Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Καλυμμένοι οι κάτοχοι οχημάτων μέχρι να ανοίξουν οι τράπεζες

Καμία ασφαλιστική δεν θα ακυρώσει την κάλυψη

Εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιρειών δεσμεύονται ότι καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν θα ακυρώσει την ασφαλιστική κάλυψη σε αυτοκίνητα και δίκυκλα μέχρι να ανοίξουν οι τράπεζες.

Τονίζουν επίσης πως όλοι οι ασφαλισμένοι θα είναι καλυμμένοι ενώ ευελπιστούν πως η αγορά θα ομαλοποιηθεί με το άνοιγμα των τραπεζών.

Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων: Ακρωτηριασμός 70χρονου αγρότη από τροχαίο με τρακτέρ

Φωτό αρχείου
Ο άτυχος ηλικιωμένος έχασε το ένα του πόδι και το ένα χέρι

Ένας 70χρονος υπέστη σοβαρό τραυματισμό όταν το τρακτέρ το οποίο επέβαινε, ανετράπη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε αγροτικό δρόμο στην Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος 70χρονος λόγω του ατυχήματος έχασε το ένα πόδι και το ένα χέρι του ενώ οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Οι εφορευτικές επιτροπές των εθνικών εκλογών και στο δημοψήφισμα

Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπενθυμίζει οι εφορευτικές επιτροπές που θα συμμετέχουν στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015 είναι οι ίδιες με αυτές που διορίστηκαν στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Για το διορισμό και την ενημέρωση των διοριζόμενων στις εφορευτικές επιτροπές, δεν απαιτείται εκ νέου έκδοση ή επίδοση απόφασης, συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του.

Σαγιάδα Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός με πλαστό αλβανικό διαβατήριο

Συνελήφθη, χθες (03.07.2015) το μεσημέρι στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.
Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου, ο 27χρονος κατείχε αλβανικό διαβατήριο με πλαστές σφραγίδες εισόδου και εξόδου, το οποίο και κατασχέθηκε.
Επίσης, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων του, εκκρεμούσε σε βάρος του μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας.

Dirty Dancing

Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης

Εν αρχή ην ο Λόγος, αν και φαίνεται πως ο Ορθός Λόγος σπανίζει τις τελευταίες ημέρες.
Η χώρα βαδίζει σε ένα δημοψήφισμα, το οποίο εικάζεται ότι θα συνδράμει την απεμπλοκή των διαπραγματεύσεων και θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της ελληνικής πλευράς. Ακόμη κι αν δεχτούμε ότι μια έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας θα συνέβαλλε σε αυτό, δύο άλλοι ισχυρότατοι παράγοντες θα αποδυναμώσουν τη θέση της Ελλάδας την επόμενη ημέρα. Ο πρώτος, είναι ο διχασμός του εκλογικού σώματος που διαφαίνεται ότι θα αποτυπωθεί στις κάλπες και θα δώσει την ευκαιρία στην απέναντι πλευρά να γνωρίζει τι ποσοστό του λαού στηρίζει την κυβερνητική επιλογή. Ο δεύτερος παράγοντας είναι ο χρόνος, που στις διαπραγματεύσεις ευνοεί την πλευρά που έχει το περιθώριο να περιμένει. Στην προκείμενη περίπτωση, με τις κλειστές τράπεζες, το στέρεμα των κρουνών ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις, τις καθυστερήσεις στη μισθοδοσία και τη συνακόλουθη λαϊκή αγανάκτηση, ο ευνοούμενος είναι ευδιάκριτος. «Ο χρόνος μου κι εγώ, κάνουμε για άλλους δυο», λέει ένα παλιό απόφθεγμα των έμπειρων διαπραγματευτών. Με αυτή την έννοια, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν η εθνική αντιπροσωπεία έχει ισχυρότερη διαπραγματευτική ισχύ από τη Δευτέρα.

Αναβάλλεται το 8ο Ράλλυ Σπριντ Δωδώνης

Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.


Με γνώμονα την τρέχουσα πολιτικοοικονομική κατάσταση της χώρας, η ΟΜΑΕ/ΕΠΑ ανακοινώνει την αναβολή του 8ου Ράλλυ Σπριντ Δωδώνης (5ος γύρος του Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου και 3ος γύρος του Κυπέλλου Ράλλυ Β. Ελλάδος) που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στην περιοχή των Ιωαννίνων το Σαββατοκύριακο 11-12 Ιουλίου, κάνοντας δεκτή την σχετική εισήγηση του σωματείου ΕΛΕΤΑ.  

Δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων την εβδομάδα 6/07-11/07/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (06-07-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μάρμαρα – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι – Λύγκος Δραγοψά – Ψήνα – Ελευθεροχώρι – Πολύγυρος – Χίνκα – Κούρεντα – Βουτσαράς.
Τρίτη (07-07-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρδικα – Κοπάνη – Βαρυάδες – Αχλαδέα – Λίππα – Άγ. Ανδρέας – Αρτοπούλα – Παρδαλίτσα – Καταμάχη – Μπεστιά - Ρωμανός – Σιστρούνι – Παλαιοχώρι - Αλεποχώρι.
Τετάρτη (08-07-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα - Δίστρατο.
Πέμπτη (09-07-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Παρακάλαμος – Ρεπετίστα – Κουκλιοί – Ριάχωβο – Ιερομνήμη – Λίθινο – Ράικο – Δεσποτικό – Αετόπετρα – Λάβδανη.
Παρασκευή (10-07-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (11-07-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Καλπάκι – Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο.

Περιφέρεια Ηπείρου: Οδηγίες προς τους ψηφοφόρους σχετικά με την διαδικασία του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015

Τίθεται σταυρός προτίμησης είτε εντός του τετραγώνου που βρίσκεται κάτω από κάθε απάντηση είτε παραπλεύρως του κειμένου της κάθε απάντησης, δεξιά ή αριστερά αυτής.

Για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την διαδικασία του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνει τα εξής:
Για την διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας, προβλέπεται η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στα ίδια εκλογικά τμήματα (με εξαίρεση τα ειδικά εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών), που διεξήχθησαν και οι εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, με τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και εφόρους και τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές.
Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, θα διεξαχθεί με βάση τους εκλογικούς καταλόγους, όπως αυτοί οριστικοποιήθηκαν μετά την Β' αναθεώρηση έτους 2015 και περιλαμβάνουν όλες τις μεταβολές που συντελέστηκαν μέχρι και την 30 Απριλίου 2015.
Θα χρησιμοποιηθούν επίσης και οι ειδικοί κατάλογοι και καταστάσεις για ορισμένες κατηγορίες εκλογέων (στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστών). καθώς και κρατουμένων στις Φυλακές, σύμφωνα με ισχύουσα την εκλογική νομοθεσία.

«Πάγωσε» η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Πάγωσε η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων και μόλις 2,55 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο 5,8 εκατομμυρίων έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα στο Taxis, με τις εκκαθαρισμένες δηλώσεις να ανέρχονται συνολικά σε 2,5 εκατομμύρια.
Εξ αυτών οι 916.135 δηλώσεις είναι χρεωστικές και αντιστοιχούν σε καταβολή φόρου ύψους 771 εκατ. ευρώ.
Ο μέσος φόρος ανά χρεωστική  φορολογική δήλωση ανέρχεται στα 842 ευρώ.

Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων έχει παραταθεί έως τις 27 Ιουλίου, ήτοι απομένουν 24 ημέρες για να υποβληθούν 3,3 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις.