Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο

Ένας 56χρονος νεκρός,  μια μητέρα και τα δύο παιδιά της σοβαρά τραυματισμένοι είναι ο απολογισμός της μετωπικής σύγκρουσης δύο ΙΧ στην Πρέβεζα.
Σήμερα αργά το απόγευμα τα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν στο 14ο χλμ της επαρχιακής οδού Αρχάγγελου-Νεράιδας, στον δρόμο προς Καναλάκι.
Νεκρός είναι ο 56χρονος οδηγός του ενός οχήματος και σοβαρά τραυματισμένοι η μητέρα και το αγόρι, 7 ετών, ενώ πιο ελαφρά το κορίτσι, 6 ετών, που επέβαιναν στο δεύτερο όχημα.
Στο ίδιο όχημα βρίσκονταν και ο πατέρας της οδηγού και παππούς των παιδιών, που τραυματίστηκε ελαφρά.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η γυναίκα διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων και ο 7χρονος στο Νοσοκομείο του Ρίο.
*********
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα
Χθες (30-08-2013) νωρίς το απόγευμα στο 18ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Καναλλακίου - Αρχαγγέλου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 68χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαιναν μία 41χρονη και δύο ανήλικα παιδιά (7 και 6 ετών), συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 56χρονος ημεδαπός.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 56χρονου οδηγού του δεύτερου αυτοκινήτου, ο σοβαρός τραυματισμός της 41χρονης και του 7χρονου ενώ ελαφρά τραυματίστηκαν ο 68χρονος και το 6χρονο παιδί.
Για το δυστύχημα προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.

Παράταση στην πληρωμή δόσεων φόρου εισοδήματος και ΦΑΠ έως την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου


Παρατείνεται έως την επόμενη Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, η προθεσμία για την πληρωμή της 1ης δόσης του φόρου εισοδήματος και του ΦΑΠ για το 2011 και το 2012, η οποία έληγε σήμερα.
Οι φορολογούμενοι που θα εξοφλήσουν, έως τη νέα προθεσμία, εφάπαξ το ποσό του φόρου εισοδήματος θα δικαιούνται την έκπτωση 1,5% που προβλέπεται, ειδάλλως θα μπορούν να πληρώσουν τον φόρο σε τρεις διμηνιαίες δόσεις.
Από την άλλη πλευρά, ο ΦΑΠ καταβάλλεται σε επτά μηνιαίες δόσεις. Το Yπουργείο Οικονομικών υποχρεώθηκε να προχωρήσει τελικά στην παράταση για την πληρωμή των συγκεκριμένων φόρων, αποδεχόμενο, στη σχετική ανακοίνωση, ότι «η παράταση δίνεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, δεδομένου πως αρκετοί υπόχρεοι ενημερώθηκαν τις τελευταίες μέρες για την προθεσμία καταβολής των δόσεων».
Ενώ, σε πλειάδα περιπτώσεων δεν είχαν φτάσει ταχυδρομικά τα εκκαθαριστικά σημειώματα και οι υπόχρεοι έπρεπε να τα αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης, για απόπειρα σωματεμπορίας και ληστεία, ύστερα από καταγγελία τριών υπαλλήλων του

Συνελήφθη, προχθές (28-08-2013) στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα σωματεμπορίας και ληστεία.
Ειδικότερα, χθες (28-08-2013) το μεσημέρι, τρεις αλλοδαπές, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 22,33 και 27 ετών, κατήγγειλαν στην προαναφερόμενη Υπηρεσία ότι, ο 38χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στην πόλη των Ιωαννίνων, στο οποίο εργάζονται ως χορεύτριες, αποπειράθηκε, με τη χρήση και με απειλές σωματικής βίας, να προβεί στην εκμετάλλευση της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους, εκδίδοντάς αυτές επ΄ αμοιβή με πελάτες του καταστήματος.
Επίσης, καταγγέλθηκε ότι ο 38χρονος την προηγούμενη ημέρα, αφαίρεσε από την 27χρονη με την απειλή μαχαιριού, το χρηματικό ποσό των (4.000) ευρώ και από την 22χρονη την τσάντα με τα προσωπικά της έγγραφα.
Για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 38χρονου.
Ο 38χρονος στη συνέχεια υπέβαλε έγκληση σε βάρος των τριών γυναικών, οι οποίες συνελήφθησαν, για ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμηση και εκβίαση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ποιοι κινδυνεύουν να πληρώσουν εφάπαξ την εφορία

Πρόκειται για 500.000 μισθωτούς και συνταξιούχους οι οποίοι έχουν υποβάλει ακόμη και από τις αρχές Ιουλίου τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος αλλά δεν έχει προχωρήσει η εκκαθάριση.
Περίπου 700.000 φορολογούμενοι εξαιτίας της καθυστέρησης των ελέγχων θα υποχρεωθούν να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος εφάπαξ και όχι σε δύο διμηνιαίες δόσεις.
Κι αυτό γιατί κατά την ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων που δήλωσαν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι, για τις καθαρές αποδοχές τους και τους παρακρατηθέντες φόρους μισθωτών υπηρεσιών, με τα αντίστοιχα δεδομένα των δηλώσεων ΦΜΥ που υπέβαλαν οι εργοδότες και τα ασφαλιστικά ταμεία, προέκυψαν σημαντικές αποκλίσεις οι οποίες ελέγχονται από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.
Εκτός από τις δηλώσεις στις οποίες έχουν εντοπιστεί αναντιστοιχίες με τις δηλώσεις των εργοδοτών όσον αφορά τα ποσά των φορολογητέων αποδοχών και των παρακρατηθέντων φόρων άλλες περίπου 200.000 δηλώσεις έχουν παραπεμφθεί για έλεγχο στις αρμόδιες ΔΟΥ λόγω αμφιβολιών για τα ποσά εισοδημάτων και δαπανών που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι. Σε αυτή την περίπτωση με απόφαση του γενικού γραμματέα Δημόσιων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη και προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι λόγω των θερινών διακοπών, ορίστηκε ως καταληκτική ημερομηνία προσκόμισης των δικαιολογητικών η 16η Σεπτεμβρίου.

Έληξαν σήμερα φόροι άνω των 700 εκατ. ευρώ

Σε «μαύρη Παρασκευή» ήταν η σημερινή ημέρα για χιλιάδες φορολογούμενους, οι οποίοι καλούνταν έως το μεσημέρι να έχουν πληρώσει φόρους άνω των 700 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, αποτελεί «στοίχημα» για το υπουργείο Οικονομικών, το κατά πόσον η, συνεχώς μειούμενη, φοροδοτική ικανότητα των πολιτών θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε τόσο υψηλό ποσό, ή μεγάλο τμήμα του θα καταστεί αναγκαστικά ληξιπρόθεσμο.
Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν την 1η δόση του φόρου εισοδήματος (για όσους η πληρωμή του συνολικού φόρου θα γίνει σε τρεις δόσεις), συμπεριλαμβανομένων του τέλους επιτηδεύματος και της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς και τους Φόρους Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011 και 2012, καθώς εκπνέει, επίσης σήμερα, η προθεσμία για την καταβολή της 1ης δόσης.

Παρατείνεται μέχρι 31 Δεκεμβρίου, η ισχύς παλαιών κωδικών TAXISnet χωρίς κλειδάριθμο

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους η ισχύς των παλαιών κωδικών του TAXISnet, η οποία έληγε σήμερα 30/8, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η παράταση δίνεται με σκοπό τη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών με δεδομένες τις τρέχουσες υποχρεώσεις υποβολής δηλώσεων εισοδήματος Ε1 (λήξη 30/8) καθώς και δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης Ε9 (λήξη 15/9).
Υπενθυμίζεται πως μέχρι το τέλος ισχύος των κωδικών οι φορολογούμενοι υποχρεούνται να εκδώσουν νέους κωδικούς με χρήση του κλειδάριθμου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.gsis.gr  επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες» και μετά «Εγγραφή Νέου Χρήστη».

Η Τζουμερκιώτικη προσμονή ...«π’ όλο την περιμένουμε, κι όλο κινάει για νάρθη, κι όλο συντρίμμι χάνεται στο πέρασμα των κύκλων!..»

ΕΛΣΤΑΤ: Οι κάτοικοι του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων έχουν την μεγαλύτερη μέση ηλικία στην Ελλάδα!
Τον πίνακα αυτό ευθέως τον αμφισβητώ. Δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Είναι ακόμη χειρότερα! Απλά κατά την απογραφή μετακινήθηκαν πολλοί κάτοικοι  από την Άρτα και τα Γιάννινα και πήγαν στα χωριά των Τζουμέρκων  και απογράφηκαν. Υπάρχει χωριό που έχουν εγγραφεί 419 κάτοικοι, ενώ είναι γνωστό σε όλους πως το χειμώνα δεν αριθμεί πάνω από 30 κατοίκους! Δυστυχώς, έτσι έχουν τα πράγματα. Και υπάρχουν και χειρότερα…
Και τα χειρότερα άρχισαν… Να, το κλάμα, να οι υποσχέσεις, οι όρκοι και τα στοιχήματα. Θα συνεχιστούν, γιατί έχουμε και τις Δημοτικές Εκλογές. Άλλοι θα τάζουν, θα προβληματίζονται, θα υπόσχονται κι άλλοι θα ρωτούν, θα επερωτούν, θα μνημονεύουν και θα εξορκίζουν το μνημόνιο. Όμως η αλήθεια είναι μία. «Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια. Το αποτέλεσμα αυτό είναι απόρροια άλογης πολιτικής μισού και πλέον αιώνα.» 

Παράνομες προσλήψεις σε ΑΕΙ και θρασύτητες προτάσεις συνυπεύθυνων



Σε ένα από τα μεγάλα ΑΕΙ που εδρεύει στην Αθήνα, έχουν γίνει τα τελευταία 13 χρόνια παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες, πλήθος συγγενών καθηγητών, υπάλληλων κ.λπ. Αυτές έγιναν από προϊστάμενους, διοικήσεις, κ.λπ.
Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι, το συγκεκριμένο ΑΕΙ θα μπει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας υπαλλήλων!!
Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία.
Εκλέγουν υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συνδικαλιστές κ.λπ. Τελευταία η συνδικαλιστική αλητεία κ.λπ., υπεύθυνοι για παράνομες προσλήψεις, ακόμη και τέκνων τους, με περίσσευμα θράσους κάνουν προτάσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για την διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση υπαλλήλων. 
Επομένως έχουν  πλήρη κάλυψη. Όλους αυτούς πρέπει να τους στείλουν αμέσως στον Κορυδαλλό. Με την διαθεσιμότητα θα «την πληρώσουν» οι έξω από τις "φαμίλιες".
Σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον, είναι δυνατόν να ζητά το Υπουργείο εσωτερική αξιολόγηση;
Δεν χρειάζεται διαθεσιμότητα, να σταλούν στον Κορυδαλλό για εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος. Αν το κάνουν, θα αδειάσει το ΑΕΙ και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί διαθεσιμότητα. Η διαθεσιμότητα θα τους σώσει από τις ποινικές ευθύνες ή ακόμη χειρότερα να παραμείνουν στην θέση τους και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εκτός οικογενειοκρατίας. Μπορείτε να δείτε στην απογραφή υπαλλήλων που έκανε το υπουργείο, να έχουν τα ίδια επώνυμα -αν και θα δείτε μέρος μόνο των ημετέρων- ή από τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΑΕΙ. Θα δείτε να γίνονται υπάλληλοι στα 60 τους, πρώην συναλλασσόμενοι εργολάβοι με το ΑΕΙ κ.λπ. Εκτός, εάν η κυβέρνηση με προκάλυμμα την διαθεσιμότητα υπάλληλων στο συγκεκριμένο ΑΕΙ, διασώσει τους παράνομους.
Ε, όχι και έτσι, «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»!
Η κοροϊδία και κουτοπονηριά σε τέτοιο σημείο,  είναι πλέον εμετική. Επιβάλλεται να σταλούν εισαγγελείς και επιθεωρητές τάχιστα. Τέλος πια στα τεχνάσματα και τις μεθοδεύσεις. Ας αφήσουν την άθλια προπαγάνδα για «κοπανατζήδες» (άλλο και αυτό), που αποβλέπει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης για να μην πουν για τις παράνομες προσλήψεις με πλαστές προϋπηρεσίες, αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, τις «φαμίλιες», τους κομματικούς στρατούς, τους μεγαλοεπίορκους που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, τα παρεπόμενα αυτών, όπως η διαφθορά, τα εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος, ο παράνομος πλουτισμός, τα εικονικά ή κατατμήσεις για  έργα, συντηρήσεις, προμήθειες κ.λπ.

Τα στοιχεία του συγγραφέα είναι στην διάθεση του blog

Άνω του 1 δισ. ευρώ οι επιστροφές ΦΠΑ που εκκρεμούν στο υπουργείο Οικονομικών

Μεγάλα προβλήματα ρευστότητας τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε επιτηδευματίες δημιουργούν οι επιστροφές ΦΠΑ, που εκκρεμούν στο υπουργείο Οικονομικών, οι οποίες την τελευταία εβδομάδα ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ. Μάλιστα, υπάρχουν επιχειρήσεις που αναμένουν έως και περίπου 2,5 χρόνια (για την ακρίβεια 887 ημέρες) για να εισπράξουν από το Δημόσιο τον συγκεκριμένο φόρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, έως και τις 26 Αυγούστου το κράτος δεν είχε ικανοποιήσει 6.164 αιτήσεις από το σύνολο των 11.269 αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ, με το οφειλόμενο ποσό των επιστροφών να ανέρχεται σε 1,01 δισ. ευρώ. Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι οι 4.816 επιχειρήσεις απ' όλες όσες βρίσκονται στη «λίστα αναμονής» (ποσοστό 78,13%) περιμένουν την επιστροφή του ΦΠΑ για διάστημα μεγαλύτερο των 4 μηνών.

Από τα συγκεκριμένα στοιχεία του υπουργείου, προκύπτει, επίσης, ότι:

* Στην Εφορία Κιλκίς, υπάρχουν επιχειρήσεις που περιμένουν έως και 887 ημέρες για την επιστροφή του ΦΠΑ, ενώ τη 2η χειρότερη επίδοση κατέχει η ΣΤ΄ Θεσσαλονίκης, με την αναμονή να ανέρχεται έως και τις 834 ημέρες. Στον αντίποδα, η ικανοποίηση των αιτημάτων των επιχειρήσεων και των επιτηδευματιών γίνεται το αργότερο σε 53 ημέρες στις Εφορίες Πάρου και Αλεξανδρούπολης. Συνολικά, ο μέσος όρος αναμονής για την επιστροφή ΦΠΑ από όλες τις Εφορίες της χώρας, ανέρχεται στις 447 ημέρες.

* Τα μεγαλύτερα ποσά επιστροφών ΦΠΑ οφείλει η ΦΑΕ Αθηνών, η οποία πρέπει να αποδώσει συνολικά 355,68 εκατ. ευρώ σε 643 επιχειρήσεις και επιτηδευματίες.

* Οι Εφορίες με τον μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων σε αναμονή άνω των 120 ημερών, ήταν η ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά με 931 αιτήσεις, η ΦΑΕ Αθηνών με 523 αιτήσεις και το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων με 403 αιτήσεις.

* Οι τρεις Εφορίες με τη σημαντικότερη βελτίωση στην επίδοσή τους την τελευταία εβδομάδα, ήταν η Α΄ Ηρακλείου (ανέβηκε κατά 29 θέσεις στη σχετική κατάταξη), η ΔΟΥ Πτολεμαΐδας (κατά 14 θέσεις) και η ΔΟΥ Μεσολογγίου (κατά 9 θέσεις). Αντίθετα, οι τρεις εφορίες που κατέγραψαν τη χειρότερη επίδοση, ήταν η ΔΟΥ Αγίου Δημητρίου (υποχώρησε στον σχετικό κατάλογο κατά 31 θέσεις), η ΔΟΥ Αιγίου (κατά 18 θέσεις) και η ΔΟΥ Κομοτηνής (κατά 10 θέσεις).

ΠΗΓΗ: www.newpost.gr

ΟΓΑ: Σε 46 δόσεις η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων

Τις διαδικασίες ένταξης στη ρύθμιση «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» των οφειλετών του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου Ν.4152/2013 για τη ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών, περιλαμβάνει εγκύκλιος του Οργανισμού.

Η δυνατότητα ρύθμισης παρέχεται για οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2012 και σε οφειλέτες οι οποίοι δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής των οφειλών τους ή υπήχθησαν αλλά έχουν εκπέσει του δικαιώματος συνέχισης προηγούμενων ρυθμίσεων.

Η δυνατότητα ρύθμισης παρέχεται εφόσον καταβάλλονται ανελλιπώς οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές από 01-01-2013 και εφεξής. Σύμφωνα με το νόμο, ο διακανονισμός γίνεται σε 46 δόσεις και δεν μπορεί να επεκτείνεται πέραν της 30-06-2017.

Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν οφειλές που ξεκινούν από τα 500 ευρώ, ενώ η μηνιαία δόση ορίζεται από 20 έως 200 ευρώ. Το ελάχιστο ποσό δόσης, ανάλογα με το ύψος της οφειλής, είναι:
-Για οφειλές από 500 έως 1.380 ευρώ, 20 ευρώ
-Από 1.380 έως 3.000 ευρώ, 50 ευρώ.
-Από 3.000 έως 5.000 ευρώ, 75 ευρώ.
-Από 5.000 έως 7.000 ευρώ, 100 ευρώ.

-Και για οφειλές άνω των 10.000, 200 ευρώ.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η καταβολή της πρώτης δόσης θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός επτά εργασίμων ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης για ρύθμιση. Μέσα στην ίδια προθεσμία θα πρέπει να καταβληθεί και η τρέχουσα εισφορά του εξαμήνου.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της ρύθμισης και εφόσον τηρούνται οι όροι αυτής, οι οφειλέτες δικαιούνται τη χορήγηση βιβλιαρίου υγείας με διάρκεια ισχύος έξι μηνών.

Η αίτηση για ρύθμιση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του ιστότοπου (website) του ΟΓΑ στη διεύθυνση www.oga.gr