Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Συνέντευξη του προέδρου της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου κ. Παναγιώτη Τσιλίκη με αφορμή την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου

Με αφορμή την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου, ο πρόεδρος της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου Παναγιώτης Τσιλίκης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δηλώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
Σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία για το σύνολο σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας, χιλιάδες μέλη των κυνηγετικών συλλόγων στη χώρα, βρίσκονται και πάλι στις επάλξεις.
Η επίσημη έναρξη της νέας κυνηγετικής χρονιάς μέσα σε ένα ασταθές και επίφοβο για όλους, περιβάλλον, προσφέρει μία διέξοδο σε όλους εκείνους που εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για τη φύση και το περιβάλλον, για τα ενδιαιτήματα της ελληνικής υπαίθρου.
Κυνήγι και περιβάλλον, κυνήγι και αειφορία, κυνήγι και προστασία των θηρεύσιμων και μη ειδών της πανίδας, είναι για εμάς έννοιες στενά συνδεδεμένες και αλληλοεξαρτώμενες.

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών κατοικιών που έγιναν την 16-08-2015 στο χωριό Φωτεινό Ζίτσας

Εντοπίστηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ζευγάρι ημεδαπών, ηλικίας 51 και 49 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται στις κλοπές
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι τους στα Ιωάννινα, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλεμμένων κοσμημάτων και τιμαλφών

Η συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας, είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί ζευγάρι ημεδαπών, ηλικίας 51 (άνδρας) και 49 (γυναίκα) ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε τρεις κλοπές και διαρρήξεις κατοικιών που έγιναν την 16-08-2015 στο χωριό Φωτεινό Ζίτσας.
Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του ζευγαριού προχθές (17-08-2015), ύστερα από συλλογή προανακριτικού υλικού και ανάλυση του τρόπου δράσης τους ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για - τα κατά περίπτωση - αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και παραβάσεων της Νομοθεσίας περί όπλων και ειδικών ποινικών νόμων.
Αναλυτικότερα, από τα στοιχεία της αστυνομικής προανάκρισης, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 51χρονου συλληφθέντα σε τρεις διαρρήξεις και κλοπές μονοκατοικιών που έγιναν το απόγευμα της 16-08-2015 στο Φωτεινό Ζίτσας, από όπου αφαιρέθηκαν τιμαλφή, κοσμήματα και χρηματικά ποσά.
Στη συνέχεια, στο πλαίσιο έρευνας που έγινε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων στο σπίτι του 51χρονου στα Ιωάννινα, όπου διαμένει με την 49χρονη σύζυγό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
πλήθος κλεμμένων κοσμημάτων, χρυσαφικών και τιμαλφών.
εννέα μαχαίρια και μία ξιφολόγχη.
δύο φορητοί πομποδέκτες.
το χρηματικό ποσό των (688,90) ευρώ.
Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών, ως μέσο τέλεσης των κλοπών.
Μέρος των κατασχεθέντων αντικειμένων αποδόθηκε στους νόμιμους δικαιούχους, ενώ διερευνάται η προέλευση και ο τρόπος κτήσης των υπολοίπων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.

"Νεμέρτσικα 2015": 2ος Αγώνας Ανώμαλου Δρόμου Κυριακή 30 Αυγούστου και ώρα 9.30 π.μ.

 

Δεύτερος Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου

6 χιλιόμετρα  και 20 χιλιόμετρα

Κυριακή 30 Αυγούστου και ώρα 9.30 π.μ.

Εκκίνηση -τερματισμός: Κάτω Μερόπη Πωγωνίου 

Τηλ. συμμετοχής: κ.6948543661 κ. Φανή Χαρίση

Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Μερόπης

Υπό την αιγίδα του Δήμου Πωγωνίου

Ιωάννινα: Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός, που διωκόταν με καταδικαστική απόφαση

Είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση (6) ετών και (6) μηνών για διακίνηση λαθρομεταναστών

Συνελήφθη, σήμερα (19-8-2015) τα ξημερώματα, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική συγχωνευτική απόφαση του Τριμελούς και Πενταμελούς Εφετείου Κέρκυρας, με την οποία είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι (6) ετών και έξι (6) μηνών, για διακίνηση λαθρομεταναστών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός για κατοχή ναρκωτικών και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων

Κατασχέθηκε, μεταξύ άλλων, μικροποσότητα βουπρενορφίνης και ναρκωτικά χάπια

Συνελήφθη, χθες (18-08-2015) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών, παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, εντόπισαν χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, τον 28χρονο και σε έλεγχο που του πραγματοποίησαν, βρήκαν στη κατοχή του και κατέσχεσαν μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα βουπρενορφίνης σε μορφή σκόνης και ένα ναρκωτικό χάπι.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 28χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμη πέντε ναρκωτικά χάπια, μία ζυγαριά ακριβείας καθώς και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι και μία τηλεκάρτα με υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής πορτοφολιού, με τη μέθοδο της απασχόλησης, στους Κωστακιούς Άρτας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 47χρονης ημεδαπής Ρομά

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας εξιχνιάστηκε κλοπή πορτοφολιού, με τη μέθοδο της απασχόλησης, η οποία έλαβε χώρα προχθές (17-08-2015) το μεσημέρι στους Κωστακιούς Άρτας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 47χρονης ημεδαπής Ρομά, για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προχθές το μεσημέρι, η 47χρονη αφαίρεσε με τη μέθοδο της απασχόλησης, από το εσωτερικό αυτοκινήτου 75χρονου ημεδαπού, ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των (510) ευρώ και προσωπικά έγγραφα.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ελέγχους στα πρατήρια καυσίμων ζητά από τις Περιφέρειες το Υπουργείο Οικονομικών

Καταπολέμηση του λαθρεμπορίου

Με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του, προς τις περιφέρειες όλης της χώρας, το υπουργείο Οικονομίας ζητά μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2015 να έχουν αποσταλεί στην Γενική Γραμματεία Εσόδων (και να ενημερωθούν και οι δικές του υπηρεσίες), τα αποτελέσματα της διασταύρωσης των στοιχείων για την τοποθέτηση και λειτουργία των ολοκληρωμένων συστημάτων παρακολούθησης εισροών - εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο: «Μέχρι σήμερα, παρότι έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν μας αποστείλετε την αναφορά ελέγχου που προβλέπεται αναφορικά με τον έλεγχο τοποθέτησης του συστήματος εισροών - εκροών στα πρατήρια της Περιφέρειας σας. Υπενθυμίζεται η σοβαρότητα του θέματος δεδομένου ότι το σύστημα αυτό αποτελεί σημαντικό κομμάτι των ενεργειών της πολιτείας για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας στα καύσιμα».