Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Αλλάζει ο τρόπος έκδοσης των διπλωμάτων οδήγησης

Αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αλλά και στον τρόπο χορήγησης των διπλωμάτων και στον τρόπο επιλογής των εξεταστών προανήγγειλε την Πέμπτη ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο του Άτυπου Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο με βασικό θέμα την οδική ασφάλεια. 
Οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνονται στο στρατηγικό σχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το «Έθνος», σε ό,τι αφορά στον ΚΟΚ, αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση η πρόταση του υπουργείου τους επόμενους τρεις μήνες. Μάλιστα η νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών έχει επεξεργαστεί 40 άρθρα του ΚΟΚ στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και της αναθεώρησής του.

Επικοινωνία Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη με Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το ζήτημα των βοσκοτόπων

Λύση στο πρόβλημα των βοσκοτόπων δίνεται με διάταξη που περιλαμβάνεται στο ψηφισθέν νομοσχέδιο για την "Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και άλλες διατάξεις", στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων που είχε υποβάλλει ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Την ψήφιση της διάταξης ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ευρισκόμενο τους Φιλιάτες, Περιφερειάρχη, από τον οποίο ζήτησε την υποβολή τυχόν παρατηρήσεων για πρόσθετες ρυθμίσεις.

Την Παρασκευή 9 Μαΐου οι πρώτες πληρωμές για το μέρισμα


Έως τις 30 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Αύριο Παρασκευή θα αρχίσουν να καταβάλλονται τα ποσά στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Οι πρώτες πληρωμές του μερίσματος θα αφορούν τους ένστολους (με βάση μόνο τα μισθολογικά κριτήρια) και  χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, άνεργους και ελεύθερους επαγγελματίες με διακοπή δραστηριότητας, οι οποίοι, με βάση τις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2012, πληρούσαν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Pulse RC: Προβάδισμα 2% για τον ΣΥΡΙΖΑ

Κυλιόμενη δημοσκόπηση της Pulse RC που δημοσιεύει σήμερα Πέμπτη, η εφημερίδα «Το Ποντίκι» καταγράφει προβάδισμα 2% για τον ΣΥΡΙΖΑ.
 Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές
ΣΥΡΙΖΑ: 22,5%
ΝΔ: 20,5%
Χρυσή Αυγή: 9%
Ελιά: 7%
Ποτάμι: 7%
ΚΚΕ: 6,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4%
ΔΗΜΑΡ: 3%
Οικολόγοι Πράσινοι: 2%
ΛΑΟΣ: 1%
Συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, που δημοσιεύτηκε στις 5 Μαΐου, αύξηση 0,5% παρουσιάζουν στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, της Ελιάς, του ΚΚΕ και των Οικολόγων Πρασίνων.

Κουτσελιό Ιωαννίνων: Συλλήψεις δύο ατόμων για οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθησαν, χθες (07-05-2014) στο Κουτσελιό Ιωαννίνων και στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 73 και 35 ετών, για οφειλές δημοσίου.
Εκκρεμούσαν, σε βάρος τους παραγγελίες του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Το συνολικό ύψος των οφειλών του 73χρονου, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 161.466,33 ευρώ και του 35χρονου στο χρηματικό ποσό των 121.747 ευρώ.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Πρέβεζα: Εξιχνιάστηκε διάρρηξη σπιτιού

Συνελήφθησαν ως δράστες δύο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα)

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, περίπτωση διάρρηξης αποθήκης σπιτιού στην Πρέβεζα, που έγινε την 11/12-04-2014.
 Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες, δύο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 32 και 29 ετών, οι οποίοι και συνελήφθησαν χθες (07-05-2014) το πρωί ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και παράνομη οπλοκατοχή.
 Ειδικότερα, οι δύο δράστες, το βράδυ της 11/12-04-2014 διέρρηξαν αποθήκη σπιτιού ημεδαπού στην Πρέβεζα και αφαίρεσαν δύο αλυσοπρίονα, διάφορα γερμανικά κλειδιά και ένα κυνηγετικό όπλο.
 Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης των κλοπιμαίων το σπίτι τους, εντός του οποίου βρέθηκε μετά από έρευνα (κρυμμένο στο φωταγωγό) το κλεμμένο κυνηγετικό όπλο.
 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός για κλοπές τσαντών στην πόλη της Άρτας

Με αφορμή το ανωτέρω περιστατικό παρατίθενται συμβουλές προς τους πολίτες

Συνελήφθη χθες (07-05-2014) το πρωί, ύστερα από άμεση επέμβαση αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 33χρονος ημεδαπός, ο οποίος λίγο νωρίτερα, είχε κλέψει δύο τσάντες στην πόλη της Άρτας.
 Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ο 33χρονος αρχικά έκλεψε μία γυναικεία τσάντα από προθάλαμο οδοντιατρείου και στη συνέχεια έσπασε το πίσω παράθυρο αυτοκινήτου και αφαίρεσε, από το εσωτερικό, άλλη μία τσάντα.
 Οι τσάντες, που περιείχαν μικρό χρηματικό ποσό, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα, αποδόθηκαν στις ιδιοκτήτριες.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου: Ομιλία-Ενημέρωση των ετεροδημοτών το Σάββατο 10 Μαΐου, ώρα 19:00, στην Αίθουσα Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, Κλεισθένους 15, Πλατεία Γκοτζιά- Ομόνοια (Πίσω από το Δημαρχείο)


(Ενημερώνουμε ότι οι προγραμματισμένες επισκέψεις  της Πέμπτης μεταβάλλονται λόγω της τηλεοπτικής εμφάνισης του κ. Κώστα  Καψάλη στο ΙΤV στις  9:00 μ.μ.)
Κωνσταντίνος Καψάλης
υποψήφιος
Δήμαρχος Πωγωνίου


Η περιοδεία της Τετάρτης ολοκληρώθηκε με τις επισκέψεις στα Άνω Ραβένια, στην Αγία Μαρίνα και στην Λάβδανη.
 Ο Κώστας Καψάλης  θέλει να ολοκληρώσει  την θητεία και να ξεκινήσει μια νέα με τον τρόπο που πορεύθηκε όλο αυτό το διάστημα. 
ΠΑΡΟΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ, πρόσωπο με πρόσωπο, ακούγοντας  τα προβλήματά τους ,όπως απαιτεί η δύσκολη εποχή της κρίσης, με βασικό του  στόχο την ΕΝΟΤΗΤΑ.
ΤΟ ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ  ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ και με την ανανέωση και με την συμμετοχή φίλων από τις δύο παρατάξεις που εκλέχτηκαν στο Δήμο αλλά κυρίως πολλών τοπικών συμβούλων που ξεκίνησαν  χώρια αλλά σήμερα βρίσκονται στο πλευρό του Κώστα Καψάλη εξασφαλίζει την ισόρροπη εκπροσώπηση στο Δήμο. 

Η Κίνηση Πολιτών Πωγωνίου «Αλληλεγγύη» αποσύρει την υποψηφιότητά της από τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Η Κίνηση Πολιτών  Πωγωνίου  «Αλληλεγγύη»  και οι Πολίτες που συσπειρώθηκαν σ’ αυτήν, αποσύρει την υποψηφιότητά της από τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές μετά από απόλυτη σχεδόν πλειοψηφία των μελών της και των υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων της.
 Οι λόγοι που μας οδήγησαν σ΄ αυτή μας την απόφαση είναι λίγο πολύ γνωστοί και τους έχουμε ήδη καταγγείλει.

"Στηρίζουν τον κ. Ντόντη Ιωάννη οι ετεροδημότες Πωγωνίσιοι"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στην Πανειπηρωτική στην Αθήνα, έλαβε χώρα εχθές η κεντρική ομιλία του Υποψήφιου Δημάρχου Πωγωνίου, κ. Ιωάννη Ντόντη, για το μέλλον του Πωγωνίου μας, στους απόδημους Πωγωνίσιους.
Ένα μέλλον το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις εκλογές τις 18ης Μαΐου, εκεί όπου το ΠΩΓΩΝΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕΛΙΔΑ.
Πλήθος κόσμου, του απόδημου Πωγωνίου μας, το οποίο από νωρίς είχε κατακλύσει την αίθουσα στην Πανειπηρωτική στην Κλεισθένους, κι έδωσαν δυναμικό παρών, περίμεναν να ακούσουν δια στόματος κ. Ντόντη την επόμενη ημέρα για τα χωριά του Δήμου μας, που έχουν απαξιωθεί πλήρως από την υπάρχουσα δημοτική αρχή.

Ξεκίνησαν οι πληρωμές σε παραγωγούς ενέργειας από αγροτικά φωτοβολταϊκά

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών συνεχίζοντας τις προσπάθειές του για την εξομάλυνση πληρωμών των Μελών του, των υπολοίπων αγροτών καθώς και όλων των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, έπειτα από επαφές με το ΛΑΓΗΕ, συναρμόδια Υπουργεία, πολιτικούς και άλλους παράγοντες της συγκυβέρνησης, ανακοινώνει πως ξεκίνησαν οι πληρωμές εκκρεμοτήτων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο προγραμματισμός των πληρωμών έχει ως εξής:


Πάγωμα μισθού ή απόλυση για 80.000 δημόσιους υπάλληλους – Η αξιολόγηση φέρνει ριζικές αλλαγές

Οι νέες δομές και η αξιολόγηση τρομάζουν τους υπαλλήλους του δημοσίου που ακούν γενικόλογες εξαγγελίες για μόνιμη κινητικότητα, αλλαγές και νέο μισθολόγιο.

Η σύνδεση όχι μόνο της ανέλιξης στην ιεραρχία, αλλά και την μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων του Δημοσίου με την αξιολόγηση δημιουργεί νέα δεδομένα.

Συνδέουν απολύσεις και αυξήσεις μισθών με την αξιολόγηση τα συνδικάτα
Από την 1η Ιανουαρίου του 2015 που η αξιολόγηση παίρνει σάρκα και οστά σε μόνιμη βάση και παράλληλα τίθεται σε εφαρμογή και το νέο πλαίσιο που θα συνδέει το μισθό με την αξιολόγηση με την ταυτόχρονη ενεργοποίηση της μόνιμης κινητικότητας όλα αλλάζουν.

Νέες επιτυχίες για τον ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ Α.Σ. στο Τζούντο

Ένα χρυσό, πέντε ασημένια και οκτώ χάλκινα μετάλλια για τους αθλητές του Πανηπειρωτικού Α.Σ. στο Διεθνές Τουρνουά Τζούντο «Μαύρη Θάλασσα» που διεξήχθη την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 στο ΕΑΚ Αμπελοκήπων της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα:
Xρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Μονεγάσκου Δήμητρα.
Ασημένια μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές: 
Χρόνης Σπυρίδων, Πέτσιου Μαρίνα, Σάλο Έρβιν, Μονεγάσκου Γεωργία, Πρόκου Αθανασία.
Χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές: 
Κακαράντζα Ιωάννα, Κακαράντζα Ευαγγελία, Πρόκος Νικόλαος, Μπουκουβάλας Ιωάννης, Ασίμ Σάλο, Πέτσιου Χρυσοβαλάντω, Σάλο Ορνέλα & Πρόκος Παναγιώτης.
Την τέταρτη θέση κατέκτησαν οι αθλητές: 
Μπουκουβάλας Αγαθοκλής, Πέτσιος Ευάγγελος, Zαρογιάννης Ηρακλής, Κάλλος Βασίλειος, Ντίμο Θοδωρής, Πέτσιος Νικόλαος, & Τάτσης Χρήστος.
Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος στο τουρνουά, στις οικογένειες τους που στήριξαν την προσπάθεια τους, στον προπονητής τους Οδυσσέας Νάτση για την εξαιρετική του δουλειά και ευχόμαστε περισσότερες και μεγαλύτερες επιτυχίες. 

Εκδηλώσεις στο Δελβινάκι την Κυριακή 11 Μαΐου 2014, για την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου 100 χρόνια (1914-2014)

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 στο Δελβινάκι, για την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου (100 χρόνια 1914-2014).

Ιωάννινα: Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός για οφειλές στο Δημόσιο

Συνελήφθη, χθες (06-05-2014) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 34χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.
Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των (223.984,39) ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.