυτή θα είναι η τελευταία μείωση για φέτος».

Ηλεκτρονική ασφάλιση με το πρόγραμμα «Άτλας» που βάζει τέλος στην θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας


Το νέο πρόγραμμα του υπουργείου εργασίας βάζει τέλος στη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας ενώ παράλληλα δημιουργούνται ψηφιακοί λογαριασμοί ασφάλισης , με αποτέλεσμα οι πολίτες να μπορούν μέσω ίντερνετ, να έχουν πλήρη πρόσβαση στην εργασιακή τους πορεία.

 Επίσης οι ασφαλισμένοι δεν θα χρειάζεται να έχουν μαζί τους κανένα πρόσθετο στοιχείο, όπως καρτέλες ενσήμων και βιβλιάρια ασθενείας, όταν θα επισκέπτονται νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες.
Η απόφαση υπογράφηκε από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος θα επισκεφθεί την Παρασκευή το ειδικό τμήμα όπου συγκεντρώνονται τα στοιχεία για όλους τους ασφαλισμένους.
Σκοπός του προγράμματος Άτλας είναι να υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, να αντιμετωπιστούν φαινόμενα παραβατικότητας και να εξοικονομηθούν πόροι για τα Ταμεία.

Έκτακτα μέτρα της τροχαίας στις εθνικές οδούς, ενόψει του Αγίου Πνεύματος

Πότε και πού θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας

Σε ισχύ τίθεται από την Παρασκευή 6 Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στις εθνικές οδούς για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων του Αγίου Πνεύματος.
-Την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014 για το ρεύμα εξόδου από 16.00-22.00 και το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014 για το ρεύμα εξόδου από 08.00-13.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη χ/θ 145 έως τη χ/θ 205+800 (κόμβος Ρίου).
β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

Βαριές καμπάνες σε όσους οδηγούν ανασφάλιστα οχήματα

Σε πλήρη  εφαρμογή οι νέες ρυθμίσεις του κώδικα κυκλοφοριακής αγωγής για όσους οδηγούν ανασφάλιστα οχήματα.
Συγκεκριμένα θα αφαιρείται η άδεια οδήγησης και των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος για έξι μήνες αντί για δέκα ημέρες που ίσχυε μέχρι πρόσφατα!
Αλλαγή όμως υπάρχει και ως προς την ασφαλιστική κάλυψη.
Το ασφαλιστήριο θα πρέπει να αποδίδεται από τους ασφαλιστές στους ασφαλισμένους, εντός πέντε ημερών από την είσπραξη του ασφαλίστρου.

Σε περίπτωση ελέγχου εντός της συγκεκριμένης ημερομηνίας (πενθήμερο) αρκεί η προσκόμιση της απόδειξης πληρωμής του απαιτούμενου ποσού ασφάλισης.