Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου

Βιώνουμε όλοι σήμερα την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και την ανθρωπιστική κρίση στην οποία εισέρχεται η κοινωνία μας.

Οι εγκληματικές περικοπές των 1,4 δις € που προετοιμάζει η κυβέρνηση στην Υγεία, θα οδηγήσει σε αδυναμία να έχουν την περίθαλψη και τη θεραπεία που χρειάζονται πολλοί ασθενείς , θα οδηγήσει σε αδυναμία τα νοσοκομεία να προσφέρουν πλήρεις υπηρεσίες.
Μέσα σε αυτό το τοπίο οι νοσοκομειακοί γιατροί αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της απλήρωτης, για τουλάχιστον 3 μήνες, εργασίας τους στις εφημερίες και την περικοπή κατά 20% περίπου των ήδη κουτσουρεμένων αποδοχών τους.
Και αυτό πλήττει όσους ευσυνείδητα εκτελούν το έργο τους, την ίδια ώρα που για ορισμένους το μαύρο χρήμα και η ιδιωτική απασχόληση αποτελούν το κύριο μέλημα τους και την κύρια πηγή των εσόδων τους.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί αντιδρούν
-με 24ωρη προειδοποιητική απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 12/9
-με πανελλαδική επίσχεση εργασίας από 17/9
-27 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του ΕΣΥ επείγει σήμερα η δυναμική παρέμβαση ενός ενωτικού κοινωνικού – πολιτικού κινήματος που θα διεκδικήσει τη θεμελίωση ενός ενιαίου, καθολικού, απαλλαγμένου από επιχειρηματικές και εμπορικές σχέσεις , ΔΩΡΕΑΝ, ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: «Ο ελληνικός λαός έχει φθάσει στα όριά του»

«Ο ελληνικός λαός υφίσταται μεγάλες θυσίες. Νομίζω ότι έχει φτάσει στα όριά του. Και είναι θαυμαστή και η υπομονή του και η γενναιότητα να αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο,τον πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά κ. Νοέλ Κινσέλα.

«Δεχόμασταν μέχρι τώρα ένα ανελέητο μαστίγωμα. Νομίζω ότι αρκετά πληρώσαμε για τα λάθη μας. Πρέπει να καταλάβει η Ευρώπη ότι πρέπει να βοηθηθεί η Ελλάδα. Και όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και η Ισπανία κι η Πορτογαλία κι η Ιταλία, να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε σ' αυτό το μεγάλο έργο της ιστορικής επιβίωσης και του ιστορικού ρόλου της Ευρώπης στα παγκόσμια πράγματα» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας ακόμη ότι «αυτή η περίοδος είναι μια από τις δυσκολότερες της ελληνικής ιστορίας. Και το μεγάλο μας μέλημα κι η μεγάλη μας ανησυχία είναι η κοινωνική συνοχή και να μην εξελιχθεί η οικονομική κρίση σε κρίση της Δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών».
Με ιδιαίτερη έμφαση, ο κ. Παπούλιας πρόσθεσε:
«Οι σκοτεινές δυνάμεις πάντοτε εκμεταλλεύονται τέτοιες καταστάσεις για να αναδειχθούν και να δημιουργήσουν μια δύναμη, που δεν μπορεί ποτέ να αποκτήσουν όταν η Δημοκρατία περνά μια περίοδο ευημερίας και προόδου».
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Ευρώπη για την υπέρβαση της κρίσης τόνισε : «Κάτι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Και πρέπει να πω ότι το ελληνικό πρόβλημα είναι και ευρωπαϊκό πρόβλημα. Και είναι ένα πολιτικό πρόβλημα της Ευρώπης. Η πολιτική συνοχή της Ευρώπης δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή, γιατί σχεδόν έχει μοιραστεί σε πολλά κέντρα. Και αυτό είναι το χειρότερο για τα παγκόσμια πράγματα: η πολιτική συνοχή της Ευρώπης. Είμαι βέβαιος και πιστεύω στις αστείρευτες δυνάμεις της Ευρώπης».
Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα ξεπεράσουμε» τα προβλήματα, ενώ σημείωσε ότι «τις τελευταίες μέρες έγιναν πράγματα που είναι θετικά: η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του κ. Ντράγκι, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και έχουν αλλάξει στην Ευρώπη και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες οι θέσεις τους για την Ελλάδα».

ΚΛΑΙΣΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Πυρκαγιά καίει δασική έκταση

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πλαίσιο της Θεσπρωτίας εκδηλώθηκε  σήμερα το απόγευμα λίγο πριν από τις τέσσερις και την κατάσβεσή της παίρνουν μέρος δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, 11 πυροσβέστες με 4 υδροφόρα οχήματα και 8 πυροσβέστες πεζοπόρου τμήματος.

Τα ΚΤΕΛ της Ηπείρου ζητούν ΣΤΟΠ στο «μπες – βγες» των Αλβανικών λεωφορείων!

Άκαρπη η χθεσινή συνάντηση Γρηγ. Γκίκα με Γ.Γ. Yπ. Μεταφορών
 Κινητοποιήσεις αν δε βρεθεί λύση


Ανενόχλητα εξακολουθούν να μπαινοβγαίνουν στη χώρα μας τα Αλβανικά λεωφορεία, παρά το γεγονός ότι οι πιο πολλές εταιρείες μεταφοράς επιβατών της γείτονος δεν τηρούν τα προβλεπόμενα απ’ το νόμο κριτήρια και ενώ επανειλημμένα έχει διαπιστωθεί ότι αρκετοί ιδιοκτήτες τους φοροδιαφεύγουν, στερώντας απ’ το ελληνικό κράτος πολύτιμα έσοδα σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο γι’ αυτό.
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των τεσσάρων Υπεραστικών ΚΤΕΛ της Ηπείρου. Το… ποτήρι ωστόσο ξεχείλισε για τους ντόπιους λεωφορειούχους όταν έγινε γνωστή η αναστολή ως τις 20 Σεπτεμβρίου που δόθηκε στην εφαρμογή απόφασης του Υπουργείου Μεταφορών με την οποία ανακαλούσε τις άδειες των εταιριών εκείνων που δεν συμμορφώνονται προς τις επιταγές του νόμου.
Έκλεισαν την Κακαβιά
Έτσι, το πρωί του Σαββάτου τα ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας με 60 περίπου λεωφορεία, παρουσία οδηγών και ιδιοκτητών συγκεντρώθηκαν στην Κακαβιά, σε μία συμβολική κινητοποίηση η οποία διήρκησε λίγες μόνο ώρες. Η κινητοποίηση αυτή, που πήρε αναστολή δεν αποκλείεται να έχει και συνέχεια, αν το υπουργείο Μεταφορών δεν ανταποκριθεί στο αίτημα των Ηπειρωτών λεωφορειούχων να εφαρμόσει το νόμο, ώστε να μπει ένα όριο στον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται από τις Αλβανικές εταιρίες.
Άκαρπη συνάντηση
Πάντως, άκαρπη υπήρξε η συνάντηση που είχε χθες το πρωί ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και γεν. γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Υπεραστικών Λεωφορείων Γρηγόρης Γκίκας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, ο οποίος απέφυγε να δεσμευθεί για οποιαδήποτε κίνηση που θα ικανοποιήσει τα αιτήματα των ΚΤΕΛ. Έτσι, το ενδιαφέρον στρέφεται στο ραντεβού που θα έχει σήμερα ο κ. Γκίκας με τον Γιαννιώτη αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών Σταύρο Καλογιάννη, ο οποίος, όταν ενημερώθηκε για το θέμα δεσμεύτηκε να ασχοληθεί και να το επιλύσει!
Πώς δόθηκε παράταση
Η οργή των ΚΤΕΛ της Ηπείρου ξεχείλισε όταν το υπουργείο Μεταφορών έδωσε παράταση 15 ημερών στην δραστηριότητα των Αλβανικών λεωφορείων. Μ’ αυτό τον τρόπο ακυρώθηκε ουσιαστικά διαταγή του ίδιου Υπουργείου, που μόλις μία ημέρα νωρίτερα (στις 5 Σεπτεμβρίου) καλούσε το Τελωνείο Κακαβιάς να ανακαλέσει τις άδειες εταιριών, οι οποίες δεν λειτουργούν με βάση πρόσφατη υπουργική απόφαση που καθόριζε τα κριτήρια τα οποία πρέπει να διέπουν τον κλάδο μεταφοράς επιβατών.
Η παράταση στις Αλβανικές εταιρίες, που ισχύει ως τις 20 Σεπτεμβρίου, δόθηκε μετά από προσφυγή μίας εξ αυτών στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Βέβαια, η απόφαση που πάρθηκε αφορούσε μόνο τη συγκεκριμένη εταιρία, ωστόσο, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον «Π.Λ.» ο Γρηγόρης Γκίκας, πάνω σ’ αυτήν «πάτησε» ο τμηματάρχης του υπουργείου Μεταφορών κι έδωσε ανάλογη παράταση και στις υπόλοιπες 21 εταιρίες, προκειμένου να μπαινοβγαίνουν τα λεωφορεία τους στην ελληνική επικράτεια.
Αθέμιτος ανταγωνισμός
«Ως Έλληνες μεταφορείς έχουμε υποστεί έναν αθέμιτο ανταγωνισμό, ενώ παράλληλα οι Αλβανικές εταιρίες φοροδιαφεύγουν, με αποτέλεσμα το ελληνικό κράτος να χάνει σημαντικές εισφορές», τόνισε ο κ. Γκίκας. Όπως είπε, οι εταιρίες δεν κόβουν πουθενά Ελληνικά εισιτήρια αλλά μόνο Αλβανικά, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μην εισπράττει τίποτα. Όσο για το πετρέλαιο που χρησιμοποιούν, αυτό το προμηθεύονται απ’ τα αφορολόγητα του Τελωνείου σε πολύ πιο χαμηλή τιμή (1,14 λεπτά) από αυτή που το προμηθεύονται τα Ελληνικά ΚΤΕΛ.
Αν δεν βρεθεί και σήμερα λύση και δεν ανακληθεί η άδεια των Αλβανικών λεωφορείων που δεν τηρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, τότε οι Ηπειρώτες λεωφορειούχοι είναι αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις και να ξεκινήσουν άμεσα κανονικό αποκλεισμό του Τελωνείου Κακαβιάς. «Ζητάμε μόνο το Υπουργείο να εφαρμόσει το νόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκίκας, σημειώνοντας πως από το ζήτημα αυτό δεν θίγονται μόνο τα ΚΤΕΛ της Ηπείρου αλλά και αυτά της Δυτικής Μακεδονίας.
Τα άλλα ΚΤΕΛ
«Δεν θα φύγουμε από το Τελωνείο της Κακαβιάς αν δεν επιλυθεί το θέμα άμεσα», τόνισε το Σάββατο κατά την συμβολική κινητοποίηση ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας Κώστας Χαρίσης, ενώ ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Πρέβεζας Δημήτρης Νάσης σημείωσε με έμφαση πως «η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να κοιτάξει να βρει και από τις μεταφορικές εταιρίες ένα μέρος των εισοδημάτων που εναγωνίως ψάχνει για να καλύψει τις απώλειες που έχει ως κράτος». Τέλος, ο Αντιπρόεδρος του ΚΤΕΛ Άρτας Δημήτρης Στασινός ανέφερε πως πρέπει να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των ντόπιων ΚΤΕΛ όσον αφορά το θέμα των Αλβανικών λεωφορείων.

ΠΗΓΗ: www.proinoslogos.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Από τη Δευτέρα 17 έως την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου θα υποβάλλονται στις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας της περιόδου Νοεμβρίου 2012.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 10 και 11 Νοεμβρίου για τα επίπεδα:
α) Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση»)
β) Γ1 («πολύ καλή γνώση») στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική.
Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις, υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:
- Μία φωτογραφία μικρού μεγέθους.
- Ένα έντυπο παράβολο δημοσίου των 80 ευρώ
Σε περίπτωση έλλειψης εντύπων παραβόλων, τα αντίστοιχα ποσά μπορούν να εισπράττονται και με την έκδοση διπλοτύπων είσπραξης από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.).
- Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας. Δεκτό γίνεται επίσης φωτοαντίγραφο διαβατηρίου ή άλλου νόμιμου αποδεικτικού εγγράφου, με στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία.
- Ειδικό έντυπο «Αίτηση» που διατίθεται προς συμπλήρωση από την επιτροπή συγκέντρωσης δικαιολογητικών, στις κατά τόπους διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται από τις 12 Σεπτεμβρίου το ειδικό έντυπο «Αίτηση» και από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr  
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων θα ανακοινωθεί σύντομα.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Ανακοίνωση για τη διαιτησία


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το ΔΣ του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά συγχαίρει τον διαιτητή κ. Σπυρίδων Ζαμπαλά και τους βοηθούς κ. Πέτρο Τασιούλα και κ. Κοσμά Γιώτη για την άψογη και αμερόληπτη διαιτησία τους στον αγώνα με τον Αετό Πρωτόππαπα.
Τέτοιες εξαιρετικές εμφανίσεις από τόσο νέους διαιτητές κοσμούν και προάγουν πραγματικά το άθλημα και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε στις δύσκολες εποχές, τις οποίες περνά ο ερασιτεχνικός αθλητισμός .


Εκ του Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Παντούλας

Και νέα παράταση για τα αυθαίρετα


Παράταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2013!!! και βλέπουμε ...

Νέα παράταση της ρύθμισης για τα αυθαίρετα - την 5η κατά σειρά - αναμένεται να αποφασίσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).
Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύει το "ΒΗΜΑ", η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση των αυθαιρέτων (ν. 4014/2011) θα παραταθεί έως το τέλος Ιανουαρίου ή έως τις 28 Φεβρουαρίου. Η διορία για την τακτοποίηση εκπνέει την ερχόμενη Παρασκευή.
Ωστόσο, η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα Τρίτη (11 Σεπτεμβρίου) ή αύριο Τετάρτη (12 Σεπτεμβρίου) σε σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Στ. Καλαφάτη στην οποία θα τεθεί επί τάπητος το θέμα της παράτασης αλλά θα συζητηθούν και οι δυνατότητες να διευρυνθούν οι διευκολύνσεις για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων κτισμάτων.
Κι αυτό διότι, το τελευταίο διάστημα, το ηλεκτρονικό σύστημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) δείχνει ότι έχει υποχωρήσει ο ρυθμός των αιτήσεων τακτοποίησης με συνέπεια τα έσοδα να είναι πολύ κατώτερα των προσδοκιών της κυβέρνησης _ φθάνουν μόλις τα 650 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΚΑ - αν και ακόμη τίποτε δεν έχει αποφασιστεί - η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προσανατολίζεται περισσότερο σε διευκολύνσεις παρά σε μειώσεις των προστίμων για να προσελκύσει τους ιδιοκτήτες να ενταχθούν στη ρύθμιση.
Μια σκέψη είναι για παράδειγμα, να μπορεί να μεταβιβαστεί ένα αυθαίρετο κτήριο με την εξόφληση του 30% ή του 40% του ειδικού προστίμου και όχι με την εξόφληση.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το φεστιβάλ ''Αραχθείου Θεάτρου Τζουμέρκων 2012''

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΄΄ΑΡΑΧΘΕΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ΄΄ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ που πραγματοποιήθηκε από 9 έως 11 Αυγούστου 2012 στο Παλαιοχώρι Σκούπας Άρτας και παρακολούθησε πλήθος κόσμου της ευρύτερης περιοχής.

Η έναρξη του Φεστιβάλ έγινε με το έργο του Λάκη Λαζόπουλου ΄΄Η Κυριακή των Παπουτσιών΄΄ από τη θεατρική ομάδα ΄΄Βορείως΄΄ του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Συγχαίρουμε τον δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων κ. Γ. Σεντελέ για τη δημιουργία της θεατρικής ομάδας και για την προθυμία του να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή μας και να δώσει την εξαιρετική αυτή παράσταση. Ο κ. Δήμαρχος παράλληλα με τα υπόλοιπα καθήκοντά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει βάλει στόχο και προτεραιότητα την πολιτισμική αναβάθμιση της περιοχής.
Στις δύσκολες μέρες που περνά ο τόπος μας πιστεύουμε ότι η διατήρηση και η συνέχιση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς θα μας βοηθήσει να αντισταθούμε και να βρούμε σύντομα το βηματισμό μας.
Στις 10 Αυγούστου δόθηκε η παιδική παράσταση ΄΄Ο Μικρός Πρίγκηπας΄΄ από το Θίασο Λαμπιόνι της Θεσσαλονίκης με σκηνοθέτιδα την Αννίτα Γκαίτατζή.
Αποτέλεσε για όλους μας ευχάριστη έκπληξη η αθρόα προσέλευση όλων των παιδιών του χωριού μας καθώς και της ευρύτερης περιοχής.

Σμπόνια Αγνή: Το πρώτο κουδούνι…

Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει και εύχομαι να είναι μια χρονιά προόδου και δημιουργίας.

Ευχή μου είναι η καινούργια χρονιά να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες εντάσεις και περισσότερες επιτυχίες για τους μαθητές μας, που είναι το αύριο του τόπου μας και η ελπίδα μας για ένα καλύτερο μέλλον.
Η εκκίνηση κάθε σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί την αφετηρία νέων ελπίδων και νέων προσδοκιών καθώς η παιδεία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αγαθά και θεμελιώδη παράγοντα ανάπτυξης και διαμόρφωσης ενεργών πολιτών ικανών να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες εθνικές αλλά και υπερεθνικές προκλήσεις.
Στο πλαίσιο της δύσκολης οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας, την οποία βιώνει σήμερα η χώρα μας, είναι επιτακτική η ανάγκη το σχολείο να αποτελέσει τη βάση αναγέννησης της κοινωνίας μας.

Στόχος όλων μας, πρέπει να είναι ένα σχολείο ανοικτό στην κοινωνία και τον κόσμο, ένα σχολείο γνώσεων και ευκαιριών.
Ένα σχολείο που θα παράγει ανθρώπους με κρίση και φαντασία, που θα διδάσκει στους μαθητές τις αξίες και τα δημοκρατικά ιδεώδη και που θα προσφέρει γνώση και όχι στείρα επανάληψη.
Η Παιδεία είναι πάντα αυτή που προετοιμάζει τις αλλαγές στην κοινωνία.
Μπορούμε και πρέπει μέσα στα σχολειά μας να διαμορφώσουμε αυριανούς πολίτες, που θα έχουν ελεύθερη σκέψη και δημοκρατική συνείδηση, ωριμότητα και άποψη, ολοκληρωμένες προσωπικότητες απαλλαγμένες από προκαταλήψεις, με υψηλή αυτοεκτίμηση και υψηλά επίπεδα ενσυναίσθησης, προσανατολισμένες στη μάθηση που θα είναι ικανοί να ανταποκριθούν στις συνεχώς αυξανόμενες προκλήσεις των δύσκολων καιρών που περνά η χώρα μας αλλά και η Ευρώπη.
Ως εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας δημοτικής εκπαίδευσης θα ήθελα να εξομολογηθώ ότι κοιτώντας μέσα στα μάτια των μαθητών μου βλέπω τη χαρά της δημιουργίας, τη χαρά της γνώσης, τη χαρά της ελευθερίας της σκέψης, τη χαρά της γνωριμίας του κόσμου, τη χαρά της προσφοράς και του αγώνα… δηλαδή βλέπω τη χαρά της ζωής!
Συγχρόνως όμως αισθάνομαι λύπη γιατί οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες για να ζήσουν όλες αυτές τις χαρές έχουν λιγοστέψει και γιατί ο κόσμος που τους προσφέρουμε έχει πολλές μίζερες και ψεύτικες χαρές και γιατί η ευαισθησία τους δοκιμάζεται και πληγώνεται καθημερινά.
Φοβάμαι λοιπόν μη γυρίσουν την πλάτη στον κόσμο και διαλέξουν τη φυγή...
Και δεν φοβάμαι μόνον για εκείνους αλλά και για εμάς γιατί σκέφτομαι τι μπορεί να είναι και τι μπορεί να σημαίνει ο κόσμος όταν από το βλέμμα παιδιών λείψει η χαρά της ζωής…
Με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου θέλω να ευχηθώ στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη στο δύσκολο και εποικοδομητικό έργο τους, στους γονείς να χαίρονται πάντα με την πρόοδο και την επιτυχία των παιδιών τους και στους πιο σκληρά εργαζόμενους, τους μαθητές, θέλω να τους ευχηθώ δύναμη για να ζήσουν, για να μάθουν, για να αναπτύξουν την ελευθερία της σκέψης τους, για να περιφρονήσουν τον κάθε λογής σκοταδισμό και τις ψεύτικες αξίες, για να δουν τον κόσμο θετικά και να θελήσουν να τον κάνουν καλύτερο.
Ο κόσμος είναι δικός τους και πρέπει να τον διεκδικήσουν!

Καλή σχολική χρονιά!
Σμπόνια Αγνή

Με τον αγιασμό 24ωρη απεργία!

Σε κινητοποιήσεις δάσκαλοι, καθηγητές και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί


Με κινητοποιήσεις αρχίζει η φετινή σχολική χρονιά καθώς αμέσως μετά τον αγιασμό, που θα γίνει αύριο 11 Σεπτεμβρίου στα σχολεία, ακολουθούν απεργίες και στάσεις εργασίας από τους δασκάλους και τους καθηγητές αλλά και τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, ενώ την προηγούμενη ημέρα οι δάσκαλοι θα προχωρήσουν σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.
Στη διαμαρτυρία τους, οι εκπρόσωποι των δασκάλων προτάσσουν ως κυρίαρχο θέμα «την οικονομική εξαθλίωση και κυρίως των νέων εκπαιδευτικών, οι οποίοι υποχρεώνονται να ζήσουν κάτω από τα όρια στοιχειώδους διαβίωσης, με μισθούς πείνας των 570 ευρώ».

Τρίωρη στάση εργασίας στην πρωινή και την απογευματινή βάρδια (από τις 11 έως τις 2 και από τις 2 έως τις 5) την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου εξήγγειλε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ΟΛΜΕ. Η στάση εργασίας γίνεται προκειμένου να συμμετάσχουν οι καθηγητές στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.
Με 24ωρη απεργία υποδέχονται τη νέα σχολική χρονιά και οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων. Οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να απεργήσουν στις 12 του μήνα και να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό μέτωπο με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία και την ΟΛΜΕ.
Με κινητοποιήσεις αρχίζει η χρονιά και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς οι καθηγητές των ΑΕΙ προχωρούν από σήμερα σε 24ωρη απεργία ενώ οι διδάσκοντες ΤΕΙ σε 5νθήμερη αποχή.

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά τίμησε το "Νουρέγιεφ της μπάλας" Βασίλη Χατζηπαναγή


Η διοίκηση του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά με μια σεμνή τελετή τίμησε το Βασίλη Χατζηπαναγή.

Βασίλης Χατζηπαναγής- Βιογραφικό

Ο Βασίλης Χατζηπαναγής είναι παλαίμαχος Έλληνας μεσοεπιθετικός ποδοσφαιριστής.
Γεννήθηκε στην Τασκένδη της τότε Σοβιετικής Ένωσης (σημερινό Ουζμπεκιστάν), στις 26 Οκτωβρίου 1954. Οι γονείς του ήταν Έλληνες πρόσφυγες.
Με καταγωγή Κυπριακή (από την Άχνα της Αμμοχώστου), ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τη Δυναμό Τασκένδης και το 1972 πήγε στην Παχτακόρ μέχρι το 1975 που ήρθε στην Ελλάδα για τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.
Στον Ηρακλή έκανε μεγάλη καριέρα και ήταν σπεσιαλίστας στα γκολ από κόρνερ.
Εντυπωσιακή υπήρξε η συνεισφορά του στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Ηρακλή το 1976.
Σε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς τελικούς στην ιστορία του θεσμού (σκορ: 4-4, 7-6 στα πέναλτι) με τις τρίπλες του εξουδετέρωσε επανειλημμένα την άμυνα του Ολυμπιακού και πέτυχε δύο γκολ.
Επίσης, με τον Ηρακλή το 1984-85 κατέκτησε το Βαλκανικό Κύπελλο, επικρατώντας στο διπλό τελικό της ρουμανικής Αργκές Πιτέστι με 1-3, 4-1.
Την τελευταία του επίσημη εμφάνιση με τον Ηρακλή έκανε στις 26 Οκτωβρίου 1990, την ημέρα των 36ων γενεθλίων του, στον αγώνα για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με τη Βαλένθια.
Όσο και αν ακούγεται παράξενο αυτή ήταν η μοναδική συμμετοχή του Χατζηπαναγή σε αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Το 2003, με την ευκαιρία του εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυση της ΟΥΕΦΑ, ανακηρύχθηκε κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής των τελευταίων 50 χρόνων από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Είχε καταπληκτική τρίπλα και αποκαλείτο "Νουρέγιεφ της μπάλας". Το 1984 κλήθηκε και αγωνίστηκε στη Μικτή Κόσμου εναντίον της αμερικανικής ομάδας "Κόσμος Ν. Υόρκης", σε φιλανθρωπικό αγώνα που έγινε στις 22 Ιουλίου 1984 στη Νέα Υερσέη, στο Στάδιο "Τζάιαντς", ενώπιον 40.000 θεατών, από τους οποίους 15.000 Ελληνοαμερικανοί ομογενείς.
Συμπαίκτες του ήταν, μεταξύ άλλων, οι: Πίτερ Σίλτον, Ζαν Μαρί Πφαφ, Ρούντι Κρολ, Φέλιξ Μάγκατ, Ούγκο Σάντσεζ, Φιγκουερόα, Φραντς Μπεκενμπάουερ, Κέβιν Κίγκαν, Μάριο Κέμπες, Ντομινίκ Ροστό και ο Θωμάς Μαύρος.
Η Μικτή νίκησε 3-1 και ο Χατζηπαναγής μπήκε στο 65΄ στη θέση του Κίγκαν.
Με τις ενέργειές του συνάρπασε την κερκίδα δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες.
Μια από τις στιγμές που ξεσήκωσε τους φιλάθλους συνέβη στο 86΄, όταν με χτύπημα κόρνερ ο Χατζηπαναγής βρήκε το Μαύρο, η γυριστή κεφαλιά του οποίου χτύπησε στο δοκάρι.
Πριν έρθει στην Ελλάδα είχε συμμετοχές στις σοβιετικές εθνικές ομάδες ελπίδων και εφήβων καθώς και στην Ολυμπιακή ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης.
Το 1976 κλήθηκε στην Εθνική Ελπίδων Ελλάδος, με την οποία αγωνίστηκε στις 3 Μαρτίου 1976 σε φιλικό αγώνα με τη Βουλγαρία στο Βόλο (σκορ 3-2).
Το ίδιο έτος κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδος, στο φιλικό παιχνίδι κατά της Πολωνίας στις 6 Μαΐου 1976, που έγινε στο γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας (σκορ 1-0).
Αγωνίστηκε ξανά, τιμής ένεκεν, στις 14 Δεκεμβρίου 1999 σε ηλικία 45 ετών, στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι που έδωσε προς τιμήν του η Εθνική Ελλάδας με την Γκάνα (σκορ 1-1), στο Καυταντζόγλειο Στάδιο.