Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Στο νοσοκομείο ο Αντώνης Σαμαράς - Αύριο η επέμβαση στο μάτι

Θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση 

Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάστασή του

Στο Αττικό Νοσοκομείο με αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς μεταφέρθηκε το μεσημέρι  ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί επέμβαση.
Λόγω της κατάστασης της υγείας του κ. Σαμαρά αναβάλλεται η προγραμματισμένη για το απόγευμα της Παρασκευής συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ.
 Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού αναφέρεται:
 «Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποβλήθηκε σήμερα σε προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση από τον Διευθυντή της Β' Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αττικού Δημοσίου Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, κ. Πάνο Θεοδοσιάδη.
 Διαπιστώθηκε αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και αποφασίστηκε η χειρουργική της αντιμετώπιση.
Η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί από τον κ. Θεοδοσιάδη στο Αττικό Νοσοκομείο».

Στα 8.000 ευρώ επιστρέφει το αφορολόγητο από το 2013

Την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου από τα 5.000 ευρώ στα 8.000 ευρώ από το επόμενο έτος συμφώνησαν στη χθεσινή καταληκτική συνεδρίαση οι αντιπροσωπίες των κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της "Ημερησίας", το μέτρο συγκέντρωσε την καθολική αποδοχή των διαπραγματευτών και θα περιληφθεί στις Προγραμματικές Δηλώσεις που θα αναγνώσει στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες ο πρωθυπουργός, προκειμένου η κυβέρνηση που ορκίστηκε χθες το βράδυ να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Αναμένεται βέβαια να αποδειχθεί εάν θα τύχει εγκρίσεως από την τρόικα.
Θα ακολουθήσει η κατάργηση του ενιαίου τέλους ακινήτων που καλούνταν να καταβάλουν οι πολίτες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Το ενιαίο τέλος θα αντικατασταθεί, από ένα ενιαίο φόρο για την ακίνητη περιουσία, που θα απλοποιεί το πολυδαίδαλο σύστημα φορολόγησης των ακινήτων ενσωματώνοντας όλους τους προϋπάρχοντες φόρους.
Μετά από πολύωρες και εντατικές διαβουλεύσεις, οι αντιπροσωπείες των τριών πυλώνων της νέας κυβέρνησης κατέληξαν σε ένα επτασέλιδο κείμενο προγραμματικών αρχών και δεσμεύσεων που συμπυκνώνει τις προεκλογικές δεσμεύσεις.

"Μεγάλο καλάθι" από τους τρεις της κυβέρνησης

Δε θα κάνουν απολύσεις στο δημόσιο, δε θα περικόψουν μισθούς και συντάξεις, θα μειώσουν τον ΦΠΑ στην εστίαση, θα θεσμοθετήσουν ρύθμιση για τους δανειολήπτες, θα καταργήσουν τη μετενέργεια, θα επιστρέψουν στις παλιές συλλογικές συμβάσεις... Πολλές υποσχέσεις για παροχές περιλαμβάνει το κοινό προγραμματικό πλαίσιο στο οποίο κατέληξαν οι τρεις αρχηγοί. Παίρνει πίσω όλα τα δυσάρεστα μέτρα, περιλαμβάνει πολλά «θα» και θέτει ταυτόχρονα τον στόχο να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα, στόχος που μοιάζει πλέον ανέφικτος. Επίσης, οι αποκρατικοποιήσεις και οι μεταρρυθμίσεις οδηγούνται στις ελληνικές καλένδες.
Στις Βρυξέλλες επικρατεί δυσφορία και παγωμάρα με το πρόγραμμα της τρικομματικής κυβέρνησης.
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες αντιμετωπίζουν με καχυποψία το προγραμματικό πλαίσιο της νέας κυβέρνησης αφού δεν περιλαμβάνει κανένα δυσάρεστο μέτρο και υπόσχεται ...λαγούς με πετραχήλια. Ανώτεροι αξιωματούχοι των Βρυξελλών εκτιμούν ότι το πρόγραμμα αυτό δεν θα περάσει από το κρας τεστ της Συνόδου Κορυφής αφού θεωρείται «προεκλογικού χαρακτήρα», είναι προιόν αδιανόητης παροχολογίας και δεν αντιστοιχεί με την δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας.
Η ίδια πηγή τονίζει στο www.iefimerida.gr  ότι οι τρεις αρχηγοί οφείλουν να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις της χώρας, να λάβουν σκληρά μέτρα, αν χρειαστεί, για την εξυγίανση του προϋπολογισμού και να προχωρήσουν ταχύτατα τις αποκρατικοποιήσεις και τις μεταρρυθμίσεις -θέματα που ανοίγει άτολμα η τρικομματική κυβέρνηση.

Τριπλό χαράτσι στα ακίνητα από τον Σεπτέμβρη για 670.000 ιδιοκτήτες

Ραντεβού το φθινόπωρο δίνει το υπουργείο Οικονομικών με περίπου 170.000 φορολογούμενους που κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2010 ακίνητη περιουσία αξίας μεγαλύτερης των 400.000 ευρώ και με τουλάχιστον άλλους 500.000 που κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2011 ακίνητα συνολικής αξίας 200.000 ευρώ, προκειμένου να τους αποστείλει τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την είσπραξη του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2010 και 2011. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», αυτές τις ημέρες η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αποστέλλει μέσω e-mail σε περίπου 60.000 φορολογούμενους των οποίων η ακίνητη περιουσία που κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του 2009 δεν κατέστη δυνατό να αποτυπωθεί σωστά στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο με τα στοιχεία των ακινήτων όλων των φυσικών προσώπων το οποίο είχε καταρτιστεί με βάση τα υποβληθέντα έντυπα Ε9 των ετών 2005-2009.
Με τα μηνύματα αυτά, οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι καλούνται να διορθώσουν οι ίδιοι την εικόνα της περιουσιακής του κατάστασης ώστε να καταστεί δυνατή και σε αυτούς η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων και της έκτακτης εισφοράς στη μεγάλη ακίνητη περιουσία για το 2009.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Συνελήφθησαν σήμερα (22-06-2012) μετά τα μεσάνυχτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, τρεις υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 30 και 19 ετών, γιατί κατείχαν και έκαναν χρήση ταξιδιωτικών εγγράφων που άνηκαν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό την έξοδό του από τη χώρα μας. Συγκεκριμένα, οι τρεις Αφγανοί, κατά τον έλεγχο που τους διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς υπέδειξαν πιστοποιητικά (ελληνικές ταυτότητες) τα οποία τους εμφάνιζαν ως Έλληνες πολίτες.
Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, οι αλλοδαποί είχαν προμηθευθεί τις ελληνικές ταυτότητες, για τις οποίες είχε δηλωθεί απώλεια, από την περιοχή της Ομόνοιας Αττικής, έναντι του χρηματικού ποσού των (450) ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΧΑΛΚΙΑ

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται αυτό το καλοκαίρι από τον θάνατο του μπάρμπα  Τάσου Χαλκιά. Του στυλοβάτη της μουσικής μας παράδοσης, του σημαντικότερου Ηπειρώτη κλαρινίστα που για έξι δεκαετίες συνέβαλε στη διάδοση και διατήρηση της αυθεντικής παραδοσιακής μουσικής. Με αφορμή αυτή την επέτειο ο γιος του Λάκης Χαλκιάς οργανώνει την Πέμπτη 5 Ιουλίου στις 21.15 στο Υπαίθριο Θέατρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών [Φρόντζος] συναυλία αφιερωμένη στην μνήμη του.
Μαζί με τον Λάκη Χαλκιά τραγουδούν ο Σάββας Σιάτρας, η Αρετή Κετιμέ, ο Δημήτρης Υφαντής, η Νότα Καλτσούνη και ο Λάμπρος Χαλκιάς. Μαζί τους η 8μελης ορχήστρα του Χρήστου Χαλκιά  και οι σολίστες στο κλαρίνο Σταύρος Καψάλης και Γιώργος Κοτσίνης.
Συμμετέχει η Παραδοσιακή ορχήστρα και το φωνητικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων υπό την διεύθυνση της Γεωργίας Καρβούνη και Χρήστου Ντούλια και το Παραδοσιακό Χορευτικό Συγκρότημα του Πνευματικού Kέντρου.
Το τμήμα Παραδοσιακών χορών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών ιδρύθηκε το 1984.
Στις πολυεπίπεδες δράσεις του περιλαμβάνονται  πεντακόσιες εμφανίσεις στην Ελλάδα και σε  χώρες της Ευρώπης, Αφρικής, Αμερικής και Ασίας, η διοργάνωση περίπου δέκα πέντε ετήσιων θεματικών μουσικοχορευτικών παραγωγών, σεμιναρίων παραδοσιακών χoρών και πολλές συμπαραγωγές με άλλα συγκροτήματα των Ιωαννίνων. Η κορυφαία στιγμή του συγκροτήματος ήταν η κατάκτηση της πρώτης θέσης και του χρυσού κυπέλλου στο Διεθνές Φεστιβάλ της Λιθουανίας το 2009.
Οι τριακόσιοι περίπου μαθητές όλων των ηλικιών διδάσκονται και έχουν παρουσιάσει πάνω από τετρακόσιους πενήντα χορούς από την στεριανή και νησιώτικη Ελλάδα, έχουν ερμηνεύσει εκατόν εβδομήντα τραγούδια, ενώ έχουν αναπαραστήσει σαράντα έθιμα και δρώμενα.
Στην  συναυλία για τον Τάσο Χαλκιά θα εμφανιστούν τμήματα του συγκροτήματος  με υπεύθυνους διδασκαλίας και σκηνικής παρουσίασης τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Ηλία Γκαρτζονίκα [Διευθυντή τμήματος] και Νίκο Νούσια.
Η συναυλία γίνεται με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών και με την χορηγία της φέτα «Ηπειρος».
Εισιτήρια [10 ε] από το ταμείο του Πνευματικού Κέντρου [Αγ. Μαρίνας 55, τηλ.26510 83961 –83840] τα βιβλιοπωλεία «Ελευθερουδάκης» [Κατσαδήμα 7], και «Αναγνώστης» [Πυρσινέλλα 11], Rock shop [Πουτέτση 1α], «Ιρις» [ Γρ.Σακκά 20]. Πληροφορίες 6949 893555. 

Το συλλυπητήριο μήνυμα της Αγνής Σμπόνια, για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Μελέτιου

Η Πολιτευτής Πρέβεζας, κα Αγνή Σμπόνια, με το άγγελμα του θανάτου του Μακαριστού Μητροπολίτη Νικοπόλεως & Πρεβέζης Μελέτιου, έκανε αρκετά συγκινημένη την ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζω τη βαθειά θλίψη μου για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Νικοπόλεως & Πρεβέζης Μελετίου, ο οποίος καθ' όλη τη διάρκεια της διακονίας του, σημάδεψε τον τόπο μας με το φιλανθρωπικό, κοινωνικό και πνευματικό του έργο, τα οποία θα αποτελούν για πάντα παράδειγμα προς όλους μας. Θα ήθελα να μεταφέρω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια τόσο προς τους οικείους του εκλιπόντος Ιεράρχου, όσο και στην πνευματική του οικογένεια. Έφυγε, αφήνοντας ένα σπουδαίο έργο στην Εκκλησία και στην Μητροπολιτική μας Περιφέρεια, θα τον θυμόμαστε πάντοτε με ευγνωμοσύνη και σεβασμό για την μεγάλη ανιδιοτελή προσφορά του».

«Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ»: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ 2012, Σάββατο 30 Ιουνίου Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ            
Αθήνα 21 -6-2012                                      
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, ο μεγαλύτερος συλλογικός φορέας,της Ηπειρωτικής Αποδημίας στον κόσμο, σε συνεργασία με τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Ηπειρωτών Αττικής, μας προσκαλούν στην «ΗΠΕΙΡΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ», στο κορυφαίο Ηπειρώτικο αντάμωμα αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Η «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ» είναι ένα γενναιόδωρο, γιορταστικό πολυθέαμα. Τραγούδια, σκοποί και χοροί, προβολές και ποιητικό, ιστορικό αναλόγιο που εκκινώντας από κορυφαίες στιγμές της Ηπειρωτικής Ιστορίας, αναδεικνύουν το μόχθο και την ξενιτιά - τη διαχρονία του καθημερινού αγώνα των Ηπειρωτών αλλά και το επίκειρο, σύγχρονο περιεχόμενό του. Η μεγάλη εκδήλωση θα καταλήξει σε τραγούδια και χορούς του ανταμώματος και του γλεντιού που αναδεικνύουν το κορυφαίο χάρισμα κάθε αγώνα -τη συλλογικότητα.
Με εξαιρετικές καλλιτεχνικές συμμετοχές:
Με τον κορυφαίο πρωτομάστορα της παράδοσης Πέτρο Λούκα Χαλκιά, τον εγγονό του Πέτρο Χαλκιά, την κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου, τη Χορωδία της Πανηπειρωτικής, το πολυφωνικό σχήμα Ηπείρου (Β. Κώτσου), το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» καθώς και πλήθος χορευτικών ομίλων των Συλλόγων και Ενώσεων Ηπειρωτών Αττικής.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, το Σάββατο 30 Ιουνίου και ώρα 8:30 μ.μ.

Γενική είσοδος 5 ευρώ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Δημοπρατήσεις και ανάδοχοι έργων από την Οικονομική Επιτροπή

Δημοπρατήσεις νέων έργων στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες ενέκρινε, μεταξύ άλλων, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στη σημερινή της συνεδρίαση, παράλληλα με την ανάδειξη αναδόχων μιας σειράς αλλων. Συγκεκριμένα:Δημοπρατούνται τα έργα:Ασφαλτοστρώσεις οδικού δικτύου στην περιοχή Δήμου Πρέβεζας Π.Ε. Πρέβεζας- τεχνικά επί της 8ης επαρχιακής οδού, προϋπολογισμού 127.000 ευρώ   Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Θεσπρωτικού Δήμου Ζηρού, προϋπολογισμού 88.000 ευρώ.
 Κατασκευή τεχνικού στο Δ.Δ. Κορυφούλας Δήμου Πάργας, προϋπολογισμού 55.000 ευρώ.
  Συντήρηση βελτιωτικών έργων ιχθυοτροφείων Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.
  Αντιπλημμυρικά έργα περιοχής Συκιών Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.
  Αποκατάσταση 36ης επ. οδού στο Ελεύθερο Κόνιτσας Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.
  Επίσης δημοπρατείται εκ νέου το έργο: Βελτίωση οδού Κρυονέρι – Ναζαίοι (β΄ φάση) Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 230.000 ευρώ, καθώς ο πρώτος ήταν άγονος.
 Ανάδοχοι αναδείχθηκαν για τα έργα:
*Βελτίωση τμημάτων στο Επαρχιακό δίκτυο Δ. Φιλιατών & Σουλίου Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 530.000 ευρώ. Ανάδοχος αναδείχτηκε η «Δημήτριος Χρήστου και ΣΙΑ ΕΕ».
*Βελτίωση – ασφαλτόστρωση δρόμου Αγ. Χαράλαμπος Κ. Αθαμανίου – διασταύρωση με Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ανάδοχος ο Ιωάννης Γαλάνης.
*Κατασκευή περίφραξης του χώρου εκπαίδευσης του συλλόγου ΑΜΕΑ «Η Αγία Θεοδώρα» προϋπολογισμού 10.000 ευρώ. Ανάδοχος : Π. Τσώλας.
*Κατασκευή ορθογωνικού οχετού Α7 με στραγγιστική τάφρο Καναλακίου Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 22.000 ευρώ. Ανάδοχος: Σπ. Παπαχρήστος.
*Εργασίες καθαρισμού ρέματος Καρυδά – κατασκευή τεχνικών, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ελένη Παππά
*Αντιπλημμυρικά έργα επί της 10ης επαρχιακής οδού στο Δ.Δ. Τύριας- λιθορριπές προστασίας Λούρου ποταμού στο Δ.Δ. Κλεισούρας Δήμου Ζηρού, προϋπολογισμού 57.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ελένη Παππά
*Συντήρηση – αποκατάσταση ηλεκτροφωτισμού 4ης επαρχιακής οδού Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 27.000 ευρώ. Ανάδοχος ο Αναστάσιος Ευ. Παππάς.
Επίσης η Οικονομική Επιτροπή, Υπέρ της Παραλαβής ενδιάμεσων σταδίων της μελέτης της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Μελέτη Αποχέτευσης – Βιολογικού Καθαρισμού Πλαταριάς – Συβότων».