Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Νίκος Χαρδαλιά: Τέλος οι λιτανείες, οι εμποροπανηγύρεις και οι όρθιοι στα μπαρ


Με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκου Χαρδαλιά, και μετά από εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, αποφασίστηκε να μπει τέλος για το επόμενο διάστημα στις λιτανείες και στους όρθιους θαμώνες στα κέντρα διασκέδασης.
Παράλληλα, αναστέλλονται και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις.
Η ανακοίνωση για τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
«Σε συνέχεια εισήγησης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, οι επισκέπτες από τη Μάλτα, από την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Υπουργείο Υγείας: Κανένας θάνατος σήμερα, 151 νέα κρούσματα



Τα 7 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, κανένας θάνατος  σήμερα, 153 νέα κρούσματα.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
«Σήμερα ανακοινώνουμε 151 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5270, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.
Το διάγραμμα των θανάτων από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα
1379 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2611 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
To 71.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 
129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Ο πίνακας με την πορεία των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανάδοχοι για τη νέα γέφυρα Αράχθου και άλλα οδικά έργα


Τους προσωρινούς αναδόχους  για τη νέα γέφυρα Αράχθου στην περιοχή της Πλάκας, καθώς και για άλλα οδικά έργα που αφορούν το Εθνικό και το  επαρχιακό οδικό δίκτυο ανέδειξε – μεταξύ άλλων- στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το έργο της νέας γέφυρας Αράχθου, έχει προϋπολογισμό € 3.900.000 και προσωρινός ανάδοχος αναδείχτηκε η ΤΕΔΡΑ Ανώνυμος Τεχνική Περιβαλλοντική Εταιρεία. Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη γέφυρα ενώνει την υπό κατασκευή σύγχρονη επαρχιακή οδό που αρχίζει από τον κόμβο της Ιόνιας Οδού με την υπάρχουσα επ. οδό προς  Πράμαντα- Μελισσουργούς, προσθέτοντας ότι στο σχεδιασμό της Περιφέρειας είναι και η αναβάθμιση με δικούς της πόρους του τμήματος  από τις Μηλιές μέχρι τα Πράμαντα. «Θέλουμε να δώσουμε στους κατοίκους και στους επισκέπτες Πραμάντων και Αγνάντων ένα δρόμο χωρίς προβλήματα», κατέληξε.

 Για το Εθνικό οδικό δίκτυο έχουν προγραμματιστεί τα έργα:


Παρακάλαμος: Θεατρική παράσταση "Οι σειρήνες του ονείρου" την Κυριακή 9 Αυγούστου, ώρα 9:00 μ.μ. στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου

Ο θίασος του Ηλία Γκέκα παρουσιάζει την παράταση «Οι σειρήνες του ονείρου» την Κυριακή 9  Αυγούστου, ώρα 9:00 μ.μ. στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Παρακαλάμου.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Δηλώσεις για κορωνοϊό, καταρροικό και Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ

«Ως Περιφέρεια Ηπείρου και ως Πολιτική Προστασία δεν έχουμε την ενημέρωση που θα έπρεπε για τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονται», ανέφερε σε σημερινές δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή τα τρία τελευταία που ανακοινώθηκαν χθες το απόγευμα από τον Ε.Ο.Δ.Υ.. Όπως εξήγησε, το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι «καταγράφονται» κρούσματα με βάση τον τόπο που δηλώνεται ως μόνιμη κατοικία ή τόπος προορισμού και όχι στον τόπο που γίνονται οι έλεγχοι. Όπως είπε αυτό έχει συμβεί με  αυτά που  ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, χωρίς να ξέρει κανείς αν κάποιος από αυτούς έχει γυρίσει στην περιοχή. «Θεωρώ υποχρέωση να ξαναμιλήσω  ώστε να ξαναρχίσει η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία που βοήθησε να ηρεμούν τα πράγματα και  να μην έχουμε διάφορες ψευδείς ειδήσεις στην περιοχή, που μπορεί να δημιουργήσουν θέματα», τόνισε.

Αναφερόμενος στην Κακαβιά, είπε ότι ήταν ένα «ευάλωτο σημείο» καθώς στη γειτονική χώρα υπάρχουν αρκετά θέματα.  «Ζητήσαμε και έτσι ήρθε από τον ΕΟΔΥ το μόνιμο πλέον κλιμάκιο στην περιοχή. Αλλά δυστυχώς δεν έχουμε ως Περιφέρεια Ηπείρου και ως Πολιτική Προστασία τις ενημερώσεις που θα έπρεπε. Ψάχνουμε για να μάθουμε…».

Τέλος ο Περιφερειάρχης ζήτησε από όλους τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα προληπτικά μέτρα κατά του κορωνοϊού και ειδικά από τους νέους να μη συνωστίζονται τα βράδια σε κέντρα διασκέδασης.

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟ ΠΥΡΕΤΟ


ΠΑΣ Γιάννινα: Έναρξη συνεργασίας με τον Βέλγο ποδοσφαιριστή Marvin Peersman


Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Marvin Peersman.
O Marvin είναι Βέλγος, γεννημένος στις 10 Φεβρουαρίου του 1991 και αγωνίζεται ως αριστερός μπακ. Έχει αγωνιστεί με τις ομάδες Hapoel Tel Aviv, SC Cambuur, DC Dordrecht, Royal Antwerp και KSK Beveren, ενώ έχει φορέσει και τη φανέλα της Εθνικής Βελγίου Κ19.
“Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος για την άφιξη μου στην Ελλάδα για την ομάδα του ΠΑΣ. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για την εμπιστοσύνη τους και ανυπομονώ για την έναρξη του πρωταθλήματος και τους αγώνες της ομάδας μας.”, δήλωσε ο Marvin στο www.pasgiannina.gr  κατά την άφιξη του στην πόλη μας.
Ο ποδοσφαιριστής θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα στην προετοιμασία στο Καρπενήσι άμεσα.

Είκοσι δύο παραβάσεις στην Ήπειρο την Πέμπτη 6 Αυγούστου, για μη χρήση μάσκας


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Πέμπτη 6 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (13.736) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(298) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:
(108) στην Αττική,
  (32) στη Θεσσαλονίκη,
  (30) στην Κεντρική Μακεδονία,
  (22) στην Ήπειρο,
  (17) στην Κρήτη,
  (16) στη Δυτική Ελλάδα,
  (15) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  (12) στο Νότιο Αιγαίο,
  (12) στη Στερεά Ελλάδα,
  (10) στην Πελοπόννησο,
    (9) στα Ιόνια Νησιά,
    (8) στο Βόρειο Αιγαίο και
    (7) στη Θεσσαλία.
Σημειώνεται ότι από 1 Αυγούστου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (2.042) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ.
Επίσης, βεβαιώθηκε (1) παράβαση για μη χρήση μάσκας στην Αττική, για την οποία επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ.
(12) για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.), ενώ συνελήφθησαν (3) άτομα.
Σημειώνεται ότι από 1 Αυγούστου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (57) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (9) άτομα.
(3) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.
Σημειώνεται ότι από 1 Αυγούστου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (26) σχετικές παραβάσεις.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Τη Δευτέρα 17 Αυγούστου η εγγραφή στις λίστες αναμονής ιατρικών ειδικοτήτων


Ύστερα από την ανακοίνωση στις 28-07-2020 του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου σχετικά με τις άδειες άσκησης επαγγέλματος σας ενημερώνουμε ότι η κατάθεση των δικαιολογητικών για εγγραφή στις λίστες αναμονής ιατρικών ειδικοτήτων για τα νοσοκομεία της Περιφέρειας Ηπείρου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17-08-2020 από ώρα 7:30 π.μ. έως 14:30 μ.μ., στο Τμήμα Υπηρεσιών & Επαγγελμάτων Υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου, σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία.

Επίσης σας κάνουμε γνωστό ότι για την αποφυγή  τυχόν διενέξεων μεταξύ των ενδιαφερομένων,  η υπηρεσία μας  θα δεχθεί αιτήσεις μόνο με αυτοπρόσωπη παρουσία και μέσω FAX.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

«Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης την Κυριακή 9 Αυγούστου, ώρα 9:00 μ.μ.


Το 4ο Φεστιβάλ Δωδώνης συνεχίζει το πλούσιο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, με το Εθνικό Θέατρο να δίνει για δεύτερη φορά το «παρών» στη Δωδώνη, μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας.
Οι συντελεστές του Εθνικού Θεάτρου θα παρουσιάσουν τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, την Κυριακή, 9 Αυγούστου, στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης, ώρα 9 μ.μ.
Λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας του υπό αναστήλωση αρχαίου θεάτρου και της ανάγκης τήρησης των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων, θα διατεθούν αριθμημένα Δελτία Ελεύθερης Εισόδου. 
Τα Δελτία θα διανεμηθούν αύριο, Παρασκευή, στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης, από τις 7 μ.μ. κι έως εξαντλήσεως των διαθεσίμων.
Κάθε άτομο θα μπορεί να παραλάβει έως δύο δελτία.
Το 4ο Φεστιβάλ Δωδώνης διοργανώνεται από τον Δήμο Δωδώνης, σε συνεργασία με το Πνευματικό του Κέντρο, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια καλλιτεχνών και θεατών. 
Τελεί υπό την Αιγίδα και Χορηγία της Βουλής των Ελλήνων και του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και την αιγίδα του Ε.Ο.Τ.
*Για την αποφυγή συνωστισμού, η προσέλευση του κοινού στις εκδηλώσεις ξεκινά από τις 7:30 μ.μ.

Περιφέρεια Ηπείρου: Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού


Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ανακοινώνεται ότι από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εκδόθηκε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται να συνεχιστεί ο άστατος καιρός (με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους),  μέχρι και τις πρωινές ώρες της Κυριακής (09- 08-2020).

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω εφιστάται η προσοχή  συναρμόδιων φορέων -Δήμων – πολιτών.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Πώς να φαίνεστε νεότεροι ενισχύοντας το φυσικό σας κολλαγόνο


Επιθυμείτε να ανανεώσετε την επιδερμίδα σας; Υπάρχουν τρόποι να ενισχύσετε τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου, αλλά και την αναδόμηση των κυττάρων της επιδερμίδας σας εκ των έσω και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί.
«Στην ηλικία των 30 plus και πλησιάζοντας τα 40, ανεξαρτήτως από το πόσο καλά κάποιος έχει φροντίσει το δέρμα του, είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσει την πρώτη ρυτίδα ή να παρατηρήσει μείωση του όγκου σε κάποια σημεία. 
Αυτά είναι φυσιολογικά και είναι μέρος της διαδικασίας γήρανσης», επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, επιστημονικός συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr) και προσθέτει:
«Το ζητούμενο είναι να μπει «φρένο» στα σημάδια και στις φθορές του χρόνου, να φαίνεται κάποιος πιο νέος από όσο είναι, αλλά με φυσικούς τρόπους. Αυτή είναι η τάση διεθνώς τα τελευταία χρόνια και την ακολουθούμε κι εδώ στην Ελλάδα».
Ένας από τους κύριους υπαίτιους της διαδικασίας γήρανσης είναι η απώλεια κολλαγόνου, η οποία παρατηρείται καθώς μεγαλώνουμε. Πιο συγκεκριμένα, κάθε χρόνο, από την ηλικία των 30 ετών και έπειτα, χάνουμε το 1 με 2% του φυσικού κολλαγόνου από το δέρμα μας, δηλαδή του συνδετικού ιστού του σώματός μας. Μέχρι την ηλικία των 40 ετών έχουμε χάσει το 10 με 20% του κολλαγόνου μας και από την ηλικία των 50 ετών και μετά το 20 με 40%.
Όπως εξηγεί ο κ. Γαϊτάνης χαρακτηριστικά: «Με λιγότερο κολλαγόνο, λοιπόν, το δέρμα είναι πιο χαλαρωμένο, οι λεπτές γραμμές βρίσκουν ευκαιρία και κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση και τα μάγουλα χάνουν τον όγκο τους. Ο συνδυασμός των δύο θεραπειών, που ακολουθούν, βοηθά αποδεδειγμένα να μειώσουμε τις ρυτίδες και το χαλαρωμένο δέρμα άμεσα και ανώδυνα και απευθύνονται σε γυναίκες, αλλά και σε άνδρες».