Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Περιφέρεια Ηπείρου: Διημερίδα 17 και 18 Δεκεμβρίου για ανάδειξη καινοτόμων έργων

Διημερίδα με τίτλο "ΕΣΠΑ 2014-2020: Διαδικασία Επιχειρηματικής Ανακάλυψης για την ανάδειξη καινοτόμων έργων στους τομείς εξειδίκευσης της Ηπείρου", οργανώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής 17-18/12/2015 στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου DuLac, με στόχο να αναδειχθούν οι ώριμες πιλοτικές δράσεις για άμεση χρηματοδότηση.
Η Περιφέρεια Ηπείρου, μέσα από την ανάπτυξη της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης για την περίοδο 2014-2020 και σε συνέργεια με το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας & Καινοτομίας, επέλεξε, σε συνέχεια αναλύσεων και προτάσεων, τους τομείς της Αγροδιατροφής, της Βιομηχανίας της Εμπειρίας και των ΤΠΕ & Νεανικής Επιχειρηματικότητας ως τρείς από τους τέσσερις τομείς προτεραιότητας για την ανάπτυξή της.
Η Ήπειρος παρουσιάζει σημαντικές συγκεντρώσεις τόσο ερευνητικών και τεχνολογικών αποτελεσμάτων στους χώρους αυτούς όσο και ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο επιχειρήσεων και νέων επιχειρηματικών ιδεών. 
Η Περιφέρεια Ηπείρου καλείται να οργανώσει και να αξιοποιήσει αυτό το δυναμικό προς όφελος των πολιτών της και της χώρας.
Η Ήπειρος πρόκειται να αξιοποιήσει αυτές τις προοπτικές μέσα από την επιχειρηματικότητα, την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, την ανάπτυξη και χρήση των υποδομών της, την συνεργασία με άλλες Περιφέρειες, τη διεθνοποίηση και την εξωστρέφεια των δραστηριοτήτων της καθώς και την αποτελεσματική αξιοποίηση τόσο των περιφερειακών πόρων όσο και των εθνικών.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr