Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Λίγες οι 750.000 ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων!

Στα 10 δισ. ευρώ υπολογίζεται σήμερα το ύψος των στεγαστικών που δεν εξυπηρετούνται κανονικά, δημιουργώντας εφιαλτικές μαύρες τρύπες στα χρηματοπιστωτικά χαρτοφυλάκια Έσπασε για τα καλά το φράγμα του 10% το κομμάτι των επισφαλών στεγαστικών δανείων, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει συναγερμό στα αρμόδια τραπεζικά επιτελεία τις τελευταίες εβδομάδες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ακριβές ποσοστό διαμορφώνεται πλέον πάνω κι από το 12% κι οδεύει ολοταχώς προς το 13%, δημιουργώντας εφιαλτικές μαύρες τρύπες στα χρηματοπιστωτικά χαρτοφυλάκια.
Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι μόλις πριν από περίπου 2,5 χρόνια το ποσοστό των επισφαλών στεγαστικών δεν ξεπερνούσε το 2%. Γι' αυτό και η συγκεκριμένη κατηγορία θεωρείτο η πιο ασφαλής, λόγω των υψηλών εγγυήσεων που τη διέκριναν. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση, η κρίση πέρασε ως λαίλαπα και σάρωσε τα πάντα.
Αυτή τη στιγμή, υπολογίζεται ότι το ύψος των στεγαστικών που δεν εξυπηρετούνται κανονικά προσεγγίζει πλέον τα 10 δισ. ευρώ, επί συνόλου δανείων ύψους 80 δισ. ευρώ και η αναλογία όσο πάει και χειροτερεύει. Πολλές τράπεζες προχωρούν σε ρυθμίσεις, οι οποίες, επισήμως, έχουν φτάσει στις 750.000, όπως ειπώθηκε πρόσφατα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αλλά αποδεικνύεται ότι κι αυτές δεν αρκούν πλέον. Χρειάζονται, άμεσα, και άλλες.


ΠΗΓΗ: http://www.voria.gr