Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ»: Απάντηση για τις διαγραφές ιστοσελίδων, ΑΤΕ και ταξίδια...

«Eπειδή τίθενται πολλά ερωτήματα εύλογα και αυτονόητα από τους δημότες και την ιστοσελίδα σας, για την λειτουργία και τον τρόπο διοίκησης του Δήμου, επιθυμούμε να δώσουμε απαντήσεις τις οποίες πρώτα έχουμε θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, διότι θεωρούμε και εμείς ότι τέτοιες συμπεριφορές και αντιλήψεις αποτελούν πρόκληση από την πλευρά της πλειοψηφίας και του Δημάρχου. Επιπλέον τέτοιες ενέργειες αμαυρώνουν τόσο την εικόνα και το κύρος του Δήμου μας, όσο και την λειτουργία των θεσμικών του οργάνων.
Πρώτον, σχετικά με τα διαγραφέντα στοιχεία από τις ιστοσελίδες των πρώην Δήμων, αποτελεί καταστροφή πολύτιμου υλικού και πλήγμα στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών και ενδιαφερομένων για την ιστορία και τον πολιτισμό των περιοχών μας.
Ως φαινόμενο είναι απαράδεκτο και πληγώνει όλους μας.
Είναι μία πράξη που δείχνει κυρίως την καθεστωτική νοοτροπία που διέπει την διοίκηση του Δήμου, την παρωχημένη αντίληψη του κάνουμε ότι μας αρέσει χωρίς να δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν, στοχεύοντας στο να σβήσουν γεγονότα της ιστορίας μας, στο να μην υπάρχουν στοιχεία, έργα και πρωτοβουλίες των πρώην διοικήσεων, που μπορούν να συγκριθούν με την αδράνεια και την έλλειψη προγράμματος ουσιαστικών παρεμβάσεων της σημερινής διοίκησης του Δήμου.
Αυτό όμως για το οποίο θεωρώ μία τέτοια πράξη εγκληματική, όλων όσων αποφάσισαν και εκτέλεσαν το συγκεκριμένο έργο, είναι ότι χάθηκαν εκατοντάδες πολύτιμα στοιχεία πολιτισμού και παράδοσης, που με κόπο, με αγάπη, με ευαισθησία και με αφοσίωση συγκεντρώναμε χρόνια ολόκληρα, με σκοπό και ελπίδα να τα κάνουμε κτήμα όλων των γενεών.
To αποτέλεσμα ήταν η Δημοτική Αρχή και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, πριν ένα περίπου μήνα, να συγκαλέσουν σύσκεψη των εκπροσώπων και προέδρων Τοπικών Συμβουλίων, όπου τους ζήτησαν (γιατί άραγε;) να προσκομίσουν στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς, με μνημεία και ιστορία του πολιτισμού από κάθε χωριό.
Και το υλικό και οι αναφορές που υπήρχαν στις ιστοσελίδες πήγαν χαμένες στο βωμό άτυχων και αψυχολόγητων ενεργειών!
Δεύτερον, όσον αφορά τις μετακινήσεις των αιρετών, από την πρώτη Συνεδρίαση εμείς ως Παράταξη θέσαμε το ζήτημα της αδιαφάνειας στο θέμα αυτό καθώς δεν εισηγούνταν τις μετακινήσεις πότε, ποιος και για ποιο σκοπό, αλλά γενικά ως έξοδα μετακίνησης.
Ζητήσαμε δε τουλάχιστον κάθε φορά να ενημερώνεται το Συμβούλιο για τις μετακινήσεις των μελών του.
Δεν μας ενημέρωσαν ποτέ! Γιατί;
Εμείς, όλα τα μέλη της Παράταξής μας, συνειδητά αρνηθήκαμε να δεχτούμε ο Δήμος να πληρώνει τα έξοδα μετακίνησης μελών του για εκδηλώσεις, γιορτές και πανηγύρια, εκτός του Δημάρχου και του Προέδρου του ΔΣ.
Είναι θεμιτή και σωστή η θέση και το κάνουμε πράξη, να συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις κάθε φορέα και Συλλόγου αλλά όχι με έξοδα του Δήμου!
Για αυτό και εμείς δεν προσκομίσαμε ποτέ αποδείξεις και έξοδα.
Πρόσφατο παράδειγμα, η μη επίδοση της Απόφασης του ΔΣ για την Αγροτική Τράπεζα, στην Διοίκησή της από την Διαπαραταξιακή Επιτροπή!!!
Σήμερα εκπνέει η προθεσμία!!!
Πώς θα δικαιολογήσει ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΔΣ την απαράδεκτη και τη μη σύννομη με τις υποχρεώσεις τους πράξη της μη επίδοσης της Απόφασης.
Πλήρης αδράνεια και κοροϊδία!!!
Οι αποφάσεις του ΔΣ πρέπει να υλοποιούνται, αλλιώς προβαίνουν σε παράβαση καθήκοντος, όλοι όσοι δεν τις εκτελούν!
Ούτε αυτό τους νοιάζει!
Οι δημότες όμως περιμένουν!
Υπάρχουν σκοπιμότητες;
Πως αλλιώς να κρίνουμε το γεγονός της απαξίωσης των θεσμών, των Τοπικών Συμβουλίων, των φορέων και των δημοτών που στήριξαν τις Αποφάσεις μας και ανέμεναν αποτελέσματα.
Οι πολίτες και δημότες ξέρουν να κρίνουν!
Το βλέπουν καθημερινά!
Τέτοια φαινόμενα εμείς τα απορρίπτουμε κατηγορηματικά και τα καταδικάζουμε στα Δημοτικά Συμβούλια και καθημερινά μέσα στην κοινωνία.
Δεν μπορείς να έχεις μέλλον ως τόπος, δεν μπορείς να δημιουργήσεις έναν σύγχρονο Δήμο με τέτοιες συμπεριφορές.
Η κοινωνία πληγώνεται και απογοητεύεται.
Το αποτέλεσμα, χαμένες ευκαιρίες!
Αυτά για να τα γνωρίζουν όλοι!
Όταν χρειαστεί θα επανέλθουμε».

Με εκτίμηση
Ο επικεφαλής της παράταξης και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης: Ντόντης Γιάννης
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Αλεξίου Γιώργος, Καραγιώργος Γιάννης, Μεντής Χαράλαμπος, Κολιάκης Δημήτρης, Σώτος Γιάννης, Τόπουλος Βασίλης