Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Πρέβεζα: Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή

Κατασχέθηκαν δύο πιστόλια και 60 φυσίγγια

Συνελήφθη, σήμερα (03-08-2016) το πρωί, στο Σκεπαστό Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 56χρονο, διότι διαπιστώθηκε ότι κατείχε στο σπίτι του παράνομα:
ένα πυροβόλο όπλο – πιστόλι, μάρκας Baikal, διαμετρήματος 8 mm, με ενσωματωμένη γεμιστήρα
ένα πυροβόλο όπλο – πιστόλι, με ενσωματωμένη γεμιστήρα
(25) φυσίγγια πυροβόλου όπλου, διαμετρήματος (7,65) mm
(35) φυσίγγια πυροβόλου όπλου, διαμετρήματος (0,25) ιντσών.
Τα όπλα και πυρομαχικά κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Aνάβαση στον Ιερό Βράχο του Ζαλόγγου

Ένα video του Γ. Νικολαϊδη που περιγράφει την πορεία, από το μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου Καμαρίνας, μέχρι την κορυφή, στο Μνημείο.

Θεόδωρος Παπαγιάννης: Εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος για τον καλλιτέχνη-γλύπτη, που έδωσε αισθητική μορφή στο βίωμα του Ηπειρώτη, στις 17 Δεκεμβρίου 2010, στη Παλαιά Βουλή

Το ντοκιμαντέρ έχει ως θέμα τη ζωή και το έργο του καταξιωμένου γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη, σε συνάρτηση με τον τόπο του, την Ήπειρο. Ο καλλιτέχνης διατηρεί μια σχέση αγάπης με την ιδιαίτερη πατρίδα του. Τα βιώματα του από αυτή και η λαϊκή της παράδοση αποτελούν αστείρευτη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Η άρρηκτη σχέση πολλών έργων του με την Ήπειρο είναι αυτό που προσέδωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη δημιουργία του ντοκιμαντέρ. Ο βασικός σκοπός του έργου είναι η ανάδειξη του δίπτυχου καλλιτέχνη και τόπου.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος  διερμηνεύοντας αισθήματα βαθιάς ευγνωμοσύνης της κοινωνίας τίμησαν τον καλλιτέχνη, που έδωσε αισθητική μορφή στο βίωμα του Ηπειρώτη και κατ' επέκταση του Έλληνα όλων των εποχών· τον ακαδημαϊκό δάσκαλο και τον βραβευμένο Ευρωπαίο καλλιτέχνη· τον ιδρυτή του «Μουσείου Θόδωρος Παπαγιάννης», που αποτελεί μια σύγχρονη μορφή της ηπειρώτικης ευποιίας και ένα πρότυπο καλλιτεχνικής αγωγής, μέσω μιας τοπο-γεωγραφικής ισορροπίας των πολιτιστικών παρεμβάσεων που έχει ανάγκη η εποχή μας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε στη Παλαιά Βουλή  στις 17 Δεκεμβρίου 2010, παρουσία πολύ κόσμου και ειδικά  ανθρώπων των καλών τεχνών
 Την εκδήλωση κατέγραψε και ανάβασε σε video o Nαπολέων Ροντογιάννης
 Βιογραφικό Θόδωρου Παπαγιάννη
Ο Θόδωρος Παπαγιάννης
1942: Γεννήθηκε στο Ελληνικό Ιωαννίνων.
•1960-65: Σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών με υποτροφία και δάσκαλο τον Γιάννη Παππά. Εκτός του καλλιτεχνικού διπλώματος πήρε και θεωρητικό, καθώς και δίπλωμα των εργαστηρίων εφηρμοσμένων τεχνών της ίδιας σχολής στη χαλκογλυπτική και γυψοτεχνική με δάσκαλο τον Νίκο Κερλή.
•1966-68: Μελέτησε με διετή υποτροφία εσωτερικού του Ι.Κ.Υ. την αρχαιοελληνική τέχνη και την τέχνη της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου.
•1969: Συνέχισε τις σπουδές του με μία σειρά από ενημερωτικά ταξίδια τόσο στο Μεσογειακό χώρο, τον οποίο θεωρεί κοιτίδα του πολιτισμού και πηγή ανεξάντλητη, όσο και στην Ευρώπη. Ταξίδεψε στην Κρήτη, Κύπρο, Αίγυπτο, στα παράλια της Μικράς Ασίας και στην Κωνσταντινούπολη.
•1970: Άρχισε την πανεπιστημιακή του καριέρα με τον διορισμό του ως βοηθός στην Α.Σ.Κ.Τ στο εργαστήριο γλυπτικής του Γιάννη Παππά.
•1972: Ηγήθηκε ομάδας εργασίας σπουδαστών της Α.Σ.Κ.Τ. η οποία περιόδευσε στα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου και αποτύπωσε πέτρινα και ξύλινα ανάγλυφα και αρχιτεκτονικά στοιχεία την λαϊκής και παραδοσιακής τέχνης.
•1974: Συμμετείχε με συναδέλφους του στη δημιουργία του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών (Κ.Ε.Τ.).
•1981-82: Μετεκπαιδεύτηκε στο Παρίσι παρακολουθώντας μαθήματα που αφορούσαν τα νεότερα υλικά γλυπτικής στα εργαστήρια των S. Mouille, G. Vineent και M. Rafestin στην Ecole Nationale Superieur des Arts Appliques et des Metiers d'Art.
•1987: Εκλέχθηκε αναπληρωτής καθηγητής στην Α.Σ.Κ.Τ. της Αθήνας.
•1991: Εκλέχθηκε τακτικός καθηγητής στην ίδια Σχολή.
•1994: Συμμετείχε στο Α' Συνέδριο για το πρόγραμμα «Αιγαίο» στην Πολιόχνη της Λήμνου και φιλοτέχνησε ένα γλυπτό το οποίο σε εξήντα αντίγραφα δωρήθηκε στις ισάριθμες προσωπικότητες που έλαβαν μέρος.
•1997: Με εκπαιδευτική άδεια (Sabbatical) επισκέφτηκε για 4 μήνες την Αμερική, κυρίως τη Νέα Υόρκη.
•2009:  7 Σεπτεμβρίου 2009 εγκαίνια του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ "ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ" 
•2010: 9 Ιουνίου Τελετή αναγόρευσης του γλύπτη κ. Θεόδωρου Παπαγιάννη, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
•2010: Παρουσίαση του διπλού άλμπουμ με τίτλο «ΣΧΕΔΙΑ» και εγκαίνια της έκθεσης
•2010: Σχέδια-Α (314) σε pdf   Σχέδια-Β (140) σε pdf
•2010: Παλαιά Βουλή
"Δράσεις Πολιτισμού" Ηπειρώτες δημιουργοί στις Τέχνες, τα Γράμματα, τις Επιστήμες
 Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος-Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Παρουσίαση του συνόλου του έργου του, 17 Δεκεμβρίου2010
Γλυπτά του κοσμούν πολλούς δημόσιους χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς επίσης περιλαμβάνονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές μουσείων και πινακοθηκών όπως η Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Βορρέ, η Πινακοθήκη Πιερίδη, το Μουσείο Θεσσαλονίκης, η Πινακοθήκη Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας, η Δημοτική Πινακοθήκη Ρόδου, η Δημοτική Πινακοθήκη Πάτρας, η Πινακοθήκη Φλώρινας, η Πινακοθήκη Αβέρωφ στο Μέτσοβο.

Άγιος Κοσμάς Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 6 Αυγούστου

Μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι στον Άγιο Κοσμά Πωγωνίου, το Σάββατο 6 Αυγούστου.
Κλαρίνο: Σωτήρης Δέσσης

Τραγούδι: Γιάννης Φάκος

Άρτα: Σύλληψη 34χρονου για οπλοκατοχή

Εντοπίστηκαν μέσα σε κρύπτη στο όχημα που οδηγούσε κλεμμένο πιστόλι και γεμιστήρες με φυσίγγια

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στην Εθνική Οδό Άρτας – Αγρινίου (στο ύψος της Συκούλας Αιτωλοακαρνανίας), από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, 34χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας και σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν σε κρύπτη στο χώρο του κινητήρα του αυτοκινήτου και κατασχέθηκαν:

ένα πιστόλι, μάρκας Walther, διαμετρήματος 9 mm, με κενή γεμιστήρα
δύο γεμιστήρες με 20 φυσίγγια των (9) mm
δέκα φυσίγγια των (9) mm
μία θήκη όπλου.
Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο όπλο είχε κλαπεί την 03/04-04-2009 από χώρο εργασίας του 64χρονου νόμιμου ιδιοκτήτη, στην πόλη των Ιωαννίνων.
Το όπλο και τα πυρομαχικά κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Δήμος Πωγωνίου: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο επιμόρφωσης με θέμα τη «Χρήση τεχνολογιών πληροφορικής για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην παραγωγή και πώληση μελιού»


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Δήμο Πωγωνίου το σεμινάριο επιμόρφωσης που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ. Ιωαννίνων του ΟΑΕΔ.
Το σεμινάριο, διάρκειας 70 ωρών, αφορούσε στη «Χρήση τεχνολογιών πληροφορικής για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην παραγωγή και πώληση μελιού». Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν μία άριστη βάση για την ενασχόλησή τους με το συγκεκριμένο αντικείμενο και με τη βοήθεια των επιμορφωτών γνώρισαν το θαυμαστό κόσμο της μέλισσας.
Ο Δήμος Πωγωνίου θα πραγματοποιήσει και το επόμενο διάστημα επιμορφωτικά σεμινάρια και θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση για το αντικείμενο και το χρόνο διεξαγωγής τους.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Δελτίο Τύπου του Βασίλη Τσίρκα, σχετικά με τις απαντήσεις Υπουργείων σε ερώτηση του βουλευτή για τα κτίρια που μισθώνει και εκμισθώνει το Δημόσιο στην Π.Ε. Άρτας καθώς και τις εξελίξεις που αφορούν την ανακαίνιση του Παλαιού Δικαστικού Κτιρίου Άρτας

Μετά την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή του βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, σχετικά με τα ακίνητα που μισθώνει και εκμισθώνει το Δημόσιο στην Π.Ε. Άρτας και την αναλυτική απάντηση από το Υπουργείο Οικονομικών, αντίστοιχες απαντήσεις δόθηκαν και από τρία επιπλέον Υπουργεία.
Ειδικότερα σχετικά με τα ακίνητα που αφορούν το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων η κατάσταση έχει ως εξής:
ΤΕΙ Ηπείρου: Χρησιμοποιεί μόνο ακίνητα ιδιοκτησίας του εκτός από ένα ακίνητο, το οποίο χρησιμοποιεί ως εστιατόριο, με μίσθωμα 2.500 Ευρώ μηνιαίως.
Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Μισθώνει 10 ακίνητα με συνολικό μίσθωμα 19.735,68 Ευρώ μηνιαίως.
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Μισθώνει 4 ακίνητα με συνολικό μίσθωμα 2.684,42 Ευρώ μηνιαίως.
ΓΑΚ-Αρχεία Ν. Άρτας: Μισθώνει 1 ακίνητο με μίσθωμα 580 Ευρώ μηνιαίως.
Σχετικά με τα ακίνητα που αφορούν το Υπουργείο Υγείας, το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας έχει στην ιδιοκτησία του δύο ακίνητα (καταστήματα), τα οποία εκμισθώνει καθώς και ένα αγροτεμάχιο.
Τέλος, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σύμφωνα με την απάντησή του, δεν διαθέτει ιδιόκτητο ή μισθωμένο κτίριο στην Π.Ε. Άρτας.
Η τοπική κοινωνία και οι φορείς της Άρτας μπορούν να έχουν πλέον μια πιο ξεκάθαρη εικόνα τόσο για τα δημόσια ακίνητα αλλά και για αυτά που μισθώνονται από υπηρεσίες του δημοσίου στην περιοχή μας. Αυτό που επείγει και στη γενικότερη κατεύθυνση που έχει χαράξει η Κυβέρνηση για την  εξοικονόμηση δημόσιων πόρων, είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών για μια πιο ορθολογική και αποτελεσματική χρήση των ακινήτων όπου στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες. Ήδη μετά από συνεργασία των βουλευτών Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, αναζητείται βιώσιμη λύση για την εξασφάλιση οικοπέδου για την κατασκευή διοικητηρίου στον Νομό της Άρτας.
Παράλληλα, μετά από πρόσφατη πρωτοβουλία του κ. Τσίρκα και του αρμόδιου Υπουργείου έχει ήδη εγκριθεί ποσό 500.000 ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2016 προς τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. για την ανακαίνιση του Παλαιού Δικαστικού Κτιρίου της Άρτας, ώστε να στεγαστεί σε αυτό το Ειρηνοδικείο και το Πταισματοδικείο Άρτας. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί σε πρόσφατη συνάντηση του βουλευτή Άρτας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, προχωράει η επικαιροποίηση της σχετικής μελέτης και το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινάει η διαδικασία δημοπράτησης του έργου.
Οι ανάγκες που έχει η περιοχή μας σε κτιριακές υποδομές είναι πολλές. Εμείς θέτουμε τις προτεραιότητες σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους τοπικούς φορείς και αναλαμβάνουμε δράση προς όφελος πάντα των ίδιων των πολιτών και του δημόσιου συμφέροντος. 

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκε ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης για 2.500 θέσεις εργασίας

Το πρόγραμμα είναι οκτάμηνης διάρκειας πλήρους ασφάλισης

Αναρτήθηκαν σήμερα στο site του ΟΑΕΔ ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειόμενων Ανέργων του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 2.500 θέσεις εργασίας σε δήμους, σε Υπηρεσίες Πρώτης Υποδοχής, Ασύλου και Διαχείρισης Προσφυγικών Ροών-Α' Κύκλος.
Το πρόγραμμα είναι οκτάμηνης διάρκειας πλήρους ασφάλισης και αφορά εγγεγραμμένους άνεργους στα μητρώα του ΟΑΕΔ 18 ετών και άνω.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική αίτηση και τη μοριοδότησή τους, είτε από το Μητρώο τους μέσω του «eSERVICES IIS» στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους, είτε με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής του από τους αντίστοιχους πίνακες κατάταξης ανέργων που έχουν αναρτηθεί στο site του ΟΑΕΔ.

Οριστική λύση στο σύνδρομο morton δίνει το χειρουργείο

Οριστική λύση στο σύνδρομο Morton΄s  (μούδιασμα δακτύλων και πόνος στο πέλμα) δίνει το χειρουργείο με αφαίρεση του παθολογικού νεύρου.
«Η χειρουργική αφαίρεση του νευρινώματος και του νεύρου επιτυγχάνει ανακούφιση από τον πόνο» αναφέρει ο διαπρεπής Χειρουργός  Ορθοπαιδικός - Μικροχειρουργός  Δρ. Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης.
«Μετά το χειρουργείο, προσθέτει ο κ Ιγνατιάδης, είναι αναγκαίο για να αποφευχθεί τυχόν υποτροπή και για ταχύτερη επούλωση, ο ασθενής θα πρέπει να ακολουθήσει ειδική αγωγή και μέτρα προφύλαξης, όπως.
• Να φορά ειδικό υπόδημα με το τακούνι μπροστά(πρόσθια υπερύψωση) για αποφόρτιση του προσθίου ποδός
• Να κάνει τοπική διήθηση (με ένεση) στο σημείο της επέμβασης, κατά την πρώτη αλλαγή, με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες αιμοπεταλίων που λαμβάνονται από το πλάσμα του ίδιου του ασθενή με απλή αιμοληψία μόλις 8 ml αίματος και φυγοκέντρηση.
Η διαδικασία διαρκεί 10 λεπτά , δεν έχει παρενέργειες και γίνεται στο ιατρείο. Κατά τη θεραπεία με τους παράγοντες που επιταχύνουν την επούλωση δεν επιτρέπεται ταυτόχρονη χρήση αντιβιοτικών, κορτιζόνης και αντιφλεγμονωδών».
                             ΣΥΝΔΡΟΜΟ     MORTONS
 Μουδιάζουν τα δάχτυλα των ποδιών σας και νιώθετε κάψιμο και πόνο στο πέλμα; Μην το αγνοείτε γιατί μπορεί να πάσχετε από το σύνδρομο Morton΄s!
Πρόκειται γι  ένα σύνδρομο  ευαισθησίας και πόνου που προσβάλει την περιοχή του πρόσθιου πέλματος, συνήθως στην φορτιζόμενη επιφάνεια  μεταξύ  του  τρίτου και του τέταρτου δάκτυλου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόγραμμα λουτροθεραπείας για ηλικιωμένους και ΑμεΑ 2016

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ιωαννίνων ενημερώνει πως από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης εφαρμόζεται το πρόγραμμα:
«Κατασκηνώσεις – Λουτροθεραπεία – Πηλοθεραπεία για ηλικιωμένα άτομα και ΑμεΑ» έτους 2016.
το οποίο θα υλοποιηθεί για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων στα Λουτρά Λουτρακίου Αλμωπίας (Πέλλα) από 26/08/2016 έως 02/09/2016
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν:
1. Ηλικιωμένα άτομα 60 ετών και άνω
2. Ενήλικα άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, πιστοποιημένο από αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή
3. Συνταξιούχοι λόγω γήρατος, χηρείας ή αναπηρίας όλων φορέων κύριας ασφάλισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
4. Συνταξιούχοι λόγω γήρατος, χηρείας ή αναπηρίας του Δημοσίου
5. Συνταξιούχοι του λογαριασμού ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ του άρθρου 1 του Ν. 1296/1982, όπως ισχύει
Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα Λουτροθεραπείας – Πηλοθεραπείας συμμετέχουν οικονομικά και οι δικαιούχοι του προγράμματος αυτού με το ποσό των οκτώ ευρώ ( 8€ ) ημερησίως κατ’ άτομο.
Επισημαίνεται ότι οι λουόμενοι επιβαρύνονται με το κόστος της εκάστοτε λούσης.
Δικαιολογητικά συμμετοχής θα κατατίθενται στο γραφείο 131 στο ισόγειο της Περιφέρειας Ηπείρου (πρώην Νομαρχίας) από 08/08/2016 έως και 19/08/2016 ( από 8:00 π.μ έως 13:30). Τηλέφωνο για πληροφορίες 265108713.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr