Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Κιβωτός του Κόσμου: Νέοι ορίζοντες και ευκαιρίες για τα παιδιά της Πωγωνιανής

Είναι μακριά. 
Πολύ μακριά. 
Όχι μόνο από την Αθήνα, αλλά και από τα Ιωάννινα. 
Είναι στα όρια του νομού και στα όρια της χώρας. 
Το τελευταίο χωριό πριν τα σύνορα με την Αλβανία. 
Πίσω από το βουνό που αγκαλιάζει την Πωγωνιανή είναι άλλη χώρα...
Η περιοχή όλη ευλογημένος τόπος, αλλά όλα τα χωριά είχαν εδώ και χρόνια εγκαταλειφθεί από τους νέους.
Τίποτα δε φαινόταν ότι μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα του χωριού. 
Μέχρι πριν από τέσσερα χρόνια όταν εκεί στην άκρη της Ελλάδος, στην Πωγωνιανή, έφτιαξε ο Πάτερ Αντώνιος το παράρτημα της Κιβωτό, έναν ξενώνα για παιδιά που έχουν ανάγκη από στέγη, φαγητό, εκπαίδευση, αγάπη και οικογενειακή ζεστασιά. 
Ό,τι προσφέρει εδώ και 19 χρόνια ο Πάτερ Αντώνιος με την Κιβωτό στην Αθήνα.

Αλλά το Πωγώνι – όπως το λεν οι ντόπιοι- δεν είναι μόνο ένας ξενώνας. Είναι ένα όραμα.
Ένας μοναδικός τρόπος ζωής.
Τα παιδιά που ζουν και μεγαλώνουν στην Κιβωτό στο χωριό μαθαίνουν - εκτός από τα μαθήματα τους στο σχολείο που άνοιξε ξανά γιατί το γέμισαν εκείνα – την αγροτική ζωή. Η περιοχή έχει παράδοση στην τυροκομία, τη μελισσοκομία, σε παραδοσιακά βότανα και προϊόντα. Αλλά λίγοι ασχολούνται πλέον με τη γη και τον πρωτογενή τομέα. Οι περισσότεροι έχουν στραφεί σε άλλες δραστηριότητες και έχουν επιλέξει τη ζωή της πόλης. Με μικρές προσδοκίες και απολαβές και δύσκολη καθημερινότητα.
Αυτό θέλησε να ανατρέψει ο Πάτερ Αντώνιος. Να δώσει στα παιδιά του νέους ορίζοντες και ευκαιρίες. Να τους προσφέρει τη δυνατότητα να μετατρέψουν την περιοχή από ένα εγκαταλελειμμένο χωριό, σε έναν πρότυπο οικισμό που να σφύζει από ζωή και νιάτα.
Σήμερα εργάζονται πάνω από 30 νέοι άνθρωποι σε διάφορες ειδικότητες στην Κιβωτό και ψάχνουν τρόπο να ζήσουν στο χωριό. Και συνέχεια έρχονται και άλλοι. Γιατί τελικά όλα είναι θέμα πως βλέπεις τη ζωή και τι υπάρχει πίσω από το αυτονόητο. Ο Πάτερ Αντώνιος και η Κιβωτός, στην Πωγωνιανή «ανασταίνουν» δεκάδες παιδιά που τα έχουν παραλάβει σε άθλια συναισθηματική και ψυχολογική κατάσταση και ταυτόχρονα ανασταίνουν και μία ολόκληρη περιοχή.
Δεν είναι υπερβολή η δυναμική που έχουν δώσει στο χωριό, αλλά και σε όλη την περιοχή. Οι επισκέψεις σχολείων αυξάνονται. Οι ανάγκες για φαγητό και διαμονή από τους επισκέπτες, ανοίγουν νέες επαγγελματικές ευκαιρίες.
Οι ντόπιοι ανακαλύπτουν ξανά τον τόπο τους.
Ο Πάτερ Αντώνιος δείχνει καθημερινά σε όλους μας πόσα μπορεί να φτιάξει ο άνθρωπος αν πιστεύει στο καλό και έχει όραμα για τη ζωή. Όπως όταν πριν από 19 χρόνια ξεκίνησε μόνος του μαζί τη γυναίκα του να δημιουργεί την Κιβωτό. Όταν βγήκε στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ με παιδιά αγριεμένα και έπαιξε μαζί τους με το ράσο και έγιναν φίλοι. Ασυνήθιστος ιερέας που βγάζει από όποιον συναντά τον καλύτερο του εαυτό.
Η Πωγωνιανή έχει γεύσεις από μία Ελλάδα που δείχνει ότι έχει μέλλον. Στην Κιβωτό της Πωγωνιανής τα παιδιά μαθαίνουν να καλλιεργούν ντομάτες και πιπεριές και να φτιάχνουν τυρί και μέλι.
Αυτά τα παιδιά που ζουν στο χωριό, θα αλλάξουν τη μοίρα τους και μεγαλώνοντας κάτω από τη σκέπη της Κιβωτού θα έχουν τα εφόδια και την ευκαιρία να δείξουν και αυτά με τη σειρά τους ποια είναι και πού μπορούν να φτάσουν.

 #deiksepoioseisai
Όλοι μας μπορούμε να στηρίξουμε το έργο της Κιβωτού του Κόσμου καλώντας ή στέλνοντας sms στο 19828 (2,48€/κλήση ή μήνυμα) από όλα τα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr/

Ανακοινώθηκε το χρονοδιάγραμμα έναρξης εξετάσεων σε γυμνάσια, λύκεια και ΕΠΑΛ

Ανακοινώθηκε σήμερα, Τρίτη,  το χρονοδιάγραμμα των εξετάσεων στα γυμνάσια, λύκεια και ΕΠΑΛ της χώρας.
Έτσι, η 6η Ιουνίου θα είναι η μέρα έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων για τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και η 7η Ιουνίου, για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ).
Ειδικότερα, για τα ΓΕΛ, οι πανελλαδικές θα διαρκέσουν από τις 7 έως και τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ, από τις 6 έως τις 21 Ιουνίου.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου, τα αποτελέσματα (βαθμολογία) θα ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου. 
Εξάλλου, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες, μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου.
Όπως ήταν ήδη γνωστό, πριν τις Πανελλαδικές, θα διεξαχθούν οι απολυτήριες εξετάσεις. 
Όπως αναφέρει, μάλιστα το υπουργείο «οι πανελλαδικές εξετάσεις έχουν πλέον αποσυνδεθεί από τις απολυτήριες και αφορούν αποκλειστικά την εισαγωγή σε πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα. Κατά συνέπεια, είναι λογικό να έπονται των απολυτηρίων». 
Έτσι, τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 9 Μαΐου και οι απολυτήριες εξετάσεις σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα διεξαχθούν στο διάστημα 11-26 Μαΐου 2017. 
Οι προαγωγικές εξετάσεις στα λύκεια θα διεξαχθούν στο διάστημα 11 Μαΐου - 2 Ιουνίου 2017.

Ιωάννινα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 25χρονης ημεδαπής

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 37χρονης ημεδαπής, για κλοπή

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 25χρονης ημεδαπής στα Ιωάννινα και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 37χρονης ημεδαπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 37χρονη, πρωινές ώρες της 20-02-2017, εισήλθε σε εμπορικό κατάστημα στα Ιωάννινα και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε από εργαζόμενη του καταστήματος ένα μπουφάν.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.

Με λαμπρότητα η παρέλαση για την 104η Επέτειο από την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων

Ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση οι εκδηλώσεις για την 104η Επέτειο από την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων.
Την παρέλαση παρακολούθησε ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ενώ η βουλή εκπροσώπησε ο Πρόεδρός της κ. Νίκος Βούτσης.

Παρόντες οι βουλευτές του Νομού, εκπρόσωποι των κομμάτων, σύσσωμες οι τοπικές αρχές και χιλιάδες κόσμου.
Φωτό: Mixalis Natsis

Ο Δήμος Πωγωνίου και ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Ηπειρωτών διοργανώνουν εκδήλωση με ομιλητή τον κ. Προκόπη Φούσα, την Παρασκευή 24 Μαρτίου, ώρα 7:00 μ.μ., στην αίθουσα του Ανοιχτού Πανεπιστήμιου στο Δελβινάκι

Κεστρίνη Θεσπρωτίας: Σύλληψη τεσσάρων ατόμων για διακίνηση 52 κιλών και 870 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Θεσπρωτίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τέσσερα άτομα (τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31, 36 και 30 χρονών και ένας 41χρονος ημεδαπός), κατηγορούμενοι για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση τους στο εσωτερικό της χώρας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι τρεις αλλοδαποί δράστες εντοπίστηκαν χθες (20-02-2017) το απόγευμα, σε αγροτική περιοχή στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, να έχουν αποκρύψει -32- συσκευασίες κάνναβης, βάρους -52- κιλών και -870- γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας, συνελήφθη σήμερα (21-02-2017) νωρίς το πρωί στην ίδια περιοχή και ένας 41χρινος ημεδαπός, ο οποίος οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και εμπλέκεται στη διακίνηση και μεταφορά των ναρκωτικών.
Επίσης, όπως διαπιστώθηκε οι τρεις αλλοδαποί στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
-52- κιλά και -870- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για κλοπή αυτοκινήτου από την πόλη των Ιωαννίνων

Συνελήφθη, χθες (20-02-2017) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου.
Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα καταγγέλθηκε στο R/T κέντρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων από 47χρονο ημεδαπό, η κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, η οποία έγινε στην πόλη των Ιωαννίνων.
Οι αστυνομικοί, ενεργώντας άμεσα εκτεταμένες αναζητήσεις, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 34χρονο δράστη ενώ το κλεμμένο αυτοκίνητο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ανάρτηση δασικών χαρτών Π.Ε. Ιωαννίνων

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Οι ανωτέρω δασικοί χάρτες είναι προσβάσιμοι για τους πολίτες στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας της ΕΚΧΑ Α.Ε. www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx   και στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας (www.apdhp-dm.gov.gr ).
Στον αναρτημένο δασικό χάρτη εμφανίζονται με πράσινο χρώμα όλες οι δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις, όπως έχουν αποτυπωθεί τόσο στην παρελθοντική κατάσταση όσο και στην πρόσφατη. Οι υπόλοιπες εκτάσεις που είναι μη δασικές εμφανίζονται χωρίς χρώμα και με φόντο το ανάλογο χρονικό φωτογραφικό υπόβαθρο (1945 ή 2007-09). Τέλος, στο δασικό χάρτη αποτυπώνονται με μαύρο χρώμα οι περιοχές που εξαιρούνται από την ανάρτηση του δασικού χάρτη.
Σε αυτές δεν απεικονίζεται κανένας κωδικός φυτοκάλυψης και δεν υπάρχει καμία πληροφορία.
Επεξήγηση συμβόλων στους δασικούς χάρτες:

Πρέβεζα: Συνελήφθη 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (20-02-2017) το πρωί στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος, προχθές το μεσημέρι, εισήλθε σε αποθήκη στην περιοχή Ράχες της Πρέβεζας και αφαίρεσε ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα και τρία αλυσοπρίονα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα δράστης της κλοπής είναι ο 46χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, με πλαστά δελτία αιτήσαντος ασύλου

Συνελήφθησαν, σήμερα (21.02.2017) τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 23 και 27 ετών, για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των αλλοδαπών, διαπίστωσαν ότι κατείχαν πλαστά δελτία αιτήσαντος ασύλου.
Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

«Κούλουμα 2017» στην Καστάνιανη Πωγωνίου

Πρέβεζα: Συνελήφθη άμεσα 55χρονος ημεδαπός, για κλοπή κινητού τηλεφώνου

Συνελήφθη, χθες (20-02-2017) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν άμεσα και συνέλαβαν τον 55χρονο, διότι λίγο νωρίτερα είχε αφαιρέσει ένα κινητό τηλέφωνο, ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού.
Στην κατοχή του 55χρονου, βρέθηκε το κλεμμένο κινητό και αποδόθηκε στον παθόντα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Παιδιά: Ποια είναι τα αναπτυξιακά τους ορόσημα;

Ο ερχομός ενός παιδιού γεμίζει αναμφίβολα με χαρά αλλά και με άγχος τους γονείς. Αγωνιούν για την ομαλή ανάπτυξή του, χαίρονται για τα επιτεύγματά του αλλά πολλές φορές το συγκρίνουν με άλλα παιδιά. 
Αν και κάθε παιδί έχει διαφορετικό ρυθμό ανάπτυξης, οι επιστήμονες χρησιμοποιούν τα λεγόμενα «αναπτυξιακά ορόσημα» για να καθορίσουν αν έχει φυσιολογική ή αναπτυξιακή καθυστέρηση.
«Όταν μιλάμε για την ανάπτυξη του παιδιού, αναφερόμαστε στην ικανότητά του να κάνει όλο και πιο σύνθετα πράγματα καθώς μεγαλώνει. Από τη γέννηση του και μέχρι την ηλικία των 5 ετών εξελίσσονται τα πιο σημαντικά στάδια ανάπτυξής του, τα οποία θα σηματοδοτήσουν τη μετέπειτα εξέλιξη του σε διάφορους τομείς. Βέβαια, θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα αναπτυξιακά στάδια δεν εμφανίζονται σε όλα τα παιδιά με τον ίδιο ρυθμό, όμως οι ηλικίες που αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω είναι ενδεικτικές για την κατά μέσο όρο εκδήλωση των αντίστοιχων χαρακτηριστικών», εξηγεί ο Μηνάς Καπετανάκης, MD, PhD c, Παιδίατρος - ειδικός Παιδονευρολόγος, Διδάκτωρ Παιδονευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Lund Σουηδίας και μέλος της Παιδονευ-ρολογικής Εταιρείας Σουηδίας (http://paidoneurologos.gr/index.html ).

Άρτα: Συνελήφθησαν δεκαεπτά άτομα ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ηρωίνης

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών 

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν συνολικά δεκαοκτώ (18) μέλη του κυκλώματος

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι τα πέντε αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν επιπλέον δύο αλλοδαποί, ως μέλη της

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα εξήντα τέσσερα (64) άτομα, στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών από την οργάνωση
Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, οργανωμένο πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που δραστηριοποιούνταν σε περιοχές της Άρτας, των Ιωαννίνων, της Αιτωλοακαρνανίας και της Πρέβεζας.
Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (20-02-2017), συνελήφθησαν σε Άρτα, Νέο Ψυχικό Αττικής και Πρέβεζα, συνολικά δεκαοκτώ (18) μέλη του κυκλώματος, ηλικίας από 23 έως και 78 ετών, δεκαέξι (16) ημεδαποί (μεταξύ των οποίων μία γυναίκα) και δύο υπήκοοι Αλβανίας.
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται και τα πέντε ηγετικά στελέχη του κυκλώματος (δύο υπήκοοι Αλβανίας, 36 και 33 ετών καθώς και τρεις ημεδαποί, ηλικίας 75, 43 και 45 ετών), ενώ ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της οργάνωσης ακόμα δύο 29χρονοι υπήκοοι Αλβανίας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της προμήθειας, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, με τη συνδρομή Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, του Τμήματος Ασφάλειας Νέου Ψυχικού και του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες, οχήματα και υπαίθριους χώρους στην πόλη της Άρτας, στο Λόφο Περάνθης, στο Γλυκόρριζο Άρτας, την Αττική και την Πρέβεζα.
Η πλήρης αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης επετεύχθη μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας κατόπιν αξιολόγησης του προανακριτικού υλικού και κατάλληλης αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων.
Αναλυτικότερα, τα μέλη του κυκλώματος, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2016, έχοντας διακριτούς ρόλους και υπό την καθοδήγηση και τις εντολές των πέντε αρχηγικών μελών, προμηθεύονταν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (κυρίως ηρωίνη και κάνναβη), τις οποίες αφού αρχικά απέκρυπταν σε ερημικές τοποθεσίες και κρύπτες, ακολούθως προέβαιναν στην περαιτέρω εμπορία τους σε χρήστες σε διάφορες περιοχές της Άρτας, των Ιωαννίνων, της Αιτωλοακαρνανίας και της Πρέβεζας.
Από τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών που εμπορεύονταν, αποκόμιζαν σημαντικά οικονομικά οφέλη, ενώ για τη διευκόλυνση της παράνομης δράσης τους, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και χρησιμοποιούσαν οχήματα ιδιοκτησίας τους.
Στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας παράλληλων αστυνομικών ερευνών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
 (239,23) γραμμάρια ηρωίνης,
 (18,04) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
 επτά αυτοκίνητα,
 επτά ζυγαριές ακριβείας,
 πληθώρα συσκευασιών για αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών και σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών,
 (446) γραμμάρια λαθραίου καπνού,
 το χρηματικό ποσό των (10.955) ευρώ,
 (38) κινητά τηλέφωνα,
 ένα κυνηγετικό όπλο και (70) φυσίγγια.
Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη εξήντα τέσσερα (64) άτομα, στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση καθώς και ένας 63χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.
Σημειώνεται ότι πολλοί από τους συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου παραδίδεται το τμήμα της Ιόνιας Οδού, Καμπή-Πέρδικα

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017.

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου ο κ. Χρήστος Σπίρτζης θα παραδώσει στην κυκλοφορία το ολοκληρωμένο οδικό τμήμα της Ιόνιας Οδού, Φιλιππιάδα (περιοχή Καμπής) έως Πέρδικα.