Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Ποιοι δικαιούνται την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός θα δοθεί στις 22 Δεκεμβρίου, μαζί με τις συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου 2017.
Ύστερα από σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη συμμετοχή και διοικητών Ταμείων διευκρινίστηκαν οι προϋποθέσεις που έχουν ως εξής.
1) Αποκλειστικοί δικαιούχοι είναι οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων και του Δημοσίου, για τους οποίους το σύνολο των μηνιαίων, Κύριων και Επικουρικών συντάξεων, χωρίς το ΕΚΑΣ και τις νόμιμες κρατήσεις (πλην φόρων), δεν υπερβαίνει τα 850 ευρώ.

2) Το ύψος του επιδόματος ισούται με τη διαφορά των παραπάνω αποδοχών από τα 850 ευρώ. Αν η διαφορά είναι μικρότερη του ποσού των 300 ευρώ, ο δικαιούχος λαμβάνει 300 ευρώ. Πχ. κάποιος με συντάξιμες αποδοχές 250 ευρώ, θα εισπράξει 600 ευρώ. Με συντάξιμες αποδοχές 500 ευρώ

Παραίτηση της κας Όλγας Γεροβασίλη, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου

Η ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας κι η βελτίωση της καθημερινότητας και του μέλλοντος των συμπατριωτών μας Ηπειρωτών απαιτούν τη μέγιστη ένταση των προσπαθειών μας. 
Όποια πολιτική θέση κατέχει ο καθένας κι η καθεμιά από εμάς, είναι θέση ευθύνης και δουλειάς.
Με μοναδικό γνώμονα τα παραπάνω και την αποδοτικότερη συνεισφορά μου στη δημόσια ζωή υπέβαλλα, χθες, την παραίτησή μου από τη θέση της Περιφερειακής Συμβούλου Ηπείρου:
 «…..Οι αυξημένες απαιτήσεις κι ευθύνες των καθηκόντων μου ως Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθιστούν δυσχερέστατη την άσκηση των καθηκόντων μου ως μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου, πραγματικότητα που είχε γίνει ορατή, παρά τη θέλησή μου και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κυβερνητικής μου θητείας, ως Κυβερνητικής Εκπροσώπου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Προεδρείο, το Σώμα, τα μέλη της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε ως τώρα με γνώμονα πάντα το συμφέρον των πολιτών της Ηπείρου……» Αυτονόητο είναι πως παραμένω ενεργή και μέλος της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, τιμώντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας που στήριξαν και στηρίζουν την αυτοδιοικητική μας προσπάθεια στην Περιφέρεια Ηπείρου και θεωρώντας την αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού σημαντικό πυρήνα άσκησης κοινωνικής και αναπτυξιακής πολιτικής.

Όλγα Γεροβασίλη Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας,

Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Περιφέρεια Ηπείρου: Η Ο.Ε. ενέκρινε το Πρακτικό του Διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης για τη λίμνη Ιωαννίνων

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στη σημερινή της συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, ενέκρινε το πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης ροής υδάτων στο ανάχωμα Αμφιθέας - λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και προστασίας παρόχθιων εκτάσεων περιοχών Αμφιθέας και Περάματος (λίμνη Ιωαννίνων), προεκτιμώμενης δαπάνης 233.391,49 ευρώ.
Η μελέτη ανατίθεται στο μελετητικό σχήμα - σύμπραξη "Παπασπυροπούλου Κωνσταντίνα του Γεωργίου, Μαυρίδης Θωμάς του Θεμιστοκλή, Κανονίδης Κοσμάς του Βασιλείου, Τζηρίνης Απόστολος του Θεμιστοκλή, Καραμπατάκης Δημήτριος του Αθανασίου.
Επίσης η Ο.Ε. ενέκρινε τη δημοπράτηση δύο οδικών έργων στην Π.Ε. Άρτας.
Το πρώτο αφορά εργασίες συντήρησης της Εθνικής Οδού Αντιρρίου- Άρτας (εντός ορίων Π.Ε. Άρτας) με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ και το δεύτερο εργασίες αποκατάστασης της 16ης επαρχιακής οδού στις θέσεις Λεπιανά και Μικροσπηλιά, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπών από σπίτια, που διαπράχθηκαν στην Άρτα και στο Πέτα Άρτας

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος 22χρονου ημεδαπού για κλοπή

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας, εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπών από σπίτια, που διαπράχθηκαν στην Άρτα και στο Πέτα Άρτας και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 22χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 22χρονος εμπλέκεται στις παρακάτω κλοπές:
πρωινές ώρες της 10-10-2016, εισήλθε σε σπίτι στο Πέτα Άρτας και ερεύνησε τους εσωτερικούς χώρους, χωρίς να αφαιρέσει κάτι.
μεσημεριανές ώρες της 05-11-2016, εισήλθε από ανασφάλιστη πόρτα σε σπίτι στην Άρτα και αφαίρεσε χρηματικό ποσό.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Γιορτή τσίπουρου, του Ηπειρώτικου Συνδέσμου Πειραιώς, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 π.μ., στο κτίριο του, Φίλωνος 11, Πειραιά

Ανακοίνωση

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 11:00 π.μ., ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιώς διοργανώνει γιορτή τσίπουρου, στο κτίριο του Φίλωνος 11, με πολύ τραγούδι, χορό και φαγητό!!!
Σας περιμένουμε όλους να γλεντήσουμε ηπειρωτικά!!!


Το Δ.Σ. του Ηπειρώτικου Συνδέσμου Πειραιά

Ομιλία Γιάννη Στέφου στην Βουλή επί του προϋπολογισμού του 2017

Ο Γιάννης Στέφος ξεκίνησε την ομιλία του επί του προϋπολογισμού του 2017, λέγοντας πως βρισκόμαστε σε μια ευνοϊκή συγκυρία και κάνοντας μια σύντομη αναφορά στην απόφαση του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με την συμφωνία αυτή εφαρμόζεται η συμφωνία του Μαΐου για τα βραχυπρόθεσμα επί του χρέους χωρίς προαπαιτούμενα άμεσης επίδρασης, ενώ εξασφαλίστηκε μείωση χρέους κατά 22%, δηλ. 45 δις ευρώ.
Επίσης σταθεροποιούνται τα επιτόκια στο 1,5% μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον αβεβαιότητας και προβλέψεων για αύξηση των επιτοκίων και εξομαλύνεται η αποπληρωμή δανείων στα 32,5 χρόνια. Συνέχισε λέγοντας πως η κυβέρνηση στοχεύει στην αποκατάσταση της κανονικότητας που ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη για τις εργασιακές σχέσεις και στην απόρριψη κάθε νέων μέτρων λιτότητας μετά τη λήξη του προγράμματος.
 Μιλώντας στη συνέχεια για τις προθέσεις της ΝΔ είπε πως έχει επιλέξει να στέκεται απέναντι σε κάθε προσπάθεια εξόδου από την κρίση, ενώ μοναδική της έγνοια είναι η άνοδος της στην εξουσία και η εφαρμογή της καταστροφικής πολιτικής που ασκήθηκε όλα τα χρόνια των μνημονίων.
Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2017 είπε πως περιλαμβάνει μια σειρά από μέτρα που εξασφαλίζουν στοιχειώδη βοήθεια για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τις πιο χτυπημένες από την ύφεση όλων αυτών των χρόνων. Το 2015 στα πλαίσια του προϋπολογισμού, που είχε συνταχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, η παρούσα κυβέρνηση εξασφάλισε πόρους 100 εκ. ευρώ για τη στήριξη των πιο αδύναμων οικονομικά νοικοκυριών. 

Συνελήφθη 23χρονος αλλοδαπός φυγόποινος στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας

Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, για ληστεία

Συνελήφθη, χθες (08-12-2016) το απόγευμα στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 23χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Δ΄ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, για ληστεία που έγινε την 28-08-2011, στη Νέα Σμύρνη Αττικής.

Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Ομιλία του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό του 2017

Ομιλία για τον Προϋπολογισμό του 2017 πραγματοποίησε στην Ολομέλεια της Βουλής, την Πέμπτη 08/12/2016, ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας.
Αρχικά ο κ. Τσίρκας εξέφρασε την αισιοδοξία πως ο προϋπολογισμός του 2017 μπορεί να αποτελέσει την αρχή για την επιστροφή στην ανάπτυξη και την κανονικότητα.  «Ο προϋπολογισμός για το 2017 μπορεί να αποτελέσει αρχή για την επιστροφή στην ανάπτυξη και την κανονικότητα. Ήδη εντός του 2016 και για δύο συνεχόμενα τρίμηνα έχουν επιτευχθεί θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης, ενώ προβλέπεται περαιτέρω βελτίωση για τα επόμενα έτη», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε τονίζοντας πως: «Νομοθετούμε και διαπραγματευόμαστε μέσα σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.
Πορευτήκαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ναρκοθετημένο έδαφος που με επιμέλεια προετοίμασε η προηγούμενη κυβέρνηση των υποστηρικτών του μνημονίου. Τώρα έχουμε όμως ένα παράθυρο ελπίδας για την ανάκαμψη της οικονομίας και την έξοδο από τα μνημόνια. Μετά την απόφαση του περασμένου Μαΐου, σύμφωνα με την οποία οι πληρωμές για το χρέος δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 15% του ΑΕΠ, χθες αποφασίστηκε και η λήψη μέτρων βραχυπρόθεσμων ύψους 22% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 45 δισεκατομμυρίων ευρώ».  
Στη συνέχεια ο βουλευτής Άρτας μίλησε για τα εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα που είχε συμφωνήσει η ΝΔ, σε αντίτιμο την υπογραφή της πέμπτης αξιολόγησης, αλλά και για τον στόχο που είχε θέσει. 

Mάθημα προσφοράς και κοινωνικής ευαισθησίας από τους μαθητές του Γυμνασίου Δολιανών στα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων

Το Γυμνάσιο Δολιανών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου πραγματοποίησε επίσκεψη στο τοπικό Παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων. 
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου  και με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων λειτουργίας του τοπικού Παραρτήματος, στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας που υλοποιούν την τρέχουσα σχολική χρονιά οι μαθητές του Γυμνασίου. 
Η διευθύντρια κα Βασιλική Μάστακα ενημέρωσε τους μαθητές για το πολύπλευρο έργο που επιτελείται και τις πολύτιμες υπηρεσίες που παρέχονται στα παιδιά της περιοχής, ενώ οι μαθητές μέσα από τη γνωριμία με τα παιδιά του τοπικού Παραρτήματος, κατανόησαν τις αρχές, τις αξίες και τη σημασία του σεβασμού της διαφορετικότητας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Ταυτόχρονα, οι μαθητές του Γυμνασίου Δολιανών παρέδωσαν στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων μεγάλη ποσότητα από πλαστικά καπάκια που συγκέντρωσαν από την αρχή της χρονιάς. 
Φέτος τα πλαστικά καπάκια που θα συγκεντρώνονται θα καταλήγουν στην ΕΛΕΠΑΠ και τη ΜΕΡΙΜΝΑ, ώστε να αγοραστούν πολύτιμα υλικά για τις ανάγκες των παιδιών με ειδικές δεξιότητες.

Ιωάννινα: Εξαρθρώθηκε τριμελής σπείρα, που διέπραττε κλοπές προϊόντων από σούπερ μάρκετ

Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 51, 56 και 38 ετών, μέλη της σπείρας

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, πλήθος κλοπιμαίων και τα χρηματικά ποσά των (9.710) ευρώ και (78.700) λεκ Αλβανίας, προερχόμενα από την εγκληματική τους δραστηριότητα
Η λεία τους περιλαμβάνει κυρίως οινοπνευματώδη ποτά και καλλυντικά, με στόχο τη μεταπώληση και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους
Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η ενδελεχής έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση τριμελούς εγκληματικής ομάδας, που ενέχεται σε περιπτώσεις κλοπών προϊόντων από σούπερ μάρκετ.
Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 51, 56 και 38 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές (07-12-2016) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Σε βάρος των προαναφερόμενων, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και των παραβάσεων της Νομοθεσίας περί Όπλων.
Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό τη συστηματική διάπραξη κλοπών προϊόντων από σούπερ μάρκετ, με απώτερο στόχο τη μεταπώληση αυτών και τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.
Από την παράνομη δραστηριότητά τους, αποκόμισαν λεία που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, καλλυντικά και είδη οικιακής χρήσης ενώ από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας έχει προκύψει ότι οι δράστες, υποδυόμενοι τους πελάτες, αφαίρεσαν τμηματικά κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, μεγάλο αριθμό οινοπνευματωδών ποτών από καταστήματα αλυσίδας σούπερ μάρκετ στα Ιωάννινα.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες κλοπιμαία και ένα σπρέι πιπεριού ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης στο σπίτι του 56χρονου συλληφθέντα στην Κατερίνη καθώς και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
πλήθος κλοπιμαίων (106 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, καλλυντικά και είδη οικιακής χρήσης και ατομικής περιποίησης κ.λ.π.)
τα χρηματικά ποσά των (9.710) ευρώ και (78.700) λεκ Αλβανίας, ως προερχόμενα από την εγκληματική τους δραστηριότητα.
Μέρος των κλοπιμαίων αποδόθηκε ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση της προέλευσης των υπολοίπων αντικειμένων.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν επίσης δύο οχήματα των δραστών, ως μέσα προσέγγισης και διαφυγής στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις καθώς και πέντε κινητά τηλέφωνα και ιδιόχειρες σημειώσεις των κατηγορουμένων ενώ η έρευνα συνεχίζεται από τη Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για την εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν μαζί με τη σχηματισθείσα δικογραφία στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Ιωαννίνων.

13η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Δεκεμβρίου στη Β΄ ερασιτεχνική, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Π.Α.Ο. Ιωαννίνων 10-12-16/15:00), εκτός η Αναγέννηση (Π.Α.Σ. Περιβλέπτου-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 11-12-16/15:00), εντός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος- Α.Ο. Κόντσικας 11-12-16/15:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 15:00  

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Ο.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 11  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 

ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 
ΩΡΑ: 15:00

Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Ο.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (15:00) 
Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:00)    
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00) 
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (15:00) 
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ο.ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ  (15:00) 
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. ΝΗΣΟΥ  (15:00) 
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00) 

ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ - Α.Ο.ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:00)  

Δημοσίευμα της εφημερίδα «Ελευθερία» 7-12-2016

ΟΓΑ: Από 19 έως και 22 Δεκεμβρίου η Δ΄ δόση του οικογενειακού επιδόματος

Ο ΟΓΑ προγραμματίζει να πληρώσει την Δ΄ δόση του 2016 για το οικογενειακό επίδομα το διάστημα από 19 έως και 22 Δεκεμβρίου.
Ο ΟΓΑ θα καταβάλει το οικογενειακό επίδομα (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών) αφού το κονδύλι που απαιτείται έχει εξασφαλιστεί. 
Η πληρωμή δεν θα αφορά μόνο την Δ΄ δόση για το 2016 αλλά και εκκρεμότητες δικαιούχων που δεν έχουν πληρωθεί. Ειδικότερα, εκτιμάται ότι θα φτάσουν τους 770 χιλιάδες οι δικαιούχοι, ενώ η δαπάνη για την καταβολή της τελευταίας δόσης, είναι πιθανό να προσεγγίσει τα 185 εκατ. ευρώ. Συνολικά, η δαπάνη για οικογενειακά επιδόματα το 2016 έφτασε τα 675 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα των δικαιούχων και τον αριθμό των τέκνων.

Μηνιαία δραστηριότητα κατά το μήνα Νοέμβριο των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Νοέμβριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (736) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -545- (εκ των οποίων -5- διακινητές)
Για ληστεία: -1-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -38-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -12-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 31 -
Για προσβολή εναντίον της διεθνούς ειρήνης της χώρας: -2-
Για απάτη: -3-
Για μαστροπεία: -1-
Για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος: -5-
Για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας: -1-
Για πλαστογραφίες: -8-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-21-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -23-
Για παραβάσεις του Ν. περί παιγνίων, εράνων & λαχειοφόρων αγορών: -11-

OΓΑ: Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ύψους έως 360 ευρώ σε ανασφάλιστους υπερήλικες

Ο ΟΓΑ, με εγκύκλιο που υπογράφει ο διοικητής του Ταμείου, κ. Αθανάσιος Μπακαλέξης γνωστοποιεί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη χορήγηση του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης, ύψους έως 360 ευρώ, σε ανασφάλιστους υπερήλικες.
Αναλυτικότερα, στην εγκύκλιο ορίζονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
Στους ανασφάλιστους υπερήλικες και σε αυτούς που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, καταβάλλεται από τον ΟΓΑ επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων, εφόσον πληρούν αθροιστικά τις εξής προϋποθέσεις:
- Έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους.
- Δεν λαμβάνουν ή δεν δικαιούνται να λάβουν σύνταξη από το εξωτερικό ή οποιαδήποτε ασφαλιστική ή προνοιακή παροχή από την Ελλάδα, μεγαλύτερη από το πλήρες ποσό του μηνιαίου επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων. Το ποσό του επιδόματος καταβάλλεται πλήρες για όσους πληρούν αθροιστικά τα κριτήρια του άρθρου 93 και έχουν συμπληρώσει στη χώρα τουλάχιστον 35 πλήρη έτη διαμονής και μειώνεται κατά 1/35 για καθένα έτος που υπολείπεται των 35 ετών διαμονής στη χώρα. Σε περίπτωση που η σύνταξη ή παροχή που λαμβάνουν από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, είναι μικρότερη από το επίδομα, δικαιούνται το ποσό της διαφοράς που προκύπτει, μετά την αφαίρεση του ποσού της σύνταξης ή παροχής που λαμβάνουν από το επίδομα. 

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Νοέμβριο 2016 στην Ήπειρο

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Νοέμβριο του 2016, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 4 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 9 το 2015). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 2 το 2015)
κανένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 2 το 2015)
2 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 5 το 2015)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 6 παθόντες (έναντι 12 το 2015). Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
2 νεκροί (έναντι 2 το 2015)
κανένας σοβαρά τραυματίας (έναντι 2 το 2015)
4 ελαφρά τραυματίες (έναντι 8 το 2015)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: