Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Οι φόροι θα πληρωθούν από τις καταθέσεις

Στις τελευταίες αποταμιεύσεις των φορολογουμένων στηρίζεται η κυβέρνηση προκειμένου η τρόικα να την βρει «εντάξει». Όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, η ανταπόκριση των φορολογουμένων, ειδικά στους φόρους ακινήτων, θα κρίνει πολλά στο νέο μπρα ντε φέρ με την τρόικα του Σεπτεμβρίου.
Όμως, δεδομένης της βροχής φόρων που αναμένεται λόγω της καθυστέρησης στην αποστολή εκκαθαριστικών τα λεφτά είναι πολλά. «Οι πιο πολλοί θα πληρώσουν φέτος τους φόρους από τα λεφτά που τους έχουν απομείνει στην άκρη» εκτιμά η ίδια πηγή στο ΥΠΟΙΚ και σ΄ αυτό συμφωνούν και από την ΤτΕ.
Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναφέρουν ότι ευελπιστούν να υπάρξει ανταπόκριση (σημ: ακόμα και το ΔΝΤ θεωρεί στις προβλέψεις του ότι το ποσοστό πληρωμής θα είναι σχετικά χαμηλό) καθώς διαφορετικά η «τρύπα» 1 δισ. ευρώ στα έσοδα του 7μήνου δεν θα κλείσει έως το κρίσιμο ραντεβού του Σεπτεμβρίου με τους δανειστές.

Δωδώνη: Συνεχίζεται η τμηματική καταβολή οφειλών προς τους παραγωγούς

Συνεχίζει τις τμηματικές καταβολές στους λογαριασμούς των παραγωγών της σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη ΑΕ.
Όπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας, την περασμένη Τετάρτη εξοφλήθηκε το 40% των παραγωγών- συνεργατών της για το εισκομιζόμενο αιγοπρόβειο γάλα του μηνός Απριλίου.
Επίσης για τον μήνα Απρίλιο εξοφλήθηκαν όλοι οι παραγωγοί της Δωδώνη ΑΕ των οποίων τα χρηματικά υπόλοιπα ήταν μέχρι 300 ευρώ.
Στο πλαίσιο στήριξης που παρέχει η εταιρεία προς τους παραγωγούς- συνεργάτες της και για τη διευκόλυνση και άλλων παραγωγών αναφορικά με το θέμα των προκαταβολών για ζωοτροφές, η διοίκηση της Δωδώνη ΑΕ αποφάσισε να συνεχίσει την παραλαβή αιτήσεων μέχρι και την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013.

ΠΗΓΗ: www.newmoney.gr

ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΙΤΑΡΙΑΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου και ο εφετινός εορτασμός της Παναγίας

Μέσα σε ένα καταπράσινο μαγευτικό περιβάλλον και κάτω από τον παχύ ίσκιο των αιωνόβιων βελανιδιών εορτάστηκε και φέτος η εορτή της Παναγίας, στην Παναγιά Σιταριάς Πωγωνίου.
 
Παρόν ο πρώην υπουργός και συνδημότης κ. Αντώνης Φουσάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βιρβίλης Σταύρος, ο Αντιδήμαρχος Άνω Καλαμά κ. Γκόγκος Χρήστος, ο συνδημότης καρδιορχειρούργος  κ. Στέφανος Φούσας, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Σιταριάς, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιταριάς κ. Μιτσιώνης και πλήθος κόσμου από το χωριό, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή, τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή της Παναγίας και απόλαυσαν τα παραδοσιακά φαγητά, γιαχνί και ρύζι με προβατίνα, από το φημισμένο μάγειρα της περιοχής κ. Μήτση Χρήστο και υπό τους ήχους του κλαρίνου του γνωστού κλαρινίστα Ζέκιου.

«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»: «Αδιαφορεί ο κ. Καψάλης για την ποιότητα του νερού στο Πωγώνι»


ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Δολιανά 14/08/2013

 
Στο πλαίσιο των θεσμικών καθηκόντων μας , επισκεφτήκαμε το Αντλιοστάσιο στους «ΑΓΙΟΥΣ» , και την Υδρομάστευση στο Μπιτσικόπουλο Νεμέρτσικας.
Αντικρύσαμε μια εικόνα εγκατάλειψης και στις δυο περιπτώσεις, καθώς επικρατεί μια κατάσταση επικίνδυνη για τη Δημόσια Υγεία των κατοίκων πολλών χωριών του Πωγωνίου.Σημειώνουμε ότι:
Από τους ΑΓΙΟΥΣ υδρεύονται τα Άνω Ραβένια, Κάτω Ραβένια, Δολιανά, Άγ. Γεώργιος Δολιανών, Λίμνη, Βήσσανη, Xάνι Δελβινάκι, Κακαβιά κ.ά. χωριά.
Από το ΜΠΙΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟ υδρεύονται τα χωριά Κεφαλόβρυσο, Κακόλακκος, Μερόπη, Παλαιόπυργος.
Όπως μπορείτε να δείτε και σε φωτογραφίες που λήφθηκαν επί τόπου, δεν υπάρχει καμία προστασία των πηγών, η πρόσβαση στα αντλιοστάσια είναι ελεύθερη σε ανθρώπους και ζώα, οι εγκαταστάσεις είναι παραμελημένες, χωρίς περίφραξη (διακρίνονται ξηλωμένες πόρτες και ζημιές).
Είναι προφανές ότι έτσι δεν διασφαλίζονται οι επιβεβλημένοι κανόνες υγιεινής ενώ η παροχή καθαρού , ασφαλούς και ποιοτικού νερού στους Δημότες είναι αμφίβολη.
Και να μη μας πούν πάλι ότι δεν υπάρχουν χρήματα.
Αυτή η εικόνα είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της ανευθυνότητας του κ. Καψάλη και του Αντιδημάρχου του.
Η συντήρηση των υφιστάμενων υδρομαστεύσεων πηγών, των στοών υδρομάστευσης, των δεξαμενών συγκέντρωσης, ο απαραίτητος έλεγχος και καθαρισμός των εγκαταστάσεων καθώς και οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στις υφιστάμενες υδρομαστεύσεις και στις εγκαταστάσεις έπρεπε να αποτελούν για αυτούς πρώτη προτεραιότητα , και όχι προεκλογικό εργαλείο εξυπηρετήσεων.
Επιπλέον η Δημοτική Αρχή, αυθαίρετα και χωρίς καμία γνώση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρώτον, στην Υδρομάστευση Μπιτσικόπουλου έχει προβεί στη διακοπή ενός συμπληρωματικού δικτύου παροχής νερού από διπλανή πηγή, προς το δίκτυο του Κακόλακκου, και έχει κατά παράβαση διαθέσει τα νερά αυτά σε «λούτσα» για ζώα, αν και δεν υφίσταται τέτοια ανάγκη, από τη στιγμή που ακριβώς δίπλα υπάρχουν και λειτουργούν σχετικές εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης των ζώων (μεγάλες κουρίτες), και δεύτερον, έχει παρέμβει με έργα σε φρεάτιο του κεντρικού δικτύου ύδρευσης Κεφαλοβρύσου, χωρίς ποτέ να υπάρχει τέτοια Απόφαση.
Στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται μόνο για απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον κ. Καψάλη και τον Αντιδήμαρχο του. Δεν πρόκειται μόνο για έλλειψη σεβασμού στη Νομιμότητα. Δεν πρόκειται μόνο για έλλειψη Διαφάνειας στην λειτουργία της Δημοτικής Αρχής. Πρόκειται για πολιτικές επικίνδυνες για την κοινωνία. Μετά τη σημερινή δημοσίευση καλούμε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφούσας παράταξης, να λάβουν άμεσα θέση, καθώς πλέον δεν μπορούν να επικαλούνται άγνοια, να επιτρέπουν σε κάποιους αυθαίρετες ενέργειες προσωπικής επίδειξης δύναμης, ή να σιωπούν μπροστά σε επικίνδυνες ακροβασίες με τη Δημόσια Υγεία.

Ο επικεφαλής της Παράταξης και Αρχηγός
της Μείζονος Αντιπολίτευσης

Γιάννης Ντόντης

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Με τον Πανζαγοριακό στην Α' φάση του κυπέλλου την Κυριακή 25 Αυγούστου

Ανακοινώθηκε από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου, το πρόγραμμα της Α' φάσης του κυπέλλου.
Το πρόγραμμα των ομάδων  του Πωγωνίου έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
ΩΡΑ: 17:30
ΓΗΠΕΔΟ ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑΣ

ΠΑΣ ΑΡΜΥΡΟΣ-ΑΕΔ ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
ΩΡΑ: 16:45
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΑΚΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
ΩΡΑ: 16:45
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ- ΠΑΣ ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ  28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
ΩΡΑ: 17:30
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΠΑΟ ΑΕΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

"Βρέχει" ΦΑΠ του 2012 και του 2013 για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Εν μέσω θέρους, 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΦΑΠ για το έτος 2012, καθώς ξεκίνησε η αποστολή τους προς τους υπόχρεους από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Στόχος είναι με την αποπληρωμή του φόρου το υπουργείο Οικονομικών να εισπράξει περίπου 300 εκατ. ευρώ, ανάλογα και με τα ποσοστά εισπραξιμότητας που θα καταγραφούν.
Το φορτίο είναι βαρύ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αποπληρωμής του ΦΑΠ για το έτος 2011 και του Έκτακτου Τέλους Ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Εξάλλου μέσα στο έτος και πιθανότατα τον Οκτώβριο θα ακολουθήσει και η αποστολή των εκκαθαριστικών του ΦΑΠ για το 2013. Ο ΦΑΠ επιβάλλεται σε ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ.
Όπως γίνεται αντιληπτό ο φόρος και για τα τρία έτη αφορά πάνω κάτω τους ίδιους ιδιοκτήτες ακινήτων. Αν συνυπολογιστεί δε πως η μέση επιβάρυνση ανά ιδιοκτήτη ακινήτων είναι περίπου 1.000 ευρώ, τότε γίνεται αντιληπτό γιατί τα ποσοστά εισπραξιμότητας στον ΦΑΠ είναι πολύ χαμηλά, λίγο πάνω από το 65%.
Δηλαδή για παράδειγμα για τον ΦΑΠ του 2012 βεβαιώνεται συνολικά φόρος ύψους περί τα 500 εκατ. ευρώ για να εισπραχθούν τελικά περίπου 300 εκατ. ευρώ.
Για τον ΦΑΠ του 2011 και του 2012 έχει προβλεφθεί να αποπληρωθεί σε επτά μηνιαίες δόσεις, ενώ για τον ΦΑΠ του 2013 σε πέντε μηνιαίες δόσεις.
Υποβολή Ε9

ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Λαϊκή βραδιά, την Παρασκευή 16 Αυγούστου

Λαϊκή βραδιά, την Παρασκευή 16 Αυγούστου στο Μαυρόπουλο Πωγωνίου.

ΧΑΡΑΥΓΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό γλέντι, την Παρασκευή 16 Αυγούστου

Παραδοσιακό γλέντι, την Παρασκευή 16 Αυγούστου στη Χαραυγή Πωγωνίου.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι, την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Αυγούστου

Παραδοσιακό πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17  Αυγούστου, στο χωριό Περιστέρι Πωγωνίου.