Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Νίκος Χαρδαλιάς: «Συνεχίζουμε τη σταδιακή άρση των μέτρων αφού ο ιός είναι εδώ και κυκλοφορεί ανάμεσα μας»


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης,  τόνισε: «Συνεχίζουμε τη σταδιακή άρση των μέτρων αφού ο ιός είναι εδώ και κυκλοφορεί ανάμεσα μας».
Προχωρώντας σε διευκρινήσεις σχετικά με τις μετακινήσεις, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως επιτρέπεται η μετακίνηση στην Εύβοια όμως απαγορεύεται ακόμα η μετακίνηση στη Λευκάδα και Ελαφόνησο καθώς στα νησιά η μετακίνηση θα επιτραπεί, αν όλα πάνε καλά, από τις 25 Μαΐου.
Επίσης ενημέρωσε πως από την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγουν τα ζωολογικά πάρκα και οι αρχαιολογικοί χώροι ενώ στους χώρους λατρείας είναι υποχρεωτική η χρήση αντισηπτικού.
Αναφερόμενους στο άνοιγμα 515 οργανωμένων παραλιών το Σάββατο 16 Μαΐου ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως πρόστιμα από 5.000-20.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 30 ημέρες περιμένουν τους παραβάτες που θα αγνοήσουν τα περιοριστικά μέτρα ενώ αν καταγραφεί 2η παράβαση, τα πρόστιμα θα είναι τριπλάσια και η αναστολή θα διαρκεί 90 ημέρες.

Σωτήρης Τσιόδρας: Ένας νέος θάνατος, συνολικά 156 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 10 νέα κρούσματα


Ο καθηγητής λοιμοξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε 10 νέα κρούσματα, ένα νέο θάνατο σήμερα, συνολικά 156 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 2.770 οι καταγεγραμμένοι ασθενείς.
Νοσηλεύονται 24  διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.
Ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι «ο ιός θα συνεχίσει να κυκλοφορεί, ίσως ακόμα και μετά την ανακάλυψη ενός εμβολίου. Όπως ανακοίνωσε ο ΠΟΥ ο ιός ίσως γίνει ενδημικός».
Ο κ. Τσιόδρας, επιπλέον, ανακοίνωσε ότι στην Ελλάδα εκτιμάται, ότι πολύ μικρός αριθμός ατόμων έχουν νοσήσει από τον ιό.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης και της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έτους 2020, ως την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020


Μετά την σχετική τροποποίηση της υπ’ αριθ. 1406/52601/4-5-2016 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β΄ 1291/2016), που υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μαυρουδή Βορίδη, παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης έτους 2020 ως την Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020.
Η παράταση δίνεται λαμβάνοντας υπόψη τη δυσχέρεια των τρεχουσών συνθηκών, τα έκτακτα μέτρα λόγω της πανδημίας Covid-19 και έχοντας επίγνωση του μικρού χρονικού διαστήματος που είχαν στη διάθεσή τους οι γεωργοί και τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων για την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης και των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης έτους 2020.
Προς ενημέρωση των γεωργών και των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων διευκρινίζεται ότι:
1) η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων μεταβίβασης 2020 δεν αφορά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2020, η οποία ορίζεται ως η 15/06/2020.
2) η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων μεταβίβασης δεν επηρεάζει την ημερομηνία, κατά την οποία ο γεωργός θα πρέπει να αποδεικνύει πως έχει στην κατοχή του τα δηλωθέντα αγροτεμάχια για το έτος 2020, ήτοι την 31/05/2020. Συνεπώς, η ενεργοποίηση και η πληρωμή των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης έτους 2020 θα γίνει με βάση την έκταση που κατέχει ο δικαιούχος την 31/05/2020.
3) η καταληκτική ημερομηνία τροποποίησης ή και ακύρωσης εμπρόθεσμα (ως 30/6/2020) οριστικοποιημένων αιτήσεων μεταβίβασης παρατείνεται ως την Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020.
4) σε περίπτωση που συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας ή/και εξαιρετικών περιστάσεων, οι οποίοι δεν επέτρεψαν την εμπρόθεσμη υποβολή της αίτησης μεταβίβασης για το έτος 2020, δηλαδή ως την 30η Ιουνίου 2020, είναι δυνατή η υποβολή της αίτησης μεταβίβασης μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής ως την Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020.

Γιάννενα: Συνελήφθη αλλοδαπός για κατοχή ναρκωτικών καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων




Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -393,9- γραμμαρίων

Συνελήφθη χθες (13-05-2019) το βράδυ σε περιοχή των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αλλοδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνησή τους καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον κατηγορούμενο διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (6) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -393,9- γραμμαρίων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος κατείχε τις παραπάνω ναρκωτικές ουσίες με σκοπό τη διακίνησή τους.
Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σουγιάς μήκους (16) εκατοστών.
Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Παρασκευή 15 Μαΐου, ώρα 12:00 (μέσω τηλεδιάσκεψης)


Την Παρασκευή 15 Μαΐου και ώρα 12:00 το μεσημέρι θα συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:
Α. 1. Επικύρωση πρακτικών –αποφάσεων της 4ης /13-3-2020 (διά περιφοράς), 5ης /20-3-2020 (διά περιφοράς) και  ης /31-3-2020 (μέσω τηλεδιάσκεψης) συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου
Β. 1. Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Α΄ τρίμηνο έτους 2020 (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού) .
2. «Πρόσληψη ενός (1) εργαζομένου με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αναγκών του Τμήματος Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων που δραστηριοποιείται  στην εφαρμογή του Προγράμματος των Μεταδοτικών Σπογγωδών Εγκεφαλοπαθειών
(εισήγηση: η Δ/νση Διοίκησης)
3. Γνωμοδότηση επί αιτήματος ΥΠ.Α.Α.Τ., για παραχώρηση χρήσης δύο (2) ακινήτων με δημοπρασία, εμβαδού 133.700 τ.μ.
και 197.763,38 τ.μ., αντίστοιχα, στη θέση «Τζούμτζα-Λιμποχωβίτη» Κοινότητας Ωρωπού, Δημοτικής Ενότητας Λούρου, Δήμου
Πρέβεζας.
4. Συζήτηση για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου (εισήγηση: η παράταξη «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»)
5. Συζήτηση επί του νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας»
(εισήγηση: η παράταξη «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»
6. Συζήτηση σχετικά με προβολή και ενέργειες στήριξης του πρωτογενούς τομέα Π.Η.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συνελήφθησαν επτά ατόμα για το συμβάν στην Πλατεία Ομήρου στα Ιωάννινα



Πρόκειται για ημεδαπούς, ηλικίας από έως 22 έως 25 ετών

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, αθλητικής βίας, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων

Συνελήφθησαν χθες (13-05-2020) στα Ιωάννινα, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, επτά (7) άνδρες, ηλικίας από 22 έως 25 ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, αθλητικής βίας, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, προχθές (12-05-2020) το βράδυ, οι κατηγορούμενοι έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, μετέβησαν σε κατάστημα που διατηρεί άνδρας στα Ιωάννινα, στον οποίο επιτέθηκαν με πέτρες, ξύλα και πυρσούς χειρός, τραυματίζοντάς τον, ενώ προκάλεσαν και φθορές στο κατάστημα.
Επιπρόσθετα, ένας εκ των κατηγορουμένων, ηλικίας 23 ετών, κατηγορείται ότι αφαίρεσε κατά τη διάρκεια της επίθεσης ένα σακίδιο πλάτης με προσωπικά έγγραφα του παθόντα.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκαν άμεσα τα στοιχεία των κατηγορουμένων, οι οποίοι συνελήφθησαν διαδοχικά, μεσημβρινές ώρες χθες (13-05-2020) σε διάφορα σημεία της πόλης των Ιωαννίνων.
Στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκε το αφαιρεθέν σακίδιο πλάτης με τα προσωπικά έγγραφα του παθόντα, στον οποίο αποδόθηκαν.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των ερευνών στα σπίτια των κατηγορουμένων,
βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι του 23χρονου:
 (5) φωτοβολίδες
(3) καπνογόνα
(2) πυρσοί χειρός
βεγγαλικό χειρός
μεταλλική σιδερογροθιά
(3) σουγιάδες
πτυσσόμενο μαχαίρι
πολυεργαλείο
κουκούλα τύπου full-face
Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ελληνικό Κτηματολόγιο: Τελευταία ευκαιρία για όσους δεν έχουν δηλώσει την ιδιοκτησία τους


Με ανακοίνωσή του το Ελληνικό Κτηματολόγιο, καλεί για τελευταία φορά τους πολίτες, που είτε δεν έχουν δηλώσει καθόλου την ιδιοκτησία τους, είτε έχουν προχωρήσει σε δήλωση εμπρόθεσμης προσέλευσης και εκκρεμεί η οριστικοποίηση των δηλώσεών τους, να το πράξουν άμεσα.
Αναφορικά με την ενεργοποίηση του νόμου για την επιβολή προστίμων σε όσους δεν δήλωσαν εγκαίρως την ατομική τους ιδιοκτησία μετά τις επαναλαμβανόμενες προσκλήσεις της πολιτείας, από το Κτηματολόγιο τονίζεται, πως μέσα στον Ιούλιο πρόκειται να θεσμοθετηθεί ο τρόπος επιβολής τους. Ενώ, το ύψος του προστίμου θα είναι συνάρτηση της αξίας της ιδιοκτησίας, που δεν δηλώθηκε και του χρόνου καθυστέρησης. Μετά την θεσμοθέτησή τους θα ενεργοποιηθεί και η επιβολή τους. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται, όσοι πολίτες σπεύσουν μέχρι τότε να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους δεν θα επιβαρυνθούν με κανένα πρόστιμο.
Σημειώνεται ότι η προσέλευσή των πολιτών στα γραφεία Κτηματογράφησης γίνεται αυστηρά κατόπιν ραντεβού και τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών.
Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να καλούν στο 2106505600 ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Κτηματολογίου.
Σύμφωνα με το Κτηματολόγιο, σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται πλέον το σύνολο των γραφείων Κτηματογράφησης της χώρας προκειμένου να δεχθούν όσους πολίτες δεν έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα την ιδιοκτησία τους.

Εντοπίστηκαν βλήματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Δελβινάκι Πωγωνίου


(φωτό αρχείου)
Βλήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκαν σε περίβολο εκκλησίας στην Τ.Κ. Δελβινακίου.
Μετά από ενημέρωση του  Αντιδημάρχου κ. Νικόλαου Γαλίτση έσπευσαν άμεσα στο σημείο κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ καθώς και η ομάδα εκκαθαρίσεων ναρκοπεδίων ξηράς που προχώρησαν στην εξουδετέρωσή τους.
Ο κ. Γαλίτσης ευχαριστεί ιδιαίτερα τις υπηρεσίες για την άμεση και καίρια παρέμβασή τους.

Δεκατρείς παραβάτης για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις εκτός νομού στην Ήπειρο, την Τετάρτη 13 Μαΐου


Έλεγχοι διενεργούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τετάρτη 13 Μαΐου:
για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν (18) παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ, ως ακολούθως:
(8) στο Βόρειο Αιγαίο,
(4) στη Δυτική Ελλάδα,
(3) στην Κρήτη,
(2) στην Αττική και
(1) στην Πελοπόννησο.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (304) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ.
για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις (εκτός νομού του τόπου κατοικίας κλπ) βεβαιώθηκαν (56) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:
(23) στην Κεντρική Μακεδονία,
(13) στην Ήπειρο,
  (5) στην Αττική,
  (4) στη Δυτική Ελλάδα,
  (3) στο Βόρειο Αιγαίο,
  (2) στη Θεσσαλονίκη,
  (2) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  (2) στη Θεσσαλία,
  (1) στη Στερεά Ελλάδα και
  (1) στην Κρήτη.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, έχουν βεβαιωθεί (945) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).
για λειτουργία επιχειρήσεων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κέντρα κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν (2) παραβάσεις και συνελήφθησαν (2) άτομα.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (616) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (602) άτομα.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Καλλιτέχνες, προπονητές και εργαζόμενοι που εργάζονται σε περισσότερους εργοδότες οι νέοι δικαιούχοι των 800 ευρώ


Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση νέες κατηγορίες προστίθενται στις ειδικές κατηγορίες για την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ.
Όπως αναφέρεται τροποποιείται και προστίθενται νέες κατηγορίες στην υπουργική απόφαση οικ. 16073/287/22.4.2020 "Μέτρα στήριξης εργαζομένων ειδικών κατηγοριών, οι οποίοι πλήττονται σημαντικά λόγω των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης κορονοϊού COVID-19".
Ειδικότερα οι νέες κατηγορίες που εντάσσονται για την καταβολή των 800 ευρώ είναι:
Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνται σε πάνω από έναν εργοδότη και κάποιος/οι εξ αυτών δεν έχει/ έχουν θέσει σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας τους και εφόσον οι ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησής τους δεν ξεπέρασαν το 50%, (στην αρχική υπουργική απόφαση ήταν για 30%) των συνολικών ωρών εργασίας τους με βάση τις συμβάσεις εργασίας τους, από 15/3/2020 έως και 20/4/2020.

Δημόσιοι υπάλληλοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και δικαιούνται ειδική άδεια


Απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας προβλέπει την επέκταση της διευκόλυνσης ειδικής άδειας και σε άλλες ευπαθείς ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη από COVID 19.
Η απόφαση προβλέπει τις κατηγορίες των ευπαθών ομάδων που εργάζονται στο Δημόσιο τομέα που μπορούν να απουσιάζουν από την εργασία τους λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊου. Μεταξύ άλλων και οι έγκυες δημόσιοι υπάλληλοι
Η απόφαση των δύο υπουργείων λαμβάνεται μετά την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων, με σκοπό την προστασία της υγείας των υπαλλήλων του δημοσίου και ιδιαίτερα όσων ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη από COVID-19, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και αποφυγής και περιορισμού της διάδοσής του.
Ειδικότερα προβλέπεται η επέκταση της διευκόλυνσης της δικαιολογημένης απουσίας με ειδική άδεια, για το χρονικό διάστημα ισχύος έκτακτων μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, στις εξής ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη από COVID-19:

Συνελήφθη ημεδαπός στην Ιόνια Οδό για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών


Συνελήφθη χθες (13-05-2020) το πρωί στην Ιόνια Οδό (στο ύψος του Τερόβου Ιωαννίνων), από αστυνομικούς του Γ΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά δύο μη νόμιμων αλλοδαπών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, ιδιοκτησίας του, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στη χώρα.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος είχε παραλάβει τους μη νόμιμους αλλοδαπούς από περιοχή του Μεσολογγίου με σκοπό να τους μεταφέρει στη Βέροια, έναντι χρηματικής αμοιβής -250- ευρώ.
Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων των αλλοδαπών, εξακριβώθηκε ότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν διοικητικά μέτρα απαγόρευσης εισόδου στο έδαφος Schengen .
Το παραπάνω Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά κατασχέθηκε ενώ βεβαιώθηκαν και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα για μετακίνηση εκτός του νομού του τόπου κατοικίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Δωδώνης.

COVID-19 και δέρμα: Τι πρέπει να προσέχετε


Ο νέος κορωνοϊός δεν προκαλεί μόνο εικόνα κρυοπαγήματος στα δάχτυλα των ποδιών, γνωστά «COVID toe», αλλά υπάρχουν πολλές αναφορές απ’ όλον τον κόσμο ότι ευθύνεται για ποικίλες δερματικές εκδηλώσεις. 
Αυτές άλλοτε εμφανίζονται ως μικροσκοπικά κόκκινα σημάδια κι άλλοτε ως μεγαλύτερες, επίπεδες ή εξογκωμένες βλάβες. 
Τα περιορισμένα, ωστόσο, δεδομένα δεν καθιστούν σαφές εάν αυτά τα συμπτώματα πράγματι σχετίζονται με τον SARS-CoV-2. 
Οι επιστήμονες εξακολουθούν να συλλέγουν δεδομένα σχετικά με τις παθήσεις του δέρματος που ενδεχομένως να αποτελούν συμπτώματα COVID-19, τα οποία είναι πιθανό να παραβλεφθούν τόσο από γιατρούς όσο και από ασθενείς.
«Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν γνωρίζουμε με σιγουριά εάν τα συμπτώματα αυτά οφείλονται στον νέο κορωνοϊό ή σε συνύπαρξη άλλων λοιμώξεων, εάν είναι αντιδράσεις σε φάρμακα που λαμβάνονται, ή αποτελούν αντίδραση του οργανισμού εξαιτίας ενός υπερδραστήριου ανοσοποιητικού συστήματος. 
Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι πολλές ιογενείς ασθένειες, όπως η ανεμοβλογιά και η ιλαρά, συνοδεύονται από εξανθήματα, συχνά ως αποτέλεσμα της αυξημένης φλεγμονώδους απόκρισης του σώματος κατά την καταπολέμηση της λοίμωξης. 
Παρότι απαιτείται περισσότερη έρευνα, από τις ολοένα αυξανόμενες αναφορές περιστατικών φαίνεται ότι ο SARS-CoV-2, ο ιός που προκαλεί τη νόσο COVID-19, μπορεί να επηρεάζει και το δέρμα», μας εξηγεί ο δερματολόγος - αφροδισιολόγος Δρ. Χρήστος Στάμου.