Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Καλαμιά Άρτας: Την έπιασαν εν δράση

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Καλαμιά Άρτας μία 31χρονη Ρομά, η οποία επιχείρησε να διαρρήξει ένα σπίτι.
Η 31χρονη έγινε αντιληπτή από τον γιό του ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος την ακινητοποίησε και τελικά συνελήφθη από αστυνομικούς
Η γυναίκα οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Δρέπανο Ηγουμενίτσας: Τρεις τραυματίες σε τροχαίο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, το πρωί του Σαββάτου επί της επαρχιακής οδού Ηγουμενίτσας – Δρεπάνου, όταν επιβατικό όχημα με οδηγό έναν 23χρονο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο δεξιά του δρόμου.
Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 23χρονου οδηγού, καθώς και των συνεπιβατών του, μιας 18χρονης και μιας 21χρονης, οι οποίες απεγκλωβίστηκαν από προσωπικό της Πυροσβεστικής Ηγουμενίτσας και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας της πόλης για τις πρώτες βοήθειες και εν συνεχεία στο Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις και νοσηλεία.

Ξεκινά από τη "Δωδώνη" τη Δευτέρα η διάθεση επιταγών των προκαταβολών στους παραγωγούς

Από τη Διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία επεξεργασίας των αιτήσεων που υπέβαλλαν οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί – συνεργάτες της εταιρίας, για τις προκαταβολές, μετά και την παράταση που είχε δοθεί και η οποία έληξε σήμερα Παρασκευή 23 Αυγούστου.
Ο αριθμός των αιτήσεων ανήλθε στις 756, όσες ήταν και πέρυσι και από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η διάθεση επιταγών προς τους παραγωγούς για την προμήθεια ζωοτροφών, από όπου επιθυμούν.
Οι προκαταβολές, αφορούν έως το 50% του εισκομιζομένου ετήσιου γάλακτος στη βάση των γνωστών ποιοτικών κριτηρίων, όπως και ίσχυε.
Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε συνεχίζει, όπως έχει ανακοινώσει, τις τμηματικές καταβολές προς τους παραγωγούς της για το εισκομιζόμενο αιγοπρόβειο γάλα του Απριλίου καταθέτοντας και σήμερα χρηματικά ποσά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Επίσης εξοφλήθηκε το σύνολο των παραγωγών με χρηματικά υπόλοιπα έως 500 ευρώ.

Στις εφορίες για έλεγχο 100.000 φορολογούμενοι εντός της εβδομάδας

Εντός της εβδομάδας θα κληθούν για έλεγχο και διευκρινίσεις 100.000 φορολογούμενοι, όπως ανέφερε ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.
Μιλώντας το πρωί στον Σκάι, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά όσοι έχουν επιστροφή ενώ όπως είπε χθες ελέγχθηκαν επιπλέον 300.000 φορολογικές δηλώσεις.
Ο κ.Θεοχάρης κάλεσε όσους πολίτες έχουν την δυνατότητα να δουν την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης ηλεκτρονικά να το πράξουν, καθώς η πρώτη δόση λήγει στις 30 Αυγούστου.
Διευκρίνισε επίσηςότι τρεις δόσεις απολαμβάνουν οι φορολογούμενοι που η δήλωσή τους ελέγχθηκε τον Ιούλιο, ενώ δύο δόσεις όσων η δήλωση ελέγχθηκε τον Αύγουστο και όσοι εκκαθαριστούν τώρα.
Τέλος ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ακόμη ότι το σύστημα θα είναι ανοιχτό για όλους μετά τις 30 του μήνα, αλλά οι δηλώσεις που θα εκκαθαρίζονται θα είναι εκπρόθεσμες.

ΠΗΓΗ: www.newpost.gr

«Μαύρη» Δευτέρα για 12.500 υπαλλήλους του Δημοσίου

Κλειδώνει η λίστα με τα ονόματα
 
Τα ονοματεπώνυμα περίπου 8.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα ενταχθούν στην κινητικότητα θα οριστικοποιηθούν κατά την συνεδρίαση του κυβερνητικού οργάνου μεταρρύθμισης στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ήδη, από τον Ιούλιο έχουν ενταθεί στο πρόγραμμα 4.401 άτομα. Πρόκειται για 2.114 εκπαιδευτικούς, 2.234 σχολικούς φύλακες και 53 υπαλλήλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Συνολικά στην κινητικότητα θα πρέπει να έχουν ενταχθεί μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου 12.500 εργαζόμενοι. Αμέσως μετά θα ακολουθεί το επόμενο «κύμα» καθώς μέχρι το τέλος του 2013 ακόμα 12.500 θα πρέπει να έχουν μπει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Στην σύσκεψη που θα γίνει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και των υπουργών που εμπλέκονται στις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας θα συμπληρωθεί η «λίστα» με τους υπαλλήλους των υπουργείων. Παράλληλα θα συζητηθούν και οι διαρθρωτικές αλλαγές που θα γίνουν σε ΕΑΣ, ΕΒΟ και ΛΑΡΚΟ.
Όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση επιθυμεί να προχωρήσει στην εξυγίανση των συγκεκριμένων ζημιογόνων ΔΕΚΟ προκειμένου να αποκρατικοποιηθούν.

16ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Καππαδοκών, 23-25 Αυγούστου, στη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων

Στη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων φιλοξενήθηκε το τριήμερο 23-25 Αυγούστου, το 16ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Καππαδοκών, το αποκαλούμενο «Γαβούστημα», που συνδιοργανώνουν ο Μικρασιάτικος Σύλλογος Νεοκαισάρειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιωαννίνων και την στήριξη της ομάδας τέχνης «Το Ανατολικό της Δωδώνης», υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών και της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων.
Στόχος του Πανελληνίου Ανταμώματος Καππαδοκών, ήταν η ανάδειξη τον Καππαδοκικού Πολιτισμού, της τέχνης και της παράδοσης.

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Σμύρνης 2-0

Εκπληκτικό γκολ του ηγέτη Κρίστιαν Τσάβες

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κυριάρχησε στον κακό αγωνιστικό χώρο του Εθνικού Σταδίου, εκμεταλλευόμενος τα πολλά λάθη του Απόλλωνα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και απείλησε κατά βάση από την αριστερή πτέρυγα.
Ηγετική παρουσία του Κρίστιαν Τσάβες.
Ο Αργεντινός άσος στο 23ο λεπτό με ένα εκπληκτικό σουτ από τα αριστερά άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΣ.
Στο 43ο λεπτό με μια πανέμορφη ενέργεια και πάσα του Τσάβες, ο Ίλιτς με προβολή διπλασίασε τα γκολ των "Ηπειρωτών".

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Ντάσιος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Τσουκαλάς (82' Κεϊτά), Λίλα, Τσάβες, Κοροβέσης (76' Στρούνα), Βίλα, Ίλιτς (89' Γιάκος).

Απόλλων Σμύρνης: Τζορβας, Χατζηζήσης, Παντελιάδης, Δεληζήσης, Βέρτζος, Άλβαρες (53' Τσιλιγκίρης), Καμαρά, Μίνγκας (46' Φαρινόλα), Γκουέλα, Κόρμπος, Πετρόπουλος (64' Μπλάζεκ).

«Δυστυχία σου, Ελλάς, με τα τέκνα που γεννάς!». Τα κοκόρια και οι κότες ...Η πολιτική ζωή και η πολιτική αρλούμπα!



 
 
(Οι «κότες» και τα «κοκόρια»)
 

Γράφει ο Κίτσος ο Αθαμάνας

Του μέλλοντος η μέρες
στέκοντ' εμπροστά μας
σα μια σειρά κεράκια αναμένα
χρυσά, ζεστά, και ζωηρά κεράκια.
 
Η περασμένες μέρες πίσω μένουν,
μια θλιβερή γραμμή κεριών σβυσμένων·
τα πιο κοντά βγάζουν καπνόν ακόμη,
κρύα κεριά, λυωμένα, και κυρτά.               

   Κ. Καβάφης
«Κάποιοι ενώ παριστάνουν τα κοκόρια κατά βάθος είναι . όρνιθες, γιατί στο τέλος γνωρίζουν καλά ότι θα ψηφίσουν την πρόταση για τους πλειστηριασμούς». Έτσι αποκάλεσε-αυτόν τον τίτλο  έδωσε-  τους διαφωνούντες κυβερνητικούς βουλευτές ο Ηπειρώτης αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας.

Αλμυρός Βουνοπλαγιάς-ΑΕΔ Πωγωνάτος 0-3

Μετά από εξαιρετική εμφάνιση, η ΑΕΔ Πωγωνάτος επεκράτησε εκτός έδρας, της ομάδος του Αλμυρού Βουνοπλαγιάς με σκορ 3-0 και πέρασε στην επόμενη  φάση του κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Έχασε στα πέναλτι (4-3) από τον Πανζαγοριακό και αποκλείστηκε από την επόμενη φάση ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (2-2) κανονική διάρκεια


Σε ένα «βαρύ» αγωνιστικό χώρο, λόγω της καταρρακτώδους βροχής που έπεφτε σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά ήρθε ισόπαλος με 2-2 με την πολύ αξιόλογη ομάδα του Πανζαγοριακού.  
Η αναμέτρηση κρίθηκε στα πέναλτι όπου ο Πανζαγοριακός επικράτησε με 4-3 και ο Αγροτικός Αστέρας αποκλείστηκε από την επόμενη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών.