Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Παρουσίαση του έργου της Τουριστικής Προβολής Ηπείρου στα ΜΜΕ της Αθήνας

Το έργο της Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου, παρουσίασε σε Συνέντευξη Τύπου  την Τρίτη 3 Ιουνίου 2014 και ώρα 11:00, στην αίθουσα Atlantic του ξενοδοχείου AthensPlaza, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Η παρουσίαση είχε θέμα: «Ήπειρος: Τουριστικός Προορισμός για όλες τις εποχές!» και η συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τα συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στην 5η Έκθεση Ελληνικών τουριστικών προορισμών και παράδοσης, που διοργανώνεται στο Μετρό του Συντάγματος από 2 έως και 4 Ιουνίου 2014.
Ο κ. Περιφερειάρχης, καλωσόρισε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και τους προσκάλεσε στην Ήπειρο των θρύλων και των παραδόσεων ώστε να γνωρίσουν τη μοναδική Ηπειρωτική ϕιλοξενία. Στην εισαγωγή του ο κ. Καχριμάνης, υπογράμμισε: «Η Ήπειρος είναι Περιϕέρεια που στηρίζει και στηρίζεται στον τουρισμό. Σήμερα μετά από διαδρομή χρόνων και ιδιαίτερα των τελευταίων τριών, μπορούμε με βεβαιότητα να  πούμε ότι  διαθέτουμε ένα τουριστικό προϊόν αναγνωρισμένο για το υψηλό επίπεδό του εντός και εκτός Ελλάδος.

Εργαζόμαστε συστηματικά ώστε η Ήπειρος να γίνει προορισμός και για τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Προορισμός για κάθε ηλικία και βαλάντιο.
Η Ήπειρος καλύπτει όλα τα ενδιαφέροντα: Διαθέτει πανάρχαιο πολιτισμό, πανέμορφες ακτέςεκπληκτική ϕύση, θρησκευτικά μνημεία με διαχρονική αξία και ιστορία, ανεξάντλητες δυνατότητες για αθλητισμό περιπέτειας και γαστρονομικές απολαύσεις.
Κάθε γωνιά, κάθε περιοχή της Ηπείρου, έχει να προσϕέρει ξεχωριστές εμπειρίες στον επισκέπτη. Επιδίωξή μας είναι να συνδυάσουμε τον τουρισμό με τον πρωτογενή τομέα και τα τοπικά μας προϊόντα.
Η Περιϕέρεια έχει αναλάβει ένα σημαντικό πρόγραμμα  δράσεων προβολής του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου. Παράλληλα μεριμνά για τη βελτίωση των υποδομών και σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες του κλάδου αναβαθμίστηκαν οι παρεχόμενες υπηρεσίες.
Η πολιτική αυτή αποδίδει καρπούς: Έχουμε μια εντυπωσιακή αύξηση επισκεπτών κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές και σταδιακά ανακάμπτει και  ο χειμερινός - θεματικός τουρισμός. Θέλουμε την Πολιτεία πιο ενεργή δίπλα μας και ιδιαίτερα για την τόνωση του αγροτουρισμού που έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση.
Επιτυχία  μας  είναι  κάθε  ένας που έρχεται και γνωρίζει την Ήπειρο,  να επιστρέϕει ξανά και να γίνεται "πρεσβευτής" της.
Προσκαλούμε όλους τους Έλληνες να γνωρίσουν την Ήπειρο. Να ανακαλύψουν τα δικά της "κρυμμένα μυστικά",  και να είναι σίγουροι ότι θα μείνουν κατενθουσιασμένοι από τα αξιοθέατα, τις υπηρεσίες, τους ανθρώπους της.»
Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκε και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού της Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου, ο οποίος με τη σειρά του παρουσίασε σημαντικά στοιχεία για τον τουρισμό στην Ήπειρο καθώς και για τις πρωτοβουλίες και δράσεις που ανέπτυξε και ανέλαβε η Περιφέρεια για την στήριξη του τουρισμού και την προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Ο κ. Ιωάννου ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Οργανώσαμε τη στρατηγική μας με στόχο την ποιοτική ενίσχυση του μαζικού τουρισμού που είναι συνδυασμένος με το παραδοσιακό «θάλασσα και βουνό», και παράλληλα προωθούμε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ούτως ώστε να επιτύχουμε τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και την επέκτασή της στη διάρκεια ολόκληρου του έτους. Έτσι, προωθήσαμε, κατόπιν αξιολόγησης την ανάπτυξη 6 θεματικών τουριστικών ενοτήτων και συγκεκριμένα: θαλάσσιος τουρισμός, τουρισμός φύσης, θρησκευτικός, γαστρονομικός, τουρισμός περιπέτειας, πολιτιστικός τουρισμός.»
Τέλος, παρουσιάστηκε από την ENCOREAE ΑΕ το έργο της «Προώθησης και προβολής του Τουριστικού Προϊόντος της Ηπείρου», με βασικό μήνυμα: “EpirusBreathtakingGreeceforallseasons!”. 
Παρουσιάστηκαν επίσης η στρατηγική και το όραμα της Ηπείρου για τον τουρισμό της περιοχής, οι στόχοι, οι δράσεις και τα αποτελέσματα.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr