Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Δολιανά Πωγωνίου: Ο προφυλακτήρας του αυτοκίνητου έκρυβε 16,4 κιλά κάνναβης

Κατασχέθηκαν (16.400) γραμμάρια κάνναβης και ταυτοποιήθηκε ως οδηγός του οχήματος ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αναζητείται

Εντοπίστηκε, χθες (01-04-2016) το πρωί στην περιοχή των Δολιανών Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου μετέφερε σε κρύπτη (16,4) κιλά κάνναβης.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως οδηγός του οχήματος ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αναζητείται.
Ειδικότερα, χθες το πρωί στην περιοχή των Δολιανών Ιωαννίνων, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και διέφυγε πεζός, εκμεταλλευόμενος το δασώδες της περιοχής.
Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, σε κρύπτη στον πίσω προφυλακτήρα του οχήματος, υπήρχαν (28) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (16.400) γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Επίσης, κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα κινητό τηλέφωνο του δράστη.

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σχηματίζεται δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία με την ολοκλήρωση του προανακριτικού έργου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (04-04-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (05-04-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (06-04-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (07-04-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (08-04-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Κυριακή (10-04-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καστροσυκιά – Κανάλι – Νικόπολη – Μιχαλίτσι – Φλάμπουρα – Μύτικας – Παντοκράτορας – Άγιος Θωμάς – Νεοχώρι.

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις του Μαΐου

Η καταβολή των συντάξεων OΓΑ-ΟΑΕΕ του Μαΐου θα ξεκινήσει την Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου, με την καταβολή των συντάξεων των δικαιούχων του Δημοσίου, του ΙΚΑ και του ΝΑΤ.

Οι δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων θα δουν τα χρήματα να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους στις 22 Απριλίου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνάντηση για γυναικεία προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου, συνάντηση εκπροσώπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με γυναικείους αγροτικούς συνεταιρισμούς, υπηρεσιακούς παράγοντες και ενδιαφερόμενους φορείς, όπως η Ομάδα Τοπικής Δράσης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.» και η Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών. Η συνάντηση οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής σε συνεργασία με την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχει υπογραφεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. Η εκπρόσωπος του Υπουργείου αναφέρθηκε στους αγροτικούς γυναικείους συνεταιρισμούς, τις γυναίκες αγρότισσες και ανέλυσε τις πολιτικές που προτίθενται να ακολουθήσουν στα υπό σχεδίαση προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης για την εκπαίδευση, δικτύωση και ενδυνάμωσή τους.

Εξιχνίαση υπόθεσης διάρρηξης κυλικείου σχολείου στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων δραστών (τριών ημεδαπών, 19, 21 και 22 ετών και ενός 27χρονου υπηκόου Αλβανίας), οι οποίοι εμπλέκονται στην κλοπή

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, μία υπόθεση κλοπής από κυλικείο σχολείου στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων.
Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις ημεδαποί, ηλικίας 19, 21 και 22 ετών και ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι εξακριβώθηκε ότι την 19/20-02-2016, παραβίασαν την κεντρική είσοδο του σχολείου και αφού διέρρηξαν το κυλικείο, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και διάφορα προϊόντα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανθρωπιστική βοήθεια από Π.Ε. Καστοριάς και την "ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ"

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται σε όλη την Ήπειρο οι πρωτοβουλίες συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στα τέσσερα Κέντρα Φιλοξενίας. 
Το βράδυ της Πέμπτης η εταιρία "ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ" διέθεσε στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ένα φορτηγό με εμφιαλωμένα νερά για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων, ενώ σήμερα το πρωί, παραδόθηκε από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς ένα φορτηγό με ρουχισμό και παιδικά είδη. Η εκφόρτωση του υλικού έγινε στον Ερυθρό Σταυρό Ιωαννίνων, ο οποίος και θα αναλάβει με τους εθελοντές του την καταγραφή, διαλογή και διανομή στα Κέντρα Φιλοξενίας.
Οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Ι.Καραμπίνας και Κ. Σιαράβας, ευχαρίστησαν την Π.Ε. Καστοριάς και ειδικότερα τους πολίτες τους για τη συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας.
"Ευχαριστούμε την Π.Ε. Καστοριάς που έδειξε την ανθρωπιά της για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε όλη την Ήπειρο. Η προσπάθεια συνεχίζεται, αλλά πρέπει να βοηθήσει και το κράτος", δήλωσε ο κ. Ι. Καραμπίνας, ο οποίος χαρακτήρισε αρνητικό το γεγονός ότι για τη σίτιση επελέγη εταιρία από την Κόρινθο, ζητώντας να βρεθεί φόρμουλα, ώστε αυτή να γίνεται από τοπικές επιχειρήσεις.

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια στην Παναγιά Πρέβεζας

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 24χρονος ημεδαπός

Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, τρεις περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια που έγιναν στην Παναγιά Πρέβεζας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές σε βάρος ενός 24χρονου ημεδαπού Ρομά, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του σε τρεις κλοπές από σπίτια που έγιναν το μεσημέρι της 06-01-2015 στην Παναγιά Πρέβεζας, όπου αφαιρέθηκαν χρηματικά ποσά και κλειδιά των οικιών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 24χρονου υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων από τις Αρχές της Αλβανίας, για ένοπλη ληστεία

Συνελήφθη, σήμερα (01-04-2016) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων από τις Αρχές της Αλβανίας, για το αδίκημα της ένοπλης ληστείας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Κέρκυρας.