Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Επιχορήγηση αγοράς εγκεκριμένων εντομοαπωθητικών

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται πως προκειμένου να πραγματοποιηθεί η οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων
για την αγορά εγκεκριμένων από τον ΕΟΦ εντομοαπωθητικών κατά του καταρροϊκού πυρετού, υποχρεούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν στο Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων τα εξής παραστατικά:
1) Τιμολόγιο αγοράς των εντομοαπωθητικών
2) Αντίγραφο κτηνιατρικής συνταγής
3) Ενημερωμένο Μητρώο Φαρμακευτικής Αγωγής.

Επισημαίνεται ότι από το ποσό που αιτήθηκε η υπηρεσία, προκειμένου να επιδοτηθούν όλοι οι κτηνοτρόφοι για την αγορά εντομοαπωθητικών φαρμάκων, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενέκρινε το 50%.

Θέμα ημερών η επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου

Μιλώντας σήμερα το πρωί στη βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Πάρις Κουκουλόπουλος χαρακτήρισε ζήτημα ελαχίστων ημερών  την επιστροφή της β’ δόσης για ΕΦΚ πετρελαίου στους παραγωγούς.

Την καθυστέρηση την απέδωσε στους συμψηφισμούς για τυχόν οφειλές στον ΟΓΑ.

Η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία

Οι υπουργοί Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης και Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης κατέθεσαν  στη Βουλή τη τροπολογία που καθορίζει το νέο τρόπο ρύθμισης βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Η τροπολογία που κατατέθηκε εκπρόθεσμα στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη «Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων» θα ψηφισθεί την Παρασκευή.
Η νέα ρύθμιση (για εφορίες-ταμεία) προβλέπει 100 δόσεις για χρέη έως 15.000 ευρώ και έως 72 δόσεις για χρέη πάνω από 15.000 ευρώ, καθώς και σημαντικές μειώσεις στις προσαυξήσεις και στα πρόστιμα.
Ειδικότερα:
-Εφάπαξ εξόφληση οδηγεί σε μείωση των προσαυξήσεων κατά 100%.
-Εξόφληση σε 12 μηνιαίες δόσεις οδηγεί σε μείωση των προσαυξήσεων κατά 90%.
-Εξόφληση σε 24 μηνιαίες δόσεις οδηγεί σε μείωση των προσαυξήσεων κατά 80%.
-Εξόφληση σε 36 μηνιαίες δόσεις οδηγεί σε μείωση των προσαυξήσεων κατά 70%
-Εξόφληση σε 48 μηνιαίες δόσεις οδηγεί σε μείωση των προσαυξήσεων κατά 60%.
-Εξόφληση σε 60 μηνιαίες δόσεις οδηγεί σε μείωση των προσαυξήσεων κατά 50%.
-Εξόφληση σε 72 μηνιαίες δόσεις οδηγεί σε μείωση των προσαυξήσεων κατά 30%.
-Εξόφληση σε 100 μηνιαίες δόσεις οδηγεί σε μείωση των προσαυξήσεων κατά 20%.
Εξαιρετικά, για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων το ποσό της ρυθμιζόμενης οφειλής δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ. Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 50 ευρώ.
Στη ρύθμιση υπάγονται οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων έως 1 εκατ. ευρώ με ευνοϊκό επιτόκιο που ανέρχεται σε 4,56% ετησίως.

Οι δικαιούχοι των εκπτώσεων του ΕΝΦΙΑ

Οι εκπτώσεις που αφορούν στα πρόσωπα που πληρούν τις προϋποθέσεις της έκπτωσης, λόγω εισοδηματικών κριτηρίων, κλπ, θα υπολογίζονται κι αυτές κεντρικά

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με δύο νέες αποφάσεις της, περιγράφει τις λεπτομέρειες και τη διαδικασία χορήγησης εκπτώσεων επί του ΕΝΦΙΑ σε φυσικά πρόσωπα, λόγω αναπηρίας, εισοδηματικών κριτηρίων, κλπ, έτους 2014, καθώς και τη διαδικασία χορήγησης μείωσης σε φυσικά πρόσωπα για κύριους χώρους κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων κατοικιών και επαγγελματικών στεγών.
Οι εκπτώσεις θα χορηγηθούν σε δύο φάσεις, τους μήνες Οκτώβριο και Δεκέμβριο του έτους 2014, ηλεκτρονικά από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) του υπουργείου Οικονομικών.
Για τις εκπτώσεις των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων κατοικιών, η Δ.ΗΛΕ.Δ. θα αντλήσει τις απαραίτητες πληροφορίες από τις αναλυτικές καταστάσεις μισθωμάτων ακινήτων οικονομικού έτους 2014, οι οποίες έχουν υποβληθεί, μέχρι και τη δεύτερη εκκαθάριση (Δεκέμβριο), από τους ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν το εμπράγματο δικαίωμα της πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας σε ακίνητα.

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση παράνομης αρπαγής, ληστείας και απόπειρας εκβίασης σε βάρος εμπόρου προϊόντων καφέ

Ταυτοποιήθηκε ο 43χρονος ημεδαπός εγκέφαλος της υπόθεσης, ο 48χρονος δικηγόρος του και μία 43χρονη γυναίκα συνεργός τους, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της αρπαγής, της ληστείας, της απόπειρας εκβίασης, σε διάφορες μορφές συμμετοχής (αυτουργία, απλή και άμεση συνέργεια).
Προηγήθηκε καταγγελία του θύματος, σύμφωνα με την οποία, τον Ιούνιο του 2014, μετά από παρακίνηση της 43χρονης δράστιδας, μετέβη στην πόλη των Ιωαννίνων, προκειμένου να συζητήσει μαζί της τις λεπτομέρειες υποτιθέμενης μελλοντικής τους συνεργασίας.
Στο σημείο της συνάντησης (καφετέρια), προσήλθε και ο ιθύνων νους της υπόθεσης, ο οποίος με τη συνδρομή συνεργών του, κατακράτησε τον καταγγέλλοντα παρά τη θέληση του, αφαιρώντας παράλληλα το κινητό τηλέφωνο του θύματος, το διαβατήριο, μία τσάντα που περιείχε ένα φορητό υπολογιστή, ένα ασύρματο χειριστήριο, κάρτες τραπέζης και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.
Επιπρόσθετα, με τη χρήση σωματικής βίας του επέβαλαν να υπογράψει μία αθεώρητη υπεύθυνη δήλωση, με την οποία αποδεχόταν υποτιθέμενο χρέος, ύψους 5.000 ευρώ, προερχόμενο δήθεν από παλιότερη εμπορική συναλλαγή που είχε με τον δράστη. Μετά το πέρας αρκετών ωρών, οι δράστες άφησαν ελεύθερο τον καταγγέλλοντα, οδηγώντας τον οδικώς, έκτος της πόλης των Ιωαννίνων.
Με τη μεσολάβηση 48χρονου δικηγόρου και μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες, ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης επανήλθε και κατά το χρονικό διάστημα από 01-07-2014 έως 14-10-2014, απαιτούσε την τραπεζική κατάθεση χρημάτων, με το πρόσχημα της αποπληρωμής του υποτιθέμενου χρέους.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική αστυνομική έρευνα στο κατάστημα, όπου είχε πραγματοποιηθεί η συνάντηση, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ο φορητός υπολογιστής του θύματος.
Η δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Διετής παράταση της έκτακτης εισφοράς και μείωση 30%

Πόσο θα πληρώσουν οι υπόχρεοι το 2015 και 2016

Για δύο ακόμη χρόνια παρατείνεται η έκτακτη εισφορά, η εισφορά ειδικής αλληλεγγύης, όπως αναφέρεται στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη που θα κατατεθεί εντός της ημέρας στη Βουλή.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο μέτρο, καθώς πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή για να ισχύει και για αυτό μπήκε στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις.
Με διάταξη που έχει περιληφθεί στην τροπολογία, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης μειώνεται κατά 30% σε όλα τα υπόχρεα φυσικά πρόσωπα.
«Η Ειδική Εισφορά αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα του άρθρου 29 του Ν. 3986/2011 (ΦΕΚ Α΄ 152/01.07.2011) επιβάλλεται και στα εισοδήματα που αποκτώνται κατά τα φορολογικά έτη 2015 και 2016 ε με μειωμένους τους συντελεστές των περιπτώσεων α, β, γ και δ της παραγράφου 3 του άρθρου αυτού κατά τριάντα τοις εκατό (30%)» τονίζεται στο τελικό κείμενο.
Η εισφορά αλληλεγγύης επιβάλλεται στο συνολικό καθαρό εισόδημα και υπολογίζεται ως εξής:
α) Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 12.001 ευρώ έως 20.000 ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 1% επί ολόκληρου του ποσού.
β) Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 20.001 ευρώ έως και 50.000 ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 2% επί ολόκληρου του ποσού.
γ) Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 50.001 έως και 100.000 ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 3% επί ολόκληρου του ποσού.
δ) Για συνολικό καθαρό εισόδημα από 100.001 ευρώ και άνω, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 4% επί ολόκληρου του ποσού.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου-ενημέρωση για τις εορταστικές εκδηλώσεις «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2014» από το Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνο Καψάλη, την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014, στις 12:00 το μεσημέρι, στα Γραφεία της Π.Ε.Δ. Ηπείρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
23-10-2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 
«ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2014»

Ο Δήμος Πωγωνίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, την Π.Ε.Δ. Ηπείρου, την VIII Μεραρχία Ιωαννίνων και τους φορείς της περιοχής διοργανώνει  και φέτος εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2014»  στα πλαίσια της επετείου  της 28ης  Οκτωβρίου.

            Ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κωνσταντίνος Καψάλης  θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις εκδηλώσεις την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014, στις 12:00 το μεσημέρι, στα Γραφεία της Π.Ε.Δ. Ηπείρου- Ναπολέοντος Ζέρβα 2 - Ιωάννινα. 

Ψεύτης ο Στ. Καλογιάννης, βουλευτής Ν.Ιωαννίνων της Ν.Δ, ή θύμα παραπληροφόρησης;



Διάβασα προσεκτικά την πρόσφατη ερώτηση του Στ. Καλογιάννη προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα: «Αδυναμία λειτουργίας του ΑΣΜΕΚ Δολιανών λόγω επιβολής  ΕΝΦΙΑ».
Παρά, το δίκαιο του αιτήματός του, δυστυχώς αυτό στηρίζεται σε ψεύτικα επιχειρήματα. Για παράδειγμα γράφει στην ερώτησή του ο βουλευτής μας ότι «η περιουσία του Συνεταιρισμού αφορά κυρίως βοσκοτόπους και χέρσες, μη καλλιεργήσιμες εκτάσεις» ενώ θα έπρεπε να γνωρίζει ή να έχει φροντίσει να ενημερωθεί ότι ο ΑΣΜΕΚ κατέχει σήμερα, και ενοικιάζει το Λόγγο π.χ. Δολιανών, δηλ. μια καλλιεργήσιμη έκταση χιλιάδων στρεμμάτων, που βρίσκεται ανάμεσα από τις κτηματικές εκτάσεις των παλαιών Κοινοτήτων Δολιανών, Παρακαλάμου, Καλπακίου και Χρυσόρραχης. Έπρεπε, επίσης, να γνωρίζει ότι ο ΑΣΜΕΚ έχει στην κατοχή του την επιχείρηση Υδρόμυλου (Νεροτριβές) στην Οπάγια Δολιανών, το κεντρικό καφενείο των Δολιανών, δύο ξενώνες, πισίνα υπό κατασκευή, «εργαστήριο» απόσταξης τσίπουρου και όπως ισχυρίζεται του ανήκει ακόμη και η κεντρική πλατεία του χωριού και για το λόγο αυτό βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με το Δήμο Πωγωνίου.

Ψήφισμα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κατά της ιδιωτικοποίησης του Αεροδρομίου του Ακτίου (Πρέβεζας) και των άλλων Περιφερειακών Αεροδρομίων



Αριθ. πρωτ.: 2530
Αθήνα 22-10-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατά της ιδιωτικοποίησης του Αεροδρομίου του Ακτίου (Πρέβεζας) και των άλλων Περιφερειακών Αεροδρομίων
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η κορυφαία αποδημική οργάνωση των  Αποδήμων Ηπειρωτών παρακολουθεί με έκδηλη ανησυχία τη διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών Κρατικών Αερολιμένων.
Οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που έγιναν από τις κυβερνήσεις, από το 2011 έως και σήμερα, διαμορφώνουν ένα εφιαλτικό τοπίο στις αερομεταφορές. Με αυτές τις ρυθμίσεις η ασφάλεια των πτήσεων, η αεροπορική σύνδεση των απομακρυσμένων και εμπορικά "άγονων" περιοχών, όπως είναι και τα 2 αεροδρόμια της Ηπείρου, αλλά και κυριαρχικά δικαιώματα, γίνονται θυσία στο βωμό της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων. Η παραχώρηση για εκμετάλλευση στους επιχειρηματικούς ομίλους εμπεριέχει την αύξηση των τελών και αυτό θεωρείται δεδομένο, όπως επίσημα όργανα παραδέχονται.
Το έχουμε δει στην Ήπειρο τα τελευταία χρόνια πολλές φορές. Οι ακριβοπληρωμένες από τον ελληνικό λαό καθοριστικής σημασίας υποδομές, οι οποίες κρίνονται κερδοφόρες, όπως η ΔΩΔΩΝΗ, τα φράγματα (και όλο το υδάτινο δυναμικό), οι υδρογονάνθρακες, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, οδεύουν, με τις οδηγίες της ΕΕ και τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις των ελληνικών κυβερνήσεων, σε επιχειρηματικούς μονοπωλιακούς ομίλους.
Τα Περιφερειακά Αεροδρόμια αποτελούν δημόσιο πλούτο και ως εκ τούτου δε μπορεί να αποτελούν λεία του ΤΑΙΠΕΔ και των επίδοξων «επενδυτών». Τα Περιφερειακά Αεροδρόμια, είναι απόλυτα κερδοφόρες και βιώσιμες επιχειρήσεις υπό δημόσιο έλεγχο και διοίκηση, ενισχύουν σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο και έχουν άμεσες δυνατότητες αύξησης της αποδοτικότητας - κερδοφορίας τους. Αλλά ακόμη κι αν δεν ήταν έτσι, αποτελεί απόλυτη υποχρέωση του κράτους να δημιουργεί και διατηρεί εκείνες τις δομές που θα δίνουν τη δυνατότητα στην εξυπηρέτηση των λαϊκών μαζών με ασφάλεια και χαμηλό κόστος. Θεωρούμε ότι τα αεροδρόμια είναι καίριας σημασίας  αναπτυξιακές υποδομές του ελληνικού κράτους και η ιδιωτικοποίησή τους, όχι μόνο θα επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στις τοπικές μικροοικονομίες, όχι μόνο θα συμβάλλει  στην περαιτέρω αύξηση της ανεργίας αλλά θα δημιουργήσει κενό και σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας.  Η λειτουργία των αεροδρομίων με αυτή τη μορφή θα ανεβάσει το κόστος μεταφοράς, το οποίο θα φορτωθεί στο λαό, θα οδηγήσει εργαζόμενους στην απόλυση και την ανεργία. Το ίδιο αφορά και στην ασφάλεια των πτήσεων, αφού η λογική του μέγιστου κέρδους από τον ιδιώτη επενδυτή είναι σίγουρο ότι συμβάλλει σε βάρος της ασφάλειας.
Τα Περιφερειακά Αεροδρόμια ανήκουν στα ιδιόχρηστα πράγματα. Το ξεπούλημά τους αντίκειται στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, αντιτίθεται στην εθνική ασφάλεια και την αρχή της αναλογικότητας.
Θεωρούμε θεσμική και ηθική υποχρέωσή μας, να υπερασπιστούμε τη δημόσια περιουσία του ελληνικού κράτους, να συμπαρασταθούμε στους συμπατριώτες μας εργαζόμενους και να υπερασπιστούμε συνολικά την ακεραιότητα των κοινόχρηστων αναπαλλοτρίωτων πραγμάτων αυτής της πολιτείας.
Ζητούμε από την Κυβέρνηση να προβεί στην κατάργηση του αντισυνταγματικού ΤΑΙΠΕΔ  και  να ακυρώσει άμεσα τις δρομολογούμενες ιδιωτικοποιήσεις των Περιφερειακών Κρατικών Αερολιμένων ακόμα δε, επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα ως Έλληνες πολίτες για το σκοπό αυτό. Η επιζήμια ιδιωτικοποίηση των Αεροδρομίων, που προκλητικά αγνοεί τη βούληση της  συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, δεν θα περάσει.
Όλοι μαζί ενώνουμε τη φωνή μας απέναντι σε ό, τι προσβάλει την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος που έχει πρωτοστατήσει στην οργάνωση της αντίστασης σε παρόμοιες απόπειρες ιδιωτικοποιήσεων, καλεί όλα τα σωματεία της Ηπειρωτικής αποδημίας, όλους τους Ηπειρώτες να διατρανώσουν με κάθε τρόπο την αντίθεση τους στις ιδιωτικοποιήσεις και δηλώνει παρούσα σε όλες τις κοινές δράσεις που θα γίνουν.

Το γραφείο Τύπου