Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ψεύτης ο Στ. Καλογιάννης, βουλευτής Ν.Ιωαννίνων της Ν.Δ, ή θύμα παραπληροφόρησης;



Διάβασα προσεκτικά την πρόσφατη ερώτηση του Στ. Καλογιάννη προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα: «Αδυναμία λειτουργίας του ΑΣΜΕΚ Δολιανών λόγω επιβολής  ΕΝΦΙΑ».
Παρά, το δίκαιο του αιτήματός του, δυστυχώς αυτό στηρίζεται σε ψεύτικα επιχειρήματα. Για παράδειγμα γράφει στην ερώτησή του ο βουλευτής μας ότι «η περιουσία του Συνεταιρισμού αφορά κυρίως βοσκοτόπους και χέρσες, μη καλλιεργήσιμες εκτάσεις» ενώ θα έπρεπε να γνωρίζει ή να έχει φροντίσει να ενημερωθεί ότι ο ΑΣΜΕΚ κατέχει σήμερα, και ενοικιάζει το Λόγγο π.χ. Δολιανών, δηλ. μια καλλιεργήσιμη έκταση χιλιάδων στρεμμάτων, που βρίσκεται ανάμεσα από τις κτηματικές εκτάσεις των παλαιών Κοινοτήτων Δολιανών, Παρακαλάμου, Καλπακίου και Χρυσόρραχης. Έπρεπε, επίσης, να γνωρίζει ότι ο ΑΣΜΕΚ έχει στην κατοχή του την επιχείρηση Υδρόμυλου (Νεροτριβές) στην Οπάγια Δολιανών, το κεντρικό καφενείο των Δολιανών, δύο ξενώνες, πισίνα υπό κατασκευή, «εργαστήριο» απόσταξης τσίπουρου και όπως ισχυρίζεται του ανήκει ακόμη και η κεντρική πλατεία του χωριού και για το λόγο αυτό βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με το Δήμο Πωγωνίου.



Γράφει, επίσης, ο Στ. Καλογιάννης ότι «Μέλη του (ΑΣΜΕΚ) είναι οι κάτοικοι των Δολιανών» ενώ στην πραγματικότητα είναι μέλη του ΑΣΜΕΚ «κάτοικοι των Δολιανών» (χωρίς το άρθρο οι). Μέλη είναι δηλ. μόνο οι απόγονοι αυτών, που όταν άλλοι πολεμούσαν και σκοτώνονταν για να ελευθερωθεί και η Ήπειρος, αυτοί διαπραγματεύονταν με τον Τούρκο κατακτητή και λένε ότι αγόρασαν την τεράστια περιουσία που διαχειρίζεται σήμερα ο ΑΣΜΕΚ.
Αντί, λοιπόν, ο βουλευτής μας να αναφέρει το «πότε ιδρύθηκε ο ΑΣΜΕΚ» και το «τι έχει ως περιουσία του» καλό θα ήταν να μάθει και το «πώς ιδρύθηκε ο ΑΣΜΕΚ» και αν είναι ηθικό και δίκαιο να κατέχει μια τέτοια τεράστια περιουσία, που για τη διαχείρισή της, πάρα πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά και στην πρόσφατη Γ.Σ. των μελών του (Αύγουστος 2014) καταγγέλθηκαν πολλά.
Αντί να ενδιαφέρεται μονομερώς για τον ΑΣΜΕΚ καλό θα ήταν να είχε σκεφθεί, πριν ψηφίσει και αυτός τον ΕΝΦΙΑ, ποιες θα ήταν οι δυσάρεστες συνέπειές του και για τους υπόλοιπους κατοίκους των Δολιανών και των πολιτών όλης της Ελλάδας.
Δε θέλω να πιστέψω ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. του Νομού μας είναι ψεύτης. Φοβάμαι μέσα στις καλές προθέσεις του για το αίτημά του να προσαρμοστούν οι σημερινές αντικειμενικές τιμές των ακινήτων με τις πραγματικές (ΕΝΦΙΑ) έπεσε θύμα συμφερόντων ή παραπληροφόρησης των τοπικών πολιτικών στελεχών και φίλων του που στηρίζουν τη σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Πάντως ή ψεύτης ή θύμα παραπληροφόρησης και συμφερόντων η άγνοια για ένα βουλευτή μπορεί να δικαιολογηθεί;

Δολιανά
Στέφανος Σταμούλης