Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Τελευταία μέρα την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας


Λήγει την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου η παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019.
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων από την 1η Φεβρουαρίου κι έπειτα θα προχωρήσει σε ελέγχους προκειμένου να διασταυρώσει ποιοι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν κατέβαλαν το αντίτιμο.
Όσοι οδηγοί δεν τα εξοφλήσουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με το διπλάσιο ποσό.

Συνάντηση Σπύρου Ριζόπουλου με τον δήμαρχο Πάργας Αντώνη Νάστα


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, συνεχίζοντας τις επαφές με τους εκλεγμένους δημάρχους, για ανταλλαγή απόψεων και καταγραφή προβλημάτων, επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης τον δήμαρχο Πάργας (Πρέβεζας) Αντώνη Νάστα.
Μετά τη συνάντησή τους που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα δήλωσαν:
Αντώνης Νάστας
«Σήμερα μας επισκέφθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος τον οποίο καλοδέχθηκα στο γραφείο του δημάρχου και μιλήσαμε για την ανάπτυξη του δήμου της Πάργας και γενικότερα για το νομό της Πρέβεζας.
Θεωρώ ότι η συνάντηση ήταν χρήσιμη για διάφορα σημαντικά θέματα: την ανάπτυξη, τον τουρισμό, τα έργα υποδομής.
Ευχήθηκα καλή επιτυχία στον κ. Ριζόπουλο και του είπα ότι την καρέκλα αυτή δεν την παίρνουμε εμείς, μας τη δίνει ο λαός.»

Στη φωτογραφία διακρίνεται εκτός από τον Σπύρο Ριζόπουλο και το δήμαρχο Πάργας Αντώνη Νάστας και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος των Οριζόντων Ηπείρου Βασίλης Λιάλιας.

Δείτε αν κερδίσατε στην πρώτη φορολοταρία του 2019


Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 29 Ιανουαρίου η πρώτη φορολοταρία για το 2019, στην οποία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ.
Η σημερινή φορολοταρία ισχύει για τις συναλλαγές του Δεκεμβρίου 2018.
Τα χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δε θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.
Για τα αποτελέσματα της κλήρωσης οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για, μέσα από την ιστοσελίδα www.aade.gr  της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Οι νικητές ενημερώνονται και μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό τους στο taxisnet, ενώ τα χρηματικά έπαθλα πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό που θα έχει δηλώσει ο φορολογούμενος και για αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η δήλωση λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ στον δικτυακό τόπο www.aade.gr
Δείτε αν έχετε κερδίσει:

Εξιχνιάστηκε πλήθος διαρρήξεων-κλοπών που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Συβότων και της Πέρδικας Θεσπρωτίας


Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί, ηλικίας 30 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες εμπλέκονται σε (30) υποθέσεις κλοπών, τελεσμένες και σε απόπειρα, που έγιναν σε εξοχικές κατοικίες, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, δωμάτια ξενοδοχείων, τροχοβίλες καθώς και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
Οι δράστες αφαιρούσαν κυρίως χρήματα και κοσμήματα ενώ εκτιμάται ότι η λεία από την εγκληματική τους δράση υπερβαίνει τις (74.000) ευρώ
Εξιχνιάστηκε ύστερα από συστηματική και ενδελεχή έρευνα, που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, πλήθος διαρρήξεων - κλοπών που διαπράχθηκαν κυρίως σε εξοχικές κατοικίες, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια ξενοδοχείων, στην ευρύτερη περιοχή των Συβότων και της Πέρδικας Θεσπρωτίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί, ηλικίας 30 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Για το χειρισμό της υπόθεσης προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν ερευνητικά στοιχεία και δεδομένα, ενώ εξετάστηκε η περιπτωσιολογία των κλοπών που σημειώθηκαν στις παραπάνω περιοχές, από τέλη Μαΐου έως τέλη Ιουλίου του 2018.
Στο πλαίσιο αυτό προέκυψε η μεθοδολογία δράσης των δραστών καθώς διακριβώθηκε ότι εισέρχονταν στους παραπάνω χώρους από ανασφάλιστα παράθυρα ή μπαλκονόπορτες, εκμεταλλευόμενοι έστω και ολιγόλεπτη απουσία των ενοίκων ή την νυκτερινή κατάκλιση αυτών, ενώ στις περιπτώσεις εξοχικών κατοικιών στις οποίες απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες, εισέρχονταν με διάρρηξη.
Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί τριάντα περιπτώσεις κλοπών, τελεσμένες και σε απόπειρα, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από 29-05-2018 έως 28-07-2018, στην ευρύτερη περιοχή των Συβότων και της Πέρδικας Θεσπρωτίας.
Οι δράστες αφαιρούσαν κυρίως χρήματα και κοσμήματα ενώ εκτιμάται ότι η λεία από την εγκληματική τους δράση υπερβαίνει τις -74.000- ευρώ.
Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε, οι δύο άνδρες, διέπραξαν τις παρακάτω διαρρήξεις – κλοπές:
Δέκα κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπών σε εξοχικές κατοικίες, απ’ όπου αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, οικιακά σκεύη, τρόφιμα και είδη ρουχισμού.
Δέκα κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, απ’ όπου αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και κινητά τηλέφωνα.
Τρεις κλοπές σε δωμάτια ξενοδοχείων, απ’ όπου αφαίρεσαν χρήματα, λίρες Αγγλίας και κοσμήματα.
Δύο κλοπές σε τροχοβίλες, απ’ όπου αφαίρεσαν χρήματα, οικιακά σκεύη, τρόφιμα και αναψυκτικά.
Μία κλοπή σε ανασφάλιστο αυτοκίνητο, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας.

Τα 11 νέα τμήματα στο μηχανογραφικό δελτίο του 2019 στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Με υπουργική απόφαση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας με την οποία εντάσσει 11 νέα τμήματα στο μηχανογραφικό του 2019 και ορίζει από ποια κατεύθυνση μπορούν να εισαχθούν οι υποψήφιοι της Γ’ Λυκείου σε αυτά.

Πρόκειται για το νόμο που αφορούσε τις συγχωνεύσεις των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Ιονίων Νήσων με τα ΤΕΙ Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.
Η κατάργηση των δύο ΤΕΙ και η ενίσχυση των πανεπιστημίων με νέα τμήματα που θα δεχθούν τους πρώτους τους εισακτέους τον Σεπτέμβριο του 2019 έχουν ψηφιστεί ήδη από τον περασμένο Ιούνιο.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, 17 πανεπιστημιακά τμήματα αντικαθιστούν τα τμήματα ΤΕΙ που καταργήθηκαν και «μοιράζονται» στα τέσσερα επιστημονικά πεδία. 
Από αυτά, τον Σεπτέμβρη του 2019 θα λειτουργήσουν τα 11, καθώς τα υπόλοιπα έξι δεν είναι έτοιμα για να δεχθούν φοιτητές.
Αυτά είναι τα νέα τμήματα:
Ιωάννινα
– Νοσηλευτική
– Λογοθεραπεία
– Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία
– Ψυχολογίας

Αδελφότητα Κρυονεριτών Πωγωνίου «Η Αγία Παρασκευή»: Ετήσιος χορός και κοπή πίτας την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00, στο χώρο εκδηλώσεων το «ΟΝΕΙΡΟ», Θράκης 80, Καματερό


 Η Αδελφότητα Κρυονεριτών Πωγωνίου «Η Αγία Παρασκευή»  διοργανώνει  ετήσιο χορό και την κοπή πίτας της,  την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00, στο χώρο εκδηλώσεων το «ΟΝΕΙΡΟ», Θράκης 80, Καματερό.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, ώρα 9:30


Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 9:30  συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 25-01-2019έκτακτης συνεδρίασης.
1. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 05-09-2018 της ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποπεράτωση οδικού δικτύου Ζωτικού Μπεστιάς», προϋπολογισμού 3.500.000,00 € με ΦΠΑ.
2. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 26-10-2018 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση ακρόβαθρων έδρασης γέφυρας μπέλεϋ στη διαδρομή Μέτσοβο – Ανήλιο (περιοχή Παναγιά)», προϋπολογισμού € 122.000,00 με ΦΠΑ.
3. Έγκριση του από 11-01-2019 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 11-01-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση – συντήρηση επαρχιακής οδού Θεοδώριανα – Νεράιδα – όρια Νομού», προϋπολογισμού 620.000,00 € με ΦΠΑ.
4. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 18-01-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση οδού προς παραγωγικές μονάδες στην περιοχή Ράχη Άρτας», προϋπολογισμού 115.000,00 € με ΦΠΑ.
5. Έγκριση του από 18-01-2019 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της από 05-12-2018 διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση βατότητας και άρση επικινδυνότητας λόγω κατολίσθησης στην Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων στη θέση γέφυρα Παλαιοχωρίου Τ.Κ. Αθαμανίου», προϋπολογισμού 170.000,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων.

Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου: Κοπή πίτας την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, ώρα 20:30, στο ΜΕΝΤΗ


Η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου διοργανώνει κοπή πίτας την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, ώρα 20:30, στο ΜΕΝΤΗ.

Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη φορολοταρία του έτους


Το απόγευμα της Τρίτης 29 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη φορολοταρία του έτους, από την οποία 1.000 τυχεροί θα κερδίσουν από 1.000 ευρώ.
Η φορολοταρία ισχύει για τις συναλλαγές του Δεκεμβρίου 2018.
Τα χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.
Οι λαχνοί που έχουν συγκεντρώσει οι φορολογούμενοι θα αναρτηθούν στο TAXISnet.
Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης, μέσα από την ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων www.aade.gr

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών


Συνελήφθησαν, χθες (28-01-2019) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 42 και 38 ετών, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.

Ρήξη Αχίλλειου τένοντα: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο;


Επιρρεπείς στη ρήξη Αχίλλειου τένοντα είναι κυρίως οι επαγγελματίες και οι ερασιτέχνες αθλητές, ιδιαίτερα όταν έχουν περάσει τα 40 και απέχουν από την άσκηση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυξημένο κίνδυνο διατρέχουν επίσης ορισμένοι ηλικιωμένοι και κυρίως αυτοί που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, εξαιτίας της φθοράς που υφίσταται ο εν λόγω τένοντας στα πλαίσια της ασθένειας και με την πάροδο του χρόνου. Υπάρχουν ωστόσο και ομάδες αντιβιοτικών, όπως οι κινολόνες, που χορηγούνται συχνά σε χρόνιες ουρολοιμώξεις και μπορεί να αδυνατίσουν τον τένοντα, οδηγώντας σε ρήξη ακόμα και χωρίς μεγάλο τραυματισμό.
Ανεξάρτητα από τις αιτίες, η ρήξη του Αχιλλείου είναι μια βαριά κάκωση. Ποια είναι η σημασία αυτού του τένοντα;
 «Ο Αχίλλειος είναι ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος τένοντας του σώματος. Ξεκινώντας από τους μύες της γαστροκνημίας,  ακολουθεί μια διαδρομή περίπου 15 εκατοστών όπου οι ίνες του περιελίσσονται στο χώρο σαν μια περιστρεφόμενη σκάλα και καταλήγουν στην πτέρνα. Είναι ένας τένοντας με πραγματικά θαυμαστές ιδιότητες, όπως τη δυνατότητα να αποθηκεύει ενέργεια καθώς βραχύνεται, την οποία και απελευθερώνει κατά τη βάδιση ή το τρέξιμο, εξοικονομώντας ενέργεια για το σώμα. Μπορεί επίσης να αντέξει φορτία πολλαπλάσια του σωματικού βάρους κατά τις καθημερινές δραστηριότητες, όπως ένα άλμα ή το ανέβασμα μιας ανηφόρας. Χαρακτηριστικά, σε δρομέα 70 κιλών που τρέχει με μέση ένταση, ο Αχίλλειος σηκώνει φορτία έως και 500 κιλά», μας εξηγεί ο Δρ. Παναγιώτης Συμεωνίδης, υπεύθυνος του Τμήματος Ποδοκνημικής και Άκρου Ποδός στην Osteon, και ένας από τους ελάχιστους ορθοπαιδικούς με ειδίκευση στις παθήσεις του ποδιού στην Ελλάδα.
Ταυτόχρονα, ο τένοντας αυτός είναι πολλές φορές και ο “αδύναμος κρίκος” των ασκούμενων. Ειδικότερα, μια ποικιλία παθήσεων που περιγράφονται με τον γενικό όρο «τενοντίτιδα» ή «τενοντοπάθεια» εμφανίζονται συχνά σε ανθρώπους που ασχολούνται με αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το τένις. Πρωταγωνιστές, όμως, στις τενοντίτιδες του Αχιλλείου είναι οι δρομείς μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, όπου ο τένοντας  καλείται να ανταπεξέλθει σε χιλιάδες κύκλους  φόρτισης σε εβδομαδιαία βάση.  Η απότομη αύξηση του επιπέδου ή του είδους της προπόνησης, το τρέξιμο  σε ανώμαλο έδαφος  ή και απλά ένα μεμονωμένο επεισόδιο με ιδιαίτερα έντονο τρέξιμο είναι παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση της πάθησης.