Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Σιταριά Πωγωνίου: Το Σάββατο 30 Ιουλίου θα τελεστεί το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου

 


Το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022 στον Ιερό Ναό Αθανασίου Σιταριάς θα τελεστεί το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου (19:00-20:00).

Περιφέρεια Ηπείρου: Υποβολή πρότασης για έργα «βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας»

 


Η Ο.Ε. στη σημερινή της συνεδρίαση ενέκρινε την υποβολής πρότασης για ένταξη έργων «Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης  Επίσης, μεταξύ άλλων, έλαβε και  τις παρακάτω αποφάσεις:

Ανέδειξε τον οριστικό ανάδοχο (Π. Παπαδημητρίου και ΣΙΑ Ο.Ε.) του έργου: «Μετατροπή του παλιού σχολείου Ελαταριάς σε ορειβατικό καταφύγιο», προϋπολογισμού 56.800 ευρώ.

Ανέδειξε τον προσωρινό ανάδοχο (Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.) του έργου: Εργασίες αποκατάστασης προσβασιμότητας στη διερχόμενη επαρχιακή οδό επί της οδού του οικισμού Πλατανούσας, προϋπολογισμού 153.000 ευρώ.

Τέλος ενέκρινε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης της Π.Ε. Πρέβεζας με το Δήμο Ζηρού για την υλοποίηση του έργου: «Διαμορφώσεις- αναπλάσεις στο Δήμο Ζηρού», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Δολιανά Πωγωνίου: Προσκλήσεις Γενικών Συνελεύσεων των μελών του ΑΣΜΕΚ

 




Υπενθύμιση

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τα μέλη που έχουν δηλώσει (μέσω του γραφείου μας) τον ΑΦΜ τους, στο ηλεκτρονικό μητρώο που τηρείται στο αρμόδιο Υπουργείο.

Προς ενημέρωση των μελών, το προς έγκριση καταστατικό θα αναρτηθεί στην υπό κατασκευή ιστοσελίδα του Συνεταιρισμού

www.asmekdol.gr

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή της Πρέβεζας

 


Συνελήφθη ημεδαπός καλλιεργητής και κατασχέθηκαν -71- δενδρύλλια κάνναβης.

Φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκε σε περιοχή της Πρέβεζας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο δράσεων για την πάταξη της διάδοσης των ναρκωτικών.

Για την υπόθεση συνελήφθη σήμερα το πρωί ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτι και κτήμα του κατηγορούμενου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:



-71- δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 2 έως 4,50 μέτρα,

-930- γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων από δενδρύλλια κάνναβης,

καλλιεργητικός εξοπλισμός,

ζυγαριά ακριβείας,

μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,

χρηματικό ποσό (1.400) ευρώ,

κυνηγετικό όπλο,

- 4 - φυσίγγια,

Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και



κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο κ. Εισαγγελέα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανάδοχοι για τα έργα οδοφωτισμού σε Ιωάννινα- Πρέβεζα

 


Τους οριστικούς αναδόχους για τα έργα αναβάθμισης του οδοφωτισμού τους Δήμους Ιωαννιτών και Πρέβεζας ανέδειξε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Ειδικότερα το έργο στο Δήμο Ιωαννιτών θα υλοποιήσει η Ένωση Εταιρειών ΤΕΡΝΑ Α.Ε- FOTAGONLED A.E. και στο Δήμο Πρέβεζας η Ένωση Εταιρειών ΙΝΤΡΑΚΑΤ– OMEXOM Μονοπρόσωπη Α.Ε.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Συγχαρητήρια από το Δήμαρχο Ζίτσας στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων

 


Συγχαρητήρια από το  Δήμαρχο Ζίτσας στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων

Μετά την ανακοίνωση, από το Υπουργείο Παιδείας, των βάσεων εισαγωγής στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης των μαθητών που πήραν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος  σε γραπτό μήνυμά του αναφέρει:

«Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των Λυκείων του Δήμου Ζίτσας,  αλλά και σε όλα τα Ηπειρωτόπουλα  που με σκληρή και επίπονη προσπάθεια, κατάφεραν να πετύχουν την εισαγωγή τους σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα υψηλά ποσοστά επιτυχιών που αγγίζουν το άριστα για τους μαθητές των Λυκείων του Δήμου Ζίτσας, αποδεικνύουν πως η περασμένη χρονιά, ήταν μια παραγωγική και άκρως δημιουργική παρά τις δύσκολες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία με οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις.

Είμαι βέβαιος, ότι θα συνεχίσουν με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο την προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων τους, στο όμορφο ταξίδι της ακαδημαϊκής ολοκλήρωσης, δημιουργώντας ελπιδοφόρες προοπτικές για το μέλλον του τόπου.

Ιερά Μονή Βελλάς: Από τη Βοστώνη στο Πωγώνι, το Σάββατο 13 Αυγούστου, ώρα έναρξης 21:00

 


Από τη Βοστώνη στο Πωγώνι, το Σάββατο 13 Αυγούστου, ώρα έναρξης 21:00, στην  Ιερά Μονή Βελλάς.

Δελβινάκι Πωγωνίου: Παραδοσιακό γλέντι στο «Κεντρικόν», το Σάββατο 30 Ιουλίου, ώρα 21:00

 


Παραδοσιακό γλέντι το Σάββατο 30 Ιουνίου, με το συγκρότημα του Τάκη Λούκα,  στο «Κεντρικόν», Δελβινάκι Πωγωνίου.

Δήμος Πωγωνίου: Εφαρμογή ελέγχου πληρότητας κάδων

 


Το κύκλωμα της συλλογής απορριμμάτων περιλαμβάνει τη διαδρομή που ακολουθεί το απορριμματοφόρο. Η οργάνωση των δρομολογίων συλλογής γίνεται με βάση την πληρότητα των κάδων, την απόδοση των μέσων συλλογής καθώς και την ικανότητα υποδοχής του απορριμματοφόρου και τους περιορισμούς της συλλογής.

Η εφαρμογή ελέγχου πληρότητας κάδου επιφέρει μείωση του κόστους και του χρόνου συλλογής απορριμμάτων καθώς με τη χρήση του συστήματος ο Δήμος Πωγωνίου παρακολουθεί το επίπεδο πληρότητας οποιουδήποτε κάδου στα όρια του Δήμου σας σε πραγματικό χρόνο. Η αυτόματη παρακολούθηση των κάδων παρέχει έγκαιρες προειδοποιήσεις όταν είναι γεμάτοι, επιτρέποντας τον ευφυή σχεδιασμό των δρομολογίων για τις αποκομιδές διασφαλίζοντας ταυτόχρονα, ότι καμία επίσκεψη των οχημάτων και του προσωπικού του Δήμου, δεν θα γίνεται άσκοπα και ότι η αντιαισθητική υπερχείλιση των κάδων είναι πλέον παρελθόν.

Η εφαρμογή πληρότητας κάδου περιλαμβάνει τις ακόλουθες λειτουργίες:

Παρακολούθηση και Διαχείρισης πληρότητας: Μέσω μιας διαδικτυακής εφαρμογής που αποτελεί το κέντρο για τη λήψη αποφάσεων, για τη δημιουργία διαδρομών και την ανάλυσή των αποτελεσμάτων (reporting) ο Δήμος Πωγωνίου παρακολουθεί την πληρότητα των κάδων. Πρόκειται για ένα κεντρικό σύστημα παρακολούθησης του επιπέδου πληρότητας σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας πληροφορίες για το σχεδιασμό της διαδρομής και τον προγραμματισμό της αποκομιδής και είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του Δήμου. Προσφέρεται περιβάλλον ειδοποίησης πληρότητας κάδων σε πραγματικό χρόνο με κανόνες ενημέρωσης (π.χ. ενημέρωση/alarm στον διαχειριστή όταν το επίπεδο πληρότητας ανέλθει σε 70% σε μία περιοχή κ.τ.λ.)

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με την Πρέσβη του Βελγίου

 


Τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη επισκέφτηκε σήμερα η Πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα, Φρανσουάζ Γκιστίν (Françoise Gustin),  με τον οποίο συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Μεταξύ αυτών ήταν  η συνεργασία επιχειρήσεων της Ηπείρου και του Βελγίου για την περαιτέρω  ανάπτυξη του τουρισμού και την προώθηση των τοπικών προϊόντων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε η Πρέσβης  του Βελγίου για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, δηλώνοντας ότι θα διερευνήσει τις δυνατότητες εγκατάστασης σε αυτό και εταιριών που δραστηριοποιούνται στο Βέλγιο.

Ο Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας την Πρέσβη υπογράμμισε το ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζουν στις σχέσεις της Ηπείρου με το Βέλγιο, οι Ηπειρώτες απόδημοι που ζουν σε διάφορες περιοχές του, και στην πλειονότητά τους είναι  απόγονοι όσων είχαν μεταναστεύσει σε δύσκολες περιόδους για εργασία, συμβάλλοντας κι αυτοί στο μέτρο του δυνατού στην ανάπτυξη της χώρας της.

Την Πρέσβη  συνόδευε ο Επίτιμος Πρόξενος του Βελγίου στα Ιωάννινα κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου.

Δήμος Ζίτσας: Όργανα εκγύμνασης για άτομα με αναπηρίες στο υπαίθριο γυμναστήριο στην Ελεούσα

 


Η πλατεία Δημαρχείου στην Ελεούσα που έχει καταστεί πλέον σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων γίνεται ακόμη πιο φιλόξενη και φιλική για συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν κάποια μορφή αναπηρίας, καθώς το υπαίθριο γυμναστήριο εμπλουτίστηκε με όργανα εκγύμνασης για άτομα με αναπηρίες ή κινητικά προβλήματα, ενώ τοποθετήθηκε και ένα τραπέζι του πινγκ- πονγκ.

Η Δημοτική Αρχή Ζίτσας σε μια προσπάθεια να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς, να αξιοποιήσουν ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, προχώρησε στην αγορά και τοποθέτηση δύο  οργάνων γυμναστικής τα οποία είναι κατάλληλα και προσβάσιμα από άτομα με τροχοκάθισμα, αλλά και από άτομα με κινητικές δυσκολίες. Ειδικότερα, υπάρχει πρόβλεψη επάρκειας χώρου για πρόσβαση του αµαξιδίου έτσι ώστε ο χρήστης να έχει άμεση πρόσβαση στις λαβές των οργάνων κατά την άσκηση.

«Είναι μια πράξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς μια μερίδα συμπολιτών μας, που στέλνει ένα μήνυμα ότι το δικαίωμα της συμμετοχής είναι αναφαίρετο δικαίωμα για τον καθένα από  εμάς», αναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την τοποθέτηση των οργάνων και επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς όλους να τα προσέχουν και να τα προστατεύουν   από βανδαλισμούς γιατί μόνο εκείνοι ωφελούνται όταν οι κοινόχρηστοι χώροι παραμένουν λειτουργικοί και χωρίς φθορές.

ΠΗΓΗ: www.zitsa.gov.gr   

"Smart" ο Δήμος Πωγωνίου με δύο σύγχρονες εφαρμογές

 


«Smart» έχει γίνει πλέον ο Δήμος Πωγωνίου καθώς σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές έχουν τεθεί σε λειτουργία, κάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Ψηφιακές εφαρμογές για την αύξηση της αποδοτικότητας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος» που φέρνει το Δήμο στην σύγχρονη και τεχνολογικά εξελιγμένη εποχή.

Οι δύο πρώτες «έξυπνες» εφαρμογές αφορούν την απομακρυσμένη διαχείριση και παρακολούθηση της ενεργειακής κατανάλωσης δημοτικών κτιρίων και την εφαρμογή ελέγχου πληρότητας κάδων.

Κάτω Λάβδανη: Ημερήσιο πανηγύρι στη Μονή Μακρυαλέξη, το Σάββατο 6 Αυγούστου

 


Ημερήσιο πανηγύρι στη Μονή Μακρυαλέξη, το Σάββατο 6 Αυγούστου.

Δελβινάκι: Μηνιαίο πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας

 


Μηνιαίο πρόγραμμα παρουσίας της παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας

ΜΗΝΑΣ: ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022

ΤΡΙΤΗ 09/08/2022

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ/ΔΕΡΒΙΖΙΑΝΩΝ

ΤΡΙΤΗ  23/08/2022

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

6977971340

Συνεχίζει στο «τιμόνι» του Αλμυρού Βουνοπλαγιάς ο Τάκης Νάκας

 


Στο «τιμόνι» της ομάδας παραμένει και για την ερχόμενη ποδοσφαιρική σεζόν ο Τάκης Νάκας, που ανέλαβε στη μέση σχεδόν της περσινής χρονιάς την ομάδα και τερμάτισε 5η στη βαθμολογία του 1ου Ομίλου στη Β΄ Ερασιτεχνικής.

Η διοίκηση του Αλμυρού του εύχεται μια ακόμα καλή σεζόν με υγεία!

Άγιος Κοσμάς: Αντάμωμα Αγιοκοσμιτών και φίλων, το Σάββατο 6 Αυγούστου

 


Αντάμωμα Αγιοκοσμιτών και φίλων, το Σάββατο 6 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 29 Ιουλίου

 


Την Παρασκευή  29 Ιουλίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας, 09:00-14:00

Πώς ο ήλιος βλάπτει τα μαλλιά και το τριχωτό του κεφαλιού σας

 


Αναγκαία, αλλά παραμελημένη είναι η προστασία του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και των διακοπών, ενάντια στις αρνητικές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο προφύλαξής τους, αφού ελάχιστοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν τις βλάβες που μπορούν να προκύψουν από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Κι αυτό γιατί οι εντατικές προσπάθειες ευαισθητοποίησης του κοινού για τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου περιορίζονται συνήθως μόνο στο δέρμα.

Κι όμως, όταν τα μαλλιά εκτίθενται στον ήλιο, χάνουν τα προστατευτικά έλαια που αποτρέπουν βλάβες της κυτταρικής δομής τους. Η δε εμφάνισή τους είναι απογοητευτική, αφού γίνονται ξηρά και σπάνε εύκολα. Το πρόβλημα, βέβαια, δεν είναι μόνο αισθητικό. Η επίδραση του ήλιου μπορεί να οδηγήσει σε αραίωση των μαλλιών, αφού οι ακτίνες του μπορούν να προκαλέσουν αλλαγή στον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας.

«Ο ήλιος έχει ευεργετικές επιδράσεις αλλά και καταστροφικές συνέπειες. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας, μαθαίνουμε να προστατεύουμε το δέρμα από τις υπεριώδεις ακτίνες του. Τελικά, δίνουμε έμφαση στην τήρηση των οδηγιών για ασφαλή έκθεση του στις ακτίνες του ήλιου και ξεχνάμε να φροντίζουμε το τριχωτό του κεφαλιού και τα μαλλιά μας, παρότι με την πάροδο του χρόνου διαπιστώνουμε ότι βλάπτει και τις ίνες της τρίχας. Πράγματι, η ξηρότητα, η μειωμένη αντοχή, η τραχιά υφή, η απώλεια του χρώματος, η μειωμένη λάμψη και ελαστικότητα και η ευθραυστότητα είναι μερικές μόνο συνέπειες της έκθεσής τους στον ήλιο», επισημαίνει ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου.