Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

"Παραθυράκια" για σύνταξη πριν τα 62 και πρόωρη έξοδο

Μπορεί τα νέα γενικά όρια ηλικίας να είναι ή το 62ο με 40 έτη προϋπηρεσίας, ή το 67ο με 15αετία, υπάρχουν όμως και κάποιες, ειδικές «δικλείδες διαφυγής», που μπορούν να αξιοποιηθούν από τους ασφαλισμένους, για να βγουν νωρίτερα στη συνταξιοδότηση.
Ειδικότερα οι περιπτώσεις πρόωρης συνταξιοδότησης, που ακόμα ισχύουν, ανά Ταμείο είναι ακόλουθες:
Δημόσιο
- Όσοι αποχώρησαν από την Υπηρεσία τους έως και τις 18/8/2015. Για τα πρόσωπα αυτά για τα οποία, είτε εκκρεμεί η έκδοση συνταξιοδοτικής πράξης, είτε έχει εκδοθεί συνταξιοδοτική πράξη και η σύνταξή τους τελεί υπό αναστολή (λόγω μη συμπλήρωσης του κατά περίπτωση ισχύοντος ηλικιακού ορίου), εξακολουθούν να ισχύουν τα ηλικιακά όρια που ίσχυαν κατά τον κρίσιμο χρόνο της αποχώρησής τους από την Υπηρεσία.
- Όσοι απολύθηκαν από την Υπηρεσία λόγω ανικανότητας από 19/8/2015 και μετά ή αποχώρησαν από την Υπηρεσία με παραίτηση από την ίδια ημερομηνία και μετά και ανήκουν στις εξής κατηγορίες: Παραπληγικοί, τετραπληγικοί, τυφλοί, νεφροπαθείς, πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, καθώς και όσοι, ενώ έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης και αποχωρήσει πριν από την ηλικία συνταξιοδότησης καταστούν στο μεταξύ ανίκανοι κατά ποσοστό 67% και άνω.

Ήττα σοκ για τον Αγροτικό Αστέρα στον Παρακάλαμο από τον Π.Α.Ο. Κόνιτσας (0-2)-Έχασε στο Κεφαλόβρυσο η Αναγέννηση με 5-0-Ισόπαλοι με 2-2 Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος και Π.Α.Σ. Αγίας Μαρίνας

*Ήττα σοκ το απόγευμα της Κυριακής στον Παρακάλαμο για τον Αγροτικό Αστέρα από τον  Π.Α.Ο. Κόνιτσας με σκορ 0-2.

Οι φιλοξενούμενοι  αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν στο 14' με τον Σπανό Αλέξανδρο  και διπλασίασαν τα τέρματα  τους στο  90' με τον Λάκκα Σπυρίδων.
Αγροτικός Αστέρας:
Basha Arhan, Σκόρδος Κων/νος Παπαναστασίου Αλέξανδρος, Νάτσης Σταύρος, Γκάνας Κων/νος, Κολιούσης Χρήστος, Μακρής Χρήστος, Τσιγαρίδας Μανόλης, Νταλάκας Χαράλαμπος, Ζόta Αρσέν, Σαντεντίν Δημήτριος (Ζόta Romeo 46΄)
Φωτό: http://delvinaki-pogoni.blogspot.gr/ 
*Ισόπαλο με 2-2 έληξε το ντέρμπι το απόγευμα της Κυριακής στο Δελβινάκι μεταξύ της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος και του Π.Α.Σ. Αγίας Μαρίνας.
Ο Ζενέλης Πάτροκλος άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο  57' και ο  Τσαραώσης Ευάγγελος διπλασίασε τα τέρματα στο
67'.

Οι φιλοξενούμενοι   μείωσαν σε 2-1 στο 76' με τον Παππά Γεώργιο  και ισοφάρισαν σε 2-2 στο 85' με τον Παπαγιάννη Δημήτρη. 
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Ναθαναήλ Κωνσταντίνος, Ντέλλας Κων/νος, Παπάζης Ιωάννης, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Μυριούνης Σταύρος, Τσαραώσης Ευάγγελος (Μπάγιας Ελευθέριος 72΄),  Brami Jorgo, Φουρτούνης  Ηλίας (Μπαλλατζία Αγκίμ 88΄), Κατσαβριάς Βασίλειος, Ζενέλης Πάτροκλος 

*Βαριά ήττα με σκορ 5-0 γνώρισε στο Κεφαλόβρυσο η  τοπική Αναγέννηση το απόγευμα της Κυριακής από την ομάδα του Α.Ο. Ζωοδόχου.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 19', χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μιχάλη Γρηγόρη.
Ο ίδιος παίχτης  έκανε το  0-2 στο 30'.
Στο 65' ο Νάσιας Χρήστος  ανέβασε το δείκτη του σκορ στο  0-3,
στο 65' ο Τότσικας Μάριος στο  0-4.
Ο Γιογιακάς Βασίλειος  το έκανε το τελικό 0-5 στο 70'. 
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Πορίκης Μιχαήλ, Τάσιος Αλέξανδρος, Γκορίτσας Σπυρίδων-Ζήσιμος, Πότσης Θεόδωρος, Γραμμόζης Γεώργιος, Στεφάνου Χρήστος, Γιάτσε Gerti, Ντόντης Βασίλειος (Νούσης Χρήστος 80΄), Μπάσιος Χρήστος, Μακολλάρι  Μαρινγκλέν, Δήμος Αναστάσιος (Θεοχάρης Αλεξανδρος 60΄)

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 0-3
Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 2-8
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 2-0 
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 1-2
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 2-2
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 0-5
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Σ.ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 0-1
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 0-2
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 0-2


Βαθμολογία (19η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 46
2. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 37
3. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 36 
4. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 36 
5. ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 35
6. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 35
7. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 35 
8. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 29
9. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 29
10. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 28
11. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 26 
12. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 24
13. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 24 
14. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 21 
15. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 17
16. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 12
17. Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ 6  
18. Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ 4  

Συνελήφθη 61χρονος κυνηγός υπήκοος Ιταλίας, για σωματική βλάβη από αμέλεια σε βάρος ομοεθνούς του, επίσης κυνηγού, σε αγροτική περιοχή στο Λούρο Πρέβεζας

Συνελήφθη, χθες (13.02.2016) στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, ένας 61χρονος υπήκοος Ιταλίας, για σωματική βλάβη από αμέλεια και παράβαση της Nομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το απόγευμα, σε αγροτική περιοχή μεταξύ Λούρου και Ωρωπού Πρέβεζας, κατά τη διάρκεια κυνηγιού, ο 61χρονος, πυροβολώντας με κυνηγετικό όπλο που κατείχε νόμιμα, τραυμάτισε ελαφρά τον 23χρονο ομοεθνή του, επίσης κυνηγό, στο κεφάλι και την πλάτη.
Ο παθών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, για παροχή πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου.

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-3

Ο Παναθηναϊκός με 10 παίκτες από το 39' επικράτησε με 3-0 του ΠΑΣ στα Γιάννενα με γκολ του Παναγιώτη Βλαχοδήμο και δύο  Μάρκους Μπεργκ

Ο Καλτσάς στο 26' έκανε ένα γέμισμα λίγο έξω από την περιοχή του Στιλ, ο Στρούνα έκανε λάθος στην προσπάθεια του να διώξει, ο Περιστερίδης βγήκε αλλά δεν πρόλαβε, με τον Βλαχοδήμο να τσιμπάει την μπάλα και να σκοράρει σε κενή εστία.
Στο 39' ο Ζέκα αποβάλλεται με 2η κίτρινη κάρτα.
Ο Κλωναρίδης στο 82'από δεξιά έκανε τη σέντρα, η άμυνα του ΠΑΣ έχασε τον μοναδικό παίκτη του Παναθηναϊκού στην περιοχή, Μάρκους Μπεργκ, και ο Σουηδός με καρφωτή κεφαλιά χαμηλά στην δεξιά γωνία του Περιστερίδη σημείωσε το 2-0 για τους "πράσινους".
Στις καθυστερήσεις ο Κλωναρίδης εκμεταλλεύεται ένα ακόμη σοβαρό λάθος της άμυνας του ΠΑΣ δίνει την 2η ασίστ του στον Μπεργκ και ο Σουηδός πετυχαίνει το 3-0 για τον Παναθηναϊκό.

ΠΑΣ Γιάννινα: Περιστερίδης, Στρούνα (69' Ηλιάδης), Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Γαρουφαλιάς (64' Φερφελής), Κοζορώνης, Καρανίκας, Ίλιτς, Ακόστα, Μανιάς

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Πράνιτς (64' Νάνο), Λουντ, Ζέκα, Αμπέντ, Καλτσάς (58' Κλωναρίδης), Βλαχοδήμος (59' Λαγός), Μπεργκ

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων

Στις εκδηλώσεις θα παραβρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.
Την Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, ώρα 19:30 θα γίνει στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» ομιλία από τον Αλέκο Ράπτη, ιστορικό ερευνητή με θέμα «Οι οχυρώσεις του Τουρκικού Στρατού και οι αιχμάλωτοι Τούρκοι στρατιωτικοί στα Γιάννενα του 1913».
Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα.
Την Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, ώρα 12:00 θα τελεστεί επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τσεριτσάνων και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των «Αγωνιστριών Γυναικών των Τσεριτσάνων».
Την Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, ώρα 10:30 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στα οχυρά Μπιζανίου όπου θα γίνει τοπογραφική και ιστορική ενημέρωση.
Στις 11:15 θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον τύμβο Μπιζανομάχων, και θα ακολουθήσει επίσκεψη στην έκθεση φωτογραφιών από τις μάχες του πολέμου 1912-1913 στο πολιτιστικό κέντρο Μπιζανίου. Παράλληλα, στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης στη θέση «Εικονίσματα» της Μανωλιάσσας και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των πεσόντων του Ελληνικού Στρατού και των εθελοντικών σωμάτων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και των πεσόντων Μανιατών.
Το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου, ώρα 09:30 θα γίνει τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Στρατηγείο του πολέμου 1912-13 στο Χάνι Εμίν Αγά.
Στις 11:00 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων στα Γιάννενα, ενώ στις 12:15 θα λάβει χώρα η καθιερωμένη τελετή στη μνήμη των «έξι παλληκαριών, που έπεσαν στο Λόφο Δουρούτη», την παραμονή της απελευθέρωσης της πόλης.
Η εκδήλωση θα γίνει πάνω από το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.
Στις 13:00 θα γίνουν τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Λόφο Αβγού, στον «Τύμβο των 333 Μπιζανομάχων».
Η πανηγυρική εκδήλωση του Δήμου Ιωαννιτών θα γίνει στην Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας στις 19:00.
Περιλαμβάνει χαιρετισμό του Δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, ομιλία από την Ελένη Κουρμαντζή, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου με θέμα την «Ελληνική Νομαρχία» και μουσική εκδήλωση με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Ιωαννιτών. Στις 20:30 θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής του συλλέκτη Χρήστου Μοσχανδρέου με τίτλο «Τρεις γενιές ζωγραφική» στη Δημοτική Πινακοθήκη.
Την Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου, ώρα 07.00 το πρόγραμμα έχει εορταστικό πρωινό με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιωαννιτών και της μπάντας της VIII Μεραρχίας.
Στις 10:30 θα γίνει δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων και στις 11:10 θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Μπιζανομάχων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Θα γίνει δεξίωση στο Μέγαρο της Περιφέρειας Ηπείρου και στις 12:00 θα λάβει χώρα η παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ομάδας Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, την Κυριακή (14-02-2016) και ώρα 15:00, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος SUPER LEAGUE , περιόδου 2015 – 2016, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Επίσης, διευκρινίζεται ότι η θύρα «7» (των φιλοξενουμένων) θα παραμείνει κλειστή, λόγω μη διάθεσης εισιτηρίων. 

Ανακοίνωση σχετικά με τα δρομολόγια που θα ακουλουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (15-02-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (16-02-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (17-02-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα – Δίστρατο.
Πέμπτη (18-02-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγράδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρινό – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο - Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (19-02-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (20-02-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.

Η Αδελφότητα απανταχού Γοργομυλιωτών Πρέβεζας ανταμώνει, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 13:00 στο μουσικό καφενείο ''Πάμε τσίπουρο'', Φ. Νέγρη 50, Κυψέλη

Σας προσκαλούμε στον ετήσιο χορό της Aδελφότητάς μας, που θα γίνει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 13:00 στο κέντρο της Αθήνας, Φωκίωνος Νέγρη 50, στο μουσικό καφενείο ''Πάμε τσίπουρο'', εκεί που τη δεκαετία του '60 υπήρχε ένα παντοπωλείο, στη γραφική γειτονιά της Κυψέλης.
Σ' ένα περιβάλλον που θα σας ταξιδέψει σε άλλη εποχή και θα σας θυμίσει κάτι από την γενέτειρά μας.
Θα σας περιμένουμε από το μεσημέρι στο ζεστό και φιλικό του χώρο για να ζήσουμε μερικές ιδιαίτερες στιγμές και να δημιουργήσουμε νέες αναμνήσεις.
Όλα αυτά υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής, συνοδεία άφθονου ποτού (κρασί, τσίπουρο, ρακί, μπύρα βαρελίσια και αναψυκτικά ) και απολαυστικών μεζέδων.
Τιμή μενού 15 ευρώ/ άτομο (10 ευρώ/παιδιά έως 10 ετών).


Το Δ.Σ. της Αδελφότητας

Η Αδελφότητα Μονολιθιωτών Ιωαννίνων της Αθήνας, κόβει την Πίτα της, την Κυριακή 21 Φλεβάρη 2016 και ώρα 11.00' πρωινή, στο χώρο της λέσχης της, Οριών 17-19, Άνω Γαλάτσι

Ανακοίνωση
Το Δ.Σ. της Αδελφοτήτας Μονολιθιωτών της Αθήνας καλεί τα μελή της και τους φίλους τους, να τιμήσουν με την παρουσία τους το κόψιμο της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα γίνει στο χώρο της λέσχης μας Οριών 17-19 Άνω Γαλάτσι, την Κυριακή 21 Φλεβάρη 2016 και ώρα 11.00' πρωινή
θα προσφερθούν ποτά και μεζέδες.

Μετά το κόψιμο της Πίτας θα ακολουθήσει η ετήσια Γενική Συνέλευση της Αδελφότητας.