Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΝΕΜΕΡΤΖΙΚΑ: Εξόρμηση για τσάι, 12 Ιουλίου 2013

 
 

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των εκπαιδευτικών που απολύονται - τίθενται σε διαθεσιμότητα


Έφτασαν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Χώρας, οι κατάστασεις με τα ονοματεπώνυμα των εκπαιδευτικών που είναι προς απόλυση – διαθεσιμότητα, προκειμένου να επικαιροποιηθούν οι υπηρεσιακοί τους φάκελοι και να ολοκληρωθεί η διαδικασία που θα τους θέσει εκτός σχολείου.
Η λίστα των εκπαιδευτικών της Περιφέρειας Ηπείρου που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα!

 

Συναυλία αλληλεγγύης στην Μονή Βελλάς την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Στον επιβλητικό προαύλιο χώρο της ιστορικής μονής Βελλάς, που πέρυσι έκλεισε έναν αιώνα συνεχούς προσφοράς πνευματικών ανθρώπων εντός κι εκτός συνόρων της Ηπείρου, στις 31 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης με θέμα τα λαϊκά και κινηματογραφικά τραγούδια του Μίκυ Θεοδωράκη.
Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Βροντισμένης, υπό την αιγίδα του δήμου Πωγωνίου, που προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες, όχι μόνο μέσα από την οικολογική τους δράση, αλλά και την κοινωνική αλληλεγγύη.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, θα υπάρχει όμως μια προαιρετική προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας (μακαρόνια, ρύζι, γάλα εβαπορέ, κ.α..), τα οποία θα συλλέξει ο Δήμος Πωγωνίου και θα τα προσφέρει σε οικογένειες της περιοχής που τα έχουν ανάγκη.
Τα λαϊκά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη εξακολουθούν  να  εκφράζουν με την ίδια ένταση και τις σημερινές γενιές, όπως και τις παλιότερες. Στόχο έχουν να ενώσουν τις καρδιές των ανθρώπων και να ξεχυθούν  με δύναμη απ’ τα στόματα όλων, αντηχώντας σαν από ένα στόμα, πάνω στις αιωνόβιες πέτρες της σχολής. Την ευθύνη του προγράμματος, καθώς και την ερμηνεία των τραγουδιών, έχει ο αγαπημένος Ηπειρώτης τραγουδιστής Δημήτρης Υφαντής, που συντροφιά με την Σοφία Ζώη  και άλλους έξι εξαίρετους μουσικούς θα αποδώσουν  με τη σοβαρότητα που τους ταιριάζει, τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη.
Η συναυλία θα ξεκινήσει περίπου στις 9:00 μ.μ., αμέσως μετά το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα , έτσι όπως φαίνεται από τους πέτρινους εξώστες της μονής.

Ανακοίνωση για τη διοικούσα επιτροπή της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. Νομού Ιωαννίνων



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ – ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 
Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Νομού Ιωαννίνων εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην πολιτική της κυβέρνησης στον χώρο της παιδείας.
Διαχωρίζουμε τη θέση μας και είμαστε πολιτικά απέναντι από την κυβέρνηση που υλοποιεί και εφαρμόζει αυτή την απάνθρωπη και ανάλγητη πολιτική.
Η κυβερνητική πολιτική έχει οδηγήσει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας στην οικονομική εξαθλίωση εφαρμόζοντας την πιο βάρβαρη πολιτική που έχει εφαρμοστεί ποτέ στη χώρα.
Ως ΔΑΚΕ έχουμε εκφράσει και στο πρόσφατο παρελθόν την αντίθεσή μας στην πολιτική αυτή,  που σε τελική ανάλυση δεν οδηγεί πουθενά.
Η πολιτική που εφαρμόζεται το  μόνο που καταφέρνει είναι να οδηγεί  μια ολόκληρη χώρα στον γκρεμό και στον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας η οποία είναι κοινωνική μάστιγα και βραδυφλεγής βόμβα που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε κοινωνικής έκρηξη.
Έγκαιρα είχαμε ζητήσει  συνάντηση με τους βουλευτές του νομού μας (τους κ.κ. Καλογιάννη Σ., Τασούλα Κ. και Ασημακοπούλου Α.) για να τους δηλώσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε  την διαθεσιμότητα, τις υποχρεωτικές μεταθέσεις και τις απολύσεις εκπαιδευτικών.
Στο αίτημά μας για συνάντηση ανταποκρίθηκε ο κ. Τασούλας και  η κ.  Ασημακοπούλου Α. και στη συνάντηση που είχαμε εκθέσαμε τις απόψεις μας.
Ο κ. Τασούλας μας ενημέρωσε ότι σε συνάντηση με τον υπουργό τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία διαθεσιμότητα –απόλυση εκπαιδευτικού.
Η κ. Ασημακοπούλου δεσμεύτηκε (παρουσία της εννεαμελούς διοικούσας επιτροπής)  ότι δεν συμφωνεί με την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις καθηγητών και αν έρθει στη βουλή νομοσχέδιο που προβλέπει  κάτι τέτοιο θα το καταψηφίσει.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα τηρήσει την υπόσχεσή της και θα καταψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο την ερχόμενη εβδομάδα στη βουλή.
Οι βουλευτές είναι εντολοδόχοι των πολιτών και δεν έχουν κανένα μα κανένα δικαίωμα να εξαθλιώνουν τις ζωές τις δικές μας και των οικογενειών μας.
Η διαθεσιμότητα- απόλυση των συναδέλφων μας χωρίς κριτήρια, σε ειδικότητες που έχουν υψηλή ζήτηση και απορρόφηση στην αγορά εργασίας, έχει και την παράμετρο στο να οδηγηθούν οι χιλιάδες μαθητές μας στην ιδιωτική εκπαίδευση,  η οποία τρίβει από χαρά τα χέρια της για το ανεπάντεχο (;) δώρο της κυβέρνησης.
Ο χρόνος της κρίσης των πολιτών πλησιάζει και ο καταλογισμός των ευθυνών για τον τρόπο που πολιτεύτηκαν οι εκπρόσωποί μας  και για την εμπιστοσύνη μας την οποία καταχράστηκαν θα είναι σκληρός,  αλλά ήρθε η ώρα ο καθένας να κριθεί από τις πράξεις του και τον βαθμό αξιοπιστίας του.
Κλείνοντας τονίζουμε και υπενθυμίζουμε σε όσους το αγνοούν ότι οι ζωές μας και οι οικογένειές μας δεν είναι αριθμοί.
Καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση εκπαιδευτικού δεν θα γίνει αποδεκτή.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ – ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

O Πρόεδρος        Ο Γραμματέας

Μπόζιος Κωνσταντίνος         Ζέρβας Ευάγγελος

Ιωάννινα  12-7-20013

Παραιτήθηκαν ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο της Ηγουμενίτσας

Διαμαρτύρονται για την «κινητικότητα» των δημοτικών υπαλλήλων

Τις παραιτήσεις τους αναμένεται να αποστείλουν αύριο, Παρασκευή, το πρωί, στον υπουργό Εσωτερικών και το προεδρείο της ΚΕΔΕ, ο δήμαρχος και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας, διαμαρτυρόμενοι για την «κινητικότητα» των δημοτικών υπαλλήλων.
Η απόφαση για την ομαδική παραίτηση ελήφθη κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου.
Οι 15 από τους 17 παρόντες δημοτικούς συμβούλους υπέγραψαν και υπέβαλαν στον δήμαρχο, Γιώργο Κάτσινο, τις παραιτήσεις τους, ενώ ο ίδιος συνέταξε τη δική του.
Οι δύο σύμβουλοι, που δεν ακολούθησαν την απόφαση των συναδέρφων τους, διατύπωσαν την άποψη ότι «το δημοτικό συμβούλιο έχει εκλεγεί για να αγωνιστεί και όχι να παραιτηθεί».
Πρόκειται για τους Θόδωρο Δήμα και Βασίλη Τσιώλη.
Ο τελευταίος διετέλεσε στο παρελθόν και αντιδήμαρχος.

Δόση 50 ευρώ για χρέη έως 5.000 ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία

Μηνιαία δόση μέχρι το 30% του μηνιαίου εισοδήματος του οφειλέτη θα μπορούν να καθορίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία για την εξόφληση των χρεών από εισφορές που θα ενταχθούν είτε στην πάγια ρύθμιση (για οφειλές από 1/1/2013 και μετά) είτε στη «νέα αρχή» (για τις κεφαλαιοποιημένες οφειλές έως τις 31/12/2012).
Το πλαφόν θέτει εγκύκλιος που εξέδωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης διευκρινίζοντας ότι στις ρυθμίσεις -τόσο της πάγιας όσο και της νέας αρχής- δεν προβλέπεται ελάχιστο όριο δόσης ή ύψος οφειλής, παρά μόνο για φυσικά πρόσωπα που δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και έχουν οφειλές έως 5.000 ευρώ οπότε μπορούν να ρυθμίσουν την οφειλή έως 100 δόσεις ή να καταβάλλουν ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ.

Νομιμοποίηση αυθαιρέτων με πληρωμή προστίμου σε 100 δόσεις

Σύμφωνα με το σχετικό νομοσχέδιο εάν το αυθαίρετο δηλωθεί έως το τέλος του 2013, το πρόστιμο θα μπορεί να αποπληρωθεί μέχρι και σε 100 δόσεις, ενώ εάν δηλωθεί μέσα στο 2014, σε 60 δόσεις.
Ακόμη, μακροχρόνια άνεργοι θα μπορούν να "νομιμοποιούν" την κύρια κατοικία τους με το 50% του προστίμου.
Η έκπτωση 25% για την εφάπαξ καταβολή και 10% για την καταβολή του 30% του προστίμου εντός εξαμήνου παραμένουν.
Για τα κτίσματα με μεγάλες πολεοδομικές παρανομίες, με την πληρωμή παραβόλου και προστίμου, θα δίνεται κατ' αρχήν αναστολή κυρώσεων για 30 έτη, ενώ για την πλήρη νομιμοποίησή τους θα πρέπει να αγοράζεται συντελεστής δόμησης ίσος με την παρανομία του κτιρίου. Τα προ της 9ης Ιουνίου 1975 ακίνητα, που έχουν αποκλειστική χρήση κατοικίας, θα εξαιρούνται οριστικά της κατεδάφισης με 500 ευρώ εφάπαξ.

Αλαλούμ με την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης

Μεγάλος ο αριθμός απορριπτόμενων στο Νομό Ιωαννίνων

Οδυνηρές εκπλήξεις κρύβει για τους δικαιούχους εξισωτικής αποζημίωσης στο Νομό Ιωαννίνων η ανάρτηση των καταστάσεων στους Δήμους, καθώς πολλοί βλέπουν το όνομά τους στους απορριπτέους και ο ΟΠΕΚΕΠΕ τους ζητά να προσκομίσουν το Ε1.
Σύμφωνα με διαμαρτυρόμενους, ο ΟΠΕΚΕΠΕ Ιωαννίνων κάνει λόγο για λάθος, κάτι που δεν γίνεται πιστευτό καθώς ο αριθμός των απορριπτόμενων είναι μεγάλος.
Σύμφωνα με τους ίδιους, υπάλληλοι λένε σε όσους  έχουν απορριφθεί από το σύστημα, ότι ακόμα κι αν φέρουν το Ε1 άμεσα, δεν προλαβαίνουν την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης που έχει προγραμματιστεί μετά τις 15 Ιουλίου και παραπέμπονται για την επόμενη “φουρνιά”, που θα είναι, πιθανότατα, τον Σεπτέμβριο.
Ζήτημα προκύπτει και ως προς την κατανομή της εξισωτικής, ενώ οι  παραγωγοί πέρα από τη δυσφορία που εκφράζουν, ζητούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μια ξεκάθαρη απόφαση.

Παραδοσιακό πανηγύρι στο λιμανάκι της Λυγιάς Πρέβεζας, την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013, ώρα 22:00 στην 7η Συνάντηση στην Πρέβεζα, χορευτικών συγκροτημάτων και φίλων της παράδοσης

Ανάσα για χιλιάδες που αναμένουν σύνταξη


Άρχισε η καταβολή του 50% της σύνταξης, στους δικαιούχους του Δημοσίου που αναμένουν στην ουρά για συνταξιοδότηση. Ανάσα οπωσδήποτε, σε ανθρώπους που έχουν εξέλθει της εργασίας τους και βρίσκονται επί μήνες στην αναμονή.
Την 10η μέρα κάθε μήνα θα πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων του Δημοσίου η προβλεπόμενη προκαταβολή σύνταξης μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών. Οπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, την Τετάρτη καταβλήθηκε η προκαταβολή σύνταξης για τον Ιούλιο σε 1.126 υπαλλήλους του Δημοσίου που εξήλθαν της υπηρεσίας μετά το Μάρτιο του 2013.
Πρόκειται για τη συνταξιοδοτική ρύθμιση που αφορά την καταβολή του 50% του βασικού μισθού που λάμβαναν κατά την 31η Οκτωβρίου 2011 μέχρι να γίνει η απονομή της σύνταξης.
Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε επίσης ότι συνεχίζεται η προσπάθεια για την περαιτέρω σύντμηση του χρόνου απονομής της σύνταξης των δικαιούχων που έχουν καταθέσει σχετική αίτηση πριν από το Μάρτιο του 2013.

Θα παραμείνουμε συλλέκτες αποδείξεων

Δεν καταργείται το μέτρο, ανέφερε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο κ. Γιάννης Στουρνάρας

«Δεν καταργούμε το μέτρο της συλλογής αποδείξεων και θα καταθέσουμε σχετική διάταξη τον Σεπτέμβριο όπου το μέτρο θα συνοδεύεται από φορολογικά κίνητρα» ανέφερε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο αρμόδιος υπουργός, κ. Γιάννης Στουρνάρας, δεχόμενος έντονη κριτική από όλες τις πτέρυγες σε σχέση με την κατάργηση του μέτρου.
Ο κ. Στουρνάρας διευκρίνισε πως η αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που πραγματοποιείται μέσω του πολυνομοσχεδίου δεν είναι οριστική και πως τον Σεπτέμβριο πρόκειται να συμπληρωθεί με νέες διατάξεις, ώστε να γνωρίζουν οι υποψήφιοι επενδυτές, σε τι εκπτώσεις μπορούν να προσβλέπουν. 

Εκδηλώσεις μνήμης για τα 70 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Ζαγορίου

Εκδηλώσεις μνήμης για τα 70 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Ζαγορίου διοργανώνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο Δήμος Ζαγορίου, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία, η Ένωση Ζαγορισίων Αθηνών, ο Σύνδεσμος Ζαγορισίων Ιωαννίνων και άλλοι τοπικοί φορείς.
Το Σάββατο 13 Ιουλίου, ώρα 8:00 μ.μ. θα γίνουν εκδηλώσεις στους Ασπραγγέλους, οι οποίες περιλαμβάνουν επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία για τα μαρτυρικά χωριά του Ζαγορίου από τον Πρόεδρο της Ένωσης  Βασίλη Τζιόβα και βίντεο με το χρονικό των γεγονότων.
Την Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 8:00  π.μ. θα γίνει θεία λειτουργία στο Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γρεβενιτίου και στις 11:00 π.μ. θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο πεσόντων του χωριού.
Τέλος, στις 12:15 μ.μ. θα γίνει ημερίδα στο Πετρίδειο Κληροδότημα με ομιλητή τον τ. Νομάρχη Ιωαννίνων Βασίλη Μπρακατσούλα και τον Αριστ. Συγγελάκη, μέλος του εθνικού συμβουλίου για τις Γερμανικές επανορθώσεις.