Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΠΑΣΟΚ: Με την καταβολή 2 ευρώ η ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου

Λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ έδωσε ο γραμματέας Μιχάλης Καρχιμάκης. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ οι πολίτες που θα προσέλθουν θα καταβάλουν το ποσό των 2 ευρώ.

Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί σε επίπεδο Δημοτικών Ενοτήτων και η επιλογή των χώρων των Εκλογικών Κέντρων αποτελεί ευθύνη των Νομαρχιακών Επιτροπών.
Με ευθύνη των Νομαρχιακών Επιτροπών συγκροτούνται ανά εκλογικό κέντρο επταμελείς Εφορευτικές Επιτροπές, οι οποίες αποτελούνται η κάθε μια από έξι μέλη των ΣΕ των ΤΟ του Δήμου.
Τα Μητρώα Μελών και Φίλων πιστοποιούνται και κλείνουν την 5η Μαρτίου και θα ανοίξουν κατά τις ώρες ψηφοφορίας.
Η εγγραφή νέων Μελών και Φίλων γίνεται με τη συμπλήρωση αίτησης εγγραφής επί της οποίας θα αποτυπώνεται η φράση: «Σύμφωνα με το άρθρο 18 του Καταστατικού τα Μέλη και οι Φίλοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δε συμμετέχουν σε άλλο πολιτικό κόμμα και αποδέχονται τις αρχές και τους στόχους του Κινήματος».

Πως θα γίνει η εκλογή του νέου προέδρου του Κινήματος.

Τους... ανίατους «σωτήρες»!

Βενιζέλος (1)

«Από σήμερα αλλάζει το επίπεδο ασφάλειας και βεβαιότητας και ανακτούμε τον ενθουσιασμό μας»!
Τα λόγια είναι του Βαγγέλη Βενιζέλου και ειπώθηκαν μετά τη λήξη του «Γιούρογκρουπ» όπου αποφασίστηκαν τα Μνημόνια, τα PSI κ.ο.κ.
Ζήστε, λοιπόν... «ενθουσιωδώς»!
Όλες, δε, τις προϋποθέσεις για να ζήσετε με «ενθουσιασμό» (σ.σ.: Μισθός - αν δεν είστε άνεργος - 400 ευρώ, σύνταξη 300 ευρώ, φάρμακα «γιοκ» κλπ),
Σας τις εξασφαλίζει ο Βενιζέλος!
Ανίατοι!
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το πολιτικό σύστημα των μονοπωλίων απαρτίζεται από ανίατους πολιτικούς ψεύτες, ανίατους πολιτικούς απατεώνες, ανίατους υποκριτές, ανίατους δημαγωγούς, ανίατους «Μαυρογιαλούρους», ανίατους της φαιδρότητας και της ματαιοδοξίας.
Παρακολουθώντας τους τα τελευταία δυο χρόνια είναι πλέον βέβαιο ότι το «κλαμπ» μαστίζεται πλέον από ένα νέο είδος:
Τους... ανίατους «σωτήρες»!
Βενιζέλος (2)
Ο Βενιζέλος είναι αυτός που πριν γίνει υπουργός Οικονομικών δήλωνε ότι «συμπονά» και «συμπάσχει» με το λαό...
κατόπιν που έγινε υπουργός Οικονομικών - και ενώ συνέτασσε το δεύτερο μνημόνιο - δήλωνε «εξουθενωμένος» από την προσπάθεια...
Αφού συνέταξε και ψήφισε και το δεύτερο μνημόνιο, εμφανίστηκε στην τηλεόραση για να διαβεβαιώσει ότι «δεν γεννήθηκε υπουργός», ότι γνωρίζει τι συμβαίνει στις «δυτικές συνοικίες» και ότι γνωρίζει τι τραβάνε οι μεροκαματιάρηδες...
Προβλέπουμε, μάλιστα, το εξής:
Οσο θα πλησιάζουμε στις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, να δείτε που θα θυμηθεί ότι είναι και... «σοσιαλιστής»!


Μπέζας Ηλίας

Να μη βρίσκουν τόπο να κρυφτούν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ



Περήφανος εκ μέρους των πέντε υπουργών και υφυπουργών Εργασίας και Υγείας δήλωσε χτες ο Λοβέρδος. Δεν είναι μόνο αυτός περήφανος. Συνολικά, η αστική τάξη, την οποία με υπερβάλλοντα ζήλο υπηρετεί, νιώθει περηφάνια για τέτοιους υπουργούς. Δεν είναι λίγο να τσακίζεις μισθούς, μεροκάματα, επιδόματα ανεργίας, να στέλνεις στο θάνατο αρρώστους και συνταξιούχους. Είναι, πράγματι, περήφανοι γιατί φέρνουν σε πέρας μια δύσκολη αποστολή. Μια αποστολή που έχει καταγραφεί ήδη σαν μαύρη σελίδα στην ιστορία της ταξικής αναμέτρησης.
***

Μόλις προχτές δήλωναν ότι η μείωση μισθών δε θα επηρεάσει το επίδομα ανεργίας, και χτες υπέγραψαν την απόφαση που κατεβάζει το επίδομα ανεργίας στα 360 ευρώ, ίσα δηλαδή με σύνταξη του ΟΓΑ. Ο αρμόδιος υπουργός έχει ήδη δηλώσει κυνικά πως τον Σεπτέμβρη ο ίδιος δε θα είναι υπουργός για να εισπράξει τη λαϊκή οργή. Δεν αμφιβάλλουμε. Μόλις τελειώσει η εργολαβία, μην τον είδατε τον Παντελή. Κι αυτόν κι άλλους. Το θέμα είναι να πληρώσει έγκαιρα το λογαριασμό η τάξη που εκπροσωπούν ο Κουτρουμάνης κι ο Λοβέρδος.
***
Την ώρα που στα ντόπια αστικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζεται το πανηγύρι για τη «σωτηρία της χώρας», στο διεθνή οικονομικό Τύπο πυκνώνουν οι αναλύσεις που βεβαιώνουν πως είναι θέμα χρόνου η παύση πληρωμών και η συνακόλουθη έξοδος από το ευρώ. Το καινούργιο είναι το εξής: Ότι χτες εμφανιζόταν σαν απειλή για το ευρωσύστημα, τώρα παρουσιάζεται σαν αναμενόμενο και ευκταίο.
Και οι θυσίες; Όλα όσα ήδη έχουν χάσει οι εργαζόμενοι για «να σωθεί η χώρα»; Αυτές μένουν «κάβα». Δηλαδή, επιβλήθηκαν για να εξασφαλιστεί στο κεφάλαιο η δυνατότητα κερδοφόρας ανάκαμψης. Στο μεταξύ, αρκετοί απ' όσους παρουσίασαν το μνημόνιο σαν μονόδρομο την κάνουν μ' ελαφρά πηδηματάκια. Δείγμα όχι μόνο των διαφορετικών συμφερόντων μεταξύ τμημάτων του κεφαλαίου, αλλά και γνώσης για το γεγονός πως δεν πρόκειται για καμιά σωτηρία της χώρας, αντίθετα καταγράφεται ήδη σαν σελίδα μαζικής καταστροφής παραγωγικών δυνάμεων, πριν απ' όλα εργαζομένων.
***
Επιδημία: Στην Ισπανία διαδηλώνουν. Στην Πορτογαλία το ίδιο. Στη Γαλλία επίσης, καθώς και στο Βέλγιο. Μόνο στη Δανία έχει καταργηθεί η πάλη των τάξεων κατά δήλωση της εκεί πρωθυπουργού. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει, θυμόμαστε μόνο πως οι Δανοί εξαναγκάστηκαν να ψηφίζουν ξανά και ξανά μέχρι που οι κάλπες να βγάλουν «ναι» στη συνθήκη του Μάαστριχτ. Η αστική δημοκρατία δεν περνά και τις καλύτερες μέρες της. Αυτό δεν εμποδίζει όμως τους εκπροσώπους της να μιλούν εξ ονόματος του λαού. Μέχρι που ο λαός να τους στείλει στα αζήτητα της Ιστορίας.
***
Παντοτινό όνειρο των καπιταλιστών αυτό που ονομάζουν «τέλος της πάλης των τάξεων». Δηλαδή, το τσάκισμα των εργατών τόσο που να μην κουνιέται φύλλο. Αυτό το τέλος το έχουν διακηρύξει μύριοι όσοι. Σειρά ήταν και της Δανέζας πρωθυπουργού. Μόνο που, όπως ευγενικά την καρφώνει η δημοσιογράφος, αυτό που συμβαίνει είναι απλά «ένα μικρό κεϊνσιανό νησί», δηλαδή καπιταλισμός που αφήνει να πέσουν απ' το τραπέζι μερικά ψίχουλα παραπάνω.
Οσο για την πάλη των τάξεων; Αυτή συνεχίζεται αδιάλειπτα και στη Δανία. Με εξαιρετικά αρνητικό για τους εργαζόμενους το γεγονός ότι ακόμα κυριαρχούν οι σοσιαλδημοκρατικές θέσεις στο εργατικό κίνημα.
***
Ισχύει κι εκεί ό,τι κι εδώ. Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Εκτός κι αν γίνει πλατιά συνείδηση ότι οι εκλογές είναι μεν μια στιγμή στην πολιτική πάλη, αλλά τίποτα δεν τελειώνει με το κλείσιμο της κάλπης. Η κυβέρνηση ελπίζει πως μεταθέτοντας την είσπραξη των χαρατσιών στο καλοκαίρι θα έχει το χρόνο να πάει σε εκλογές με λιγότερη λαϊκή κατακραυγή. Πρέπει να διαψευστεί στην πράξη.
Η εξόρμηση των ταξικών συνδικάτων, η δράση των λαϊκών επιτροπών πρέπει να ενταθούν. Στην προσπάθεια της αστικής τάξης να πάει ο λαός στις κάλπες για να διαλέξει δήμιο, να αντιπαραθέσουμε μια αγωνιστική πορεία που θα έχει άμεσο και επόμενο στόχο. Να μεγαλώσει το ρήγμα στο αστικό πολιτικό σύστημα. Να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά η λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή. Προϋπόθεση παραμένει η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ.


Μπέζας Ηλίας

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ψήφισμα για τη λήψη μέτρων ασφαλείας και προστασίας των χωριών του Δήμου από τις κλοπές οικιών

ΨΗΦΙΣΜΑ
Καλπάκι 29-02-2012

Επειδή το τελευταίο διάστημα και από πολλές περιοχές του Δήμου μας έχουν καταγγελθεί κρούσματα κλοπών με διαρρήξεις οικιών, σημαντικές φθορές, κρούσματα κλοπής ζώων κ.λ.π. , το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου επανέρχεται επί του θέματος και εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το φαινόμενο.
Ταυτόχρονα διαμαρτύρεται έντονα προς κάθε υπεύθυνη Αρχή γιατί παρά τις συνεχείς αναφορές μας, τις παραστάσεις και τις αποφάσεις, ουδεμία μέχρι στιγμής αντίδραση υπήρξε από τους υπευθύνους.
Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει στους κατοίκους της περιοχής μας και ιδιαίτερα στα μικρά και απομονωμένα χωριά δικαιολογημένα αισθήματα αγανάκτησης αλλά και εγκατάλειψης.
Είναι φανερό ότι τα μέτρα φύλαξης είναι ελάχιστα και το ανθρώπινο δυναμικό ανεπαρκές.
Γι’ αυτό απευθυνόμαστε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων και ζητάμε να ληφθούν άμεσα αυξημένα μέτρα προστασίας.
Επίσης ζητάμε να επανέλθουν άμεσα οι συνοριακοί φύλακες που έπρεπε να υπηρετούν την περιοχή και αδικαιολόγητα αποσπώνται στις υπηρεσίες της πόλης των Ιωαννίνων.
Τέλος να γίνει άμεσα συνάντηση του Δημάρχου με την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, για το θέμα αυτό.


Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ

Γ.Α.Δ.Π. ΗΠΕΙΡΟΥ: Απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας για τον μήνα Φεβρουάριο

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας, τροχονομικής αστυνόμευσης και τροχαίων ατυχημάτων για το μήνα Φεβρουάριο του έτους 2012, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας.

Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, σημειώθηκαν 4 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 7 το 2011). Ειδικότερα σημειώθηκαν:
2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 3 το 2011).
κανένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων (έναντι 2 το 2011).
2 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων (όσα και το 2011).
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 11 παθόντες (έναντι 9 το 2011). Ειδικότερα καταγράφηκαν :
2 νεκροί (έναντι 3 το 2011)
1 σοβαρά τραυματίας (έναντι 2 το 2011)
8 ελαφρά τραυματίες (έναντι 4 και το 2011)
Από την ποιοτική ανάλυση των στατιστικών στοιχείων και την προανακριτική διερεύνηση των τροχαίων ατυχημάτων προκύπτει ότι οι κυριότερες αιτίες των ατυχημάτων που συνέβησαν την εξεταζόμενη περίοδο ήταν :
Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
Η απόσπαση προσοχής του οδηγού
Η υπερβολική ταχύτητα
Οι καιρικές συνθήκες – ολισθηρότητα οδοστρώματος
Οι παραβάσεις σήμανσης
Τα παραπάνω αίτια - παραβάσεις μπορούν από μόνα τους ή σε συνδυασμό να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία των τροχαίων ατυχημάτων.
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα και εφαρμόζουν συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης σε διαρκή βάση, τα οποία προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες της τρέχουσας χρονικής περιόδου.
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Φεβρουάριο του 2012, βεβαιώθηκαν μεταξύ άλλων (1.127) παραβάσεις ως ακολούθως:
36 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
528 για υπερβολική ταχύτητα.
161 για στέρηση ασφαλιστηρίου.
25 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
41 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
28 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
15 για παραβίαση προτεραιότητας.
34 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού.
12 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
19 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
17 για αντικανονικό προσπέρασμα.
14 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά.
39 για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.
18 για αντικανονικούς ελιγμούς.
13 για στέρηση άδειας κυκλοφορίας.
9 για μη κίνηση στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος.
15 για θορύβους.
103 για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.
γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας
Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει :
Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Υλοποιείται το έργο για το Λαογραφικό Μουσείο Δ.Δ. Τσαμαντά


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: http://www.tsamantas.com
 Η υλοποίηση ενός χρήσιμου έργου για τον πολιτισμό και τον τουρισμό της Π. Ε. Θεσπρωτίας, ιδιαίτερα της παραμεθόριας περιοχής του, ξεκινά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για τη «Συντήρηση – Βελτίωση Λαογραφικού Μουσείου Δ.Δ. Τσαμαντά», τη σύμβαση του οποίου με τον ανάδοχο κ. Χρήστο Ράπτη υπέγραψε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης κ Θωμάς Πιτούλης.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 123.000 ευρώ και είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ», ωστόσο δεν είχε προχωρήσει η υλοποίησή του, εξαιτίας της έλλειψης πιστώσεων, οι οποίες εξασφαλίστηκαν τελικά μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, προς το αρμόδιο Υπουργείο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Πιτούλης, μετά την υπογραφή της σύμβασης, δήλωσε σχετικά και τα εξής: «Τη δύσκολη αυτή εποχή που οι πιστώσεις εγκρίνονται με το σταγονόμετρο, έργα όπως αυτό του Λαογραφικού Μουσείου Δ.Δ. Τσαμαντά, εξασφαλίζουν ότι οι υπάρχουσες υποδομές θα συνεχίζουν να λειτουργούν και να προσφέρουν στον πολιτισμό και στον τουρισμό και να συμβάλλουν στην προσπάθεια όλων μας να κρατήσουμε τα χωριά μας ζωντανά».

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

ΗΤΑΝ "ΦΘΗΝΗ" ΕΠΙΘΕΣΗ!

ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΗΤΑΝ Η "ΦΘΗΝΗ" ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΜΕΝΑ ... ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΑΝΑΛΗΘΕΙΕΣ;
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΑΝ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ Η ΑΔΙΚΟ ... ΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ!!!
ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΙΣ ... ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ ΕΜΕΝΑ, ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΓΑΜΕ!!!
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΟΤΑΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ..."ΦΑΓΗΤΟ" ΤΟΥΣ Ή ΑΛΛΙΩΣ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ!!!
ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ... ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ... ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΤΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ...
Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Υ Σ !!!


ΝΑΝΑ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: Καθίζηση της αγοράς και απώλεια 6 δισ. ευρώ

Απώλεια για επιχειρήσεις και κράτος 6 δισ. ευρώ από τη καθίζηση της αγοράς στις χειμερινές εκπτώσεις του 2012 διαπιστώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Σύμφωνα με έρευνα της ΕΣΕΕ η μείωση του τζίρου των εμπορικών επιχειρήσεων σε μικρές και μεγάλες πόλεις της Ελλάδας κυμάνθηκε κατά μέσο όρο στο 43%, ενώ σε αρκετές πόλεις καταγράφηκε μείωση τζίρου μεγαλύτερη του 60%.
Στην Αθήνα η μείωση του τζίρου κυμάνθηκε από 20% έως και 50%.
Σε ανακοίνωση της ΕΣΕΕ αναφέρεται πως παρά τη μεγαλύτερη μείωση των τιμών της τελευταίας δεκαετίας, με εξαίρεση τα τρόφιμα, οι επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης, της δημοσιονομικής προσαρμογής, της μείωσης των μισθών και των συντάξεων, της ανεργίας αλλά και κάθε μνημονιακού μέτρου λιτότητας έχει εξαντλήσει στην κυριολεξία όλους τους κλάδους του εμπορίου.
Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως τα ποσοστά μείωσης του τζίρου των χειμερινών εκπτώσεων σημαίνουν μια απώλεια εσόδων περίπου σε 4,5 δισ. ευρώ για τα άδεια ταμεία των επιχειρήσεων και αντίστοιχα έσοδα τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ για τα δημόσια ταμεία.
Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που διενήργησε η ΕΣΕΕ:
1) Όλοι οι έμποροι θεωρούν ότι οι υψηλοί συντελεστές φορολόγησης και ΦΠΑ καθώς και η μείωση εισοδημάτων είναι οι κύριες αιτίες που συρρίκνωσαν την κατανάλωση τον τελευταίο χρόνο κατά 1/3 και καταδίκασαν την αγορά.
2) 9 στους 10 εμπόρους δήλωσαν μείωση των πωλήσεών τους κατά 40% στη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων αλλά και κατά το πρώτο δίμηνο του 2012.
3) 8 στους 10 εμπόρους χρησιμοποιούν ιδιωτικές καταθέσεις, οικογενειακές οικονομίες και δανεικά για να διατηρήσουν ανοικτά τα καταστήματά τους.
4) 7 στους 10 εμπόρους δεν μπορούν να πληρώσουν τους ανοικτούς λογαριασμούς στους προμηθευτές τους για εμπορεύματα που αγόρασαν πέρυσι, ενώ λόγω έλλειψης πίστωσης και εκκρεμών οφειλών δυσκολεύονται να δώσουν νέες παραγγελίες.
5) 6 στους 10 εμπόρους αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τις τράπεζες, τα πλαφόν, τις σφραγισμένες επιταγές τρίτων, ενώ έχουν ληξιπρόθεσμες δόσεις δανείων.
6) 5 στους 10 καθυστερούν την πληρωμή ενοικίων, λογαριασμών ΔΕΚΟ, ενώ πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους με έναντι καταβολή του μισθού.
7) 4 στους 10 εμπόρους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και περιμένουν τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για να μπορέσουν να τις τακτοποιήσουν.
8) 3 στους 10 χρωστούν μισθούς ακόμα και τριών μηνών και δεν μπορούν να απολύσουν εργαζόμενους γιατί δεν έχουν τα χρήματα της αποζημίωσης.
9) 2 στις 10 εμπορικές επιχειρήσεις εξακολουθούν να έχουν έστω και οριακά κέρδη, ενώ οι υπόλοιπες καταγράφουν από μικρές έως μεγάλες ζημιές.
10) 1 στους 10 εμπόρους μόνο πιστεύει ότι η αγορά θα συνέλθει πριν το 2013, ενώ οι περισσότεροι δηλώνουν ότι δεν θα μπορέσουν να αντέξουν για πολύ ακόμα τα μέτρα λιτότητας του παλαιού και νέου Μνημονίου.

Επιστολή Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη για τη "ΔΩΔΩΝΗ"

Το αίτημα των φορέων της Ηπείρου, που παρέστησαν το Σάββατο στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσαν οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι και ο Σύλλογος Εργαζομένων της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ», για αναβολή της διαδικασίας υποβολής δεσμευτικών προτάσεων που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή, διαβίβασε με έγγραφό του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας.

Ο Περιφερειάρχης ζητά επίσης από τον Υπουργό Οικονομικών, άμεση συνάντηση με αντιπροσωπεία των Ηπειρωτικών φορέων (Οικονομικό Επιμελητήριο, ΓΕΩΤΕΕ, Επιμελητήριο Ιωαννίνων, Κτηνοτροφικές οργανώσεις και Σωματείο Εργαζομένων «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.»), προκειμένου να τον ενημερώσουν για την πρόταση που σχεδιάζουν

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Διαπραγματευτής της εθνικής μας μιζέριας ο Παπαδήμος»

Σκληρή επίθεση στον κ. Λουκά Παπαδήμο εξαπέλυσε ο κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.



ΔΗΛΩΣΗ

 
«Τα ωραία λόγια της πλήρους υποταγής.
Σε μια χώρα που βρίσκεται σε κρίση προσανατολισμού και σε μια κοινωνία, που τρομοκρατημένη παρακολουθεί την πορεία της προς την απόλυτη φτώχεια και την εξαθλίωση, μόνο πικρά χαμόγελα θα μπορούσαν να προκαλέσουν οι δηλώσεις του δοτού Πρωθυπουργού για τα «ωραία λόγια» που άκουσε – δήθεν – η χώρα μας από τους Ευρωπαίους δυνάστες μας.
Θα θέλαμε να επισημάνουμε στον περιχαρή δοτό Πρωθυπουργό-διαπραγματευτή της εθνικής μας μιζέριας ότι όσοι μετατρέπονται σε πειθήνια όργανα της βούλησης των ισχυρών, όσοι υπογράφουν και δίνουν τα πάντα στους δανειστές και εξασφαλίζουν τα συμφέροντά τους, όσοι μετατρέπουν μία ολόκληρη χώρα και έναν περήφανο λαό σε υποζύγιο, των Γάλλων και των Γερμανών, για τις επόμενες τουλάχιστον δεκαετίες, όσοι υποστέλλουν τη σημαία της Εθνικής Ανεξαρτησίας, θα ακούν «καλά» και «ωραία» λόγια.
Όχι όμως από τον Ελληνικό Λαό αλλά από τους ξένους!
Όχι από τους εργαζόμενους και τους μισθωτούς αλλά από τους ξένους τραπεζίτες!
Όχι από τους ανέργους, τους εξαθλιωμένους, τα θύματα της πρωτοφανούς φοροεπιδρομής, αλλά από τα οργανωμένα συμφέροντα που βλέπουν τη χώρα να οδηγείται σε εργασιακό Μεσαίωνα και κάθε κοινωνικό κεκτημένο να αναιρείται!
Αλλά τι περιμένει κανείς από όσους φθάνουν στο σημείο να μειώσουν μέχρι και το επίδομα ανεργίας στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας;
Τι περιμένει κανείς από αυτούς που ψηφίζουν στη Βουλή την κατάργηση επί της ουσίας των Σ.Σ.Ε., τη διάλυση των ταμείων και τη μετατροπή των συντάξεων σε … φιλοδωρήματα;
Τι περιμένει κανείς από αυτούς που αδιαφορώντας για το μέλλον μιας ολόκληρης χώρας προσπαθούν να εξασφαλίσουν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα;
Οι πολιτικοί που αγνοούν την πραγματική φωνή της κοινωνίας και ικανοποιούνται με το χάϊδεμα της πλάτης από τους ισχυρούς, απλά αποδεικνύουν το μέγεθος της απόστασης που τους χωρίζει από τα πραγματικά προβλήματα του λαού.
Όσοι δε, υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου και φιλοδοξούν να παραμείνουν ως δοτοί στην εξουσία, πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσουν την οργή της κοινωνίας.
Και τότε σίγουρα δεν θα χαμογελούν».

Λίγες οι 750.000 ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων!

Στα 10 δισ. ευρώ υπολογίζεται σήμερα το ύψος των στεγαστικών που δεν εξυπηρετούνται κανονικά, δημιουργώντας εφιαλτικές μαύρες τρύπες στα χρηματοπιστωτικά χαρτοφυλάκια Έσπασε για τα καλά το φράγμα του 10% το κομμάτι των επισφαλών στεγαστικών δανείων, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει συναγερμό στα αρμόδια τραπεζικά επιτελεία τις τελευταίες εβδομάδες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ακριβές ποσοστό διαμορφώνεται πλέον πάνω κι από το 12% κι οδεύει ολοταχώς προς το 13%, δημιουργώντας εφιαλτικές μαύρες τρύπες στα χρηματοπιστωτικά χαρτοφυλάκια.
Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι μόλις πριν από περίπου 2,5 χρόνια το ποσοστό των επισφαλών στεγαστικών δεν ξεπερνούσε το 2%. Γι' αυτό και η συγκεκριμένη κατηγορία θεωρείτο η πιο ασφαλής, λόγω των υψηλών εγγυήσεων που τη διέκριναν. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση, η κρίση πέρασε ως λαίλαπα και σάρωσε τα πάντα.
Αυτή τη στιγμή, υπολογίζεται ότι το ύψος των στεγαστικών που δεν εξυπηρετούνται κανονικά προσεγγίζει πλέον τα 10 δισ. ευρώ, επί συνόλου δανείων ύψους 80 δισ. ευρώ και η αναλογία όσο πάει και χειροτερεύει. Πολλές τράπεζες προχωρούν σε ρυθμίσεις, οι οποίες, επισήμως, έχουν φτάσει στις 750.000, όπως ειπώθηκε πρόσφατα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αλλά αποδεικνύεται ότι κι αυτές δεν αρκούν πλέον. Χρειάζονται, άμεσα, και άλλες.


ΠΗΓΗ: http://www.voria.gr

Ηπειρώτικο αντάμωμα του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Μεσογείων το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012, στην ταβέρνα του «ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ» στο Κορωπί

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Μεσογείων σας προσκαλεί στο χορό που διοργανώνουμε, το Σάββατο 10 Μαρτίου, το βράδυ, στην Ταβέρνα του «ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ» στο Κορωπί.
Ελάτε να διασκεδάσουμε μαζί με το κλαρίνο του Γ. Δάμου και το τραγούδι του Ν. Καλαμίδα.
Πληροφορίες-κρατήσεις για προσκλήσεις: 6909183629, 6909183629

Σπονδή στην παράδοση από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 και ώρα 11:30 π.μ.

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δηλώσεις για τα επεισόδια στην παρέλαση Ιωαννίνων

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας, σύντομος χαιρετισμός της υπουργού Παιδείας κα Άννας Διαμαντοπούλου, στην εκδήλωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η υπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στο πρόσφατο περιστατικό στα Γιάννενα, όπου κατά την παρέλαση, μαθητές μούντζωσαν προς την εξέδρα των επισήμων.

Στις 22 Φεβρουαρίου, η υπουργός Παιδείας σε ανακοίνωσή της είχε χαρακτηρίσει «απαράδεκτο το φαινόμενο» το οποίο όπως πρόσθεσε «λύπησε βαθιά όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες».
Σήμερα, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας:
«Σε μια εποχή, που η ζωή σε κάθε οικογένεια αλλάζει δραματικά και τα νέα παιδιά δεν βλέπουν ελπίδα και προοπτική, είναι κατανοητό να υπάρχει οργή και θυμός. Με οργή, θυμό, αλλά πέρα από τους κανόνες συμπεριφοράς της κοινωνίας μας, εκφράστηκαν και οι μαθητές στα Γιάννενα, προσφάτως, στην παρέλαση. Εν θερμώ αντέδρασα και εγώ απέναντι στο γεγονός ως υπουργός Παιδείας. Λάθος!»

Στις εφορίες για το «χαράτσι» της ΔΕΗ

Στην ΔΟΥ στην οποία υπάγονται θα απευθύνονται οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλουν το «χαράτσι» της ΔΕΗ, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών που εξουσιοδοτεί τις εφορίες να ρυθμίσουν τις δόσεις ή να περιορίσουν το τέλος, υπό προϋποθέσεις.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που απεστάλη σε όλες τις εφορίες, προβλέπει ότι ο έφορος θα κρίνει αν συντρέχουν λόγοι να αυξηθούν οι δόσεις ή να μειωθεί το τέλος ακινήτων για τους φορολογούμενους που εμφανίζουν αδυναμία καταβολής του τέλους.
Στην εγκύκλιο τονίζεται χαρακτηριστικά ότι εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, «ο προϊστάμενος της ΔΟΥ, μπορεί να αποφασίσει είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες δόσεις είτε και τον περιορισμό του τέλους μέχρι του ύψους που κρίνεται αναγκαίο, ώστε ο υπόχρεος να μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή του χωρίς να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η διαβίωση του ίδιου ή των προσώπων που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν φορολογικά».

«Παρακαταθήκη» για τον Ιούνιο το «ξήλωμα» εφάπαξ, αποζημιώσεων


Δεν πρόλαβε «να στεγνώσει το μελάνι» για τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάρρευση της μισθολογικής πυραμίδας των κλαδικών συμβάσεων και η τρόικα άφησε στην κυβέρνηση «παρακαταθήκη» για τον Ιούνιο το «ξήλωμα» του εφάπαξ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης ή συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με το "Εθνος της Κυριακής", το σχέδιο των δανειστών μας, το εφάπαξ που χορηγούν τα Ταμεία στους ασφαλισμένους που βγαίνουν στη σύνταξη θα περικοπεί μέχρι και 30% σε πρώτη φάση και θα καταργηθεί ολοσχερώς σε μεταγενέστερο χρόνο, ενώ θα μειωθούν δραστικά οι αποζημιώσεις για απόλυση ή συνταξιοδότηση με τη θέσπιση ανώτατου ορίου στο ποσό που δεν θα ξεπερνά τους τέσσερις με πέντε μηνιαίους μισθούς.
Η μείωση
Με βάση τα παραπάνω και σε απόλυτα ποσά, η μείωση στο εφάπαξ θα είναι κατά μέσον όρο της τάξης των 13.500. Κι αυτό γιατί το μέσο εφάπαξ, που σήμερα είναι περίπου 45.000 ευρώ για το μεγαλύτερο τμήμα των ασφαλισμένων, θα πέσει αυτομάτως στις 31.500 ευρώ. Ακόμα μεγαλύτερες θα είναι οι απώλειες σε όσους παίρνουν εφάπαξ από Ταμεία των ΔΕΚΟ (π.χ. της ΔΕΗ), στα οποία το εφάπαξ μπορεί να φτάνει κατά μέσον όρο τα 80.000 ευρώ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΗΛΙΟΚΑΛΗ - ΚΑΛΠΑΚΙ 1 - 3
Μεγάλη νίκη πήρε το Καλπάκι στη μάχη που κάνει για την παραμονή στην κατηγορία επί της Ηλιόκαλης με 1-3. Το ματς ήταν μέτριο, με το Καλπάκι να κυριαρχεί κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 27΄ άνοιξε το σκορ ο Μακρής με πλασέ για τους φιλοξενούμενους, ενώ στο 47΄ ο Μέτσι ισοφάρισε για την Ηλιόκαλη. Το Καλπάκι αύξησε την πίεσή του και κατάφερε να πετύχει δύο ακόμη γκολ, στο 63΄ με τον Δήμητσα και στο 77΄ με ωραίο σουτ του Χολέβα διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.
Διαιτήτευσε ο κ. Γεωργίου (Ευαγγελιάς - Παυλίδης).
ΗΛΙΟΚΑΛΗ: Γεωργούλας, Διαμάντης, Κατσημάτης (62΄ Παππάς), Κωλέτσιος, Καραμπίνας, Μπλέτσας, Λένης (52΄ Κρίνης), Καπελιάρης, Αλεξίου (42΄ Μέτσι), Καραπατσιάς, Νότης.
ΚΑΛΠΑΚΙ: Παππάς, Ηλίας, Δάρδας, Παπαναστασίου, Τσουμάνης, Βαζάτης, Δήμητσας, Ντρίκος, Χολέβας, Μακρής (46΄ Κατσαβριάς), Φουντάρας (46΄ Παπακώστας).

ΠΗΓΗ: http://sportsioannina.gr/erasitexniko.html
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (22η αγωνιστική)
1. Κρύα: 50
2. Α.Ε. Μικρασιατών: 50
3. Α.Ο. Ανατολής: 46
4. Θύελλα Κατσικά: 43
5. Προοδευτική Περάματος: 41
6. Βουνοπλαγιά: 39
7. Πεδινή: 39
8. Λαψίστα: 34
9. Μουσιωτίτσα: 27
10. Ατρόμητος '95: 26
11. Ροδοτόπι: 25
12. Α.Ο. Βελισσαρίου: 20
13. Καλπάκι: 19
14. Θύελλα Ελεούσας: 11
15. Κουτσελιό: 11
16. Ηλιόκαλη: 7