Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές στους νομούς της Ηπείρου

Ανακοινώθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ τα ονόματα των υποψηφίων με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογικές περιφέρειες της Ηπείρου. ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
1.ΓΚΟΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
2. ΝΤΕΡΕΚΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
3. ΣΠΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
4. ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
5.ΧΑΜΠΙΜΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
1.ΓΟΓΟΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
2. ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
3.ΚΟΛΙΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ


ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
1. ΚΑΣΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
2. ΚΙΤΣΑΝΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
3. ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
4. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
5. ΝΤΟΥΛΙΑ ΠΕΡΣΗ
6. ΦΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
7. ΧΑΤΖΗΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ)


ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
1.ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
2.ΙΩΑΝΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
3.ΚΑΤΣΙΠΑΝΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
4.ΣΜΠΟΝΙΑ ΑΓΝΗ

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη 44χρονη ημεδαπή για παράνομη διάθεση και εμπορία βεγγαλικών και κροτίδων

Στο πλαίσιο ελέγχων ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα για την αποφυγή ατυχημάτων και άλλων δυσάρεστων περιστατικών από την παράνομη εμπορία και χρήση κροτίδων και βεγγαλικών, συνελήφθη χθες (10-4-2012) το μεσημέρι στην περιοχή Αμπέλια Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, μία 44χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία και κατοχή ειδών πυροτεχνίας και παράβαση του Νόμου περί όπλων. Ειδικότερα, σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί σε καφενείο – παντοπωλείο, συνέλαβαν την 44χρονη ως ιδιοκτήτρια του καταστήματος να κατέχει για εμπορία κροτίδες και πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη από το νόμο άδεια εμπορίας βεγγαλικών-κροτίδων.
Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν:
262 κροτίδες.
23 τεμάχια πυροτεχνημάτων 880 βολών συνολικά.
1 18 παιδικά αθύρματα.
35 φυσίγγια κρότου λάμψης.
72 προωθητικά καψύλλια πυροτεχνημάτων.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΜΕΤΣΟΒΟ: Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός για οπλοκατοχή

Συνελήφθη σήμερα (11.04.2012) στο Μέτσοβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Σταθμού Τροχαίας Μετσόβου, ένας 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «περί όπλων». Αναλυτικότερα, σήμερα τα ξημερώματα στο Μέτσοβο, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 28χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
μία (1) σπάθα συνολικού μήκους 75 εκατοστών και με μήκος λάμας 50 εκατοστών.
δύο (2) ράβδοι (γκλοπ).
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου.

ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: Ανακοίνωσε εκλογές στις 6 Μαΐου

Την Κυριακή 6η Μαΐου προσδιόρισε ως ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών που αναμένεται να προκηρυχθούν εντός της ημέρας, ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΟΥΣΑΣ: Με δήλωσή του εξηγεί για ποιο λόγο δεν θα κατέλθει στις εκλογές

Με δήλωσή του ο κ. Αντώνης Φούσας, πρώην βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ και Υπουργός, εξηγεί για ποιο λόγο δεν θα κατέλθει στις εκλογές:

«Κατά τις βουλευτικές εκλογές του 2009, πήρα τη δύσκολη προσωπική πολιτική απόφαση, να μην είμαι υποψήφιος, διότι, όπως δήλωσα τότε, δεν συμφωνούσα με τον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος και της δημόσιας διοίκησης.
Η κατάσταση, από τότε μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν βελτιώθηκε, αλλά, δυστυχώς, επιδεινώθηκε και έφερε τη χώρα και το λαό μας στη σημερινή τραγική κατάσταση.
Επομένως, είναι για μένα, θέμα πολιτικής συνέπειας ν΄ αρνηθώ να είμαι υποψήφιος κατά τις προσεχείς εκλογές. Αυτό δε πολύ περισσότερο, διότι η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας μας δεν δείχνει να είναι πρόθυμη για άμεσες, βαθιές και ρηξικέλευθες συνταγματικές τομές, όπως έχω προτείνει εγγράφως, εδώ και πολλά χρόνια και που είναι απολύτως αναγκαίες.
Η συνειδητή αυτή απόφασή μου να μην είμαι υποψήφιος και κατά τις προσεχείς εκλογές δεν σημαίνει αποχή από την πολιτική. Αντιθέτως, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι πολιτικά και να κάνω, όπως έκανα πάντοτε εντός και εκτός Βουλής, τις κατά την κρίση μου χρήσιμες πολιτικές παρεμβάσεις, τόσο για τη χώρα μας γενικότερα, όσο και για την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Ήπειρο, με τους κατοίκους της οποίας και ιδίως του νομού Ιωαννίνων, με συνδέουν κοινοί αγώνες πολλών ετών και αμοιβαία αισθήματα αγάπης και εμπιστοσύνης.
Εξάλλου, για την απόφασή μου αυτή, περί μη συμμετοχής μου κατά τις προσεχείς εκλογές, άκουσα, με προσοχή και σεβασμό, την άποψη πολλών πολιτικών μου φίλων στα Ιωάννινα και στην Αθήνα, οι οποίοι με προέτρεψαν επίμονα, να απέχω από τις εκλογές αυτές, κάτι το οποίο και κάνω, ύστερα από πολύ σκέψη και μεγάλο προβληματισμό.
Είναι, όμως, αυτονόητο, ότι θα συνεχίσω, να στηρίζω τις αρχές και αξίες, για τις οποίες αγωνίστηκα στην πρώτη γραμμή επί 20 και πλέον χρόνια. Εύχομαι δε στον Αντώνη Σαμαρά, που όλα δείχνουν, ότι θα είναι ο νικητής των προσεχών εκλογών, να βρει τη δύναμη, για να δώσει όραμα και ελπίδα στον Ελληνικό λαό και ν΄ αλλάξει το απαξιωμένο και χρεοκοπημένο πολιτικό και διοικητικό σύστημα στη χώρα μας και να τη βγάλει από το σημερινό τραγικό οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο».

Πασχαλινή έξοδος με την τιμή της βενζίνης να "τσουρουφλίζει"

Έσπασε το "φράγμα" των 2 ευρώ.


Έσπασε το «ψυχολογικό» όριο των 2 ευρώ ανά λίτρο, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σε πρατήρια της εθνικής οδού.
Η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ενώ έχει οδηγήσει στην ανεργία πάνω από 5.000 ανθρώπους πανελλαδικά.
Να σημειωθεί ότι από την αρχή του χρόνου η βενζίνη έχει ανέβει σχεδόν κατά 20 λεπτά το λίτρο (η μέση τιμή την 1η Ιανουαρίου ήταν 1,652 ευρώ).
Αντίστοιχη είναι η εικόνα για το ντήζελ κίνησης με ακριβότερες περιοχές την Κρήτη και την Κεφαλονιά (μέση τιμή έως 1,68 ευρώ) και φθηνότερες τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα (από 1,559 ευρώ).
Σε επίπεδο ΕΕ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Επιτροπής (2 Απριλίου) η Ελλάδα έχει τη δεύτερη υψηλότερη τιμή για την αμόλυβδη, μετά την Ιταλία και ακολουθούν Ολλανδία, Δανία και Σουηδία.
Την ίδια στιγμή, με κινητοποιήσεις απεργεί ο κλάδος μετά την απόφαση του κ. Βορίδη για μείωση των ορίων ασφαλείας αναφορικά με τη λειτουργία πρατηρίων κοντά σε σούπερ μάρκετ.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η αποπεράτωση του Α/Κ Αγίου Δημητρίου


Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εντάχθηκε το έργο της αποπεράτωσης του Ανισόπεδου Κόμβου Αγίου Δημητρίου Άρτας της Ιόνιας Οδού με προϋπολογισμό 10 εκ. ευρώ.
Η προκήρυξη του έργου θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Το έργο αφορά στην αποπεράτωση των ημιτελών εργασιών από την διαλυθείσα σύμβαση κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου Αγίου Δημητρίου.
Ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Μαγκριώτης σημείωσε: «Με τη δημοπράτηση των εργασιών αποπεράτωσης του Ανισόπεδου Κόμβου Αγ. Δημητρίου ολοκληρώνεται ένα έργο που λόγω άστοχων επιλογών τα προηγούμενα χρόνια και προβλημάτων με τον ανάδοχο κατασκευής του παρουσίασε πολύχρονη καθυστέρηση και ταλαιπώρησε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και τους διερχόμενους χρήστες.»

«Στα χαρτιά» τα πρόστιμα που επιβάλλει η εφορία

Παταγώδης είναι η αποτυχία του υπουργείου Οικονομικών να εισπράξει ακόμα και τα βεβαιωμένα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί με δικαστική απόφαση υπέρ του δημοσίου, αφού από συνόλου 8,2 δισ. ευρώ που εκδικάστηκαν υπέρ του Δημοσίου, οι εφορίες εισέπραξαν μόλις  τα 615 εκατομμύρια!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί (κατ’ εντολής της Τρόικα) η Γενική Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, από τις υποθέσεις που έφθασαν στα φορολογικά δικαστήρια (κυρίως διαφωνίες για την επιβολή προστίμου του ΚΒΣ) επιδικάστηκαν συνολικά 8,2 δισ. ευρώ υπέρ του δημοσίου. Παρά το πολυδιαφημισμένο κυνήγι φοροφυγάδων και μεγαλοφειλετών, ούτε το 7,5% δεν έχει εισπραχθεί ως σήμερα.
Το Μνημόνιο θέτει αυστηρό χρονοδιάγραμμα επιτάχυνσης των φορολογικών δικών, με πρώτο στόχο έως τον Ιούνιο να έχει εκδικαστεί το 50% των υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαστήρια, με προτεραιότητα σε φορολογικές υποθέσεις άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Το 80% των υποθέσεων πρέπει να εκδικαστεί έως το τέλος του 2012 και το 100% έως το τέλος Ιουλίου 2013.
Ωστόσο στις δικαστικές αίθουσες εκκρεμούν ακόμα περισσότερες από 170.000 φορολογικές υποθέσεις, από τις οποίες το ελληνικό Δημόσιο διεκδικεί περισσότερα από 30 δισ. ευρώ. Από αυτές οι 138.720 δεν έχουν ακόμη πάρει δικάσιμο.
Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, σε περίπτωση προσφυγής εκ μέρους του φορολογουμένου, βεβαιώνεται και εισπράττεται το 50% του αμφισβητούμενου φόρου και στη συνέχεια επιλαμβάνεται το δικαστήριο που επιδικάζει το τελικό ποσό πληρωμής ή επιστροφής στον πολίτη, εφόσον κρίνει πως συντρέχουν νόμιμοι λόγοι για κάτι τέτοιο.

Σε ακινησία περίπου 204.000 οχήματα το τελευταίο πεντάμηνο


Περίπου 204.000 οχήματα, όλων των κατηγοριών, τέθηκαν σε ακινησία, το τελευταίο πεντάμηνο, δηλαδή από 1ης Νοεμβρίου του 2011 έως 29 Μαρτίου του 2012, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Παντελής Οικονόμου αναφέρει, σε έγγραφό του, ότι προς το παρόν δεν μπορεί να υπάρξει ακριβής εικόνα για τα αυτοκίνητα για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους δεν θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας, καθώς για μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων «εταιρειών ενοικίασης», η ακινησία θα αρθεί πριν το καλοκαίρι και- σύμφωνα με τη νομοθεσία- στις περιπτώσεις αυτές τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται κανονικά.
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, κ. Κώστας Αϊβαλιώτης, προτείνοντας νομοθετική ρύθμιση για χρέωση τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες κυκλοφορίας του οχήματος.
Η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών είναι, πάντως, αρνητική γιατί, όπως σημειώνει ο κ. Οικονόμου, σε αυτή την περίπτωση ολοένα και περισσότεροι κάτοχοι οχημάτων θα επέλεγαν να θέσουν τα αυτοκίνητα τους σε ακινησία και να τα κυκλοφορούν ορισμένους μήνες μέσα στο έτος, μέτρο που θα οδηγούσε στην απώλεια από το Δημόσιο σημαντικών εσόδων και «αυτό, υπό τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες, δεν είναι επιθυμητό».

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ : Σεμινάρια αμπελουργίας και μελισσοκομίας, προθεσμία αιτήσεων μέχρι 26 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ & ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ

Ο Δήμος Πωγωνίου θέτοντας ως στόχο:
*στο να συνδράμει στην κατάρτιση των δημοτών του σχετικά με την πρόθεση ενασχόλησή τους στον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας
* και στην βελτίωση των γνώσεων των αγροτών του,


προχωρά στην συγκέντρωση αιτήσεων για την πραγματοποίηση σεμιναρίων ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ & ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ μέχρι 26 Απριλίου 2012.


30 Απριλίου έως 18 Μαΐου ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
21 Μαΐου έως 1 Ιουνίου ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ


Συγκέντρωση αιτήσεων:
ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ – ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ κ. Π. Τσουμάνη
Τηλ : 2653360116
Fax: 2653360103
Περισσότερες πληροφορίες: Δ. Γκαρτζονίκας , τηλ: 2653360112

ΔΝΤ: «Κουρέψτε» τα χρέη των νοικοκυριών για να έρθει η ανάκαμψη

«Κουρέψτε» τα χρέη των νοικοκυριών για να έρθει η ανάκαμψη. Αυτό υποστηρίζει σε μελέτη του για τη σχέση ιδιωτικού χρέους, ενυπόθηκων δανείων, τιμών κατοικιών και οικονομικής δραστηριότητας και δημοσιοποιήθηκε τη Μ. Τρίτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ειδικότερα όπως επισημαίνει το ΔΝΤ το βάρος που αποτελεί το χρέος των νοικοκυριών για την ορμή της ανάκαμψης μετά από περιόδους κρίσης μπορεί να αντιμετωπιστεί με «τολμηρά και καλά σχεδιασμένα» προγράμματα αναδιάρθρωσης του ιδιωτικού χρέους.
Η μελέτη επικεντρώνεται στις τελευταίες δύο δεκαετίες, αξιοποιεί όμως και την εμπειρία από τη Μεγάλη Ύφεση του 1929. Όσο μεγαλύτερο είναι το χρέος που συσσωρεύεται σε νοικοκυριά σε περιόδους ισχυρής ανάπτυξης -με υποθήκες, προσωπικά δάνεια ή πιστωτικές κάρτες- τόσο βαθύτερη είναι η επακόλουθη ύφεση και τόσο πιο αδύναμη η ανάκαμψη, αναφέρει το ΔΝΤ.
Η μελέτη παρουσιάστηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τους αναλυτές Ντάνιελ Λίχ και Ρούπα Ντουγκαντούπτα.

Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: «Δεν υπάρχει θέμα περικοπής 13ου και 14ου μισθού»

«Δεν έχουμε συμφωνήσει τίποτα γιατί δεν υπάρχει θέμα περικοπής 13ου και 14ου μισθού, μείωσης ή κατάργησης των αποζημιώσεων, ή μείωσης του χρόνου αδείας. Επομένως, είναι σαφές ότι αυτά τα θέματα δεν είναι ανοιχτά για συζήτηση» ξεκαθάρισε από του βήματος της Βουλής ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, κατά την τελευταία του ομιλία στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο.