Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Ασημένια Χριστούγεννα στο Παραλίμνιο Ιωαννίνων

Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Οι πόρτες του Πάρκου ανοίγουν στις 10.00 (Δευ-Κυρ)
Οι δράσεις ξεκινούν στις 11.00 (Δευ-Κυρ)
Γιορτές σαν Παραμύθι
Φέτος, τα Χριστούγεννα στα Ιωάννινα θα έχουν χρώμα… ασημί! Σαν τα παλιά κοσμήματα που φτιάχνουν με τέχνη και μεράκι οι μαστόροι μας. 
Το Παραλίμνιο Fun Park υποδέχεται τα «Ασημένια Χριστούγεννα» σε μία μαγική πόλη γεμάτη εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Ο Ασημάκης και η Ασημένια, ο Αϊ Βασίλης, τα ξωτικά, το δέντρο των δώρων, το carousel, το φαντασμαγορικό παγοδρόμιο, τα εντυπωσιακά εργαστήρια και πολλά ακόμη πρωτότυπα παιχνίδια και δράσεις σας περιμένουν από τις 8 Δεκεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου, για να πασπαλίσουν με ασημόσκονη τα πιο ονειρικά Χριστούγεννα της ζωής σας.
Και το παραμύθι ξεκινά...
Από την ημέρα που η μαγική χριστουγεννιάτικη πόλη ανοίγει τις πόρτες της, το Παραλίμνιο Fun Park μεταμορφώνεται, βάζει τα καλά του και γίνεται ονειροδρόμιο για όλους όσοι μπορούν να ονειρεύονται. Μύθοι, θρύλοι, μαγικά, ακροβατικά, παιχνίδια, δράσεις και θεάματα για όλους. 
Το Δέντρο και το Σπίτι των Δώρων: Τα Χριστούγεννα έχουμε την τέλεια ευκαιρία να προσφέρουμε χαρά, αγάπη και ελπίδα μα και … παιχνίδια σε όλα τα παιδιά που  δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν δικά τους. 
Για τον λόγο αυτό, στο Δέντρο και το Σπίτι των Δώρων, γονείς, γιαγιάδες, παππούδες και παιδιά μπορούν να αφήνουν δώρα τους ή/και τα παιχνίδια που δεν χρησιμοποιούν πλέον, για να δοθούν σε όσους τα έχουν ανάγκη.
Το Ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη: Μία από τις πιο μαγικές διαδικασίες των Χριστουγέννων είναι τα γράμματα που γράφουν τα παιδιά στον Άϊ Βασίλη. Τι πιο τέλειο, λοιπόν, να τα ταχυδρομήσουν κατευθείαν σε αυτόν από ένα ειδικά διαμορφωμένο χριστουγεννιάτικο ταχυδρομείο, που κάνει express παραδόσεις κατευθείαν στον… Βόρειο Πόλο;
Το Τρενάκι του Αϊ Βασίλη: Με το χριστουγεννιάτικο τρενάκι γυρίζουμε όλο το ονειροδρόμιο από τη μια άκρη στην άλλη και επιλέγουμε που θα πάμε, τι θα δούμε και που θα σταματήσουμε!
Ανακαλύψτε το Ασημένιο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο από άκρη σε άκρη πάνω στο πιο διασκεδαστικό τρενάκι!
Το Σπίτι του Ασημάκη: Ένα μαγευτικό χιονισμένο σκηνικό με μπάλες και ταυτόχρονα ένα διαδραστικό παιχνίδι. Απίθανη διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους.
Το Σπίτι της Ασημένιας: Μια πρωτότυπη Χιονόμπαλα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να μπουν μέσα, να φωτογραφηθούν και να παίξουν με το χιόνι.
Το Σπίτι του Μπουρμπουλήθρα: Μια πρωτότυπη κατασκευή με τεράστιες μπουρμπουλήθρες, όπου τα παιδιά μπορούν να μπουν, να παίξουν και να φωτογραφηθούν, με φόντο ένα ονειρικό σκηνικό.
Το Σπίτι του Παραμυθά: Ένας ονειρικός χώρος παραμυθιού που τα παιδιά θα ταξιδέψουν σε μαγικές ιστορίες, που θα αφηγούνται παραμυθάδες αλλά και δημοφιλείς ηθοποιοί που θα επισκεφθούν τα Ασημένια Χριστούγεννα.
Το Σπίτι του Μάγου: Ένας χώρος όπου τα παιδιά θα μυηθούν στον κόσμο της ταχυδακτυλουργίας διασκεδάζοντας με μαγικά κόλπα και στο τέλος λαμβάνουν το μεγάλο δίπλωμα του Ταχυδακτυλουργού.
Το Εργαστήρι του κου Ασημοχέρη: Ένας ξεχωριστός χώρος και ένα μοναδικό event όπου επισκέπτες κάθε ηλικίας μπορούν σε λίγα λεπτά να κατασκευάσουν κέρινο αντίγραφο του χεριού τους. Ένα απίθανο αναμνηστικό από τα «Ασημένια Χριστούγεννα» των Ιωαννίνων.
Το Εργαστήρι των Ξωτικών: Τα ξωτικά είναι ακούραστα και απολαμβάνουν να μαθαίνουν στα παιδιά καινούρια πράγματα! Στο εργαστήρι τους, τα παιδιά θα κατασκευάσουν και θα ζωγραφίσουν, μαθαίνοντας να εργάζονται τόσο ατομικά όσο και ομαδικά.
Το Carousel: Κλασσική χριστουγεννιάτικη διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους!
Το Παγοδρόμιο: Στο παγοδρόμιο, μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν διαδρομές, διασκεδάζοντας υπό τον ήχο χριστουγεννιάτικων τραγουδιών.
Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά: Στη χριστουγεννιάτικη αγορά μας, μπορείτε να βρείτε από είδη δώρων και διακόσμησης μέχρι γλυκίσματα, βιβλία και παιχνίδια. Οι πιο γλυκές αγορές στον πιο γιορτινό χώρο!
Κάθε μέρα διασκεδάζουμε!

Εκτός από τα συναρπαστικά παιχνίδια που όλοι μπορούν να απολαύσουν, στο Ασημένιο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο, οι δράσεις δεν σταματούν ποτέ! Πιο συγκεκριμένα:
Party, συναυλίες, events: Από τις 9 έως και τις 22 Δεκεμβρίου, τα Ασημένια Χριστούγεννα υπόσχονται διασκέδαση με πολλή μουσική! Στη σκηνή ανεβαίνουν pop και rock μπάντες, χορευτικά σχήματα και animateur με πολλά απίθανα happenings.
TheatreWeek: Από τις 23 έως και τις 30 Δεκεμβρίου, καθημερινά,  η διάσημη παιδική  παράσταση  «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης», μαγεύει μικρούς και μεγάλους.

Δημιουργώ με την Ανακύκλωση: Εκπαιδευτική δράση όπου τα παιδιά ενημερώνονται για θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, μαθαίνουν για τη σημασία της ανακύκλωσης, δημιουργούν χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά σε ένα μοναδικό workshop και τα κρεμούν στο Δέντρο της Ανακύκλωσης, που βρίσκεται στο Ασημένιο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο.

Ειδική τιμολογιακή πολιτική για τους σταθμούς διοδίων στην Ήπειρο ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο

Σε τέσσερις κατευθύνσεις κινείται η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με τους σταθμούς διοδίων που λειτουργούν στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου. Η τελική απόφαση και το σχετικό ψήφισμα θα διαμορφωθούν με τη συνεργασία όλων των παρατάξεων, ωστόσο ο βασικός κορμός τους κινείται στο πλαίσιο της εισήγησης του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, σύμφωνα με την οποία:
1.Με βάση την προσφυγή της Περιφέρειας, Δήμων, επιχειρηματιών και κατοίκων στο ΣτΕ μέχρι να καταστεί λειτουργικό το παράλληλο εθνικό οδικό δίκτυο, δεν μπορεί να λειτουργήσει νέος σταθμός διοδίων εντός της Περιφέρειας Ηπείρου στην Εγνατία οδό. Στην περίπτωση λειτουργίας του για τους μόνιμους κατοίκους και όσους δραστηριοποιούνται επαγγελματικά εντός των ορίων της Π.Ε. Ιωαννίνων, να υπάρχει απαλλαγή από καταβολή διοδίων.
2.Στους υπάρχοντες σταθμούς διοδίων (Εγνατίας οδού, Ιονίας οδού, υποθαλάσσιας ζεύξης Ακτίου- Πρέβεζας) θα πρέπει να εφαρμοστεί εκπτωτική πολιτική χρέωσης για μόνιμους κάτοικους, μακροχρόνια ανέργους, για όσους επαγγελματίες μετακινούνται συχνά και δραστηριοποιούνται εντός της Ηπείρου. Ειδικά για τη ζεύξη Ακτίου- Πρέβεζας πρόσθετη μέριμνα πρέπει να ληφθεί και για τους μετακινούμενους αγρότες- κτηνοτρόφους που ασκούν δραστηριότητα στην περιοχή Ακτίου.

Στο Taranto Ιταλίας πραγματοποιήθηκε η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του INTERREG «Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020»

Πραγματοποιήθηκαν στο Taranto της Ιταλίας, μεταξύ 6 & 9 Νοεμβρίου οι εργασίες της Επιτροπής Παρακολούθησης (Joint Monitoring Committee) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020».
Σκοπός της Επιτροπής, μεταξύ άλλων, ήταν η απόφαση για την ένταξη έργων στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης του Προγράμματος καθώς και οι προδιαγραφές της πρόσκλησης για τα στρατηγικά έργα του Προγράμματος.
Το σύνολο των προτάσεων που εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης είναι 41.
Ακολούθως παρατίθενται συνοπτικά στοιχεία για κάθε μία από τις εγκριθείσες προτάσεις στις οποίες συμμετέχει η Περιφέρεια Ηπείρου:
1ο ΕΡΓΟ:
Τίτλος: MeDInno: Joint development of innovative processes and products based on local dairy and meat tradition pertaining to ruminant farming and relevant agri-food sectors
Αντικείμενο που αφορά τον «επικεφαλής» εταίρο Περιφέρεια Ηπείρου: Ανάπτυξη, προώθηση και branding νέων προϊόντων (τυρί και κρέας) που αφορούν τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους, με την παράλληλη διενέργεια εκπαιδευτικών σεμιναρίων και την προσαρμογή τους σε διεθνή πρότυπα. Συνεργασία με την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Η Περιφέρεια Ηπείρου πρωτοπορεί σε δράσεις και πρωτοβουλίες

Τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2018 ψήφισε στην ειδική του συνεδρίαση της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο. 
Τα έσοδά του έχουν προϋπολογιστεί σε 93,24 εκ. ευρώ  και τα έξοδά του σε 117,94 εκ. ευρώ με τη διαφορά να καλύπτεται από το προϋπολογιζόμενο ταμειακό υπόλοιπο του 2017.
Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Σιαράβας «ο  προϋπολογισμός είναι εναρμονισμένος σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού και του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής. Βάσει αυτών, στόχος είναι η συγκράτηση των λειτουργικών δαπανών στα επίπεδα του 2017 ή και κάτω από αυτά, με ταυτόχρονη εξασφάλιση πιστώσεων για τη χρηματοδότηση όλων των έργων της Περιφέρειας που είναι σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί και δεν έχουν εξοφληθεί ή πρόκειται να αρχίσουν μέσα στο 2017». 
Απαντήσεις σε επιμέρους ζητήματα που τέθηκαν από παρατάξεις και περιφερειακούς συμβούλους έδωσε στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τονίζοντας επιγραμματικά και τα εξής:
Ο προϋπολογισμός βασίζεται στα έσοδα που έχει η Περιφέρεια από το Κράτος. Ελέγχεται και εγκρίνεται από το Παρατηρητήριο και στη συνέχεια έρχεται προς ψήφιση.
Υπάρχει μείωση των ΚΑΠ κατά 67-68%. Αλλά παρόλα αυτά η Περιφέρεια δεν άφησε τίποτε ακάλυπτο, ούτε από τις ανάγκες της Περιφέρειας, αλλά ούτε από τις ανάγκες άλλων νομικών προσώπων.
Η απλή αναλογική θα είναι «ταφόπλακα» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Θέλουμε αυτοδιοίκηση– πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης-  που να είναι κοντά στον κόσμο για να λύνει προβλήματα.     Εγώ πιστεύω ότι ο κόσμος θα μας δώσει τέτοια δύναμη όταν θάρθει η ώρα των εκλογών που δεν θα έχουμε ανάγκη αν αυτές γίνουν με  απλή αναλογική ή όχι».

Στην Επιτροπή FAIR PLAY και Κοινωνικής Υπευθυνότητας της UEFA τοποθετήθηκε ο Κων/νος Βρακάς

Το Δ.Σ. της ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ γνωστοποιεί στο φίλαθλο κοινό των Ιωαννίνων την τοποθέτηση του Προέδρου του Συμβουλίου, κ. Κων/νου Βρακά ως Αντιπροέδρου στην Επιτροπή FAIR PLAY και Κοινωνικής Υπευθυνότητας της UEFA (UEFA FAIR PLAY & SOCIAL RESPONSIBILITY COMMITTEE).
Η Επιτροπή αυτή ασχολείται με όλα τα ζητήματα που αφορούν την ηθική, το fair play και την κοινωνική υπευθυνότητα και σχετίζονται με την UEFA και το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη.
Επιτελεί πολύτιμο έργο τόσο στον τομέα της προώθησης του ευ αγωνίζεσθαι στους αγωνιστικού χώρους, όσο και στη στήριξη αδύναμων κοινωνικά ομάδων (ανέργων, προσφύγων κλπ), στην υποστήριξη Ατόμων με Αναπηρία, στη διενέργεια εκστρατειών ενάντια στο ρατσισμό και τη βία στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό κ.α.
Η επιλογή του κ. Βρακά για τη στελέχωση από τη θέση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής FAIR PLAY και Κοινωνικής Υπευθυνότητας, αποτελεί σπουδαία τιμή για την ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ και το γιαννιώτικο ποδόσφαιρο συνολικότερα.
Το Δ.Σ. της ΕΠΣΗΠ εύχεται στον Πρόεδρο κάθε επιτυχία, με τη βεβαιότητα πως θα εκπροσωπήσει επάξια και με ουσιαστικές παρεμβάσεις το ελληνικό ποδόσφαιρο.


Ο Δήμος Αρταίων και η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος συνδιοργανώνουν στο Ζάππειο, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 τη 4η Γιορτή Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου και Ελιάς

Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ζάππειο Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί φέτος την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, για πρώτη φορά, η 4η Γιορτή Πορτοκαλιού-Μανταρινιού-Ακτινιδίου-Ελιάς. Στόχος είναι η γνωριμία του κοινού της πρωτεύουσας με τα χαρακτηριστικότερα προϊόντα του κάμπου της Άρτας, καθώς και η προβολή, τόσο των προϊόντων, όσο και της ίδιας της Άρτας στο Αθηναϊκό κοινό.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αρταίων και η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.
Θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ενημερωτική ημερίδα με ομιλίες για την αξία των προϊόντων της Άρτας, αλλά και του κάμπου της περιοχής μας, καθώς και σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, βραδιά γευσιγνωσίας με συνταγές που θα βασίζονται στα υλικά στα οποία είναι αφιερωμένη η Γιορτή. 
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου 2017 στις 17:30 (στις αίθουσες 2 και 3 του Ζαππείου).
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των εισηγήσεων θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
Δύο ημέρες αργότερα, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου και ώρα 11 το πρωί, στη Γραμμενίτσα θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο μέρος της Γιορτής, στο οποίο, ως είθισται τα τελευταία χρόνια, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι θα μαγειρέψουν συνταγές βασισμένες στο πορτοκάλι, στο μανταρίνι, στο ακτινίδιο και την ελιά και θα αξιολογηθούν από τους σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων.

Επίσκεψη του βουλευτή Γιάννη Καραγιάννη στο Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα»

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» και συναντήθηκε με τον Διοικητή, κ. Ευάγγελο Καρβούνη, τη Διευθύντρια Διοικητικού, κ. Βασιλική Κωστή, την εκπρόσωπο των ιατρών στο Δ.Σ., κ. Αλέκα Μπαφατάκη και τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων κ. Εσσάμ Αλαντάσση.

Ο κ. Καραγιάννης ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα όλα τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του νοσοκομείου και τις τρέχουσες εξελίξεις στα υποέργα που απαιτούνται για την παραλαβή του Πολυδύναμου και επισήμανε στους παρευρισκόμενους ότι το «Χατζηκώστα» αποτελεί βασικό πυλώνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Β.Δ. Ελλάδας και θα πρέπει να στηριχτεί σε όλα τα επίπεδα για να συνεχίσει να παρέχει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του.

Ταξιδεύοντας και Ανακαλύπτοντας την Ομορφιά των Ανθρώπων

Το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής (Κ.ΠΨ.Υ.) Αθήνας είναι ένα εξειδικευμένο Διαγνωστικό  και Θεραπευτικό Κέντρο, που φροντίζει την ψυχική υγεία παιδιών, εφήβων και την προαγωγή της λειτουργικότητας των οικογενειών.
Στην ξηρασία του δημόσιου χώρου και ενάντια στα άλλοθι που προσφέρει η κοινωνικοοικονομική κρίση, οι Ειδικοί Επιστήμονες του Κ.ΠΨ.Υ. επιμένουν, όχι απλώς να αντιμετωπίζουν ψυχοθεραπευτικά, τα ψυχολογικά προβλήματα των παιδιών, των εφήβων και των οικογενειών, αλλά να αναζητούν και να αναδεικνύουν την κρυμμένη ομορφιά των ανθρώπων και την τρυφερότητα των διαπροσωπικών σχέσεων.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών αδιάκοπης, ποιοτικής και δημιουργικής λειτουργίας του Κ.ΠΨ.Υ. και με τον τίτλο: «Ταξιδεύοντας και Ανακαλύπτοντας την Ομορφιά των Ανθρώπων», έχουμε διοργανώσει από τις 20/11/2017 έως τις 26/11/2017, μία σειρά δράσεων σε επιστημονικό, εκπαιδευτικό, διαδραστικό και καλλιτεχνικό επίπεδο, στο χώρο μας, Ηπείρου 17, Αθήνα (περιοχή Μουσείο).

Στόχος των δράσεων αυτών είναι το μοίρασμα, η ανταλλαγή, η χαρά και η μετουσίωση όλης αυτής της επαγγελματικής πείρας των 77.000 περιστατικών μας, όχι μόνο από την πλευρά του Ειδικού, αλλά κυρίως του Ανθρώπου.

Ολική αρθροπλαστική ισχίου: Γιατί η ALMIS supine αποτελεί την ασφαλέστερη επιλογή;

Σύγχυση προκαλούν στους ενδιαφερόμενους οι διαφορετικοί όροι και τα ακρωνύμια για τις διάφορες τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας ολικής αρθροπλαστικής ισχίου, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να μην μπορούν αποφασίσουν ποια απ’ όλες είναι η καλύτερη επιλογή για τους ίδιους. 
Είναι αλήθεια ότι η συγκεκριμένη επέμβαση αποτελεί κατά πολλούς την επέμβαση του αιώνα, μιας και έχει επαναφέρει τη χαμένη - λόγω της αρθρίτιδας -  ποιότητα ζωής σε χιλιάδες ασθενείς. «Οι νεώτερες τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας (minimally invasive surgery – MIS) που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια -κάθε μια από τις οποίες παρουσιάζει τις ιδιαιτερότητές της- έχουν βελτιώσει περαιτέρω τα λειτουργικά αποτελέσματα, ελαττώνοντας κατά πολύ τον χρόνο αποκατάστασης. Τα νεώτερα πρωτόκολλα ταχείας αποκατάστασης συμβάλλουν σημαντικά ώστε να είναι δυνατή ακόμα και η αυθημερόν έξοδος του ασθενούς από το νοσοκομείο, σε επιλεγμένες περιπτώσεις», μας εξηγεί ο χειρουργός ορθοπαιδικός Δρ. Νικόλαος Ροΐδης. «Αυτό που θα πρέπει να κατανοήσει ο ασθενής είναι ότι η επέμβαση είναι η ίδια, απλώς αλλάζει η προσπέλαση, δηλαδή ο τρόπος εισόδου στην άρθρωση» διευκρινίζει.
Ειδικότερα, οι διάφορες τεχνικές διακρίνονται σε πρόσθιες, πλάγιες και οπίσθιες. Οι παραδοσιακές προσπελάσεις που χρησιμοποιούνταν για χρόνια είναι οι οπίσθιες και πλάγιες, που συνήθως ήταν πιο τραυματικές, γιατί απαιτούνταν και διατομή μυών και τενόντων, καθυστερώντας για το λόγο αυτό την ανάρρωση των ασθενών. Αργότερα παρουσιάστηκαν νεώτερες, πιο ατραυματικές εκδοχές των παραδοσιακών οπίσθιων προσπελάσεων (PATH & SUPER PATH). Την νέα, ουσιαστική εξέλιξη στη χειρουργική του ισχίου αποτελούν οι πρόσθιες προσπελάσεις (anterior MIS –AMIS & anterolateral MIS-ALMIS).

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Νομού Ιωαννίνων:«Βιωματικό σεμινάριο» την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, ώρα 5:00 μ.μ., στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Νομού Ιωαννίνων διοργανώνει την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 στις 5:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 27ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων (Τάσιου Ισαάκ 22, Τέρμα Μανωλιάσας) στην Κιάφα, βιωματικό σεμινάριο, με θέμα: «Η σωστή τοποθέτηση της φωνής κατά την εκπαιδευτική διαδικασία για την υγεία των εκπαιδευτικών και των μαθητών».
 Εισηγητές:
Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, Φωνίατρος, ΩΡΛ.

Θεμιστοκλής Μακαντάσης, Σχολικός Σύμβουλος Μουσικής. Ελένη Καπνόριζα, εξειδικευμένη Καθηγήτρια Φωνητικής.

Μερόπη Τζούφη: Τοποθέτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας

Κατατέθηκε και συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Εναρμόνιση του ελληνικού δικαίου με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2003/88/ΕΚ, σχετικά με την οργάνωση του χρόνου εργασίας των γιατρών και οδοντιάτρων του ΕΣΥ». Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου περιλαμβάνουν θέματα οργάνωσης του ωραρίου εργασίας των γιατρών καθώς και άλλα θέματα, όπως ενδεικτικά η αλλαγή στα Συμβούλια Κρίσης για την επιλογή των ιατρών Ε.Σ.Υ. Με τις ρυθμίσεις των Συμβουλίων Κρίσης διασφαλίζεται διαφάνεια στη διαδικασία των κρίσεων και αίρονται σοβαρά προβλήματα καθυστερήσεων που δημιουργούνται λόγω του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου που έχει ως αποτέλεσμα τη μη ολοκλήρωση των κρίσεων και διορισμών για χρονικό διάστημα, που συχνά ξεπερνά το έτος ή και πολύ περισσότερο.
Η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων την Τρίτη 07/11, ανέφερε ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις σχετικά με το ωράριο των γιατρών αποτελούν μία ισορροπημένη πρόταση, που λαμβάνει υπόψη την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου και την επιβολή σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προστίμου και την ανάγκη εναρμόνισης, τις πραγματικότητες και τις δυνατότητες της χώρας, τις ανάγκες και τα δικαιώματα των νοσοκομειακών γιατρών και, κυρίως, τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ασθενών. Είναι σε μια κατεύθυνση βελτίωσης του ήδη υπάρχοντος συστήματος, που παρά τις επανειλημμένες νομοθετικές μεταβολές σχετικά με το σχεδιασμό του χρόνου εργασίας  των ιατρών του Ε.Σ.Υ. που αφορούν το τακτικό ωράριο και τις εφημερίες, το χρόνο ημερήσιας και εβδομαδιαίας ανάπαυσης, τον αντισταθμιστικό χρόνο ανάπαυσης  κ.ά., η σε ισχύ νομοθεσία δεν κατάφερε να επιλύσει το ακανθώδες αυτό ζήτημα και να αναγνωρίσει ανθρώπινο ρυθμό εργασίας στους ιατρούς του ΕΣΥ.