Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΟΓΑ: Παράταση ως τις 31 Δεκεμβρίου της προθεσμίας για την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών

Ο ΟΓΑ έδωσε παράταση μέχρι τις 31-12-2015 για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του α΄ εξαμήνου.
Έως την ίδια ημερομηνία παρατείνεται και  η προθεσμία πληρωμής των τριμηνιαίων  και των εξαμηνιαίων δόσεων των παλαιών ρυθμίσεων. 
Οι πληρωμές μπορούν να πραγματοποιηθούν σε οποιοδήποτε κατάστημα Τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ, με την ειδική ειδοποίηση που έχει ήδη αποσταλεί στους ασφαλισμένους, καθώς και μέσω της υπηρεσίας e-banking όλων των Τραπεζών.

Από τον Οργανισμό επισημαίνουν ότι πέραν της καταληκτικής προθεσμίας δεν θα δοθεί άλλη παράταση για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.

Συνέντευξη του Δημάρχου Πωγωνίου Καψάλη Κώστα για το αστυνομικό τμήμα Δελβινακίου στο http://www.tzourlakos.com/

Η συνέντευξη δόθηκε στον Χάρη Καψάλη την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 και αφορά τον θόρυβο που προκλήθηκε περί απομάκρυνσης του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου, αλλά και για το μπαράζ κλοπών που έγινε τις τελευταίες ημέρες στο Μαυρόπουλο Πωγωνίου.
Ο Δήμαρχος απαντά σε όλες τις ερωτήσεις με πλήρη σαφήνεια αλά ανατρέπει και όλα όσα έχουν δημοσιευθεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο.





Η ''Κιβωτός του Κόσμου Ηπείρου'' διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο BAZAAR την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στον ισόγειο χώρο της Περιφέρειας Ηπείρου

Γιάννης Καραγιάννης: Χρέος της Πολιτείας η Προστασία της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς

Στις κλοπές και τις λεηλασίες μοναστηριών και ναών απομακρυσμένων περιοχών του νομού Ιωαννίνων από σπείρες ιερόσυλων αρχαιοκάπηλων, όπως αυτές που έγιναν κατά το διάστημα 2003-2009 στο Ζαγόρι (Κουκούλι, Μακρίνο) και στα Τζουμέρκα (Κηπίνα), αναφέρθηκε ο Βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, την Τετάρτη 16-12-2015, κατά τη συζήτηση σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου το 2010, να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της φωτογραφίες κλεμμένων κειμηλίων, με την υποστήριξη της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, γεγονός που συνέβαλε στον εντοπισμό πολλών εξ αυτών (σε γκαλερί του Λονδίνου, του Άμστερνταμ και του Ντίσελντορφ) και στον επαναπατρισμό τους.
Επισήμανε πως με την ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 60/2014 στο εθνικό δίκαιο (αντικείμενο του υπό συζήτηση νομοσχεδίου), επιχειρείτε ο συντονισμός των κρατών μελών στην καταπολέμηση της υφαρπαγής και της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών και ενισχύετε περαιτέρω το οπλοστάσιο της χώρας μας σχετικά με την επιστροφή πολιτιστικής κληρονομιάς που έχει απομακρυνθεί παράνομα από το έδαφός της.
Χαρακτήρισε το παράνομο εμπόριο πολιτιστικών θησαυρών ως "πολιτιστική μάστιγα" και "έγκλημα κατά της ανθρωπότητας" και τόνισε πως η επιστροφή των κλεμμένων πολιτιστικών μας αγαθών, πρέπει να συνεχίσει να είναι μείζον ζήτημα στις διεθνείς μας σχέσεις και στην πολιτιστική μας διπλωματία, θυμίζοντας αντίστοιχη του τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της 133ης Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στην Γενεύη (17 με 21 Οκτωβρίου 2015) για την προστασία της υλικής και της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Ολόκληρη η ομιλία σε βίντεο: 

Νεοχώρι Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός ο οποίος κατηγορείται για κλοπές και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων

Επιπρόσθετα, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδιωκτικό έγγραφο για παραβίαση περιοριστικών όρων που του είχαν τεθεί για ληστεία

Συνελήφθη, χθες (15-12-2015) αργά το βράδυ στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, ένας 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κλοπές και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, χθες αργά το βράδυ στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 37χρονο και σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι κατείχε ένα κυνηγετικό όπλο και για το οποίο όπως προέκυψε είχε δηλωθεί κλοπή την 04-12-2015 στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 37χρονος δράστης εμπλέκεται και σε διάρρηξη οικίας ηλικιωμένης, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως 22-10-2015 στην Παρδαλίτσα Ιωαννίνων.
Επιπλέον, από τον έλεγχο των στοιχείων του, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Διάταξη του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, για παραβίαση περιοριστικών όρων που του είχαν τεθεί για ληστεία.
Το κλεμμένο κυνηγετικό όπλο κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς. 

Ανοίγει η εφαρμογή του Taxis για το επίδομα θέρμανσης

Το επίδομα είναι φέτος «κουρεμένο» έως και 52,4% και θα καταβληθεί στις 2 Φεβρουαρίου και στο τέλος Ιουνίου.

Σήμερα αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxis για την υποβολή των αιτήσεων είσπραξης του επιδόματος θέρμανσης.
Το επίδομα είναι φέτος «κουρεμένο» έως και 52,4% και θα καταβληθεί στις 2 Φεβρουαρίου και στο τέλος Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, όσοι προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης και υποβάλουν την αίτησή τους για επίδομα έως το τέλος του μήνα, τότε -σύμφωνα με τον προγραμματισμό- θα το λάβουν έως τις 2 Φεβρουαρίου 2016.
Όσοι υποβάλουν αίτηση από την Πρωτοχρονιά μέχρι τις 30 Μαΐου 2016 θα λάβουν το επίδομα θέρμανσης έως το τέλος Ιουνίου 2016.

Μάλιστα, αν δεν φθάσουν τα 105 εκατ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό, τότε οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης που θα παραμένουν σε εκκρεμότητα, θα πληρωθούν κατ' αναλογία, δηλαδή κινδυνεύουν να μην το πάρουν ολόκληρο.

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση στήριξη των αθλητικών υποδομών στην πόλη των Ιωαννίνων

Προς τον κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια συνεχόμενη αύξηση του ποσοστού των πολιτών στην ενασχόληση με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με τη χρήση των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων. Η άθληση αποτελεί δικαίωμα και διέξοδο στα προβλήματα των πολιτών, σε συνδυασμό και με την γενικότερη οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Επιπλέον, οι αθλητικές υποδομές συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας με την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού.
Οι Γιαννιώτες καθημερινά γεμίζουν τους αθλητικούς χώρους της πόλης, τα σχολικά γυμναστήρια είναι γεμάτα λόγω έλλειψης κλειστών γυμναστηρίων και κάθε χρόνο βραβεύονται αθλητές και σωματεία για τις διακρίσεις τους σε πανελλήνια και διεθνή τουρνουά με σημαντικές επιτυχίες σε πολλά αθλήματα κλειστού και ανοικτού χώρου.
Με δεδομένο ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Γ.Γ. Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός επισκέφτηκε ήδη δύο φορές τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης των Ιωαννίνων, (συγκεκριμένα το κλειστό γυμναστήριο-κολυμβητήριο, το Εθνικό στάδιο «Οι Ζωσιμάδες» και τις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις), διαπίστωσε εγκατάλειψη, υποστελέχωση και την ανάγκη χρηματοδότησης των αθλητικών υποδομών. Ο Γ.Γ. Αθλητισμού έβαλε τρία έργα ως προτεραιότητα τα οποία είναι: η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου, η τοποθέτηση χλοοτάπητα στο χωμάτινο γήπεδο της Λιμνοπούλας και η αντικατάσταση του ταρτάν στο στίβο του γηπέδου στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Παγίδες για τις εγκύους κρύβουν οι γιορτές λένε οι γυναικολόγοι

Την προσοχή των εγκύων εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εφιστούν οι γυναικολόγοι. Κι αυτό γιατί η προτεραιότητα τους θα πρέπει να είναι η ξεκούραση και η υγεία του εμβρύους τους κι όχι τα  ψώνια και το εορταστικό τραπέζι!
«Είστε έγκυος; Χαμηλώσετε ταχύτητα ενώ όλοι αρχίζουν να επισπεύδουν τις ετοιμασίες για τα τραπέζια, τις συναθροίσεις και τα δώρα. Αυτό είναι  το «μυστικό» για να περάσετε ευχάριστα και κυρίως ξεκούραστα τις γιορτές» τονίζει ο  Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, τ. Επιμελητής Μαιευτικής Γυναικολογίας του Princess Royal University Hospital London και συνεργάτης των Νοσοκομείων Μητέρα και Υγεία, κ Στέφανος Χανδακάς.
Σύμφωνα με τον κ. Χανδακά η περίοδος των εορτών  για τις εγκύους κρύβει αρκετές παγίδες στον τομέα των δραστηριοτήτων αλλά και του φαγητού, για το λόγο αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
Τι πρέπει να κάνει λοιπόν μια έγκυος καθώς πλησιάζουν οι γιορτές; Να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες των γυναικολόγων, οι οποίοι προτείνουν:
• Όχι στρες. Φέρτε τις γιορτές στα μέτρα σας!
Οι προετοιμασίες  είναι μια αρκετά αγχωτική διαδικασία και μπορούν να τις  περιορίσουν. Η βοήθεια του συζύγου η των οικείων με μια λίστα με τα απολύτως απαραίτητα, μειώνουν τις  άσκοπες μετακινήσεις στα μαγαζιά
• Μην το παρακάνετε, να σκέφτεστε για δυο. Ξεκουραστείτε (Τοποθετήστε τα πόδια σας ψηλά, Προσέξτε την πλάτη σας) όσο μπορείτε, γιατί την περίοδο της εγκυμοσύνης το σώμα σας καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να στηρίξει εσάς και το μωρό σας με αποτέλεσμα να κουράζεστε πιο εύκολα.
• Κοιμηθείτε. Οι αργίες και τα σαββατοκύριακα είναι μια ευκαιρία για ύπνο νωρίς το βράδυ ή και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επωφεληθείτε λοιπόν από τον ελεύθερο χρόνο χωρίς να νιώθετε υποχρέωση ότι πρέπει να ξενυχτάτε μέχρι το πρωί στα πάρτι και τις συναθροίσεις.