Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Αρχίζει η αποστολή των ειδοποιητηρίων με τις νέες ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Ψυχρολουσία περιμένει από τη Δευτέρα 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες - γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους - καθώς αρχίζει η αποστολή των ειδοποιητηρίων με τις νέες ασφαλιστικές εισφορές.
Ψυχρολουσία περιμένει από τη Δευτέρα 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες - γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους-καθώς αρχίζει η αποστολή των ειδοποιητηρίων με τις νέες ασφαλιστικές εισφορές και καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την 28η Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», για τους ελεύθερους επαγγελματίες οι εισφορές κύριας σύνταξης ανέρχονται στο 20%του μέσου μηνιαίου καθαρού φορολογητέου εισοδήματος του 2015, για την υγεία 6,95% ενώ προβλέπεται και εισφορά 10 ευρώ για την ανεργία.

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας που αφορά σε σύλληψη 29χρονου αλλοδαπού στην Άρτα, για αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε επιπρόσθετα καταδικαστική απόφαση για επικίνδυνη σωματική βλάβη

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, που αφορά σε σύλληψη 29χρονου αλλοδαπού για αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (σχετικό το από 27-01-2017 Δελτίο Τύπου), διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε επιπρόσθετα καταδικαστική απόφαση.
Συγκεκριμένα, από τον περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων του, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ζακύνθου, με ποινή φυλάκισης είκοσι μηνών, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις της Νομοθεσία περί όπλων.

Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι συντάξεις Φεβρουαρίου σε όλα τα ταμεία

Οι συντάξεις του Φεβρουαρίου στους συνταξιούχους όλων των ταμείων θα καταβληθούν από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι τις 02 Φεβρουαρίου.
Αναλυτικά:
- Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017.
- Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017.
- Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017.
- Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017.
- Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017.
- Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017.

- Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017.

Πίτα του Ηπειρώτη 2017: Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Ατικής ''Η Πανθεσσαλική Στέγη'', θα φιλοξενηθεί από τη ΠΣΕ και θα χορέψει, στο ΣΕΦ, τη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Ξεχωριστή στιγμή κι αλλιώτικη νότα της ''Πίτας του Ηπειρώτη'', αποτελούν οι “Ηπειρώτικες Γέφυρες στην Ελλάδα και τον κόσμο”, που εδώ και επτά χρόνια ενσωματώθηκαν στο πλούσιο πρόγραμμα της εκδήλωσης , αναδεικνύοντας τους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με άλλες περιφέρειες της χώρας και αποδήμους.
 Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, στη τρίωρη πανδαισία της πλούσιας μουσικοχορευτικής παράδοσης της Ηπείρου,. φέτος η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η οργανωμένη ηπειρώτικη αποδημία, οι Ηπειρώτες και οι φίλοι της Ηπείρου και της ΠΣΕ, συνιστούν μια εξαιρετική πολιτιστική πρόταση και καλωσορίζουν τους Θεσσαλούς και την Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής "Η Πανθεσσαλική Στέγη", που με πάνω από διακόσιους χορευτές θα ξεσηκώσουν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τους γεμάτους παλμό και ένταση Θεσσαλικούς χορούς.
Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής "Η Πανθεσσαλική Στέγη", η δευτεροβάθμια Ένωση Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής, ιδρύθηκε το 1977 και σκοπό έχει την ανάδειξη και ενίσχυση του Θεσσαλικού πνεύματος. Μέλη της αποτελούν οι 42 ενώσεις των εν γένει Θεσσαλικών Σωματείων και Συλλόγων οι οποίες δραστηριοποιούνται στο Νομό Αττικής και έχει μεγάλη προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της Αττικής, της Θεσσαλίας και όλης της χώρας.
Οι χοροί που θα αποδώσουν τα χορευτικά των Θεσσαλικών Σωματείων, μελών της Ομοσπονδίας ''Η Πανθεσσαλική στέγη'',  στη Δ' ενότητα χορών, την αφιερωμένη στη Θεσσαλία και την Θεσσαλική αποδημία, είναι.
1. Πατινάδα Πηλίου, με το Νίκο Φιλιππίδη στο κλαρίνο και τον Γιάννη Κάτση στο τραγούδι
2. Καραγκούνα, με τη κομπανία τουΘοδωρή Γεωργόπουλου και τον Βασίλη Νταράλα στο τραγούδι
3. Να ήμουν Πετροπέρδικα, με τη κομπανία του  Θοδωρή Γεωργόπουλου και τον Βασίλη Νταράλα στο τραγούδι
4. Ο Κίσσαβος ρίχνει βροχή, με τη κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου και τον Βασίλη Νταράλα στο τραγούδι
5. Ένας λεβέντης χόρευε, με τη κομπανία του Θοδωρής Γεωργόπουλου και τον Βασίλη Νταράλα στο τραγούδι και
6. Μπαίνω μες τ’ αμπέλι, με τη κομπανία του Θοδωρής Γεωργόπουλου και τον Βασίλη Νταράλα στο τραγούδι

H Διοίκηση της ΠΣΕ είναι πεπεισμένη ότι, οι επισκέπτες της ''Πίτας του Ηπειρώτη 2017'', όλοι εκείνοι που ξαφνιάζονται ευχάριστα από τις πρωτότυπες διοργανώσεις της κορυφαίας ηπειρώτικης αποδημικής οργάνωσης  και εντυπωσιάζονται από τον πλούτο και την ποιότητα των δράσεων και των εκδηλώσεων της, θα εντυπωσιαστούν και φέτος από την εκδήλωση και τη παρουσία των χορευτικών της ''Πανθεσσαλικής Στέγης'' και θα το χειροκροτήσουν, γιατί έτσι  κτίζονται  πανέμορφα γεφύρια ανάμεσα στη Ήπειρο και  την Αποδημία της με τις άλλες περιοχές  του ελλαδικού χώρου,  ανάμεσα στο Ηπειρώτικο Πολιτισμό  και Ηπειρώτικη Παράδοση με τη Θεσσαλική και Πανελλαδική παράδοση, αναβαθμίζοντας την κοινή δράση της Π.Σ.Ε., με τις άλλες αποδημικές πολιτισμικές οργανώσεις.

Η Αδελφότητα Πωγωνιανής θα κόψει τη βασιλόπιτα για το 2017, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017, στις 5:30 μ.μ. στη αίθουσα της Αδελφότητας Βήσσανης «Η Αρετή», Μάρνη 38 (δίπλα στην Αχαρνών), στον 6ο όροφο

Κοπή βασιλόπιτας 2017

Αγαπητοί συγχωριανοί, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017, στις 5:30 το απόγευμα η Αδελφότητα Πωγωνιανής θα κόψει τη βασιλόπιτα για το 2017 στη αίθουσα της Αδελφότητας Βήσσανης "Η Αρετή", Μάρνη 38 (δίπλα στην Αχαρνών), στον 6ο όροφο. 
Είναι η κύρια εκδήλωση της Αδελφότητάς μας για το 2017 και σας καλούμε όλους να βρεθούμε μαζί μετά από αρκετό καιρό. 
Παρακαλούμε να ενημερώσετε σχετικά με την εκδήλωση και όσους χωριανούς και γνωστούς σας, καθώς και φίλους του χωριού, που ίσως να μην έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η «Πίτα του Ηπειρώτη 2017», την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, μετά τις 10:00 π.μ. με ελεύθερη είσοδο, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο Φάληρο

Ένα video του Ηπειρώτη μουσουργού και σκηνοθέτη Νίκου Παπακώστα για τα 80 χρόνια της Πανηπειρωτικής και τα 35 χρόνια της Πίτας του Ηπειρώτη, με μουσική επένδυση από ζωντανές ηχογραφήσεις της Ηπειρώτικης κομπανίας των ''Λαλητάδων'', ενός από τα σπουδαιότερα παραδοσιακά μουσικά σχήματα.
Συμμετέχουν και μιλούν σημαντικοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, για τη Πανηπειρωτική αποδημική συνάντηση-θεσμός, τη Πίτα του Ηπειρώτη και τα 80 χρόνια λειτουργίας και δράσης της κορυφαίας αποδημικής ηπειρώτικης οργάνωσης, της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (30-01-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (31-01-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (01-02-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (02-02-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα
Παρασκευή (03-02-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

Κυριακή (05-02-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί – Γλυκή.   

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αρτέμιδας, κόβει τη Πίτα του και διασκεδάζει, τη Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 21:00, στη ταβέρνα «Μιτεράν», Αγίου Ιωάννη 75, Αρτέμιδα

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Πέμπτη (02-02-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά – Γρέβια - Πηγές.
Παρασκευή (03-02-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο - Μεσούντα.
Σάββατο (04-02-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι – Ρετσιανά – Καστανιά - Ελάτη – Αστροχώρι – Ξηρόκαμπος – Βελεντζικό – Άνω Καλεντίνη.   

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για ειδική άδεια ταξί Φεβρουαρίου 2017

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση ειδικής άδειας ταξί θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 9:00 π.μ. στην αίθουσα της Διεύθυνσης, Δομπόλη 30.
Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στις εξετάσεις θα πρέπει, μέχρι και την 6η Φεβρουαρίου, ώρα 12 το μεσημέρι να υπογράψουν την κατάσταση συμμετεχόντων που έχει καταρτισθεί στη Διεύθυνση, (Υπεύθυνος υπάλληλος κ. Βασίλειος Δόσης).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας ανταμώνει και διασκεδάζει, τη Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 13:30, στον πολυχώρο View Hall, Λ. Καραμανλή 177 & Σχοινών 2, Αχαρνές

Aνακοίνωση-Πρόσκληση

Σας προσκαλούμε, να διασκεδάσουμε παρέα με τον Σταύρο Καψάλη, την κομπανία του Κώστα Βέρδη, τον Κώστα Καρρά και πολλούς άλλους καταξιωμένους τραγουδιστές της Ηπειρώτικης παραδοσιακής μουσικής, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 13.30 στον πολυχώρο View Hall, Λ. Καραμανλή 177 & Σχοινών 2 (τηλ.210 2446845).


Το Δ.Σ. του Συλλόγου