Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Μποέμ (του Τζιάκομο Πουτσίνι)-Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης στην Πρέβεζα

Με την όπερα Μποέμ του Τζ. Πουτσίνι συνεχίζονται οι απευθείας μεταδόσεις από την Metropolitan Opera ,το Δήμο Πρέβεζας και το Δημοτικό Ωδείο "Σπύρος Δήμας" το Σάββατο 5 Απριλίου και ώρα 8 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας.
Με ένα καταπληκτικό καστ ταλαντούχων νέων φωνών, η μεγαλοπρεπής παραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλλι ζωντανεύει ξανά στη ΜΕΤ.
Η πιο δημοφιλής όπερα στην ιστορία ζωντανεύει με πλήθος χορωδών σε μια πιστή αναπαράσταση του Παρισιού του 19ου αιώνα.
Πρωταγωνιστούν οι Βιττόριο Γκριγκόλο, Ανίτα Χάρτιγκ, Σουζάνα Φίλιπς και Μάσιμο Καβαλέτι.
Διευθύνει ο Στέφανο Ρανζάνι.
Υψηλής ποιότητας μηχανήματα θα «ταξιδέψουν» το κοινό ξανά στην Όπερα της Νέας Υόρκης, ενώ οι παραστάσεις, συνοδεύονται από υπότιτλους στα ελληνικά με την ευγενική μεταφραστική επιμέλεια της κας Δώρας Ζαμπέλη.
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ και 5 ευρώ για μαθητές και φοιτητές.
Περισσότερες πληροφορίες από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας (στο τηλέφωνο 2682025320 και στο odioprev@otenet.gr

Ο ΟΓΑ προσφέρει δωρεάν βιβλία, εισιτήρια θεάτρου και φθηνές διακοπές

Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, πάνω από 100.000 δικαιούχοι θα πάρουν εισιτήρια για φθηνές διακοπές, βιβλία και εισιτήρια θεάτρου από τον Κοινωνικό Τουρισμό του ΟΓΑ.
Συγκεκριμένα: 130.000 δικαιούχοι θα πάρουν εισιτήρια για φθηνές διακοπές από τον Κοινωνικό Τουρισμό του ΟΓΑ για το 2014, ενώ 393.000 δικαιούχοι θα πάρουν δωρεάν βιβλία και εισιτήρια θεάτρου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Αγροτικής Εστίας, για την φετινή χρονιά.
Σύμφωνα με το www.dikaiologitika.gr, ο αριθμός των δικαιούχων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας που εντάσσονται στα προγράμματα έτους 2014, καθορίζεται κατ' ανώτατο όριο ως εξής:
Στο πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού εκατόν τριάντα χιλιάδες (130.000) άτομα εκ των οποίων:
Εκατό δέκα πέντε χιλιάδες (115.000) άτομα θα πραγματοποιήσουν έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις).

48ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Απριλίου των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Παραμένουν 7 ολόκληρους μήνες απλήρωτοι!

Οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» απεργούν για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, αφού παραμένουν 7 ολόκληρους μήνες απλήρωτοι.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την αγωνιστική συμπαράσταση της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια  στο σπίτι» που έχουν προκηρύξει 48ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Απριλίου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέρουν ότι:
«Οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διεκδικούν: Την ΑΜΕΣΗ καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που για επτά (7) μήνες παραμένουν απλήρωτοι με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην εξαθλίωση και αυτοί και οι οικογένειές τους. 

Κερκόπορτα για την αγελαδοτροφία ανοίγει το «φρέσκο» γάλα επτά ημερών

Στο παραπέντε κυριολεκτικά της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης κατέθεσε νομοτεχνική βελτίωση με την οποία υιοθετήθηκε η φερόμενη ως «συμβιβαστική» πρόταση Τσαυτάρη για την καθιέρωση πλαφόν επτά ημερών στη διάρκεια συντήρησης του παστεριωμένου γάλακτος.
Κίνηση που, όμως, λίγο αλλάζει την ουσία του πράγματος αφού, όπως είναι γνωστό, η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής κατά τουλάχιστον δύο μέρες (από τις πέντε που ήταν ως τώρα) αποτελούσε διακαή πόθο αλυσίδων σούπερ-μάρκετ, εισαγωγέων αλλά και κάποιων μεγάλων εγχώριων γαλακτοβιομηχανιών. Πλέον, οι επιχειρήσεις αυτές -και ιδίως όσες εξ αυτών έχουν μονάδες παραγωγής στα Βαλκάνια- θα μπορούν ευκολότερα να φέρουν φθηνό γάλα από το εξωτερικό και να το χρησιμοποιούν στα προϊόντα «χαμηλής παστερίωσης» («φρέσκα» μέχρι σήμερα) που παράγουν. Επιπλέον, ενισχύουν και τη διαπραγματευτική θέση τους απέναντι στους αγελαδοτρόφους τους οποίους θα πιέζουν για χαμηλότερες τιμές παραγωγού.

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 40χρονος αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας έναν παράνομο μετανάστη

Συνελήφθη, χθες (29-03-2014) αργά το βράδυ στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 40χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας έναν 28χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του λαθρομετανάστη εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 40χρονου, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου. 

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί σε Ιωάννινα και Άρτα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν, χθες (30-03-2014), στα Ιωάννινα και την Άρτα, δύο ημεδαποί, ηλικίας 35 και 41 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στην πόλη  των Ιωαννίνων, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, στον 35χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του μία συσκευασία, που περιείχε ποσότητα ηρωίνης, βάρους (20) γραμμαρίων.
Στην δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ επί της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων –Άρτας, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 41χρονο, από αστυνομικούς της Ομάδας Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (0,48) γραμμαρίων και (8) ναρκωτικά χάπια, χωρίς ιατρική συνταγή.
Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας αντίστοιχα.  

«Λαϊκή Συσπείρωση Πωγωνίου»: Ο υποψήφιος δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καραγιάννη Παναγιώτης ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Καλπάκι, τα πρώτα ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
30/3/2014

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Μαρτίου στο Καλπάκι Πωγωνίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, παρουσίασε τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων του ψηφοδελτίου.
Παρουσιάζουμε σήμερα κάποια από τα ονόματα των υποψηφίων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Πωγωνίου.
Πρόκειται για ανθρώπους με πίστη στον αγώνα που χρόνια δίνει το Κόμμα μας.
Ανθρώπους του μόχθου, εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες.
Γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.
Νέους ανθρώπους που αντιστέκονται και αγωνίζονται κόντρα στη μοιρολατρία και την απογοήτευση που σπέρνει απλόχερα το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.
Κάποιοι από εσάς που βρίσκεστε σήμερα εδώ, μπορεί να μην ακούσετε το όνομά σας, αν και έχετε δηλώσει απερίφραστα την επιθυμία σας να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή.
Δεν πρόκειται για λάθος.
Συνειδητά επιλέξαμε να αφήσουμε προς το παρόν κάποια ονόματα, προκειμένου να παρουσιαστούν στην κεντρική συγκέντρωση που θα κάνουμε σε λίγες μέρες όταν θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο του ψηφοδελτίου.
Στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Πωγωνίου συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά:
1.Βάσσιος Αντώνης
2.Δάγιος Μιχαήλ
3.Ζιάννη Αφροδίτη
4.Καραχάλιος Χρήστος
5.Κιάφα Κατερίνα
6.Κούργια Ηλέκτρα
7.Μάντζιος Δημήτρης
8.Μίαρης Φώτης
9.Μπόμπολη Αφροδίτη
10.Μπούσης Κώστας
11.Νάσης Νίκος
12.Οικονόμου Σπύρος
13.Πάντου Αμαλία
14.Παπανικολάου Γιώργος
15.Παππάς Θεοφάνης
16.Παππάς Κώστας (Μαζαράκι)
17.Παππάς Κώστας (Κουκλιοί)
18.Σιάνος Θύμιος
19.Σιούτης Δημήτρης
20.Σταμούλης Στέφανος
21.Τασιούλας Γιώργος
22.Τασιούλας Νίκος
23.Τζόκα Ελένη
24.Τσίκας Πέτρος
25.Τσίκος Βασίλης
26.Τσιμογιάννης Γιάννης
27.Φασούλας Ζώης

ΠΗΓΗ: http://lksisp.remen.gr

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Πανηπειρωτικής για το ζήτημα της απελευθέρωσης της διάρκειας ορίου ζωής του γάλακτος

Αθήνα 30-3-2014
ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, της κορυφαίας οργάνωσης των αποδήμων Ηπειρωτών, που συνήλθε την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, μεταξύ των άλλων θεμάτων, συζήτησε και το κρίσιμο ζήτημα της απελευθέρωσης της διάρκειας ορίου ζωής του γάλακτος. Δηλαδή το γάλα, που κυκλοφορούσε μέχρι σήμερα με διάρκεια ζωής 5 ημερών, θα κυκλοφορεί με διάρκεια ζωής 7, 10 ή και περισσότερων ημερών.
Μελετώντας την έκθεση του ΟΑΣΑ στην οποία στηρίζεται η κυβέρνηση για να προτείνει τις αλλαγές αυτές δε βλέπουμε πουθενά ενδιαφέρον για τη υγιεινή διατροφή του λαού μας. Το μόνο ενδιαφέρον που αναδύεται είναι για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο γεγονός, ότι στην Ελλάδα το «φρέσκο» παστεριωμένο γάλα που κυκλοφορεί με διάρκεια ζωής 5 ημερών αποτελεί «…μια αυστηρή απόκλιση από τις συνήθεις πρακτικές της ΕΕ που προκύπτουν από τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η απόκλιση αυτή ενδεχομένως να βλάπτει τον ανταγωνισμό στη σχετική αγορά σε σημαντικό βαθμό…» και ότι με βάση τον ευρωπαϊκό  κανονισμό 852/2004 «…εναπόκειται στον κατασκευαστή του προϊόντος να προσδιορίζει τη διάρκεια ζωής του» και ότι «η κατάργηση του ορίου των πέντε ημερών θα δώσει επαρκή χρόνο στη βιομηχανία για την εισαγωγή γάλακτος από άλλες, φθηνότερες χώρες της ΕΕ, μειώνοντας έτσι το κόστος των πρώτων υλών…».