Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΙΡΙΜΠΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟ!!!!!!!


ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΙΡΙΜΠΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟ!!!
Από τον "Κατάσκοπο"
Σύμφωνα με πληροφορίες, που ακόμα δεν έχουν διασταυρωθεί (παρά τις προσπάθειες) ο Συνδυασμός του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» του κ. Στεργίου Θεοφάνη επεξεργάζεται πρόταση που θα συμπεριληφθεί στο προεκλογικό πρόγραμμα του Συνδυασμού για τη διεξαγωγή τουρνουά "ΜΠΙΡΙΜΠΑΣ" στον Παρακάλαμο!
Την ευθύνη για οργάνωση του όλου σχεδίου έχουν αναλάβει νυν αντιδήμαρχος (είναι πάλι υποψήφιος).

Πολλά είναι τα προβλήματα στα οποία πρέπει να βρεθούν λύσεις πριν τις τελικές ανακοινώσεις.

1) Θα πρέπει να λαμβάνουν μέρος μόνο εκλεγμένοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι ή θα είναι ανοικτό για όλους τους δημότες.

2) Θα λαμβάνουν μέρος μόνο κάτοικοι του Δήμου Πωγωνίου, ή θα είναι πανελλαδικό.

Η πρόταση να οριστεί ως τόπος διεξαγωγής γνωστό κεντρικό καφενείο (στέκι) απορρίφθηκε εξ αρχής γιατί θεωρήθηκε πάρα πολύ μικρό. Υπάρχουν σκέψεις να γίνεται στο κυλικείο της εκκλησίας.

Όποιος και να είναι τελικά ο χώρος διεξαγωγής του τουρνουά, εμείς γνωρίζουμε από τώρα τον τελικό νικητής.
"ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ"-ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ........


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ "για το βιβλίο γκίνες"
Ο συντάκτης του συγκεκριμένου δημοσιεύματος έχει παραβλέψει ότι για το "βιβλίο Γκίνες" έχει ήδη προταθεί απ' τους δημότες του ΄Ανω Καλαμά, ο τέως δήμαρχός τους και νυν υποψήφιος με τον συνδυασμό Καψάλη, Σταύρος Βιρβίλης, ο οποίος ...φιλοτέχνησε αυτό το μεγαλόπνοο έργο της ανάπλασης της αγοράς Παρακαλάμου και διοχέτευσης των λημμάτων της στον ποταμό Λιμπούσδα. Αυτός που μερίμνησε στα χρόνια της θητείας του για την ανάπτυξη της έδρας του δήμου του και πρώτος απ' όλους φρόντισε να οριστεί έδρα του νέου δήμου το Καλπάκι και όχι ο Δήμος τον οποίο διοίκησε επί δύο 4ετίες. Αυτός που με πάθος και παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και παρεμβάσεις καθυστερεί την υλοποίηση του βιολογικού- αποχευτικού και της ανάπλασης της αγοράς Παρακαλάμου, όχι όπως αυτός έπραξε με προχειρότητα, αλλά με ολοκληρωμένη μελέτη και με γνώμονα την ανάπτυξη του χωριού και την εξυπηρέτηση όλων των κατοίκων του...

Απάντηση
Θα περίμενα ο κύριος ή κυρία ανώνυμος συντάκτης να έχει το θάρρος της υπογραφής για όσα γράφει.

Εδώ έχει το θράσος και κατεβαίνει πάλι υποψήφιος/α.

Ξεχνά όμως ότι όταν έγινε ο ορισμός της έδρας του νέου Δήμου Πωγωνίου, ο κ. Στεργίου Θεοφάνης ήταν δήμαρχος!

Μήπως η «υλοποίηση του βιολογικού- αποχευτικού καθαρισμού» από τον κ. Στεργίου ήταν ένας ακόμη λόγος που εγκατέλειψε το τρένο του Συνδυασμού, «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Παρακαλάμου, κ. Κρεμμύδας Βασιλειος!

Για όσα έκανε ή δεν έκανε ο κ. Βιρβίλης Σταύρος κατά την διάρκεια της θητείας του, το έκριναν οι δημότες την προηγούμενη τετραετία.

Τώρα ήρθε η ώρα της δικής σας κρίσεως.
ΕΠΑΚ -ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΤΙ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΤΙ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Από τον "Εκλογομάγειρα"

Στις 7 Νοεμβρίου οι δημότες του Δήμου Πωγωνίου, καλούμαστε στις κάλπες. Καλούμαστε να αναδείξουμε την νέα δημοτική αρχή και για πρώτη φορά τον αιρετό περιφερειάρχη και το αιρετό περιφερειακό συμβούλιο.

Μέσα σε ένα τοπίο γενικής απαξίωσης, οι πολίτες ασχολούνται με τις αυτοδιοικητικές εκλογές λιγότερο από κάθε άλλη φορά. Είναι έτοιμοι να γυρίσουν την πλάτη στην πολιτική, μόνο που αν αυτό συμβεί, θα είναι ένα ολέθριο λάθος.
Αν γυρίσουμε την πλάτη αυτή την φορά το μόνο που θα έχουμε πετύχει είναι να αδιαφορήσουμε για το αύριο του τόπου μας. Του χωριού μας, του Δήμου μας. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε το λάθος της προηγούμενης φοράς. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε κάθε μέρα.

Θα δώσουμε έτσι την δυνατότητα σε ανεπάγγελτους και καιροσκόπους να γαντζωθούν στην εξουσία και να την κάνουν επάγγελμα.
Στόχος αυτού των γραμμών δεν είναι να πείσουμε για την ικανότητα του ενός υποψηφίου ή για την ανικανότητα του άλλου. Εξάλλου οι δημότες του Δήμου έχουν νου, κρίση, μνήμη, μάτια και μπορούν να λάβουν τις αποφάσεις τους χωρίς να έχουν την ανάγκη της καθοδήγησης. Αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές.

Στόχος είναι να καταδείξουμε την ανάγκη της ψήφου. Η αποχή σε αυτή την αναμέτρηση ουδόλως θα επηρεάσει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς ή τα πλάνα της αντιπολίτευσης.

Η αποχή όμως σε αυτή την αναμέτρηση θα δείξει πως αδιαφορούμε για τον τόπο μας. Για την δική μας περιοχή, για το σπίτι μας, για το μέλλον των παιδιών μας. Για όσα θέλαμε να γίνουν και δεν έγιναν και για όσα θέλουμε να μην ξαναγίνουν.

Το πολιτικό σύστημα είναι σίγουρο ότι έχει απογοητεύσει. Αλλά όποιος θέλει να το καταδικάσει ας το πράξει στον σωστό χρόνο.

Την 7η Νοεμβρίου καλούμαστε να αποφασίσουμε για την τύχη του Παρακαλάμου, του Άνω Καλαμά, του Δήμου Πωγωνίου, για την Ήπειρο. Και πρέπει να το πράξουμε. Με συνέπεια.

Εμείς αποφασίζουμε και πρέπει να το κάνουμε!

"ΕΚΛΟΓΟΜΑΓΕΙΡΑΣ" - ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ


ΚΕΝΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ
Από τον "Κατάσκοπο"
Συνεπής στις προεκλογικές του δεσμεύσεις ήταν ο νυν Δήμαρχος Άνω Καλαμά και υποψήφιος σήμερα για τον Δήμο Πωγωνίου κ. Στεργίου Θεοφάνης. Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελανί των υπογραφών της ορκωμοσίας, υλοποίησε την υπόσχεση-δέσμευση του προς μερικούς καταστηματάρχες-υποστηρικτές του και τα κομπρεσέρ και οι τσάπες έπιασαν δουλειά, σπάζοντας τα πεζοδρόμια και τα τσιμέντα στην Κεντρική αγορά και την πλατεία του Παρακαλάμου!! Η δικαιολογία ήταν απλή ο δρόμος ήταν στενός και δεν μπορούσε να περάσει η ανάπτυξη που είχε οραματιστεί.

Το αποτέλεσμα φανταστικό!!! Τέσσερα χρόνια μετά, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Τα αυτοκίνητα και τα τρακτέρ μπορούν άνετα να διπλοπαρκάρουν και σε μερικά σημεία να τριπλοπαρκάρουν ακόμα και μέσα στα καταστήματα.

Δεν γνωρίζω αν και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ο νυν Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Παρακαλάμου, κ. Κρομμύδας Βασίλειος εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο του κ. Στεργίου δεν δέχτηκε να είναι πάλι υποψήφιος, ή απλά δεν έβαλε για λόγους τακτικής, σύμφωνα με την δήλωση υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου του Συνδυασμού.

Μήπως ο κ. Δήμαρχος πρέπει να συμπεριλάβει στο προεκλογικό του πρόγραμμα και να προτείνει τον Παρακάλαμο για το βιβλίο Γκίνες ως το μοναδικό χωριό σε όλο τον κόσμο που δεν έχει κεντρική πλατεία!!

Πάντως χρόνος υπάρχει μέχρι την 7η Νοεμβρίου.
"ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ" -ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ




ΕΞΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
Τελικά έξι είναι οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν το αξίωμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου.
Οι συνδυασμοί που κατατέθηκαν για την Περιφέρεια Ηπείρου είναι: «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» με επικεφαλής τον νυν Νομάρχη Ιωαννίνων, κ. Αλέκο Καχριμάνη ο οποίος έχει την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, η «Ήπειρος τόπος να ζεις» με επικεφαλής τον κ. Βαγγέλη Αργύρη ο οποίος έχει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, η «Λαϊκή Συσπείρωση» με τον κ. Κώστα Κωτσαντή ο οποίος έχει την στήριξη του ΚΚΕ, το «ΑΥΡΙΟ για την Ήπειρο» με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Παπαδημητρίου με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, η «Αριστερή Παρέμβαση» με επικεφαλής τον κ. Νίκο Ζήκο και τέλος ο συνδυασμός της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Οικολόγων - Πράσινων, με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Ζάψα..

Κάτι παραπάνω από σίγουρο θεωρείται ότι η εκλογική αναμέτρηση θα οδηγηθεί σε δεύτερο γύρο, στον οποίο θα αναμετρηθούν ο κ. Αλέκος Καχριμάνης και ο κ. Βαγγέλης Αργύρης