Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Απώλεια βαθμών στο Δελβινάκι για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Α.Ο. Κόντσικας 1-1)


*Μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος και Α.Ο. Κόντσικας το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο Δελβινακίου αφού ήρθαν ισόπαλοι με 1-1 για την 24η αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής.
Μέτρια εμφάνιση των γηπεδούχων και χωρίς πολλές φάσεις ο αγώνας.
Ο Α.Ο. Κόντσικας έκανε το 0-1 με δυνατό σουτ του Παπανικολάου Γεώργιου στο 58΄.
Στο 63΄ ο Μούτας Περικλής, ισοφάρισε σε 1-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι για την Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Γέρακος Δημήτριος, Δρουσιώτης Μιχάλης (Χήτας Παύλος 85΄), Ντέλλας Κων/νος, Κασίμης Μάριος, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Μυριούνης Σταύρος, Ναθαναήλ Νικήτας, Γκίτσας Βασίλειος (Μούτας Περικλής 60΄), Χαρίσης Ιωάννης, Κατσαβριάς Βασίλειος (Αναστασιάδης Ευθύμιος 63΄), Καραγιάννης Θεοχάρης
Α.Ο. Κόντσικας:

Κέτογλου Θεοχάρης, Ζέκιος Αλέξανδρος, Μεχμετάι Πάουλο, Μηλιάκης Βασίλης, Ζαχαρόπουλος Αντώνιος, Πάσσαδης Σταμάτιος, Alijaj Klajdi, Παπανικολάου Γεώργιος, Βούρτσης Εμμανουήλ (Σταματάκης Φανούριος 73΄), Κωστής Απόστολος (Μπαρμπούτης Τηλέμαχος-Ελευθέριος 88΄), Βελογιάννης Δημοσθένης (Μουλιώτης Αλέξανδρος 76΄)

Πρέβεζα: Συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση


Κατασχέθηκαν -77- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -118,4- γραμμαρίων καθώς και δύο αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (16-03-2018) αργά το βράδυ στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 36χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες αργά το βράδυ στην πόλη της Πρέβεζας τον 36χρονο και τον συνέλαβαν διότι μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -4,4- γραμμαρίων καθώς και δύο αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης, βάρους -5,3- γραμμαρίων.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος συλληφθείς κατείχε στο σπίτι του -74- αυτοσχέδιες συσκευασίες, συνολικού βάρους -114- γραμμαρίων, έτοιμες προς πώληση.
Οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για κλοπές κινητών τηλεφώνων από καταστήματα στην Άρτα και στην Ανατολή Ιωαννίνων


Συνελήφθησαν, χθες (16-03-2018) το μεσημέρι στο Κομπότι Άρτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 26 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές κινητών τηλεφώνων.
Συγκεκριμένα, οι δύο αλλοδαποί ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες -αρχικά- μιας κλοπής κινητού τηλεφώνου από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, που έγινε χθες το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας.
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες εμπλέκονται και σε μία ακόμη κλοπή κινητού τηλεφώνου, που έγινε χθες το πρωί, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από κατάστημα στην Ανατολή Ιωαννίνων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Στη Ζίτσα το οδοιπορικό υγείας και αλληλεγγύης μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γυναικών


Μετά από πρόσκληση του –κατά κοινή ομολογία- δραστήριου Συλλόγου Γυναικών Ζίτσας και με την έμπρακτη αρωγή του οικείου Δήμου, το  οδοιπορικό υγείας και αλληλεγγύης φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Ζίτσας, συνεχίζοντας την –από δεκαετίας αρχόμενη- ακαταπόνητη προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα πρόληψης ιατρικών παθήσεων. 
«Υγιής πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης», επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας, κ. Στέφανος Φούσας, απευθυνόμενος στο εκδηλωτικό ακροατήριο της κατάμεστης αίθουσας, στο πλαίσιο της ημερίδας που εγκαινίασε την -αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας- εκδήλωση.  
Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γυναικών, αποτελούμενο από την Πρόεδρο κ. Βούλα Πατραμάνη, την Αντιπρόεδρο κ. Βάσω Τσέκα, τη γραμματέα κ. Κατερίνα Σκάρα, την ταμία κ. Μαρίνα Αλεξέλη, την κ. Σοφία Λιάκου, την κ. Σοφία Ζυγούνα και την προσφάτως βραβευθείσα λογοτέχνιδα κ. Βούλα Λεοντίδη-Πλάτωνα, μερίμνησε για όλες τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης, στην οποία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Πλιάκος, οι Αντιδήμαρχοι  κ.κ. Περικλής Γρίβας και Γιάννα Γεωργούλη, ο Πρόεδρος του Τοπικού κ. Περικλής Νούλης και πλήθος πολιτών.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βούλα Πατραμάνη ευχαρίστησε τον καθηγητή Καρδιολογίας για την άμεση ανταπόκριση επισημαίνοντας: «Είναι χαρά και τιμή μας να σας φιλοξενούμε στο χωριό μας, εσάς και την επιστημονική σας ομάδα, σας ευχαριστούμε για την αποδοχή της πρόσκλησής μας, για την προτεραιότητα που δίνεται με πράξεις στην ενημέρωση των πολιτών στα χωριά μας, για την πρόληψη, για τη γνώση που μας παρείχατε με απλό και κατανοητό τρόπο, για τον ευρηματικό τρόπο με τον οποία κρατάτε αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών σας και σας ζητάμε να αποδεχτείτε και την πρόσκλησή μας για πιο εξειδικευμένη εκπαίδευση στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής». 
Στη συνέχεια, ο κ. Ελευθέριος Γείτονας, Βελλαΐτης και Διευθύνων Σύμβουλος των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων, προέβη σε ανάλυση εναλλακτικών μοντέλων παραγωγικής ανάπτυξης της περιοχής. Στην ανάπτυξη της πολυποίκιλης θεματολογίας πρόληψης και προαγωγής της υγείας συμμετείχαν ο πατήρ Μιχαήλ Χρυσέλης, γυναικολόγος–φαρμακοποιός, Επιμ. Β΄ του Φαρμ. Τμήματος του Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα» και οι κ.κ.: Αθηνά Ζαχαρή, Ψυχίατρος, Παρασκευή  Κίτσου, Χειρουργός-Οδοντίατρος, Ευθαλία  Στεφανάκη, Ειδικός Αλλεργιολόγος-Ειδ. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσοσολογίας, Σίσυ Τασσολάμπρου, Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος,  Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός Επιστήμων – Msc και Κώστας Τσαγκλής, Δικηγόρος.
Στο τέλος του πρώτου μέρους της εκδήλωσης ο κ. Στέφανος Φούσας παρέδωσε –παρουσία του Δημάρχου Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκου- στην Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών, Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή, τον οποίο προσέφερε ο πατριώτης μας επιχειρηματίας κ. Αιμίλιος Σαρηγιάννης.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, στο οποίο παρευρέθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στέφανος Μιχάλης, πραγματοποιήθηκε χοροεσπερίδα στο Κέντρο «Καλλιθέα», η οποία περιελάμβανε τις βραβεύσεις αφενός των αδελφών Γιολάντα Βαδόκα και Ντιάνα Βαδόκα-Γιαννοπούλου, ως δραστήριες γυναίκες και ευεργέτιδες και ως άξιες κόρες του αείμνηστου Αθανασίου Βαδόκα και αφετέρου της πρώην Προέδρου του Συλλόγου (και νυν ταμία) κ. Μαρίνας Αλεξέλη για την πολυετή προσφορά της στο Σύλλογο. Ακολούθησε δείπνο με πλούσια παραδοσιακά εδέσματα, κέφι και χορός.

Συλλήψεις τεσσάρων ατόμων για διωκτικά έγγραφα


Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τέσσερα άτομα, για διωκτικά έγγραφα.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
Σήμερα μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, συνολικής ποινής κάθειρξης (15) ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
*Χθες το απόγευμα στο Μέτσοβο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, ένας 31χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άρτας, ποινής φυλάκισης (15) μηνών και χρηματικής ποινής (1.000) ευρώ, για παράνομη οπλοφορία.
*Χθες το απόγευμα στη διασταύρωση Πέτα Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Άρτας, ένας 49χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης (109) μηνών, για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.
*Χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 27χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λιβαδειάς, ποινής φυλάκισης (8) μηνών, για κλοπή.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (19-03-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (20-03-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (21-03-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (22-03-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (23-03-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Σάββατο (24-03-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα – Κουκούλι.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αντιπλημμυρικά έργα άνω των 2,8 εκ. ευρώ της Π.Ε. Πρέβεζας προωθούνται προς ένταξη στο ΕΣΠΑ


Δύο σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, προωθούνται προς ένταξη στο ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα αφορούν τη  «Διαμόρφωση χειμάρρων Καρυδά-Παντοκράτορα» και την «Κατασκευή έργων διευθέτησης ρέματος στο Δήμο Πάργας (Α΄ φάση)», για τα οποία το Περιφερειακό Συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του ενέκρινε την υποβολή πρότασης ένταξης στο «Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020».
Ο συνολικός τους προϋπολογισμός ανέρχεται περίπου στα 2,8 εκ. ευρώ, χωρίς το κόστος των απαλλοτριώσεων.
 Στην εξέλιξη αυτή αναφέρθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης λέγοντας πως:
«Είναι δύο έργα που τα περίμενε ο κόσμος να γίνουν,  γιατί δημιουργούνται προβλήματα. Εμείς τα ξεκινάμε. Όπως και μια σειρά άλλων μικρότερων έργων που αφορούν τα παράλια της Ηπείρου, εκτός από τους βιολογικούς καθαρισμούς που πλέον έχουν πάρει το δρόμο τους και εκτελούνται. Θεωρώ ότι έχουμε υποχρέωση όταν μιλάμε για ποιοτικό τουρισμό να έχουμε λύσει όλες αυτές τις υποδομές που δίνουν ποιότητα σε κάθε περιοχή».

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (19-03-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (20-03-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (21-03-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (22-03-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (23-03-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (24-03-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.

Πάρεση κερκιδικού νεύρου: Προσοχή στο αλκοόλ και στον…. Έρωτα


Από πάρεση του κερκιδικού νεύρου κινδυνεύουν όσοι κάνουν χρήση αλκοόλ και ουσιών που δεν τους επιτρέπουν να έχουν συναίσθηση της στάσης που κοιμούνται, αλλά και οι ερωτευμένοι που κοιμούνται αγκαλιά κατά τρόπον που πιέζει το συγκεκριμένο νεύρο στον βραχίονά τους. 
Είναι μια αίσθηση που όλοι έχουν νοιώσει ξυπνώντας στη μέση της νύχτας, προσπαθώντας να κινήσουν το φαινομενικά “παράλυτο” χέρι τους, χωρίς αυτό να ανταποκρίνεται. Παρότι στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων η λειτουργικότητα του χεριού επανέρχεται, υπάρχουν φορές που αυτό είναι αδύνατον.
Όπως μας εξηγεί  ο ορθοπαιδικός χειρουργός άνω άκρου Δρ. Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, η αιτία της εμφάνισής της είναι η κακή θέση του χεριού κατά τη διάρκεια του ύπνου, η οποία πιέζει ή τεντώνει το νεύρο επί μακρά χρονική περίοδο, με συνέπεια τη διακοπή των ερεθισμάτων που στέλνει στο χέρι. Συχνά η πάρεση του κερκιδικού νεύρου αναφέρεται και ως πάρεση του Σαββατόβραδου, δεδομένου ότι η κατανάλωση αλκοόλ ή ουσιών είναι πιθανότερο να συντελεστεί τη συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας. Όταν οι ουσίες αυτές εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος εξασθενούν τα συστήματα συναγερμού του σώματος, με αποτέλεσμα τη μείωση της ικανότητάς του να αντιληφθεί το πρόβλημα και να αλλάξει στάση.  Έτσι, η ροή του αίματος στο σημείο του κερκιδικού νεύρου που παρατεταμένα πιέζεται είναι μειωμένη ή ανεπαρκής, προκαλώντας βλάβη στους ιστούς του. Η πάθηση αναφέρεται επίσης και ως πάρεση του μήνα του μέλιτος, γιατί τα ερωτευμένα ζευγάρια που νοιώθουν την ανάγκη να κοιμούνται αγκαλιά επιλέγουν συχνά στάσεις ύπνου που πιέζουν το κερκιδικό νεύρο (π.χ. ο ένας σύντροφός να ακουμπά το κεφάλι του στο μπράτσο του άλλου), με τις ίδιες επιπτώσεις.