Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

''Άπειρος Γαία'' Μύθων και Θρύλων. Διήμερη πολιτιστική παρέμβαση το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουνίου 2013, στην Ελευσίνα και την Μαγούλα, από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου

Οι εκδηλώσεις αυτές, ξεχώρισαν για άλλη μια φορά στα πολιτισμικά δρώμενα της περιοχής και κατενθουσίασαν.
Οι μύθοι και οι θρύλοι της ΑΠΕΙΡΟΥ ΓΑΙΑΣ ζωντάνεψαν και έσμιξαν με τη σημερινή πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες.
Η μουσική και τα βήματα των ηπειρωτικών χορών ταίριαξαν αρμονικά με τον σύγχρονο χορό και την σύγχρονη ελληνική κλασική μουσική.
Τα δημοτικά ποιήματα και τραγούδια αποτέλεσαν τα χορικά στάσιμα στα κομμάτια της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας της παράστασης.
Αυτά τα χαρακτηριστικά της «ΑΠΕΙΡΟΥ ΓΑΙΑΣ μύθων και θρύλων» που επιμελήθηκε και σκηνοθέτησε η Ελένη Γκόγκου μαγνήτισαν τους θεατές των δυο παραστάσεων που δόθηκαν στα πλαίσια του μήνα λαογραφίας του Δήμου Ελευσίνας-Μαγούλας το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013.
Τον καλύτερό τους εαυτό έδωσαν όλα τα τμήματα του συλλόγου ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ενώ την παράσταση έκλεψε η «νέα γενιά» χορευτών, τραγουδιστών και ηθοποιών των τμημάτων που καθήλωσαν το κοινό.
Τις δυο παραστάσεις συνόδευσαν μουσικά ο Κώστας Δήμου και ο Θοδωρής Γεωργόπουλος (αντίστοιχα) με τις κομπανίες τους.
Πλήθος κόσμου πλημμύρισε το Π.Κ.Δ.Ε «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» και το θέατρο της Μαγούλας.
Τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο Περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Άγγελος Λιόσης, ο δήμαρχος Ελευσίνας-Μαγούλας Γιώργος Τσουκαλάς, οι αντιδήμαρχοι Γαβριήλ Καμπάνης, Μπάμπης Ανδρώνης, οι επικεφαλείς της μείζονος αντιπολίτευσης κ.κ Βασίλειος Τόλης, Γεώργιος Κοντούλης.
Από την Π.Σ.Ε. αντιπρόεδρος Κων/νος Κωνής, ο γραμματέας Ιωάννης Δόσης, οι σύμβουλοι Μαρίνα Τζόκα, Ελένη Ντάσιου, Χριστόφορος Τζαρτζούλης και Κώστας Μπατσής.
 Ο πρόεδρος της αδελφότητας Αχλαδέας Κων/νος Δάμης.
Επίσης: Δημήτρης Δασκαλάκης πρόεδρος ένωσης Κρητών Ελευσίνας, Γεωργία Γιατζόγλου προεδρος Μικρασιατών Ελευσίνας, Γιάννης Καλυμνάκης πρόεδρος εθελοντών Θριασίου Πεδίου, Λευτέρης Σιγιαννης μελος Δ.Σ. Χιακής Ενωσης Ελευσίνας, Γιάννης Αθανασούλας γραμματεας Θεσσαλών Θριασίου Πεδίου, η κυρία Κωνσταντοπούλου πρόεδρος συλλόγου Ελευσίνας «Αδράχτι», ο κ. Λιόντας πρόεδρος Ναυταθλητικού Ομίλου Ελευσίνας, η κυρία Ντίνα Τριλίκη πρόεδρος Πελοππονησίων Ελευσίνας, Σπυριδούλα Παναγοπούλου πρόεδρος συλλόγου γυναικών Μαγούλας.