Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Αλλαγές στο καθεστώς των άμεσων ενισχύσεων, τα επιλέξιμα βοσκοτόπια και το πρασίνισμα


Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η τροποποιητική απόφαση, με την οποία τροποποιείται το καθεστώς των άμεσων ενισχύσεων, μεταξύ άλλων ως προς τα επιλέξιμα βοσκοτόπια (τα οποία διευρύνονται), το πρασίνισμα αλλά και αποφασίζεται αύξηση έως το 50% της αξίας των δικαιωμάτων που κατέχουν οι νεαροί αγρότες.
Συγκεκριμένα, στην απόφαση αναφέρεται:
Ως «μόνιμος βοσκότοπος» νοείται η γη που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη αγρωστωδών ή άλλων ποωδών κτηνοτροφικών φυτών με φυσικό τρόπο (αυτοφυή) ή με καλλιέργεια (σπαρμένα) και δεν έχει περιληφθεί στην αμειψισπορά επί πέντε έτη ή περισσότερο καθώς και που δεν έχει οργωθεί επί πέντε έτη ή περισσότερο.
Μπορεί να περιλαμβάνει άλλα είδη, όπως θάμνους και/ή δένδρα που προσφέρονται για βοσκή και άλλα είδη όπως θάμνοι και/ή δέντρα που παράγουν ζωοτροφές, υπό τον όρο ότι επικρατούν τα αγρωστώδη και λοιπά ποώδη κτηνοτροφικά φυτά.
Επίσης μόνιμος βοσκότοπος θεωρείται:
i. γη που προσφέρεται για βοσκή και εντάσσεται σε καθιερωμένες τοπικές πρακτικές όπου τα αγρωστώδη και λοιπά ποώδη κτηνοτροφικά φυτά δεν επικρατούν παραδοσιακά στις εκτάσεις βοσκής, και
ii. γη που προσφέρεται για βοσκή όπου τα αγρωστώδη και λοιπά ποώδη κτηνοτροφικά φυτά δεν επικρατούν στις εκτάσεις βοσκής ή απουσιάζουν από αυτές.
Tα αγρωστώδη και λοιπά ποώδη κτηνοτροφικά φυτά θεωρείται ότι επικρατούν εφόσον καλύπτουν άνω του 50 % της επιλέξιμης έκτασης σε επίπεδο αγροτεμαχίου. Καθιερωμένες τοπικές πρακτικές είναι:
α) πρακτικές παραδοσιακού χαρακτήρα που εφαρμόζονται συνήθως και/ή
β) πρακτικές που είναι σημαντικές για τη διατήρηση των οικοτόπων που απαριθμούνται στο παράρτημα I της οδηγίας 92/43/ΕΟΚ του Συμβουλίου και βιοτόπων και ενδιαιτημάτων που καλύπτονται από την οδηγία 2009/147/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του
Συμβουλίου».
Η παράγραφος 3 του άρθρου 3, αντικαθίσταται ως εξής:
Γεωργοί, οι οποίοι έλαβαν για το προηγούμενο οικονομικό έτος άμεσες ενισχύσεις άνω των 5.000 ευρώ, θεωρούνται ενεργοί γεωργοί, εφόσον αποδεικνύουν ότι το ετήσιο ποσό των άμεσων ενισχύσεων είναι τουλάχιστον το 5% των συνολικών εσόδων, που αποκτήθηκαν από μη γεωργικές δραστηριότητες κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος.
Ειδικά για το 2015, λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό των άμεσων ενισχύσεων για το έτος αιτήσεων 2014, που δικαιούνταν ο γεωργός σύμφωνα με τον Καν (ΕΚ) 73/2009, προ των μειώσεων και των εξαιρέσεων που προβλέπονται στα άρθρα 21 και 23 του ως άνω κανονισμού. Για κάθε επόμενο έτος «ν» λαμβάνεται υπόψιν το προηγούμενο έτος αιτήσεων «ν-1».
Το άρθρο 20, αντικαθίσταται ως εξής:
«Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία ο γεωργός, μετά από υποβολή ένστασης, αίτησης θεραπείας, απλής ή ενδικοφανούς προσφυγής ή άσκησης ένδικου μέσου ή βοηθήματος, δικαιώθηκε με οριστική απόφαση αρμόδιας διοικητικής αρχής ή αρμόδιου δικαστηρίου για τα καθεστώτα των άμεσων ενισχύσεων, τότε οι μεταβολές αυτές λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης στο πλαίσιο του καθεστώτος βασικής ενίσχυσης που έπεται της ημερομηνίας έκδοσης της οριστικής απόφασης».

Σύλληψη φυγόποινου στην Άρτα


Συνελήφθη, χθες (15-06-2018) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 60χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών, για τα αδικήματα της ενδοοικογενειακής βίας και εξύβρισης.

Ομιλία του Γιάννη Καραγιάννη στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης


Η ομιλία του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Καραγιάννη στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης:
"Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Λόγοι ιστορικοί, πολιτιστικοί, γεωπολιτικοί και οικονομικοί επιβάλουν τη χάραξη εξωστρεφούς  εθνικής στρατηγικής στο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η ενίσχυση και η εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, που αναβαθμίζουν τη διεθνή θέση της χώρας, είναι αυτονόητο ζητούμενο αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν - άμεσα - χρόνια προβλήματα και εκκρεμότητες. Ένα από αυτά είναι το επίδικο της σημερινή συζήτησης.
Η θετική στάση της χώρας μας για την είσοδο των βαλκανικών χωρών στην ευρωπαϊκή οικογένεια, οι διεθνείς πρωτοβουλίες των τελευταίων χρόνων και τα μνημόνια συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών με τα αντίστοιχα υπουργεία των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενισχύουν τη θέση μας και θεμελιώνουν αμοιβαίες σχέσεις εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας.
Τα Βαλκάνια αποτελούσαν πάντα το ιστορικό βάθος του ελληνισμού και της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Σήμερα στις χώρες των Βαλκανίων δραστηριοποιούνται χιλιάδες επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων. Ειδικότερα στη ΠΓΔΜ οκτώ επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων περιλαμβάνονται στον κατάλογο των διακοσίων μεγαλύτερων επιχειρήσεων της γείτονος χώρας, σύμφωνα με το περιοδικό CAPITAL, με κύκλο εργασιών που αντιστοιχεί στο 7% του συνόλου.
Από τις αρχές του 2000 η Ελλάδα βρισκόταν στην πρώτη θέση από πλευράς ξένων επενδύσεων στη ΠΓΔΜ. Οι ελληνικές επενδύσεις δημιούργησαν 30.000 θέσεις εργασίας και υπερβαίνουν σήμερα το 1,5 δισ. ευρώ. 

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος 87χρονης στην πόλη των Ιωαννίνων


Για την υπόθεση κατηγορείται 48χρονη, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη

Η 48χρονη προσποιούμενη συγγενικό πρόσωπο του λογιστή της ηλικιωμένης γυναίκας, κατάφερε να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση απάτης σε βάρος 87χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε χθες (15-06-2018) το πρωί, στην πόλη των Ιωαννίνων.
Για την υπόθεση αυτή κατηγορείται μία 48χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία, για απάτη. Αναλυτικότερα, χθες το πρωί, η 48χρονη προσέγγισε στην πόλη των Ιωαννίνων 87χρονη ημεδαπή που κινούνταν πεζή και προσποιούμενη ότι είναι αδελφή του λογιστή της ηλικιωμένης γυναίκας, κατάφερε να την εξαπατήσει και να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ, προκειμένου να πληρώσει παράβολο στην εφορία, ώστε να λάβει επιστροφή χρημάτων.
 Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας: 5ο Ηπειρωτικό αντάμωμα την Κυριακή 1 Ιουλίου, ώρα 20:30

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 21,2% η ανεργία το πρώτο τρίμηνο του 2018


Σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 10,2%, σε σχέση με το α' τρίμηνο του προηγούμενου έτους και κατά 0,6%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το α' τρίμηνο του 2018, διαμορφώθηκε στο 21,2%,  μειωμένο κατά 2,1 μονάδες από το 23,3% του α' τριμήνου 2017 και αμετάβλητο σε σύγκριση με το δ' τρίμηνο 2017.
Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.001.191 άτομα, με την πλειονότητα αυτών (68,4% ή 684.815 άτομα) να είναι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή να αναζητούν εργασία για ένα έτος ή περισσότερο.
Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Δυτική Μακεδονία (ποσοστό ανεργίας 28,1%), οι Ιόνιοι Νήσοι (25,9%) και η Δυτική Ελλάδα (25,5%).
Ακολουθούν, το Βόρειο Αιγαίο (24,5%), το Νότιο Αιγαίο (24,1%), η Ήπειρος (22,8%), η Κεντρική Μακεδονία (21,9%), η Αττική (21,2%), η Στερεά Ελλάδα (19,9%), η Κρήτη (19,9%), η Θεσσαλία (18,1%), η Ανατολική Μακεδονία- Θράκη (16,4%) και η Πελοπόννησος (15,9%).

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 18-06-2018 έως 24-06-2018)


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 18 Ιουνίου έως 24 Ιουνίου του έτους 2018) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (18-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (19-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (20-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (21-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες-Φραγκάδες-Λεπτοκαρυά-Δόλιανη-Καστανώνας-Μακρίνο-Ελατοχώρι-Βοβούσα-Φλαμπουράρι-Γρεβενίτι-Τρίστενο-Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (22-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Κυριακή (24-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 23:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (18-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος - Δολό.
Τρίτη (19-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (20-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (21-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (22-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος - Πετροβούνι - Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή - Χουλιαράδες.
Σάββατο (23-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 13:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
Δευτέρα (18-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
Τρίτη (19-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Τετάρτη (20-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Πέμπτη (21-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρεβιά – Πηγές.
Παρασκευή (22-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Σάββατο (23-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
Δευτέρα (18-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή-Λιβαδάρι-Αγιά.
Τρίτη (19-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (20-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα-Σφηνωτό-Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο-Άνω Ράχη-Βρυσούλα–Ρευματιά–Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (21-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (22-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος-Γοργόμυλος-Τσαγκαρόπουλο-Κλεισούρα-Παναγιά-Γωνιά-Δρυμώνας-Κερασώνας-Άγιος Γεώργιος-Παντάνασσα Πέτρα.
Σάββατο (23-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα – Κουκούλι.
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
Δευτέρα (18-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (19-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι-Παλαμπάς-Άγιος Νικόλαος-Άγιοι Πάντες-Κρυονέρι-Αμπελώνας.
Τετάρτη (20-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (21-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (22-06-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Κυριακή (24-06-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα-Τσαγκάρι-Φροσύνη-Αυλότοπος-Κουκλιοί-Γλυκή.

Είναι το καλοκαίρι κατάλληλη εποχή για ρινοπλαστική;


Ο πιο χαλαρός ρυθμός της ζωής το καλοκαίρι καθιστά την εποχή ως την ιδανικότερη για να υποβληθεί κάποιος σε ρινοπλαστική. Οι έφηβοι απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους από το σχολείο και οι ενήλικες μπορούν να αξιοποιήσουν την καλοκαιρινή τους άδεια για να διορθώσουν οποιοδήποτε αισθητικό ή λειτουργικό πρόβλημα τους ταλαιπωρεί. Όταν δε η επέμβαση πραγματοποιείται το καλοκαίρι οι ασθενείς λαμβάνουν καλύτερη φροντίδα από το περιβάλλον τους, συγγενικό ή φιλικό, δεδομένου ότι και αυτοί έχουν διαθέσιμο χρόνο που μπορούν να αφιερώσουν στον χειρουργημένο κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής του.
«Φυσικά, η πραγματοποίηση μιας ρινοπλαστικής στις καλοκαιρινές διακοπές δεν σημαίνει ότι πρέπει οι ασθενείς να στερηθούν ό,τι αγαπούν και περιμένουν με αγωνία να απολαύσουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο επί έναν ολόκληρο χρόνο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τροποποιήσουν λίγο το πρόγραμμά τους και να ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες ώστε να έχουν το ιδανικό αποτέλεσμα στη μύτη τους, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις», επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεώργιος Μοιρέας. Για όσους επιλέγουν να υποβληθούν σε ρινοπλαστική το καλοκαίρι, συμβουλεύει για την καλύτερη ανάρρωση:
Μη διστάζετε να ταξιδέψετε μετά την επέμβαση