Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΟΑΕΔ: Την Παρασκευή δώρα και επιδόματα

Οι πληρωμές θα γίνουν με πίστωση των αντίστοιχων τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων

Την Παρασκευή θα καταβληθεί στους δικαιούχους ανέργους το δώρο Χριστουγέννων και την ίδια ημέρα θα προπληρωθούν τα επιδόματα του ΟΑΕΔ που θα καταβάλλονταν τη χρονική περίοδο των εορτών (από 19 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου).
Η διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοινώνει τα εξής:
• Την Παρασκευή 18-12-2015 θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων 2015 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις μητέρες δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας
• Την Παρασκευή 18-12-2015 θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που καταβάλλονται κανονικά από 19-12-2015 μέχρι και 06-01-2016
Οι πληρωμές θα γίνουν με πίστωση των αντίστοιχων τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων.

Ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτουμένων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.

Περιφέρεια Ηπείρου: Διημερίδα 17 και 18 Δεκεμβρίου για ανάδειξη καινοτόμων έργων

Διημερίδα με τίτλο "ΕΣΠΑ 2014-2020: Διαδικασία Επιχειρηματικής Ανακάλυψης για την ανάδειξη καινοτόμων έργων στους τομείς εξειδίκευσης της Ηπείρου", οργανώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής 17-18/12/2015 στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου DuLac, με στόχο να αναδειχθούν οι ώριμες πιλοτικές δράσεις για άμεση χρηματοδότηση.
Η Περιφέρεια Ηπείρου, μέσα από την ανάπτυξη της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης για την περίοδο 2014-2020 και σε συνέργεια με το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας & Καινοτομίας, επέλεξε, σε συνέχεια αναλύσεων και προτάσεων, τους τομείς της Αγροδιατροφής, της Βιομηχανίας της Εμπειρίας και των ΤΠΕ & Νεανικής Επιχειρηματικότητας ως τρείς από τους τέσσερις τομείς προτεραιότητας για την ανάπτυξή της.
Η Ήπειρος παρουσιάζει σημαντικές συγκεντρώσεις τόσο ερευνητικών και τεχνολογικών αποτελεσμάτων στους χώρους αυτούς όσο και ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο επιχειρήσεων και νέων επιχειρηματικών ιδεών. 
Η Περιφέρεια Ηπείρου καλείται να οργανώσει και να αξιοποιήσει αυτό το δυναμικό προς όφελος των πολιτών της και της χώρας.
Η Ήπειρος πρόκειται να αξιοποιήσει αυτές τις προοπτικές μέσα από την επιχειρηματικότητα, την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, την ανάπτυξη και χρήση των υποδομών της, την συνεργασία με άλλες Περιφέρειες, τη διεθνοποίηση και την εξωστρέφεια των δραστηριοτήτων της καθώς και την αποτελεσματική αξιοποίηση τόσο των περιφερειακών πόρων όσο και των εθνικών.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Βασιλόπουλο Ιωαννίνων: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εμπορεύονταν και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν στο Βασιλόπουλο Ιωαννίνων, πέντε άτομα, μέλη της οργάνωσης
Κατασχέθηκαν, περίπου -52- κιλά κάνναβης και τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα, σχετιζόμενα με τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών
Στη σύλληψη πέντε μελών εγκληματικής οργάνωσης που ενέχονται σε εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, προχώρησαν χθες (13-12-2015) το μεσημέρι, κοντά στο χωριό Βασιλόπουλο Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, μετά από ενδελεχή και επισταμένη έρευνα.
Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς (δύο 42χρονους, έναν 23χρονο και έναν 21χρονο) καθώς και μία 29χρονη υπήκοο Ρουμανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταφοράς και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.
Για τη διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιήθηκε αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 42χρονος, το οποίο ακινητοποιήθηκε στο Βασιλόπουλο Ιωαννίνων, ενώ στο εσωτερικό του και συγκεκριμένα στο χώρο των αποσκευών, βρέθηκαν έξι δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -51.950- γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εντοπίστηκαν στην ίδια περιοχή, άλλα δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα (όπου επέβαιναν οι υπόλοιποι συλληφθέντες) και όπως διαπιστώθηκε συνόδευαν το παραπάνω αυτοκίνητο το οποίο μετέφερε τα ναρκωτικά και λειτουργούσαν ως προπομποί, κατοπτεύοντας το δρομολόγιο κίνησης και ελέγχοντας για τυχόν διενέργεια αστυνομικών ελέγχων κατά μήκος της διαδρομής.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
ποσότητα κάνναβης βάρους (51.950) γραμμαρίων
τρία οχήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών
επτά κινητά τηλέφωνα με οκτώ κάρτες SIM, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και τη μεταξύ τους επικοινωνία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ οι αστυνομικές έρευνες διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Συνάντηση του βουλευτή N. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Τσίρκα, με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας

Την Παρασκευή 11/12/2015, ο βουλευτής Ν. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας, Δ. Αποτόρη, και τον Γεν. Γραμματέα της Ένωσης, Σωτ. Σγώρα.
Βασικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η Αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας.
Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων παρουσίασαν αναλυτικά τις θέσεις και τις προτάσεις τους σχετικά με τη σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 
Ειδικότερα, εξέθεσαν τα επιχειρήματά τους για την ανάγκη ίδρυσης Τμήματος Άμεσης Δράσης στην περιοχή και ενός επιπλέον Αστυνομικού Τμήματος στον Δήμο Νικολάου Σκουφά.
Επίσης αναφέρθηκαν σε επιμέρους ζητήματα λειτουργίας, κατανομής του αστυνομικού δυναμικού και ανανέωσης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
Ο Β. Τσίρκας, από την πλευρά του, επισήμανε ότι προτίθεται άμεσα να θέσει αρμοδίως τα ζητήματα που του τέθηκαν και δεσμεύτηκε ότι θα διεκδικήσει την καλύτερη δυνατή λύση για την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση της περιοχής αλλά και την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών εργασίας για τους Αστυνομικούς υπαλλήλους.

Τέλος, τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι ήδη έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο η πρόταση για ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος στον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη και δήλωσε ότι είναι πάντοτε στη διάθεση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας για οποιαδήποτε συνεργασία σε ζητήματα που θα προκύψουν μελλοντικά.

Αίτημα-διαμαρτυρία των κατοίκων Λάκκας Σουλίου Κατάργηση Αστυνομικού Σταθμού Δερβιζιάνων


ΑΙΤΗΜΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Κατοίκων Λάκκας Σουλίου – Δήμου Δωδώνης Νομού Ιωαννίνων

Προς
Τσίπρα Αλέξη-Πρωθυπουργό της Ελλάδος.

Θέμα:         «Κατάργηση Αστυνομικού Σταθμού Δερβιζιάνων Λάκκας Σουλίου”.
                   Κύριε Πρωθυπουργέ,
          Σαν γνήσιος Ηπειρώτης που είσθε, γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Ήπειρος έχει δύο ιστορικές περιοχές, τα ηρωϊκά Τζουμέρκα, όπου και ο τόπος καταγωγής σας, και την ηρωϊκή Λάκκα Σουλίου, όπου καταγόμεθα εμείς, περιοχές που έχουν γραφεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του τόπου μας, τόσο κατά την Απελευθέρωση της Ηπείρου και της Ελλάδος από τον τουρκικό ζυγό, όσο και κατά την περίοδο του Εμφυλίου πολέμου και της Εθνικής Αντίστασης της περιόδου 41-45.
                   Κύριε Πρωθυπουργέ,
          Για την ενημέρωσή σας, σας πληροφορούμε ότι στην ιστορική περιοχή της Λάκκας Σουλίου επί τουρκοκρατίας αλλά και μετέπειτα οι υπηρεσιακοί παράγοντες του κράτους και της εποχής εκείνης, είχαν επιλέξει σαν κέντρο της το Χωριό Δερβίζιανα να εγκαταστήσουν τις Υπηρεσίες του Κράτους οι οποίες ήταν: Σχολαρχείο μετέπειτα Γυμνάσιο-Λύκειο, ΟΤΕ, Ταχυδρομείο, Ειρηνοδικείο, Επισκοπή έδρα του πρώτου Καποδιστριακού Δήμου Λάκκας Σουλίου Κέντρο Υγείας Δερβιζιάνων και Αστυνομία.
          Δυστυχώς, από αυτές τις υπηρεσίες παράμειναν λίγες και λειτουργούν μερικώς που είναι το Κέντρο Υγείας, ορισμένες υπηρεσίες του πρώην Δήμου Λάκκας Σουλίου, ΟΤΕ, Ταχυδρομείο και ο Σταθμός Χωροφυλακής, όλες αυτές οι υπηρεσίες εξυπηρετούσαν και εξυπηρετούν ακόμη τις αυξημένες ομολογουμένως ανάγκες της ευρύτερης περιοχής Λάκκας Σουλίου.
                   Κύριε Πρωθυπουργέ,
          Αυτό που μας απασχολεί εμάς τους κατοίκους της Λάκκας Σουλίου είναι ότι με την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας καταργείται η Αστυνομία από τα Δερβίζιανα Λάκκας Σουλίου όπου λειτουργούσε για χρονικό διάστημα άνω των 100 ετών και ιδρεύεται νέο Αστυνομικό Τμήμα στην Τύρια, αρχή της Λάκκας Σουλίου και σε απόσταση μόλις λίγων λεπτών από το κέντρο των Ιωαννίνων.

Ξεκινά το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης του νέου ΕΣΠΑ

Ποιους αφορά - Ποιοι μπορούν να ενταχθούν

Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) για την Ελλάδα εγκρίθηκε επίσημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 11 Δεκεμβρίου 2015, και σε αυτό περιγράφονται οι προτεραιότητες της Ελλάδας για την αξιοποίηση της διαθέσιμης δημόσιας δαπάνης ύψους 5,9 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2014-2020 (EUR 4,7 δισεκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ και 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ από εθνική συγχρηματοδότηση).
Το ελληνικό ΠΑΑ επικεντρώνεται κυρίως στην ενίσχυση της βιωσιμότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και της ανταγωνιστικότητας, στη διατήρηση και την ενίσχυση των οικοσυστημάτων και στην προώθηση της τοπικής ανάπτυξης στις αγροτικές περιοχές. 

Ειδικό τσιπάκι για αυτοκίνητα και μηχανάκια

Με ειδικό αυτοκόλλητο σήμα-βινιέτα που θα έχει ενσωματωμένο ένα τσιπάκι θα κυκλοφορούν σύντομα όλα τα οχήματα στην Ελλάδα, προκειμένου το Δημόσιο να είναι σε θέση να παρακολουθεί και να ελέγχει με σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα και με συνοπτικές διαδικασίες εάν οι κάτοχοι των οχημάτων έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιστρα, καθώς και εάν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο.
Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο αποκαλύπτει ο "Ελεύθερος Τύπος", προβλέπει την υποχρεωτική προμήθεια του σήματος από όλα τα οχήματα συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχουν ξένες πινακίδες και εισέρχονται στη χώρα μας. 
Η εφαρμογή του μέτρου εκτιμάται ότι θα έχει θετικό δημοσιονομικό αντίκτυπο καθώς το Δημόσιο θα είναι σε θέση να ελέγχει και να εντοπίζει αυτόματα ποιοι δεν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και εν συνεχεία να τους επιβάλει άμεσα τα πρόστιμα.

Πέντε αλλαγές στη φορολογία με το νέο έτος

Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου

Εντός της εβδομάδας κατατίθεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και τις διατάξεις για την υποχρεωτική χρήση «πλαστικού χρήματος» στις συναλλαγές που θα γίνονται από 1.1.2016, εφόσον οι φορολογούμενοι επιθυμούν να διατηρήσουν το αφορολόγητο όριο. Αυτό σημαίνει ότι εντός του Ιανουαρίου όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί τα μηχανήματα POS και να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για το ύψος της προμήθειας, που στη χώρα μας είναι σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Το σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνει επίσης διατάξεις για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το ηλεκτρονικό σύστημα Taxis, τη μεταβίβαση στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων των υποθέσεων του ΣΔΟΕ μετά την «κατάργησή» του, καθώς και τις αφορολόγητες δωρεές μέχρι 5.000 ευρώ για συγγενείς α΄ βαθμού.
Ειδικότερα, το σχέδιο νόμου θα προβλέπει:
1. Πληρωμή με κάρτες. Από το νέο έτος καθίσταται υποχρεωτική η χρήση των καρτών στις καθημερινές συναλλαγές, εφόσον οι φορολογούμενοι θέλουν να διατηρήσουν το αφορολόγητο όριο. Συγκεκριμένα, οι αγορές καταναλωτικών ή μη αγαθών, οι πληρωμές για φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία, ενοίκια, ιατρικά έξοδα, νοσήλια, βοηθητικό προσωπικό, ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ και οποιαδήποτε αγορά κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων θα πρέπει να γίνονται με «πλαστικό χρήμα».

Πώς διαμορφώνεται το νέο μισθολόγιο που φέρνει αυξήσεις στο Δημόσιο

Μεγάλες αλλαγές στο νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο με μικρές αυξήσεις για μεγάλη μερίδα των εργαζομένων περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Βουλή.
Με το νέο ενιαίο μισθολόγιο αποσυνδέεται ο μισθός από το βαθμό και ορίζονται τα νέα μισθολογικά κλιμάκια για τους υπαλλήλους ανάλογα με την κατηγορία της εκπαίδευσής τους. 
Έτσι για τους υπαλλήλους με κατηγορία εκπαίδευσης ΠΕ και ΤΕ προβλέπονται 19 μισθολογικά κλιμάκια εξέλιξης, ενώ για τους υπαλλήλους ΔΕ και ΥΕ καθιερώνονται 13 μισθολογικά κλιμάκια.
Για κατοχή μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών ενός έτους ο υπάλληλος θα κερδίζει δύο κλιμάκια, ενώ για κατοχή διδακτορικού τίτλου σπουδών συναφούς αντικειμένου με την εργασία του θα κερδίζει 6 κλιμάκια.
Ο βασικός μισθός για υπαλλήλους ΥΕ καθορίζεται σε 780 ευρώ, ενώ για τους υπαλλήλους ΔΕ σε 780 ευρώ επί συντελεστή 1,10 ( 858 ευρώ), για ΤΕ 780 ευρώ με συντελεστή 1,33 ( 1.037 ευρώ) και για ΠΕ 780 ευρώ επί 1,40 ( 1.092 ευρώ).
Η οικογενειακή παροχή για ανήλικα τέκνα, ή ανίκανα να εργαστούν και με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%, ή για παιδιά που σπουδάζουν και δεν έχουν ξεπεράσει το 24 έτος της ηλικίας τους καθορίζεται σε 50 ευρώ για το ένα τέκνο, 70 ευρώ συνολικά για τα δύο τέκνα, 120 ευρώ συνολικά για τα τρία τέκνα, 170 ευρώ για τα τέσσερα τέκνα και επιπρόσθετα 70 ευρώ για κάθε ένα επιπλέον τέκνο.
Για τους υπαλλήλους που εργάζονται σε παραμεθόριες περιοχές προβλέπεται επιπλέον αμοιβή 100 ευρώ.
Το επίδομα θέσης ευθύνης καθορίζεται σε 1.400 ευρώ για Γενικούς Γραμματείς Υπουργείων, σε 1.150 ευρώ για αναπληρωτές Γενικούς Γραμματείς ή Ειδικούς Γραμματείς Υπουργείων, σε 1.000 ευρώ για προϊσταμένους Γενικών Διευθύνσεων, σε 450 ευρώ για προϊσταμένους Διευθύνσεων και προϊσταμένους πολιτικών γραφείων μελών της κυβέρνησης, σε 350 ευρώ για προϊσταμένους υποδιευθύνσεων και 290 ευρώ για προϊσταμένους τμημάτων.