Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Από τα ΕΛΤΑ η πληρωμή των επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Η Ήπειρος αποχαιρετά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος αποχαιρετά τον κορυφαίο Έλληνα δημιουργό Θόδωρο Αγγελόπουλο.
Ο τραγικός χαμός του αποτελεί μια εθνική, παγκόσμια απώλεια σε δύσκολους καιρούς.
Ο κινηματογραφικός, ποιητικός, αποκαλυπτικός του λόγος ήταν περισσότερο απαραίτητος σε όλους μας στις δύσκολες μέρες που ζούμε.
Η “Άλλη Θάλασσα”, στα γυρίσματα της οποίας “έφυγε” τόσο αναπάντεχα ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης, μιλούσε ακριβώς για τη μεγάλη κρίση του σήμερα, αφορώντας τους περισσότερους από εμάς.
Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος ξεκίνησε το έργο του από την Ήπειρο με την “Αναπαράσταση” πριν από 41 χρόνια. Η πρώτη του ταινία γυρίστηκε εξολοκλήρου στην Ήπειρο, αποκαλύπτοντας σε όλο τον κόσμο την άλλη Ήπειρο, την άλλη Ελλάδα. Στο κατοπινό του έργο η Ήπειρος αποτέλεσε διαρκή επιστροφή και αναφορά του μεγάλου δημιουργού. Μερικές από τις πιο όμορφες σκηνές στις ταινίες του (“Θίασος”, “Κυνηγοί”, “Μεγαλέξαντρος”, “Μελισσοκόμος”, “Τοπίο στην Ομίχλη”) γυρίστηκαν στα Γιάννενα και την Ήπειρο.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος είχε ήδη αποφασίσει να τιμήσει τον Θόδωρο Αγγελόπουλο με δύο εκδηλώσεις στη διάρκεια του 2012.
Η πρώτη εντάσσεται στο αφιέρωμα “ΗΠΕΙΡΟΣ, ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ” τον Μάιο και η δεύτερη, με τίτλο “Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ”, έχει προγραμματιστεί για το Σεπτέμβριο στο Ίτς Καλέ, στο Κάστρο των Ιωαννίνων. Και στις δύο αυτές εκδηλώσεις, σε επιμέλεια του μόνιμου συνεργάτη του Θόδωρου Αγγελόπουλου και Εφόρου Πολιτισμού της Π.Σ.Ε. Αλέξανδρου Λαμπρίδη, θα τιμούσε με τη συμμετοχή του ο ίδιος ο μεγάλος δημιουργός.
Οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν πλέον σαν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, σαν ένα μικρό αντίδωρο των απανταχού Ηπειρωτών στο μεγάλο δημιουργό που τίμησε το γενέθλιο τόπο μας.
Το βλέμμα του, όπως αποτυπώθηκε κινηματογραφώντας τον τόπο μας, θα είναι για πάντα ζωντανό, προσφέροντας ως δωρεά και στις γεννεές του μέλλοντος αθανασία στην άλλη Ήπειρο, την Ήπειρο του Θόδωρου Αγγελόπουλου.
Καλό του ταξίδι στην “Άλλη Θάλασσα”...


Το Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία του Θόδωρου Αγγελόπουλου την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στο Α’ Νεκροταφείο.

Χαφιεδορουφιανομηχάνημα

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Την πρώτη φορά που το βγάλανε στη μόστρα ήταν με τους «τρομοκράτες». Την άλλη, με τους έγκλειστους στον Κορυδαλλό. Την τρίτη, με τα στημένα στο ποδόσφαιρο. Και τώρα, με την υπόθεση τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη.
Μιλάμε για το χαφιεδορουφιανομηχάνημα, το οποίο είναι ειδικό – λέει – στις υποκλοπές και στο φακέλωμα των τηλεπικοινωνιών και που τα απομαγνητοφωνημένα υλικά του από τις παρακολουθήσεις έχουν μετατραπεί σε φέιγ βολάν και σε σίριαλ στα κανάλια και σε εφημερίδες.
Ως εκ τούτου, αγαπητέ τηλεθεατή και τηλεθεάτρια, αγαπητέ αναγνώστη και αναγνώστρια,
- εσύ που δεν το ήξερες και περίμενες τάχα μου από τους χαζοεμβρόντητους τηλεπαρουσιαστές, για να πληροφορηθείς ότι σε αυτήν τη ζωή υπάρχουν «παράγκες» στο ποδόσφαιρο, μαφία στις φυλακές και σπείρες τοκογλύφων στην Ελλάδα -
εκτός από τα «πιπεράτα» περί της σπείρας,
«μάθε» και κάτι ακόμα:
«Μάθε» ότι οφείλεις να εξοικειωθείς, να ζεις και να πορεύεσαι με ένα υπερ-ρουφιανο-κατασκεύασμα, με έναν «Μεγάλο Αδελφό», που παρακολουθεί τα πάντα και τους πάντες, άρα και εσένα…
«Μάθε» να ζεις και να πορεύεσαι αποδεχόμενος ότι τα αυτάκια, τα ματάκια και η μυτούλα του «Μεγάλου Αδελφού – υπερκοριού» θα χώνονται μέχρι στα πιο απόκρυφα σημεία σου!
«Μάθε», παρεμπιπτόντως, να ζεις και με την παραμύθα ότι όλοι αυτοί οι σι-χαμένοι, που χειρίζονται τα ρουφιανομηχανήματα χώνουν τη μυτούλα τους μόνο στους… «κακούς».
Αλλά μάθε και κάτι ακόμα:
Τους «κακούς» είναι το ίδιο εκείνο σύστημα που διαθέτει χαφιεδοκοριούς που τους εκτρέφει. Και
- ακόμα κι όταν το σύστημα που τους εκτρέφει τους βγάζει στη «σέντρα» -
τελικά τους αξιοποιεί για να μπορεί να έχει την «ελευθέρας» να επιτελεί την πραγματική ρουφιανοαποστολή του.
Μόνο που αυτή ακριβώς η ρουφιανοαποστολή του – στο όνομα της «καταπολέμησης των κακών» – δε στρέφεται παρά εναντίον όλων των υπολοίπων.
Πρόταση!
Αφού το χαφιεδορουφιανομηχάνημα που διαθέτουν είναι τόσο καλό και αφού το έχουν για το «καλό» του λαού, ας το βάλουν να κάνει μια χρήσιμη δουλειά:
Να καταγράψει τι κουβεντιάζουν ο Παπαδήμος, ο Παπανδρέου, ο Καρατζαφέρης με την τρόικα και τον ΣΕΒ, πίσω από τις κλειστές πόρτες, όταν κάθονται και εξυφαίνουν Μνημόνια. Και μετά ας δώσουν το υπέροχο αυτό υλικό στη δημοσιότητα.
Πλάκα δε θα έχει;…


ΠΗΓΗ: http://www1.rizospastis.gr/

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι κατασκευής και λειτουργίας δύο νέων Φ/Β Πάρκων στην Κοζάνη

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη, 26/1/2012

Δύο αποφάσεις οι οποίες προωθούν τη χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη Δυτική Μακεδονία και αφορούν Φωτοβολταϊκά Πάρκα στο δήμο Κοζάνης και συγκεκριμένα στην τοπική Κοινότητα Οινόης, υπέγραψε προχθές η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, κ. Δήμητρα Γεωργακοπουλου-Μπάστα.
Πρόκειται για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων της κατασκευής και λειτουργίας σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 3,9916 MW, που θα επιφέρει πολλαπλά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη αλλά και ευκαιρίες για νέες πράσινες επενδύσεις στην περιοχή, ενισχύοντας ταυτόχρονα και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Η πρώτη άδεια αφορά την έγκριση περιβαλλοντικών όρων και περιορισμών, η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την κατασκευή και τη λειτουργία του έργου: «Εγκατάσταση Φ/Β Πάρκου ισχύος 1,9958 MW» της εταιρείας «GREENERA ENERGY HELLAS Α.Ε.» στη θέση «ΟΙΝΟΗ Ι» (εκτός σχεδίου) της Τοπικής Κοινότητας Οινόης του Δήμου Κοζάνης, της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Η δεύτερη άδεια αφορά την έγκριση περιβαλλοντικών όρων και περιορισμών, η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την κατασκευή και τη λειτουργία του έργου: «Εγκατάσταση Φ/Β Πάρκου ισχύος 1,9958 MW» της εταιρείας «GREENERA ENERGY HELLAS Α.Ε.» στη θέση «ΟΙΝΟΗ ΙΙ» (εκτός σχεδίου) της Τοπικής Κοινότητας Οινόης του Δήμου Κοζάνης, της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, προωθώντας την επέκταση της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη Δυτική Μακεδονία, δίνει νόημα και περιεχόμενο στην αξιοποίηση αυτού του σημαντικού συγκριτικού πλεονεκτήματος, που διαθέτει η ενεργειακή καρδιά της χώρα μας.

Εκτός παραμεθορίου ο «μισός» Δήμος Πωγωνίου


ΚΑΛΠΑΚΙ
Στερούν από υπαλλήλους το επίδομα.

Την άρση της αδικίας ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο

Το χαρακτηρισμό του Δήμου Πωγωνίου στο σύνολό του ως «παραμεθόριο περιοχή» ζητά το Δημοτικό Συμβούλιό του, με ομόφωνη απόφαση που πήρε σε πρόσφατη συνεδρίαση.
Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σταύρος Βιρβίλης, επισήμανε ότι ο Δήμος δεν είναι στο σύνολό του ενταγμένος στις παραμεθόριες περιοχές, αν και σε όλα του τα σημεία είναι μέσα στην ακτίνα των 20 χιλιομέτρων από τη μεθόριο Ελλάδος – Αλβανίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ

Συγκεκριμένα εκτός «παραμεθορίου» είναι οι δημοτικές ενότητες Άνω Καλαμά και Καλπακίου.
Αυτό, όπως ανέφερε ο κ. Βιρβίλης, είναι άδικο, γιατί οι υπάλληλοι που υπηρετούν στο Καλπάκι και στον Παρακάλαμο δεν λαμβάνουν το επίδομα των υπηρετούντων υπαλλήλων σε παραμεθόριες περιοχές, αν και πολλές φορές μετακινούνται για υπηρεσιακούς σκοπούς και στις έδρες των Δ. Ε. του Δήμου που χαρακτηρίζονται σήμερα παραμεθόριες. «Για τους παραπάνω λόγους νομίζω ότι είναι άδικο η Πολιτεία να μην χαρακτηρίζει το Δήμο Πωγωνίου παραμεθόριο και για το ότι βρίσκεται εξ ολοκλήρου μέσα στην ακτίνα των 20 χιλιομέτρων από την Ελληνοαλβανική μεθόριο, αλλά και για το ότι 4 από τις 6 Δημοτικές του ενότητες χαρακτηρίζονται σήμερα παρεμεθόριες», πρόσθεσε προτείνοντας να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και προτάσεις στα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να αρθεί η αδικία, κάτι που όπως προαναφέρθηκε έγινε ομόφωνα δεκτό.


ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/13/9766

Συνάντηση της ΠΣΕ και Ηπειρωτών Βουλευτών με τον ΥΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου.


Αρνητική εξέλιξη είχε η συνάντηση της ΠΣΕ στην Βουλή με τον ΥΠΕΚΑ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Αθήνα 26-01-2012


Mετά την συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργος Οικονόμου συνοδευόμενος από μέλη του Προεδρείου και συνεργάτες του, καθ΄ υπόδειξη των Βουλευτών συνόδευσε αυτούς στη Βουλή για να συναντηθούν με τον Υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου.
Εκεί προσήλθαν και οι άλλοι βουλευτές της Ηπείρου όπου συναποφασίσθηκε να ζητηθεί από τον Υπουργό η απόσυρση της διάταξης του άρθρου 56 του Νομοσχεδίου πλήν του Προέδρου της Πανηπειρωτικής που ζήτησε την απόσυρση και της διάταξης του άρθρου 52.
Όταν ήρθε ο Υπουργός πριν προλάβει ο β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Βαγγέλης Αργύρης να του ανακοινώσει την απόφασή μας , περί απόσυρσης του άρθρου 56, πήρε ο ίδιος τον λόγο και ανακοίνωσε σχετική τροποποίηση που θα γίνει .
Μετά από λίγο προσκόμισε και την τροποποίηση, η οποία είναι μεν θετική σε σύγκριση με την προϋφιστάμενη διάταξη ,γιατί καταργείται η αδειοδότηση εντός 20 ημερών και χρειάζεται υποβολή αίτησης από την αρχή , αλλά το ουσιαστικό πρόβλημα της κατασκευής του φράγματος Αράχθου παραμένει γιατί η καινούργια διάταξη του 56 αναγράφει ως επικεφαλίδα "ΕΝΑΡΜΌΝΙΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΕΚΑΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΠΟΤΑΜΩΝ"
"Στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης και αξιοποίησης του υδάτινου δυναμικού των περιφερειών (το οπποίο σημειωτέον είναι σε διαβούλευση) τα εγκεκριμένα περιφερειακά πλαίσια χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης , επιβάλλεται να τροποποιούνται ή να αναθεωρούνται προκειμένου να εναρμονίζονται πρός τις επιλογές ή κατευθύνσεις των εγκεκριμένων περιφερειακών σχεδίων διαχείρισης λεκανών απορροής ποταμών. Σε περίπτωση ήδη θεσμοθετημένων περιφερειακών πλαισίων χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης ρυθμιστικών σχεδίων , γενικών πολεοδομικών σχεδίων , ζωνών οικιστικού ελέγχου ή άλλων σχεδίων χρήσεως γής , το περιεχόμενο των οποίων δεν καλύπτει επαρκώς τις επιλογές οι κατευθύνσεις των εγκεκριμένων περιφερειακών σχεδίων διαχείρισης λεκανών απορροής ποταμών και μέχρι την εναρμόνισή τους πρός τις επιλογές ήκατευθύνσεις αυτές , η χωροθέτηση των έργων διαχείρισης και αξιοποίησης υδάτων γίνεται με άμεση και αποκλειστική εφαρμογή των επιλογών και κατευθύνσεων των εγκεκριμένων περιφερειακών σχεδίων διαχείρισης λεκανών απορροής ποταμών".
Με το περιεχόμενο αυτό διαφώνησε ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και οι συνεργάτες του ,επιχειρηματολογώντας, αλλά και ο β' Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αργύρης, ''γιατί ουσιαστικά, έβγαλε το φράγμα Αράχθου από την πόρτα και το βάζει από το παράθυρο'', αφού υποβαθμίζει τα χωροταξικά σχέδια ,τα οποία λαμβάνουν υπόψη πολλές παραμέτρους για να φτιαχτούν (κοινωνικές , οικονομικές , περιβαλλοντικές , πολιτιστικές κ.λ.) (τέτοιο σχέδιο είναι το από 2003 Χωροταξικό σχέδιο της περιφέρειας Ηπείρου στο οποίο στηρίχθηκε και η απόφαση του ΣτΕ και ακύρωσε τόσο την άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας όσο και την άδεια περιβαλλοντικών όρων της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ Α.Ε) ,τα οποία είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένα.
Και αναβαθμίζει τα σχέδια διαχείρισης λεκανών απορροής, τα οποία είναι σίγουρο, ότι θα συμπεριλάβουν το φράγμα και τα οποία εκδίδονται με Προεδρικό Διάταγμα ,χωρίς να περάσουν από τη Βουλή.
Άρα επιθυμία της Κυβέρνησης και του Υπουργού Παπακωνσταντίνου είναι το έργο να γίνει γι΄ αυτό δεν τροποποίησε και τη διάταξη του άρθρου 52 που προβλέπει την εξομοίωση των μεγάλων υδροηλεκτρικών φραγμάτων με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Μετά από αυτά, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, εμένει στην θέση της περί απόσυρσης των άρθρων 52 και 56 του ν/σ του ΥΠΕΚΑ και καλεί τους Βουλευτές της Ηπείρου να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους και να παλέψουν για την απόσυρση ή καταψήφιση των συγκεκριμμένων άρθρων. Παράλληλα καλεί τους φορείς και την κοινωνία της περιοχής Αράχθου και όλης της Ηπείρου σε επαγρύπνηση.


Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ.

Συνέντευξη Τύπου της ΠΣΕ και φορέων της Ηπειρωτικής αποδημίας για το φράγμα του Αγίου Νικολάου Αράχθου και ψήφισμα κατά του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ

Στις 25-01-2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13.00' στα γραφεία της ΠΣΕ, Κλεισθένους 15, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, μαζί με την Ομοσπονδία Τζουμερκιωτών, τον Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικών Τζουμέρκων Βασίλη Ρίζο, προέβησαν σε συνέντευξη τύπου προς στα ΜΜΕ, έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, προκειμένου να ενημερωθεί ο Ελληνικός λαός, για τις επιβλαβείς επιπτώσεις που θα επιφέρει στον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων, αλλά και στους Νομούς 'Αρτας και Ιωαννίνων, η κατασκευή φράγματος στον Άγιο Νικόλαο Αράχθου και να διατρανώσουν την αντίθεση τους στην κατασκευή του φράγματος, που επανέρχεται στο προσκήνιο μέσω των φωτογραφικών διατάξεων των άρθρων 52 και 56 του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ, που θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή.

Στην συνέντευξη Τύπου παρέστησαν, οι Βουλευτές Ηπείρου,κύριοι, Δημήτρης Τσιρώνης, Θανάσης Οικονόμου, Παύλος Στασινός και Μιχάλης Παντούλας, η κ. Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδου, υπεύθυνη περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ηπειρώτης πρώην Υπουργός Στέφανος Τζουμάκας, εκ μέρους του Συνασπισμού το μέλος του Πολιτικού Γραφείου κ. Βασίλης Πρικηκύρης, εκ μέρους του ΛΑΟΣ ο κ. Γιώργος Αναγνωστάκης, πρόεδροι Αδελφοτήτων, Συλλόγων και φορέων της ηπειρωτικής αποδημίας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής του Αράχθου και αρκετοί προσκεκλημμένοι. Οι δημοσιογράφοι που παρέστησαν είχαν επικεφαλής τον ''πρύτανη'' της δημοσιογραφίας τονκαταξιωμένο Ηπειρώτη Γιώργο Βότση.
Στις σύντομες τοποθετήσεις τους τόσο οι παρευρισκόμενοι Βουλευτές, όσο και οι Πρόεδροι, της ΠΣΕ Γιώργος Οικονόμου και της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών Χρήστος Λαναράς, ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικών Τζουμέρκων Βασίλειος Ρίζος, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Προστασίας Αράχθου Κώστας Δημητρίου και Αντώνης Κοντός και ο ειδικός επιστήμονας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε θέματα υδάτινων πόρων πρώην Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γιαννούλης, τάχθηκαν υπέρ της απόσυρσης των άρθρων 52 και 56 του ν/σ του ΥΠΕΚΑ. Ακόμη υπέρ της απόσυρσης των σχετικών άρθρων τάχθηκαν ο Στέφανος Τζουμάκας, Γιώργος Βότσης, ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού Βασίλης Πριμηκύρης και ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Γιώργος Αναγνωστάκης
Με τηλεγραφήματα τους δήλωσαν συμπαράσταση και συμπόρευξη ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καρχιμάνης και οι Βουλευτές Σταύρος Καλογιάννης, Κώστας Παπασιώζος και Βαγγέλης Αργύρης.
Στην συνέχεια εκδόθηκε από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος το παρακάτω ψήφισμα με το οποίο συμφώνησαν και οι εξής. Ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικών Τζουμέρκων, η Ομοσπονδία Τζουμερκιωτών, ο Σύλλογος Προστασίας του Αράχθου, η Αδελφότητα Αγναντινών Αθήνας, η Ι.Λ.Ε.Τ.,η Αδελφότητα Πραμαντιωτών Αθήνας, η Αδελφότητα Σκούπας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγνάντων, η Επιτροπή ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου, η Ένωση ΗπειρωτώνΠεριστερίου, η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου, η Αδελφότητα Λεπιανών Αθήνας, η Αδελφότητα Ροδαυγής, η Αδελφότητα Κυψέλης Άρτας, ο Σύλλογος Κρυοπηγιωτών Πρέβεζας, ο Σύλλογος Απανταχού Κορωνησιωτών, η Αδελφότητα Μονολιθιωτών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γκραικιωτών, ο Σύλλογος των εν Αθήναις Καλαρυτινών, ο Σύλλογος Καλλιθέας Παραμυθιάς, η Ένωση Βασιλικιωτών Πωγωνίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικροσπηλιάς, ο Σύλλογος Κεντρικιωτών Άρτας, ο Σύλλογος Περδικιωτών Θεσπρωτίας και η Αδελφότητα Αμμοτόπου Αττικής.


Ψ ή φ ι σ μ α
''Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες , τόσο οι Ηπειρώτες της Αποδημίας , όσο και οι φορείς και οι κάτοικοι της Ηπείρου και περισσότερο της περιοχής του ορεινού όγκου Τζουμέρκων, βρίσκονται σε αναστάτωση, αναβρασμό και επαγρύπνηση , γιατί όλως απρόσμενα η Κυβέρνηση δια του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Παπακωνσταντίνου , επανέφερε με τις φωτογραφικές διατάξεις των άρθρων 52 και 56 του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ που συζητείται στη Βουλή, το θέμα του Η/Φ Αγίου Νικολάου στον Άραχθο ποταμό.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, μαζί με την Ομοσπονδία Τζουμέρκων και όλη την Ηπειρωτική Αποδημία, σε αγαστή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως και κατά το παρελθόν, που είχαν δώσει για το ίδιο θέμα σκληρούς , επίμονους και μακροχρόνιους αγώνες , οι οποίοι στέφθηκαν με επιτυχία, αφού με απόφαση του ΣτΕ του 2007 ακυρώθηκαν και η άδεια περιβαλλοντικών όρων και η άδεια παραγωγής ενέργειας από το εν λόγω υδροηλεκτρικό έργο, έτσι και σήμερα αντιδρούμε με το ίδιο πάθος , με την ίδια ένταση και ζητούμε την απόσυρση των διατάξεων αυτών που κατά παγκόσμια πρωτοτυπία εξομοιώνουν τα μεγάλα Η/Φ με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Δεν υπάρχει φορέας σήμερα τόσο της γενέτειρας όσο και της αποδημίας που να ασπάζεται τις θέσεις της Κυβέρνησης , αντίθετα υπάρχει καθολική απόρριψη.
Κι εύλογα μπορεί να τεθεί το ερώτημα :
Καλά εσείς οι Ηπειρώτες είσαστε εναντίον της ανάπτυξης;
Απαντούμε σαφώς ΟΧΙ.
Χρόνια ολόκληρα όλοι οι φορείς ενωμένοι αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε την πολυπόθητη ανάπτυξη γιατί η πατρίδα μας διαθέτει και κοινωνικό και οικονομικό και πολιτισμικό δυναμισμό.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, ως κορυφαία οργάνωση της Ηπειρωτικής Αποδημίας δραστηριοποιείται κυρίως προς δύο κατευθύνσεις τον Πολιτισμό και την ανάπτυξη. Όταν όμως η ανάπτυξη επιφέρει τεράστιες και ανεπανόρθωτες καταστροφές στο περιβάλλον , που είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της πατρίδας μας , όταν καταστρέφεις αυτό που πλουσιοπάροχα σου έχει δώσει η φύση , αυτό δεν είναι πολιτισμός , αυτό είναι βαρβαρότητα.
Γιατί είμαστε αντίθετοι με το εν λόγω έργο;
Είμαστε αντίθετοι
1). Γιατί η Ήπειρος έχει συμβάλλει στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας με δύο τεράστια φράγματα στο ίδιο ποτάμι τον Άραχθο , το φράγμα Πουρνάρι 1 ισχύος 100 ΜW και το φράγμα Πουρνάρι 2 ισχύος 45 MW και είναι βαρύ το τίμημα που έχει πληρώσει από τη λειτουργία τους.
2). Είμαστε αντίθετοι γιατί είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα επέλθουν τεράστιες και ανεπανόρθωτες καταστροφές στο οικοσύστημα της περιοχής.
3). Είμαστε αντίθετοι γιατί είναι πλέον βέβαιον ότι θα καταρρεύσει το ιστορικό και μοναδικά στα βαλκάνια μονότοξο Γεφύρι της Πλάκας.
4). Είμαστε αντίθετοι γιατί επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στον αγροτοτουρισμό θα πάνε χαμένες και κατά πάσα περίπτωση οι θέσεις εργασίας με την περαιτέρω ήπιας μορφής τουριστική αξιοποίηση της περιοχής θα είναι σαφώς περισσότερες από αυτές που προβλέπει η λειτουργία του Η/Φ.
5). Είμαστε αντίθετοι γιατί με την διάταξη του άρθρου 56 του νομοσχεδίου κατά πραξικοπηματικό τρόπο παρακάμπτεται τόσο ο από 2003 περιφερειακός χωροταξικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Ηπείρου ο οποίος έχει εγκριθεί από τον τότε Υπουργό Περιβάλλοντος , όσο και το χειρότερο όλων αγνοείται και πετιέται στο καλάθι των αχρήστων η απόφαση του ΣτΕ.
Αλήθεια ποιος δίνει το δικαίωμα σε ποιόν να εκχωρεί δημόσιο πλούτο της χώρας , να τον λυμαίνονται και να τον αχρηστεύουν;
Ποιος δίνει το δικαίωμα και σε ποιόν να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις αποφάσεις των συντεταγμάνων οργάνων της τοπικής κοινωνίας και της Ηπειρωτικής Αποδημίας;
Που στο σύνολό τους ήταν ομόφωνες;
Ποιος δίνει το δικαίωμα και σε ποιόν να θυσιάζει υπέρ των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων ιστορικά μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς;
Ποιος δίνει το δικαίωμα και σε ποιόν να αγνοεί αποφάσεις του ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας μας;
Δεν είναι αυτό ωμή παρέμβαση της Εκτελεστικής εξουσίας προς την δικαστική εξουσία;
Για όλους αυτούς τους λόγους λέμε όχι στο φράγμα του Αγίου Νικολάου Αράχθου.
Γι΄ αυτούς τους λόγους λέμε στους Βουλευτές μας να αντισταθούν , να εξαντλήσουν την πίεσή τους έτσι ώστε να πείσουν την Κυβέρνηση να αποσύρει τις εν λόγω διατάξεις και στην αντίθετη περίπτωση να καταψηφίσουν , γιατί αν οι διατάξεις περάσουν το κόστος δεν θα είναι μόνο δραματικό θα είναι και ιστορικό και η ιστορία είναι περισσότερο αμείλικτη από την δική μας κρίση.
Εμείς ως Πανηπειρωτική στέλνουμε σήμερα ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση , ότι θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας ,και θα υψώσουμε τις φωνές μας με τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής, θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας έτσι ώστε το έργο να μη γίνει.''

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Διόρισε τον κολλητό του στην Μεταλλουργική!

Έκανε πάλι το θαύμα του ο Υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Σε καιρούς κρίσης όχι μόνο οικονομικής και πλήρους απαξίωσης της πολιτικής, ο Υπουργός έδειξε ότι δεν μπορεί να αλλάξει και ότι συνεχίζει να λειτουργεί βολεύοντας τους «κολλητούς» του.
Στο ακριτικό Κεφαλόβρυσο όπου λειτουργεί «Μεταλλουργική», θυγατρική της ΕΒΟ, δημιουργήθηκε ζήτημα διορισμού διευθύνοντος συμβούλου.
Το ενδιαφέρον για την κάλυψη της θέσης ήταν μεγάλο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ αυτών που υπέβαλλαν βιογραφικά περιλαμβάνονται και αξιόλογα στελέχη από την Ήπειρο.
Αντί όλων αυτών, ο υπουργός Αβραμόπουλος, προτίμησε να «βγάλει την υποχρέωση που είχε από παλιά»! Διόρισε, καθώς είναι στην αρμοδιότητά του, διευθύνοντα σύμβουλο τον Αναστάσιο Λάσκο, που εκλεγόταν βουλευτής Χαλκίδας, που όταν ήταν υπουργός Τουρισμού ο Αβραμόπουλος, αυτός ήταν υφυπουργός. Γνωστό το πώς είχε φύγει τότε απ' την κυβέρνηση, ο νυν εκλεκτός του Αβραμόπουλου.
Γνωστό επίσης ότι έκανε πέρασμα και από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.
Να θυμίσουμε ότι ο κ. Αβραμόπουλος, είναι τακτικός επισκέπτης των Ιωαννίνων.
Δεν αποκλείεται την επόμενη φορά που θα βρεθεί στην πόλη, να τα ακούσει και από κοντά.
Κάποιος θα βρεθεί για να του θυμίσει τον διορισμό του κολλητού!


ΠΗΓΗ: http://www.epiruspost.gr/ipiros/ioannina/10842-2012-01-25-16-47-09.html

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Απόφαση της Γ.Γ. ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή και λειτουργία του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη 26/1/2012

Το δρόμο της υλοποίησης ενός έργου πνοής για την ανάπτυξη των Γρεβενών αλλά και συνολικά της Δυτικής Μακεδονίας, όπως είναι το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα, ανοίγει η προχθεσινή απόφαση της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, κ. Δήμητρα Γεωργακοπουλου-Μπάστα να εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους κατασκευής και λειτουργίας του έργου.
Η απόφαση προβλέπει την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου: «Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα», που αποτελούσε και απαραίτητη προϋπόθεση για την κατασκευή και λειτουργία του, με συνοδό έργο την κατασκευή οδού πρόσβασης μήκους 1.351, 64 μ. στη Δημοτική Ενότητα Θ. Ζιάκα του Δήμου Γρεβενών, στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε αυτή, το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο θα περιλαμβάνει κτίρια και υποστηρικτικές δομές, συνολικής επιφάνειας 2.546 τ.μ., που αφορούν 1.066 τμ. για κτιριακές εγκαταστάσεις και 1.480 τ.μ. για υποστηρικτικές δομές.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, προωθώντας την κατασκευή του Αστρονομικού Πάρκου στον Όρλιακα, ενισχύει την αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή, ενδυναμώνοντας την κοινωνική συνοχή, μέσα από τη δημιουργία επενδύσεων αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Εξήγγειλε πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων

Θα απασχοληθούν για 5 μήνες σε δημοτικά έργα με κοινοτικά κονδύλια.



Έως τα τέλη του 2014 θα διατεθούν 200 εκατομμύρια ευρώ από κονδύλια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για απασχόληση ανέργων στο πλαίσιο εκτέλεσης έργων αυτεπιστασίας σε δήμους και νομικά τους πρόσωπα, όπως ανακοινώθηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου της ηγεσίας των υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας.
Η διάθεση των κονδυλίων θα γίνει με βάση Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων του ΟΑΕΔ, ενώ οι προσλήψεις θα γίνουν στο πλαίσιο του προγράμματος ΑΚΣΙΑ (Αυτοδιοίκηση- Κοινωνική Συνοχή- Ισόρροπη Ανάπτυξη). Σε μια τριετία αναμένεται να δημιουργηθούν 120.000 θέσεις εργασίας 5μηνης διάρκειας, έκαστη.
Αναμένεται σύντομα η σχετική ΚΥΑ των υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας, ενώ ο ΟΑΕΔ έχει ετοιμάσει τον ηλεκτρονικό πίνακα κατάταξης των ανέργων και έχει ήδη εξασφαλίσει τη σχετική έγκριση από το ΑΣΕΠ. Η πρώτη προκήρυξη θέσεων αναμένεται στις αρχές Φεβρουαρίου και οι πρώτες 15.000- 20.000 προσλήψεις αναμένονται έως τα τέλη Φεβρουαρίου.
Ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης εξήγησε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια «τόνωσης της απασχόλησης σε επίπεδο δήμων, αντιμετώπισης της ύφεσης και τόνωσης των τοπικών αγορών» και συγχρόνως, με αυτόν τον τρόπο «θα συντηρηθούν οι τοπικές υποδομές». Από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπ. Εσωτερικών, Φ. Γεννηματά, μίλησε για «συμμετοχή της αυτοδιοίκησης στο πρόβλημα της ανεργίας».
Στη συνέντευξη Τύπου διευκρινίστηκαν οι όροι, οι προδιαγραφές και οι αποδοχές των ανέργων που θα απασχοληθούν σε όλους τους δήμους της χώρας για έργα μικρής και μεσαίας κλίμακας που αφορούν υποδομές, υποστήριξη ορεινών όγκων, προστασία περιβάλλοντος κ.ά. Θα απασχοληθούν οκτώ ειδικότητες- εργάτες γενικών καθηκόντων, ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγοι, οδηγοί, οικοδόμοι, σιδεράδες, υδραυλικοί και διαχειριστές μηχανημάτων.
Η απασχόληση θα είναι 5μηνη και κάθε άνεργος θα αμείβεται με 135 ημερομίσθια το χρόνο.
Οι μηνιαίες αποδοχές θα είναι 770 ευρώ μεικτά και 625 ευρώ καθαρά. Η επιλογή θα γίνεται αυτόματα από Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων του ΟΑΕΔ και δεν θα υπάρχει ανθρώπινη παρεμβολή.
Όπως επανειλημμένα διευκρινίσθηκε από τον υπ. Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνη, και τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Η. Κικίλια, η διαδικασία μοριοδότησης θα γίνεται αυτόματα από το σύστημα. Γι’ αυτόν το λόγο και οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά. Βοήθεια στην υποβολή της αίτησης, διευκρίνισε ο υφ. Εσωτερικών, Π. Κουκουλόπουλος, θα προσφέρουν οι δήμοι και τα ΚΕΠ. Οι λίστες θα ελέγχονται κάθε φορά από το ΑΣΕΠ και οι προσλήψεις θα γίνονται μετά την έγκριση του ΑΣΕΠ. Για κάθε έτος η διαδικασία θα ξεκινά από τον Οκτώβριο και θα επαναλαμβάνεται έπειτα από ένα 6μηνο.
Ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τους 78 δήμους της χώρας που στερούνται τεχνικής υπηρεσίας-οπότε τυπικά δεν μπορούν να αναλάβουν έργα αυτεπιστασίας. Όπως διευκρίνισε ο κ. Κουκουλόπουλος «θα υπάρξει μέριμνα για να έχουν όλοι οι δήμοι πρόσβαση στο πρόγραμμα». Και διευκρίνισε: «Εμείς θα εγκρίνουμε έργα. Όχι συμβάσεις».
Οι κ.κ. Κουτρουμάνης και Κικίλιας διευκρίνισαν ότι στην ηλεκτρονική λίστα του ΟΑΕΔ έχουν ληφθεί υπόψη συγκεκριμένα κριτήρια και μόρια, ώστε να εντάσσονται κάθε φορά στο πρόγραμμα όσοι έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Κριτήρια αποτελούν ο χρόνος της ανεργίας, η οικογενειακή κατάσταση, η ηλικία, αλλά και οι ειδικότητες που σε κάθε δήμο θα ζητούνται ανάλογα με το έργο που θα γίνεται. Προτεραιότητα έχουν οι μακροχρόνια άνεργοι, όσοι έχουν άνεργη σύζυγο και παιδιά, οι νέοι έως 29 ετών και όσοι βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.
Ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό όλοι οι άνεργοι να έχουν προσκομίσει βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης στον ΟΑΕΔ.

Με το βλέμμα στη χρηματοδότηση για το τμήμα της Ιόνιας Οδού Γιάννενα - Κακαβιά

Δεδομένη είναι η ικανοποίηση των τοπικών φορέων από την ανακοίνωση το υπουργείου Υποδομών την Τρίτη σχετικά με την έγκριση πίστωσης περίπου 4 εκ. ευρώ για την εκπόνηση μελέτης για το τμήμα της Ιόνιας οδού από τον κόμβο της Εγνατίας στην Πεδινή μέχρι την Κακαβιά. Το υπό μελέτη τμήμα του αυτοκινητόδρομου είναι περίπου 65 χιλιόμετρα και αντικείμενο αυτής θα είναι η αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου σε κλειστό αυτοκινητόδρομο με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση.
Το ζητούμενο πάντως και μάλιστα το εξόχως κρίσιμο σε αυτήν την περίπτωση είναι να εξευρεθεί και ο τρόπος χρηματοδότησης του έργου, που πέρασε από «σαράντα κύματα», καθυστερήσεις, αναβολές αλλά και περικοπές από τον αρχικό προγραμματισμό και σχεδιασμό της Ιόνιας.
Με την οικονομική κρίση βέβαια που ενέσκηψε και έπληξε όλα τα δημόσια έργα και φυσικά την κατασκευή των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, η Ιόνια οδός εξακολουθεί να παραμένει όνειρο απατηλό για τη Δυτική Ελλάδα και φυσικά για τους Ηπειρώτες.
Η πρώτη ένδειξη πάντως για το ότι έστω και με ρυθμούς χελώνας, κάτι κινείται σχετικά με το ορφανό αυτό τμήμα της Ιόνιας ήταν η απόφαση του υπουργού Δημ. Ρέππα τον Μάρτιο του 2011 σχετικά με την «απαγόρευση έκδοσης οικοδομικών αδειών εντός της ζώνης διέλευσης της Ιόνιας Οδού από τέλος παραχώρησης έως Κακαβιά».
Η απόφαση αυτή ελάμβανε υπόψιν μία σειρά σχετικών προηγούμενων αποφάσεων, υπηρεσιών, με κυρίαρχες αυτές που αναφέρονται στις προμελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα επιμέρους τμήματα καθώς επίσης την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, όπως αυτή αναφέρεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του υπουργείου Πολιτισμού από τον Σεπτέμβριο του 2009.
Με δεδομένο ότι δεν έχει υλοποιηθεί η κατασκευή του εν λόγω τμήματος, το υπουργείο ανέφερε στην απόφασή του ότι πρέπει να προστατευθεί η ζώνη του συγκεκριμένου οδικού άξονα για μια τετραετία, με την απαγόρευση έκδοσης οικοδομικών αδειών και την αναστολή οικοδομικών εργασιών για την ανέγερση κτισμάτων και την εκτέλεση οικοδομικών αδειών μέσα σε αυτήν.
Με την απόφαση καθορίστηκαν σαφή όρια αποστάσεων, 60 μέτρων σε κάθε πλευρά του οδικού άξονα, στοιχείο που αν μη τι άλλο οδηγούσε από τότε στο συμπέρασμα, ότι το θέμα της χάραξης της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά έχει οριστικοποιηθεί.
Το στοιχείο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος των αντιδράσεων σε τοπικό επίπεδο αναφορικά με τη χάραξη του τμήματος αυτού, που ενώ έχει ολοκληρωθεί και το υπουργείο τη θεωρεί δεδομένη, κάποιοι αρνούνται να δουν την πραγματικότητα και επαναφέρουν διαρκώς το αίτημα αλλαγής της χάραξης.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από την Ελευθερία


ΠΗΓΗ: http://epirusonline.gr/

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ»: Απάντηση για τις διαγραφές ιστοσελίδων, ΑΤΕ και ταξίδια...

«Eπειδή τίθενται πολλά ερωτήματα εύλογα και αυτονόητα από τους δημότες και την ιστοσελίδα σας, για την λειτουργία και τον τρόπο διοίκησης του Δήμου, επιθυμούμε να δώσουμε απαντήσεις τις οποίες πρώτα έχουμε θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, διότι θεωρούμε και εμείς ότι τέτοιες συμπεριφορές και αντιλήψεις αποτελούν πρόκληση από την πλευρά της πλειοψηφίας και του Δημάρχου. Επιπλέον τέτοιες ενέργειες αμαυρώνουν τόσο την εικόνα και το κύρος του Δήμου μας, όσο και την λειτουργία των θεσμικών του οργάνων.
Πρώτον, σχετικά με τα διαγραφέντα στοιχεία από τις ιστοσελίδες των πρώην Δήμων, αποτελεί καταστροφή πολύτιμου υλικού και πλήγμα στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών και ενδιαφερομένων για την ιστορία και τον πολιτισμό των περιοχών μας.
Ως φαινόμενο είναι απαράδεκτο και πληγώνει όλους μας.
Είναι μία πράξη που δείχνει κυρίως την καθεστωτική νοοτροπία που διέπει την διοίκηση του Δήμου, την παρωχημένη αντίληψη του κάνουμε ότι μας αρέσει χωρίς να δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν, στοχεύοντας στο να σβήσουν γεγονότα της ιστορίας μας, στο να μην υπάρχουν στοιχεία, έργα και πρωτοβουλίες των πρώην διοικήσεων, που μπορούν να συγκριθούν με την αδράνεια και την έλλειψη προγράμματος ουσιαστικών παρεμβάσεων της σημερινής διοίκησης του Δήμου.
Αυτό όμως για το οποίο θεωρώ μία τέτοια πράξη εγκληματική, όλων όσων αποφάσισαν και εκτέλεσαν το συγκεκριμένο έργο, είναι ότι χάθηκαν εκατοντάδες πολύτιμα στοιχεία πολιτισμού και παράδοσης, που με κόπο, με αγάπη, με ευαισθησία και με αφοσίωση συγκεντρώναμε χρόνια ολόκληρα, με σκοπό και ελπίδα να τα κάνουμε κτήμα όλων των γενεών.
To αποτέλεσμα ήταν η Δημοτική Αρχή και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, πριν ένα περίπου μήνα, να συγκαλέσουν σύσκεψη των εκπροσώπων και προέδρων Τοπικών Συμβουλίων, όπου τους ζήτησαν (γιατί άραγε;) να προσκομίσουν στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς, με μνημεία και ιστορία του πολιτισμού από κάθε χωριό.
Και το υλικό και οι αναφορές που υπήρχαν στις ιστοσελίδες πήγαν χαμένες στο βωμό άτυχων και αψυχολόγητων ενεργειών!
Δεύτερον, όσον αφορά τις μετακινήσεις των αιρετών, από την πρώτη Συνεδρίαση εμείς ως Παράταξη θέσαμε το ζήτημα της αδιαφάνειας στο θέμα αυτό καθώς δεν εισηγούνταν τις μετακινήσεις πότε, ποιος και για ποιο σκοπό, αλλά γενικά ως έξοδα μετακίνησης.
Ζητήσαμε δε τουλάχιστον κάθε φορά να ενημερώνεται το Συμβούλιο για τις μετακινήσεις των μελών του.
Δεν μας ενημέρωσαν ποτέ! Γιατί;
Εμείς, όλα τα μέλη της Παράταξής μας, συνειδητά αρνηθήκαμε να δεχτούμε ο Δήμος να πληρώνει τα έξοδα μετακίνησης μελών του για εκδηλώσεις, γιορτές και πανηγύρια, εκτός του Δημάρχου και του Προέδρου του ΔΣ.
Είναι θεμιτή και σωστή η θέση και το κάνουμε πράξη, να συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις κάθε φορέα και Συλλόγου αλλά όχι με έξοδα του Δήμου!
Για αυτό και εμείς δεν προσκομίσαμε ποτέ αποδείξεις και έξοδα.
Πρόσφατο παράδειγμα, η μη επίδοση της Απόφασης του ΔΣ για την Αγροτική Τράπεζα, στην Διοίκησή της από την Διαπαραταξιακή Επιτροπή!!!
Σήμερα εκπνέει η προθεσμία!!!
Πώς θα δικαιολογήσει ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΔΣ την απαράδεκτη και τη μη σύννομη με τις υποχρεώσεις τους πράξη της μη επίδοσης της Απόφασης.
Πλήρης αδράνεια και κοροϊδία!!!
Οι αποφάσεις του ΔΣ πρέπει να υλοποιούνται, αλλιώς προβαίνουν σε παράβαση καθήκοντος, όλοι όσοι δεν τις εκτελούν!
Ούτε αυτό τους νοιάζει!
Οι δημότες όμως περιμένουν!
Υπάρχουν σκοπιμότητες;
Πως αλλιώς να κρίνουμε το γεγονός της απαξίωσης των θεσμών, των Τοπικών Συμβουλίων, των φορέων και των δημοτών που στήριξαν τις Αποφάσεις μας και ανέμεναν αποτελέσματα.
Οι πολίτες και δημότες ξέρουν να κρίνουν!
Το βλέπουν καθημερινά!
Τέτοια φαινόμενα εμείς τα απορρίπτουμε κατηγορηματικά και τα καταδικάζουμε στα Δημοτικά Συμβούλια και καθημερινά μέσα στην κοινωνία.
Δεν μπορείς να έχεις μέλλον ως τόπος, δεν μπορείς να δημιουργήσεις έναν σύγχρονο Δήμο με τέτοιες συμπεριφορές.
Η κοινωνία πληγώνεται και απογοητεύεται.
Το αποτέλεσμα, χαμένες ευκαιρίες!
Αυτά για να τα γνωρίζουν όλοι!
Όταν χρειαστεί θα επανέλθουμε».

Με εκτίμηση
Ο επικεφαλής της παράταξης και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης: Ντόντης Γιάννης
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Αλεξίου Γιώργος, Καραγιώργος Γιάννης, Μεντής Χαράλαμπος, Κολιάκης Δημήτρης, Σώτος Γιάννης, Τόπουλος Βασίλης

Σώζονται 13ος-14ος μισθός!!!

3ετές πάγωμα και τσεκούρι σε επιδόματα!!!

Υπάρχουν πληροφορίες, ίσως και υπό τον φόβο νέας ανταρσίας στη Βουλή, πως η Κυβέρνηση κάνει πίσω στην κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα καθώς οι μελέτες... τρομάζουν και δείχνουν ότι θα υπάρξουν τεράστιες απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία, για τα έσοδα του κράτους από τη φορολογία, αλλά και για την ήδη βυθισμένη σε τέλμα αγορά.
Τώρα οι διαρροές από την Κυβέρνηση λένε ότι υιοθετείται το πάγωμα των μισθών για μία τριετία, αρκεί να συμφωνήσουν σ΄ αυτό και οι κοινωνικοί εταίροι.
Σύμφωνα με «Το Βήμα», στην τελευταία συνάντηση που είχε η τρόικα με τον κ. Κουτρουμάνη, ο υπουργός Εργασίας παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία εάν γίνουν αποδεκτοί οι όροι της τρόικας, τότε θα «εξοικονομηθούν» περί τα 10 δισ. ευρώ τα οποία θα αφαιρεθούν όμως από την πραγματική οικονομία, επιτείνοντας έτσι την ύφεση.
Με τον τρόπο αυτό, όπως ειπώθηκε από τον υπουργό προς την τρόικα, δεν καταπολεμείται ούτε η φοροδιαφυγή ούτε μειώνονται τα κέρδη των εταιριών, δημιουργεί πρόβλημα στα ασφαλιστικά ταμεία και δεν ευνοεί την ανταγωνιστικότητα.
Κρίσιμη είναι η συνάντηση που αναμένεται να έχουν τα στελέχη της Τρόικας με τον υπουργό αλλά και τους εκπροσώπους των κομμάτων.
Παράλληλη ζητήθηκε συνδρομή από τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας.
Ωστόσο σε όλα αυτά δεν είναι δεδομένη η συμφωνία της τρόικας που μοιάζει να εμμένει σε συγκεκριμένα ζητήματα και ειδικά στην κατάργηση των δύο επιπλέον μισθών. Έτσι δεν αποκλείεται να επανέλθει στο τραπέζι για συζήτηση το θέμα του πλαφόν αντί της κατάργησης.
Το ένα σενάριο που είχε διαρρεύσει έλεγε για δώρο Χριστουγέννων στα 1.500 ευρώ και αντίστοιχα 750 ευρώ στο δώρο Πάσχα και το επίδομα άδειας, ενώ υπάρχει και το σύνθετο σενάριο που μειώνει κλιμακωτά τον 13ο και 14ο μισθό όσο ανεβαίνει και ο μισθός των εργαζομένων.
Αυτό πάντα με παράλληλο πάγωμα των αυξήσεων, τουλάχιστον ως το 2015, περικοπές σε επιδόματα και υπερωρίες και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.


ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr/

Για τον κ. Θανάση Φωτίου

Κατ' αρχήν να εξάρω την ενέργεια του δημοτικού συμβούλου της ελάσσονος αντιπολιτεύσεως κ. Θανάση Φωτίου να απαντήσει στο σχόλιό μου για την ανυπαρξία της ηγεσίας του συνδυασμού "Όλοι Μαζί " του οποίου είναι στέλεχος.
Δέχομαι απολύτως τις διευκρινήσεις του τις οποίες και θεωρώ ικανοποιητικές και δείχνουν ότι η ασκεί τα καθήκοντά του επαρκώς ανταποκρινόμενος στην αποστολή του.
΄Ομως, τα όσα κάνει αυτός προσωπικά, δεν μπορούν να καλύψουν σε καμία περίπτωση την αδυναμία του αρχηγού του κ. Θεοφάνη Στεργίου και την πλήρη ανυπαρξία του, ιδιαίτερα και κατά πρώτο λόγο δημοσίως και κατά δεύτερο λόγο στο δημοτικό συμβούλιο.
Οι δημότες του Δήμου Πωγωνίου, αγνοούν την ύπαρξη, τις θέσεις, τις παρεμβάσεις, τις απόψεις επί των τοπικών ζητημάτων του κ. Στεργίου και φυσικά της Παρατάξεώς του.
Καμία δημόσια τοποθέτηση, καμία ανακοίνωση, καμία ενημέρωση.
Αυτό αγαπητέ κ. Φωτίου είναι το μείζον πρόβλημα.
Δεν καταλαβαίνω γιατί απευθυνόμενος σε μένα, αναφέρεστε σε άλλη δημοτική παράταξη, με την οποία δεν έχω καμία σχέση.
Αν αναφέρεστε- και μάλλον εκεί αναφέρεστε- στην παράταξη του Ιωάννη Ντόντη, έχετε μερικώς δίκιο, αφού και η δική της παρουσία στα δημοτικά δρώμενα δεν είναι τόσο δυναμική όσο
θα έπρεπε και θα την χαρακτήριζα υποτονική.
Εύχομαι στο μέλλον να μην είναι η ίδια.
Πρώτιστα και κύρια για το καλό του Δήμου και των δημοτών του.

Κλέων Ηπειρώτης
τηλ. 6945789765
mbpp@hotmail.gr

ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΩΤΙΟΥ: «Είμαι παρόν και τιμώ τους ανθρώπους που με τίμησαν με την ψήφο τους»

Αγαπητέ Κλέωνα.
Όπως βλέπεις σήκωσα το γάντι που μου έριξες και θα προσπαθήσω να απαντήσω στις παρατηρήσεις σου στα μπλοκ του Δήμου μας.
Καταρχήν δεν διεκδίκησα ποτέ το αλάθητο του Πάπα ούτε είμαι επαγγελματίας Δήμαρχος ή Δημοτικός Σύμβουλος.
Το επάγγελμά μου είναι Αγρότης. Σαν πρόεδρος στην Κοινότητα μου το Ριάχοβο, σαν Αντιδήμαρχος στο Δήμο Άνω Καλαμά, αλλά και σαν Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου, προσπαθούσα και προσπαθώ όσο γίνεται καλύτερα να προσφέρω στον τόπο όπου ζω και εργάζομαι.
Καλές οι παρατηρήσεις σου, γιατί πρέπει όλοι να είμαστε καλύτεροι, αλλά θα ήθελα να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος.
Πως βλέπεις ότι προσχώρησα στην Δημοτική πλειοψηφία;
Την πρώτη χρόνια της Δημοτικής Αρχής έπρεπε να είμαστε πιο επιεικείς, αλλά ως εκεί.
Παρεμβαίνω στα κρίσιμα και σοβαρά ζητήματα όχι μονό στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιχείρηση, όπου είμαι μέλος και όταν είναι ανάγκη η θέση μου είναι ξεκάθαρη, όπως για τα Δημοτικά Τέλη ύδρευσης, το θέμα της Αγροτικής τράπεζας, της ομάδας του Παρακαλάμου, διάφορες καταγγελίες για τη Δημοτική Ενότητα Άνω Καλαμά, τη διακοπή των τηλεφώνων στα κοινοτικά κτήρια και διάφορα αλλά.
Όσο για τον προϋπολογισμό, θα ΄πρεπε να ξέρεις ότι πριν φτάσει στο δημοτικό συμβούλιο, πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή, όπου γίνανε οι παρατηρήσεις και διορθώσεις και δεν επανέρχομαι στο δημοτικό συμβούλιο με τα ίδια, μόνο και μόνο για να δημιουργώ εντυπώσεις.
Κάθε μέρα υπάρχουν νέα δεδομένα και δεν επαναπαύομαι, ούτε είμαι ευχαριστημένος με τη λειτουργία της δημοτικής αρχής, όταν δεν απαντάει σε διάφορες καταγγελίες και σνομπάρει ακόμη και δημοτικούς συμβούλους ή όταν αφήνει χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης τον παιδικό σταθμό, το ΚΔΑΠ, το ΚΗΦΗ και αλλά κτήρια.
Πιστεύω ότι τιμώ τους ανθρώπους που με τίμησαν με την ψήφο τους και θα μπορώ να τους κοιτώ πάντα στα μάτια.
Μήπως σου φταίνε αλλά φίλε μου;
Μήπως επειδή η παράταξη σου είναι διαλυμένη και συνοδοιπόρος του Δημάρχου εσύ βλέπεις τους δυο δημοτικούς συμβούλους και όχι τους άλλους δέκα?


ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΩΤΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Ζωντανεύει το τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά, εγκρίθηκαν 4εκ. ευρώ για την μελέτη

Ένα βήμα ακόμα έγινε από το Υπουργείο Υποδομών για την επέκταση της Ιόνιας Οδού από το τέλος της παραχώρησης στον κόμβο της Εγνατίας Οδού στην είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων μέχρι τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Συγκεκριμένα με απόφαση του ΥΠΟΜΕΔΙ εγκρίνεται η διάθεση πίστωσης ποσού 3.971.600 ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης για αυτό το τμήμα. Το τμήμα του οδικού άξονα που θα μελετηθεί είναι περίπου 65 χιλιόμετρα. Αντικείμενο της μελέτης θα είναι η αναβάθμιση του σημερινού δρόμου σε κλειστό αυτοκινητόδρομο με 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση.
Πιο συγκεκριμένα θα γίνουν γεωτεχνικές έρευνες για τα τεχνικά έργα του αυτοκινητόδρομου (δύο γέφυρες, δύο κάτω διαβάσεις, ένα cut and cover, τοίχους αντιστήριξης, επιχώματα και ορύγματα).
Επίσης θα γίνει αρχιτεκτονική μελέτη του αρχαιολογικού χώρου Βορτοπού, συμπεριλαμβανομένων χώρου στάθμευσης στον αυτοκινητόδρομο, οδών πρόσβασης από τους αυτοκινητόδρομους, τελική ηλεκτρομηχανολογική μελέτη (φωτισμός σε επιλεγμένα μέρη) και αντιπλημμυρική μελέτη.
Να θυμίσουμε ότι πριν από μερικούς μήνες είχε εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, που ήταν και ο προάγγελος για την μελέτη και την μελλοντική δημοπράτηση του έργου εφόσον μπει σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα πιθανότατα στο επόμενο ΚΠΣ.


ΠΗΓΗ: www.ypodomes.com

Η ώρα των συμβούλων για τη «Δωδώνη»

Στην ΑΤΕ έπιασαν δουλειά, επιλέγουν τον δικό τους οι Ενώσεις.

Έπιασαν δουλειά, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα και η ALPHA BANK οι οποίες αποτελούν τον σύμβουλο της Αγροτικής Τράπεζας για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη». Τον δικό τους σύμβουλο θα έχουν σύντομα και οι Ενώσεις-μέτοχοι.
Ο διεθνής διαγωνισμός που από καιρό έχει προαναγγελθεί μπαίνει σε φάση υλοποίησης, αφού μέχρι τις 30 Ιουνίου η ΑΤΕ «υποχρεούται» με εντολή της Κομισιόν και με βάση το σχέδιο εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης, να απεμπλακεί και από συμμετοχές του μη χρηματοπιστωτικού τομέα. Πλέον μπαίνει χρονικό όριο στη διαδικασία και η ΑΤΕ κινείται για να καλύψει το στόχο που τέθηκε.
Κι ενώ η ΑΤΕ θέτει σε εφαρμογή και για τη «Δωδώνη» (όπως για Βιομηχανία Ζάχαρης, ΣΕΚΑΠ κλπ) το σχέδιο, παρά τα περί ... συνεννόησης με τους άλλους μετόχους, οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου ετοιμάζονται να «απαντήσουν» με την πρόσληψη του δικού τους συμβούλου, αλλά για εξαγορά των μετοχών της τράπεζας. Αν υπάρξει λύση χωρίς διαγωνισμό θα ήταν ό,τι καλύτερο, αλλά μάλλον θεωρείται απίθανο, ενδεχομένως οι σύμβουλοι των δυο πλευρών θα έχουν επαφή κατά τη διαδικασία αποτίμησης και όχι μόνο.
Προσβλέπουν σε μεγάλη βοήθεια
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης κληθείς από τους «Νέους Αγώνες» να σχολιάσει την έναρξη της προετοιμασίας του διαγωνισμού από τον σύμβουλο της ΑΤΕ, τόνισε ότι « οι Ενώσεις προσβλέπουν σε μεγάλη βοήθεια σε οικονομικό, νομικό και συμβουλευτικό επίπεδο από τον σύμβουλο που οι ίδιες προσλαμβάνουν».
Η διαδικασία επιλογής αναμένεται να ολοκληρωθεί από τις διοικήσεις των τεσσάρων Ενώσεων (Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας) εντός των ημερών, αφού την Πέμπτη, εκτός απροόπτου η επιτροπή που εξετάζει τις προσφορές, αποτελούμενη από τους διευθυντές των Οργανώσεων, θα καταλήξει στην πρόταση της που θα περιλαμβάνει τις δυο από τις πέντε προσφορές που κατατέθηκαν, ώστε να γίνει η επιλογή του συμβούλου εξαγοράς της «Δωδώνης».
Αναμενόμενες οι εξελίξεις χωρίς πολιτική λύση
Οι εξελίξεις αυτές, καίτοι αναμενόμενες, οδηγούν στην τελική ευθεία την τύχη της «Δωδώνης», αφού ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ούτε η σημερινή των τριών κομμάτων που συνεργάζονται, ανέλαβαν πρωτοβουλία για πολιτική λύση ενάντια στις εντολές της Τρόικας και ταυτόχρονη ικανοποίηση του αιτήματος Ενώσεων και κτηνοτρόφων και όλων των φορέων της Ηπείρου να μην ιδιωτικοποιηθεί η «Δωδώνη».
Κι αυτό μπορούσε να γίνει με την τήρηση του καταστατικού και με άλλους τρόπους, αλλά η ΑΤΕ επικαλείται τις υποχρεώσεις που ανέλαβε με το πρόγραμμα εξυγίανσης της και την εντολή της Κομισιόν να έχει απεμπλακεί μέχρι τον Ιούνιο και από τη «Δωδώνη». Σε περίπτωση που μέχρι τότε δεν υπάρξει συμφέρουσα οικονομική προσφορά από το διαγωνισμό, θα πρέπει ο σύμβουλος στη συνέχεια να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες για να βρεθεί ο επενδυτής που θα αποκτήσει με το τίμημα που θα οριστεί το 67,7% των μετοχών της ΑΤΕ στην «Δωδώνη».
Βέβαια, για τις Ενώσεις και τους κτηνοτρόφους το να μην υπάρξει συμφέρουσα πρόταση εξαγοράς από διαγωνισμό, θα ήταν ό,τι καλύτερο, αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το αποτέλεσμα.
Η αποτίμηση θα δείξει...
Η αποτίμηση που θα κάνει ο σύμβουλος της ΑΤΕ, αλλά και ο σύμβουλος των Ενώσεων μένει να δούμε τι θα βγάλουν.
Πάντως οι Ενώσεις ζητούν την εξαγορά στην λογιστική αξία, ως τη ... χειρότερη επιλογή.
Δεν είναι όμως μόνο η αποτίμηση και η δυνατότητα εξαγοράς, αλλά και άλλα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις της μεγαλομετόχου ΑΤΕ και των Ενώσεων μαζί και των παραγωγών.
Για τις Ενώσεις ποτέ δεν έκλεισε το κεφάλαιο με την απόκτηση του 7,7% των μετοχών από την ΑΤΕ, ποσοστό που της δίνει την ευχέρεια να ενεργεί ουσιαστικά ερήμην τους. Δικαστικά δεν έχει τέλειωσε τίποτε παρά την απόφαση του Εφετείου. Υπάρχει και το καταστατικό που αποτελεί ένα ακόμη «όπλο» για τις Ενώσεις. Ο σύμβουλος που προσλαμβάνουν οι Ενώσεις θα αναλάβει την αποτίμηση της «Δωδώνης», καθορισμό επενδυτικού πλάνου καθώς και των απαιτούμενων κεφαλαίων, εξεύρεση απαιτούμενων κεφαλαίων, επιχειρησιακό σχεδιασμό ανάπτυξης της βιομηχανίας και της ζώνης γάλακτος σε συνεργασία με τις Ε.Α.Σ. μετόχους, νομική και οικονομική υποστήριξη στην διαδικασία διαπραγμάτευσης με την ΑΤΕ.


ΠΗΓΗ: http://www.neoiagones.gr

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Αθώος ο αστυνομικός που κατηγορήθηκε για κλοπή καύσιμων

Πανηγυρικά αθώος κρίθηκε ο Αστυνομικός από τη Θεσπρωτία, ο οποίος είχε κατηγορηθεί από αλλοδαπό για κλοπή καυσίμων και οδηγήθηκε στην αυτόφωρη διαδικασία, ως κατηγορούμενος για την τέλεση αξιόποινης πράξης. Στο ακροατήριο αθωώθηκε.
Το αποτέλεσμα της ΕΔΕ που είχε διαταχθεί από την υπηρεσία ήταν αρνητικό.


Η Ένωση των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας με αφορμή το γεγονός αυτό και υπερασπιζόμενη τον Αστυνομικό, εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:
«Είναι γεγονός, ότι η οικονομική ύφεση και τα προβλήματα που έχουν προκύψει από αυτήν , έχουν οδηγήσει την κοινωνία μας, σε μία αδιέξοδη κατάσταση , η οποία κάποιες φορές, έχει ως αποτέλεσμα να εξελίσσονται ακραίες καταστάσεις, οι συνέπειες των οποίων, μπορεί να είναι και ανεπανόρθωτες .
Δυστυχώς, πριν από κάποιες μέρες, η ένωση μας, έγινε κοινωνός μίας τέτοιου είδους κατάστασης , η οποία όπως αποδείχθηκε ήταν ακραία και μάλιστα έβλαψε ανεπανόρθωτα έναν συνάδελφό μας.
Ειδικότερα, στις 06/01/2012 ένας συνάδελφο μας, με βάση την μαρτυρία ενός αλλοδαπού, οδηγήθηκε στην αυτόφωρη διαδικασία, ως κατηγορούμενος, για την τέλεση μίας αξιόποινης πράξης , και για την οποία αθωώθηκε στο ακροατήριο .
Παράλληλα όμως, για τον εν λόγω συνάδελφο διατάχθηκε από την Υπηρεσία, να τεθεί σε διαθεσιμότητα και ταυτόχρονα να διενεργηθεί Ε.Δ.Ε., έτσι ώστε να εξεταστεί αν ο ανωτέρω φέρει κάποια ευθύνη .
Κατά την διεξαγωγή της σχετικής Ε.Δ.Ε., και έπειτα από επανεξέταση του βασικού μάρτυρα, δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του συναδέλφου μας , και το πόρισμα της, ήταν αθωωτικό.
Φυσικά , το όλο γεγονός καλύφθηκε από όλα τα Μ.Μ.Ε. και είχε ως αποτέλεσμα να πλήξει το κύρος του συναδέλφου μας, αλλά και ολόκληρου του Αστυνομικού προσωπικού , διότι είναι γνωστό , ότι το επάγγελμα του Αστυνομικού , έλκει τα φώτα της δημοσιότητας και έχει μαζικό αντίκτυπο στην κοινωνία.
Το ζήτημα όμως, που ανακύπτει και θα πρέπει να εξετάσουμε, είναι ο τρόπος και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες , μπορεί να κατηγορηθεί ένας κρατικός λειτουργός και ειδικότερα ένας Αστυνομικός, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να ασκεί το επάγγελμα του , σε μία εποχή που την χαρακτηρίζει η εξαθλίωση και πολλές φορές η παρανομία για καθαρά βιοποριστικούς λόγους !!!
Το Αστυνομικό επάγγελμα, είναι ένα λειτούργημα, το οποίο η κοινωνία μας, έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, διότι στην εποχή μας, οι θεσμοί και τα όργανα τις συντεταγμένης πολιτείας , αδυνατούν να αντεπεξέλθουν ουσιαστικά στις απαιτήσεις που υπάρχουν , και ως αποτέλεσμα να επικρατεί μία κατάσταση απέραντης αβεβαιότητας , η οποία με την σειρά της να οδηγεί ορισμένους σε αποκλίνουσες συμπεριφορές.
Για τους λόγους αυτούς , και με γνώμονα την προάσπιση του Αστυνομικού προσωπικού, θεωρούμε σωστό, ότι σε τέτοιου είδους καταστάσεις , θα πρέπει να πρυτανεύει η ψυχραιμία και ο άριστος επαγγελματισμός , έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία και να μην αφήνονται κάποια πράγματα να εννοηθούν».

ΜΕΤΣΟΒΟ: Διεθνές ιατρικό συνέδριο ALPIC από την Παρασκευή 27 έως την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικές εξελίξεις στο επιστημονικό πεδίο της θρόμβωσης και της αντιαιμοπεταλιακής-αντιπηκτικής αγωγής, διοργανώνει για δεύτερη φορά στη χώρα μας το διεθνές συνέδριο ALPIC, στο οποίο θα συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό από την Παρασκευή 27 έως την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012, στο Συνεδριακό Κέντρο Διάσελο στο Μέτσοβο. Στο συνέδριο θα συζητηθούν όλα τα νεώτερα δεδομένα για το ρόλο των αιμοπεταλίων και των μηχανισμών πήξης στην παθογένεια της θρόμβωσης, καθώς και η σημασία της αντιαιμοπεταλιακής και αντιπηκτικής αγωγής στην καρδιαγγειακή και τη θρομβοεμβολική νόσο.
Περισσότερες πληροφορίες την ιστοσελίδα: http://www.alpic2012.gr