Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανθρωπιστική βοήθεια από Π.Ε. Καστοριάς και την "ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ"

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται σε όλη την Ήπειρο οι πρωτοβουλίες συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στα τέσσερα Κέντρα Φιλοξενίας. 
Το βράδυ της Πέμπτης η εταιρία "ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ" διέθεσε στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ένα φορτηγό με εμφιαλωμένα νερά για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων, ενώ σήμερα το πρωί, παραδόθηκε από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς ένα φορτηγό με ρουχισμό και παιδικά είδη. Η εκφόρτωση του υλικού έγινε στον Ερυθρό Σταυρό Ιωαννίνων, ο οποίος και θα αναλάβει με τους εθελοντές του την καταγραφή, διαλογή και διανομή στα Κέντρα Φιλοξενίας.
Οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Ι.Καραμπίνας και Κ. Σιαράβας, ευχαρίστησαν την Π.Ε. Καστοριάς και ειδικότερα τους πολίτες τους για τη συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας.
"Ευχαριστούμε την Π.Ε. Καστοριάς που έδειξε την ανθρωπιά της για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε όλη την Ήπειρο. Η προσπάθεια συνεχίζεται, αλλά πρέπει να βοηθήσει και το κράτος", δήλωσε ο κ. Ι. Καραμπίνας, ο οποίος χαρακτήρισε αρνητικό το γεγονός ότι για τη σίτιση επελέγη εταιρία από την Κόρινθο, ζητώντας να βρεθεί φόρμουλα, ώστε αυτή να γίνεται από τοπικές επιχειρήσεις.


Ο κ. Κ. Σιαράβας, επεσήμανε ότι τα είδη που παραδόθηκαν σήμερα, αλλά και εν γένει η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώνει η Περιφέρεια διανέμεται και στα τέσσερα Κέντρα φιλοξενίας της Ηπείρου.
Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Τμήματος ΠΑΜ-ΠΣΕΑ Π.Ε. Καστοριάς κ. Κων. Τσιγκαλάγιας ανέφερε ότι η Π.Ε. και οι κάτοικοι της Καστοριάς συνδράμουν στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και η σημερινή είναι η δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, αφού έχει προηγηθεί και ανάλογη για πρόσφυγες που φιλοξενούνταν στην Κοζάνη.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr