Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου ''ΠΥΛΕΣ ΕΞΟΔΟΥ'' του Ηπειρώτη συγγραφέα Αλέξανδρου Νίκα

Δήμος Πωγωνίου: Προστατευθείτε από τον Καύσωνα - (Πολιτική Προστασία)

Συνελήφθησαν δύο νεαροί έμποροι ηρωίνης στο Μεσολόγγι Αιτωλοακαρνανίας

Κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους (515) γραμμαρίων

Συνελήφθησαν, χθες (19-06-2013) νωρίς το απόγευμα στο Μεσολόγγι Αιτωλοακαρνανίας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24 και 27 ετών, για κατοχή ποσότητας ηρωίνης την οποία είχαν σκοπό να διακινήσουν στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου.
Συγκεκριμένα, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο στους δύο δράστες (εκ των οποίων ο ένας επέβαινε σε αυτοκίνητο ενώ ο άλλος ήταν πεζός), βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:
μια (1) νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους (515) γραμμαρίων, η οποία βρέθηκε στο αυτοκίνητο στο πάτωμα του συνοδηγού.
μια (1) χάρτινη συσκευασία που περιείχε κάνναβη βάρους (9,4) γραμμαρίων και βρέθηκε στο ταμπλό του αυτοκινήτου μέσα σε θήκη γυαλιών.
το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
ένα κινητό τηλέφωνο με μία κάρτα SIM.
Σημειώνεται, ότι κατά την προσέγγιση των αστυνομικών ο 24χρονος, οδηγός του αυτοκινήτου, επιχείρησε επικίνδυνο ελιγμό προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και να ακινητοποιηθεί.
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων για τον εντοπισμό τυχόν άλλων εμπλεκόμενων ατόμων στην υπόθεση.

''Άπειρος Γαία'' Μύθων και Θρύλων. Διήμερη πολιτιστική παρέμβαση το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουνίου 2013, στην Ελευσίνα και την Μαγούλα, από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου

Οι εκδηλώσεις αυτές, ξεχώρισαν για άλλη μια φορά στα πολιτισμικά δρώμενα της περιοχής και κατενθουσίασαν.
Οι μύθοι και οι θρύλοι της ΑΠΕΙΡΟΥ ΓΑΙΑΣ ζωντάνεψαν και έσμιξαν με τη σημερινή πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες.
Η μουσική και τα βήματα των ηπειρωτικών χορών ταίριαξαν αρμονικά με τον σύγχρονο χορό και την σύγχρονη ελληνική κλασική μουσική.
Τα δημοτικά ποιήματα και τραγούδια αποτέλεσαν τα χορικά στάσιμα στα κομμάτια της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας της παράστασης.
Αυτά τα χαρακτηριστικά της «ΑΠΕΙΡΟΥ ΓΑΙΑΣ μύθων και θρύλων» που επιμελήθηκε και σκηνοθέτησε η Ελένη Γκόγκου μαγνήτισαν τους θεατές των δυο παραστάσεων που δόθηκαν στα πλαίσια του μήνα λαογραφίας του Δήμου Ελευσίνας-Μαγούλας το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013.
Τον καλύτερό τους εαυτό έδωσαν όλα τα τμήματα του συλλόγου ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ενώ την παράσταση έκλεψε η «νέα γενιά» χορευτών, τραγουδιστών και ηθοποιών των τμημάτων που καθήλωσαν το κοινό.
Τις δυο παραστάσεις συνόδευσαν μουσικά ο Κώστας Δήμου και ο Θοδωρής Γεωργόπουλος (αντίστοιχα) με τις κομπανίες τους.
Πλήθος κόσμου πλημμύρισε το Π.Κ.Δ.Ε «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» και το θέατρο της Μαγούλας.
Τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο Περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Άγγελος Λιόσης, ο δήμαρχος Ελευσίνας-Μαγούλας Γιώργος Τσουκαλάς, οι αντιδήμαρχοι Γαβριήλ Καμπάνης, Μπάμπης Ανδρώνης, οι επικεφαλείς της μείζονος αντιπολίτευσης κ.κ Βασίλειος Τόλης, Γεώργιος Κοντούλης.
Από την Π.Σ.Ε. αντιπρόεδρος Κων/νος Κωνής, ο γραμματέας Ιωάννης Δόσης, οι σύμβουλοι Μαρίνα Τζόκα, Ελένη Ντάσιου, Χριστόφορος Τζαρτζούλης και Κώστας Μπατσής.
 Ο πρόεδρος της αδελφότητας Αχλαδέας Κων/νος Δάμης.
Επίσης: Δημήτρης Δασκαλάκης πρόεδρος ένωσης Κρητών Ελευσίνας, Γεωργία Γιατζόγλου προεδρος Μικρασιατών Ελευσίνας, Γιάννης Καλυμνάκης πρόεδρος εθελοντών Θριασίου Πεδίου, Λευτέρης Σιγιαννης μελος Δ.Σ. Χιακής Ενωσης Ελευσίνας, Γιάννης Αθανασούλας γραμματεας Θεσσαλών Θριασίου Πεδίου, η κυρία Κωνσταντοπούλου πρόεδρος συλλόγου Ελευσίνας «Αδράχτι», ο κ. Λιόντας πρόεδρος Ναυταθλητικού Ομίλου Ελευσίνας, η κυρία Ντίνα Τριλίκη πρόεδρος Πελοππονησίων Ελευσίνας, Σπυριδούλα Παναγοπούλου πρόεδρος συλλόγου γυναικών Μαγούλας.

ΔΕΗ: Πού θα γίνουν διακοπές ρεύματος την σήμερα Πέμπτη

Γνωστοποιείται στο κοινό ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής:
α) την Πέμπτη 20.06.2013, από ώρα 8:00 π.μ. έως 8:30 π.μ. και από ώρα 12:30 μ.μ. έως 13:00 μ.μ. στις περιοχές:
Όλες οι επιχειρήσεις και οι οικίες εκατέρωθεν της Εθνικής οδού Ιωαννίνων - Αθηνών από το ύψος του “PRACTIKER”, στη έξοδο προς Αθήνα, Ξυλοτεχνική Ηπείρου, αντλιοστάσιο Μπάφρας, «ΠAΣIAΣ FACTORY Α.Ε.», τμήμα Κατσικά, Λύκειο Κατσικά, ΚΤΕΟ Κατσικά, Μπάφρα έως Κόμβο ΙΚΕΑ.
β) την Πέμπτη 20.06.2013, από ώρα 08:30 πμ έως 12:30 μ.μ. στις περιοχές: Νεοκαισάρεια, ΕΛΕΠΑΠ, Νεοκαισάρεια, Κολονιάτι, επιχείρηση ΚΑΨΙΩΧΑ και CEZARIA, ΑΝΟΣΤΡΟ, Αβγό, τμήμα Επισκοπικού, Χάνι Αβγού, Κρυφοβό, Λαγκιώτισα, Μυροδάφνη, Πεστά, Αγ. Τριάδα, Βαρλαάμ, Σκλίβανη, Τέροβο, Ραψαίοι, Χάνι Τερόβου, Μελιά, ξυλουργείο Μάρκου, Χάνι Εμιν Αγά, Βουλιάστα, Αντλιοστάσιο πηγών Λούρου, πρατήριο καυσίμων ΑΚΤΙΣ Α.Ε., Χάνι Τερόβου, Μουσιωτίτσα, Νέα και Άνω Μουσιωτίτσα, τμήμα Κλεισούρας (οικ. Πέντε Πηγάδια), Κοπάνη, Βαριάδες, Πεντόλακκο, Αχλαδέα, Γεωργάνους, Δερβίζιανα, Σμυρτιά, Έλαφος, Βάρδα Λίππα, Άρδοση, Μπεστιά, Λιβιάχοβο, Άγιος Ανδρέας, Κάτω Ζωτικό, Σιστρούνι, Αλεποχώρι Μπότσαρη και Παλαιοχώρι Μπότσαρη.
γ) την Παρασκευή, 21.06.2013, από ώρα 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. στις περιοχές: Κληματιά, Καρίτσα, Ζίτσα, Μαθητική Εστία Ζίτσας, οινοποιεία Γκλίναβου, Πράσσου, ποιμνιοστάσια Ζυγούρη Στράτου, Μανούση, Κοντογιάννη και πτηνοτροφείο Πλιάκου και Κάμπο Ζίτσας, Σακελλαρικό, Δαφνόφυτο, Λίθινο, Βασιλόπουλο, Καστρί και Ιερομνήμη.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω.
Γι' αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.
Έτσι για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.
Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

Έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Ζήση με θέμα τα "Αγριολούλουδα της Τύμφης" στην Αρίστη Ζαγορίου

Συνάντηση Περιφερειάρχη με Υφυπουργό Αθλητισμού

Στην Περιφέρεια Ηπείρου, θα αναθέσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού την ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου και του ταρτάν του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες». Αυτό οριστικοποιήθηκε σήμερα σε συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη, παρουσία και της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ στα Ιωάννινα.
Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα διαθέσει κονδύλιο ύψους 800.000 ευρώ και η Περιφέρεια θα αναλάβει τις διαγωνιστικές διαδικασίες, μέσω ειδικής προγραμματικής σύμβασης, που – αν δεν προκύψει άλλο ζήτημα – θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι παρά την κακή εμπειρία που υπάρχει από την ανακατασκευή του Εθνικού Σταδίου το 2009 και παρά τους ενδοιασμούς για τα στενά χρονικά περιθώρια που εκ των πραγμάτων τίθενται, η Περιφέρεια θα αναλάβει τελικά τις διαδικασίες για το νέο έργο, με μοναδικό σκοπό να ολοκληρωθούν οι εργασίες το ταχύτερο δυνατό ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Επεσήμανε δε προς όλους ότι μετά την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, οι διαγωνιστικές διαδικασίες είναι χρονοβόρες και ως εκ τούτου η Περιφέρεια είναι υποχρεωμένη να αναζητήσει λύσεις συμβατές με το υπάρχον νομικό πλαίσιο, προκειμένου να υλοποιήσει το έργο με απόλυτη νομιμότητα και διαφάνεια.

Οδηγίες προφύλαξης και μέτρα αντιμετώπισης από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση με οδηγίες προφύλαξης από τις υψηλές θερμοκρασίες και τους καύσωνες, καθώς και για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της θερμοπληξίας.
Τα πρώτα συμπτώματα της θερμοπληξίας
• Δυνατός πονοκέφαλος
• Ατονία
• Αίσθημα καταβολής δυνάμεων
• Ναυτία
• Τάση για λιποθυμία
• Πτώση αρτηριακής πίεση
• Εμετοί και ταχυκαρδία
Πρώτες βοήθειες
• Μεταφέρουμε το άτομο που παρουσιάζει τα παραπάνω συμπτώματα χωρίς χρονοτριβή σε δροσερό μέρος.
• Προσπαθούμε να κατεβάσουμε τη θερμοκρασία του σώματος βγάζοντας τα περιττά ρούχα και βάζοντας κρύες κομπρέσες και παγοκύστες στον τράχηλο τις μασχάλες και την βουβωνική περιοχή
• Του δίνουμε άφθονο νερό και μικρές ποσότητες αλατιού.
• Αν έχει χάσει τις αισθήσεις του και παρά τις προσπάθειές μας δεν συνέλθει, τον μεταφέρουμε στο πλησιέστερο νοσοκομείο.
Προληπτικά μέτρα της θερμοπληξίας
• Αποφυγή ηλιοθεραπείας. Παραμονή σε σκιερά και δροσερά μέρη και αποφυγή χώρων όπου επικρατεί συνωστισμός.
• Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας και βαδίσματος για πολύ ώρα κάτω από τον ήλιο.
• Το ντύσιμο πρέπει να είναι ελαφρύ, άνετο και ανοιχτόχρωμο. Απαραίτητη είναι η χρήση καπέλου και γυαλιών που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ήλιου.
• Να πίνουμε άφθονα υγρά κατά προτίμηση νερό και φυσικούς χυμούς.
• Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών.
• Κάνουμε πολλά χλιαρά ντους στην διάρκεια της ημέρας.
• Μικρά σε ποσότητα και ελαφρά γεύματα με έμφαση στη λήψη φρούτων και λαχανικών και περιορισμός στα λιπαρά.
• Αποφυγή πολύωρων ταξιδιών με διάφορα μέσα συγκοινωνίας, κατά τη διάρκεια της υψηλής ζέστης, εκτός αν αυτά κλιματίζονται καλά.
• Τα δωμάτια του σπιτιού κατά την διάρκεια της ζεστής μέρας πρέπει να είναι ερμητικά κλειστά και να ανοίγουν όλη την νύχτα που έχει δροσιά.(αν δεν έχουν κλιματισμό)
• Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες κατά προτίμηση οροφής. Το ίδιο ισχύει και για τα ιδρύματα, που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.
Ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα
• Τα νεογνά και τα βρέφη (πρέπει να είναι ντυμένα όσο γίνεται πιο ελαφρά τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται με πάνες και να πίνουν εκτός από το γάλα και άλλα υγρά).
• Οι ηλικιωμένοι και τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (πνευμονοπάθειες, καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, ηπατοπάθειες σακχαρώδη διαβήτη κ.λ.π.) θα πρέπει να συμβουλευθούν το θεράποντα γιατρό τους για εφαρμογή ειδικών για την περίπτωσή τους οδηγιών. Ιδιαίτερα όσοι παίρνουν φάρμακα να συμβουλευτούν το γιατρό τους αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία.

Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας: Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε μονοκατοικία

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδευμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, υπόθεση κλοπής σε μονοκατοικία 56χρονης ημεδαπής, που έγινε την 16-06-2013 στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας.
Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των δύο δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, από την διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι δράστης της κλοπής είναι 20χρονος ημεδαπός Ρομά, ο οποίος απογευματινές ώρες της 16-06-2013, μπήκε στο σπίτι της 56χρονης, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο και αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο και μία ηλεκτρική κιθάρα.
Στη συνέχεια, ο 20χρονος παρέδωσε τα κλοπιμαία σε 33χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας.
Τα κλαπέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια ενώ προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.