Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

"Κλειδώνουν" σύνταξη πριν τα 62, 400.000 ασφαλισμένοι!

"Κλειδώνουν" σύνταξη πριν από τα 62 πάνω από 400.000 ασφαλισμένοι από όλα τα Ταμεία, οι οποίοι, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, έχουν τις προϋποθέσεις για να «θεμελιώσουν» δικαίωμα εξόδου με τα μεταβατικά όρια ηλικίας στην πενταετία 2016-2021, με 20 έως 37 χρόνια ασφάλισης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» όσοι δεν «θεμελιώσουν» με κανέναν τρόπο το δικαίωμα συνταξιοδότησης μέσα σε αυτό το διάστημα, τότε από το 2022 και μετά τους μένουν μόνο δύο επιλογές:
- Σύνταξη στα 62 με 40 χρόνια ασφάλισης.
- Σύνταξη στα 67 με λιγότερα έτη ασφάλισης ή στα 62 μειωμένη.
Οι προϋποθέσεις εξόδου πριν από τα 62 διαμορφώνονται από δύο παράγοντες:
1) Από την ηλικία που έχουν οι ασφαλισμένοι σήμερα θα συμπληρώσουν ως το 2021,
2) από τα χρόνια ασφάλισής τους σε δύο κρίσιμες περιόδους. Η πρώτη περίοδος είναι μέχρι τις 31/12/2012 και η δεύτερη είναι η χρονιά που θεμελιώνουν δικαίωμα για σύνταξη. Για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τα μεταβατικά όρια ηλικίας και να μη φορτωθούν απότομα μεγαλύτερα όρια συνταξιοδότησης θα πρέπει να συμπληρώνουν μέχρι το 2012 ένα συγκεκριμένο αριθμό ενσήμων. Αν δεν συμπληρώνουν τα απαιτούμενα ένσημα από πραγματική εργασία, υπάρχει η διέξοδος των πλασματικών ετών.
Με τον τρόπο αυτό κατοχυρώνουν τις ηλικίες εξόδου πριν από τα 62 ως το 2021.

Περιφέρεια Ηπείρου: Απαγόρευση αλιείας στη λίμνη Παμβώτιδα

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, από την Παρασκευή 15 Απριλίου, απαγορεύεται η αλιεία (επαγγελματική και ερασιτεχνική) των ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο στη Λίμνη Παμβώτιδα, στις γύρω από αυτήν τάφρους και σε όλες τις τοποθεσίες των παραλίμνιων περιοχών και της Νήσου με σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων.
Η απαγορευτική περίοδος αρχίζει από την Παρασκευή 15 Απριλίου και ώρα 8 π.μ. και λήγει την Τρίτη 31 Μαΐου 2016 και ώρα 8 μ.μ..
Υπεύθυνες για την τήρηση της απόφασης, ορίζονται οι Αστυνομικές και όλες οι Ανακριτικές Αρχές.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δήμος Πωγωνίου: Συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά εργαστήρια CRAFTIN

Πάργα: Συνελήφθη 34χρονος υπήκοος Αλβανίας για κλοπή από ενοικιαζόμενο δωμάτιο

Συνελήφθη, σήμερα (11-04-2016) τα ξημερώματα στην Πάργα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κλοπή.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 34χρονος δράστης, σήμερα τα ξημερώματα στην Πάργα, εισήλθε από ανασφάλιστη πόρτα σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο όπου διέμενε ζευγάρι ημεδαπών και αφού ερεύνησε το χώρο αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ, έγινε αντιληπτός όμως από τους ενοίκους και τράπηκε σε φυγή.
Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σχετικές αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τον 34χρονο δράστη και να τον συλλάβουν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πάργας.

Δήμος Πωγωνίου: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ήμερο εκπαιδευτικό εργαστήριο για χειροτέχνες και επαγγελματίες με αντικείμενο: «ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» που οργανώθηκε στο Καλπάκι από 5-7 Απριλίου στο πλαίσιο του έργου «CraftsinAction»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την το 3ήμερο εκπαιδευτικό εργαστήριο για χειροτέχνες και επαγγελματίες με αντικείμενο: «ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» που διοργάνωσε ο Δήμος Πωγωνίου στο Καλπάκι από 5-7 Απριλίου 2016 στο πλαίσιο του έργου «CraftsinAction»
 Το εργαστήριο αποσκοπούσε στην κατάρτιση των υφιστάμενων και εν δυνάμει επαγγελματιών χειροτεχνών σε βασικές γνώσεις της σύγχρονης επιχειρηματικότητας όπως η λειτουργία μιας επιχείρησης, η κατάρτιση ενός επιχειρηματικού σχεδίου, οι Ευρωπαϊκές πρακτικές, καθώς και η εισαγωγή στο ηλεκτρονικό μάρκετινγκ και τις ηλεκτρονικές πωλήσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε μέσω του e-mail  craftinproject@gmail.com ή μέσω της σελίδας Facebook “CraftsInAction

Επίσκεψη της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνιας Αντωνοπούλου, στην Άρτα

Ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, μαζί με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου,  επισκέφτηκαν το Δημαρχείο του Δήμου Αρταίων, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αρταίων κ. Χ. Τσιρογιάννη, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας κ. Β. Ψαθά, Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων. Ακολούθησε συνάντηση της Υπουργού με αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας.
Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, του οποίου η πιλοτική εφαρμογή αφορά σε πρώτη φάση 17 Δήμους, στους οποίους συγκαταλέγεται και ο Δήμος Αρταίων. Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Αρταίων μίλησε για τη μεγάλη σημασία του νέου αυτού προγράμματος και παρέθεσε τις προτάσεις του Δήμου για τις δράσεις που μπορούν να καλύψουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος.
Η κ. Αντωνοπούλου έκανε μια σύντομη παρουσίαση του νέου προγράμματος. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο νέος σχεδιασμός των προγραμμάτων θέτει στο επίκεντρο τον άνεργο και τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Ανέφερε επίσης ότι τα νέα προγράμματα απευθύνονται κυρίως στους μακροχρόνια ανέργους με σκοπό την επανασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας. Σχετικά με την επιλογή των 17 πρώτων Δήμων, επισήμανε ότι αυτή έγινε στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων που συνδυάζουν τους δείκτες της μακροχρόνιας ανεργίας και τις αυξητικές τάσεις της που διαπιστώνονται στις περιοχές αυτές.
Ο κ. Τσίρκας, από την πλευρά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το νέο βελτιωμένο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, το όποιο όχι μόνο μετατρέπει την πεντάμηνη διάρκεια σε οκτάμηνη, αλλά παρέχει και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους ωφελούμενους.
Επισήμανε ακόμη ότι το πρόγραμμα θα συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσα από την αναβάθμιση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, καθώς και την ανάπλαση του φυσικού περιβάλλοντος και τη στήριξη της τοπικής αγοράς.

Τέλος ο κ. Τσίρκας δήλωσε «Ειδικά για την Άρτα πρέπει να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα που μας δίνει η Κυβέρνηση με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και να σχεδιάσουμε τα ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική κοινωνία εστιάζοντας στον τουρισμό, τον πολιτισμό, την καθημερινότητα, τα μνημεία μας, την στήριξη των κοινωνικών δομών και των δομών υγείας, το περιβάλλον, την ισορροπημένη επέκταση του προγράμματος σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Αρταίων. Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και από τον Σεπτέμβριο θα επεκταθεί στους υπόλοιπους δήμους του νομού αλλά και σε όλη την επικράτεια».

Δήμος Πωγωνίου: Πρόγραμμα προώθησης τουρισμού με αυτοκινούμενα

«Μαγεμένοι» από την φυσική ομορφιά του Πωγωνίου δήλωσαν οι Γερμανοί εμπειρογνώμονες που επισκέφθηκαν το Δήμο, στα πλαίσια του προγράμματος προώθησης του τουρισμού με campervan, σε συνδυασμό με ένα δίκτυο ποδηλατικών και πεζοπορικών διαδρομών.
Ο Δήμος Πωγωνίου παρουσίασε στους εμπειρογνώμονες τις τρεις (3) θέσεις που ενδείκνυται για τη δημιουργία κάμπινγκ για αυτοκινούμενα καθώς και τις ποδηλατικές και περιπατητικές διαδρομές που θα προσφέρουν μοναδικό φυσικό θέαμα στους επισκέπτες.
Οι θέσεις για τα αυτοκινούμενα αλλά και οι διαδρομές αξιολογήθηκαν και καταγράφηκαν επιτόπου και παρουσιάστηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου, παρουσία όλων των Δήμων του Νομού Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Εταιρία «Ήπειρος Α.Ε.» και στοχεύει στην ανάδειξη του πλούσιου φυσικού κάλλους της περιοχής για την προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών.

Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός Ρομά για κλοπή στην Πρέβεζα

Η δικογραφία περιλαμβάνει και τρεις ανήλικους ημεδαπούς Ρομά

Συνελήφθη, χθες (10-04-2016) το απόγευμα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 51χρονος ημεδαπός Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και ηθική αυτουργία σε κλοπή.
Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνονται και τρεις ανήλικοι ημεδαποί Ρομά, κατηγορούμενοι για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 51χρονος, ενεργώντας από κοινού με τους τρεις ανήλικους, χθες το απόγευμα στη Πρέβεζα, αφαίρεσαν μέσα από αίθουσα κινηματογράφου – θέατρο, μία σχολική τσάντα που περιείχε διάφορα προσωπικά αντικείμενα και μικρό χρηματικό ποσό.
Στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν τα κλοπιμαία και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Ο 51χρονος δράστης θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Πρωτοβουλία συλλογής πλαστικών καπακιών από τα Εκπαιδευτήρια Γένεσις

Προσφορά ζωής σε ιδρύματα της περιοχής από τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ και τα "SEP Markets Παπαδόπουλος"

Συγκέντρωσαν 1,5 τόνο πλαστικά καπάκια και θα προσφέρουν δύο αναπηρικά καρότσια!

  Ένα ηχηρό μήνυμα προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης στέλνουν οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, οι οποίοι σε συνεργασία με τα Super Market της γιαννιώτικης εταιρείας "SEP Market Παπαδόπουλος", συγκέντρωσαν περίπου 1,5 τόνο πλαστικά καπάκια μπουκαλιών, με τα οποία εξασφάλισαν την αγορά δύο αναπηρικών καροτσιών, τα οποία στη συνέχεια θα προσφέρουν σε ιδρύματα της περιοχής.
   Από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου  των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, με μεγάλο ζήλο και επιμονή μάζευαν ένα-ένα τα καπάκια, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η ανταπόκριση των πελατών των Super Market "SEP Market Παπαδόπουλος", που συμμετείχαν εξίσου ενεργά στη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης. Μια δράση που πέρα από τον κοινωνικό της χαρακτήρα, αναδεικνύει την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από την ανακύκλωση του πλαστικού αλλά τον εθελοντισμό, ως στάση ζωής στους μαθητές και τους πολίτες των Ιωαννίνων.
   Σήμερα Δευτέρα 11 Απριλίου, η εταιρεία "SEP Market Παπαδόπουλος" παρέλαβε από το Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ τα καπάκια που συγκέντρωσαν οι μαθητές και μαζί με εκείνα που συγκεντρώθηκαν από τους πελάτες της στα πέντε (5) Super Market που διαθέτει στην πόλη των Ιωαννίνων, θα τα προωθήσει σε εταιρεία ανακύκλωσης, με αντάλλαγμα την αγορά δύο αναπηρικών καροτσιών. Στο διάστημα μέχρι το Πάσχα, τα δύο αναπηρικά καρότσια θα παραδοθούν σε ιδρύματα της περιοχής.

Δήμος Πωγωνίου: Ψήφισμα για αποκλεισμό Ο.Τ.Α. από τον Εθνικό διάλογο για το κυνήγι

                                       
 ΨΗΦΙΣΜΑ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


           Διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταγγέλλουμε με ιδιαίτερη έμφαση το γεγονός ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνης δεν προσκάλεσε, ως όφειλε, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στον Εθνικό Διάλογο για το κυνήγι.
Θεωρούμε απαράδεκτη και περιφρονητική για τους θεσμούς που εκπροσωπούνται την ενέργεια αυτή, όταν στον Διάλογο κλήθηκε πλήθος οργανώσεων με μηδενική ή ελάχιστη εκπροσώπηση της κοινωνίας και δεν προσκλήθηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι φορείς της οποίας εκπροσωπούν ολόκληρη την κοινωνία μας!
Ο κ. Τσιρώνης οφείλει να γνωρίζει ότι στις δράσεις και δραστηριότητες που εμπίπτουν στην ευθύνη των φορέων της Αυτοδιοίκησης περιλαμβάνονται η προστασία του περιβάλλοντος, η τοπική οικονομία και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στην ελληνική περιφέρεια.
Ενημερώνουμε και διευκρινίζουμε ότι οι τομείς και οι δραστηριότητες αυτές συνδέονται άμεσα με την οργανωμένη κυνηγητική δραστηριότητα, όπως αυτή ασκείται σήμερα κάτω από το υφιστάμενο νομικό και διοικητικό καθεστώς που τη διέπει.
Τονίζουμε με έμφαση, ότι κάθε σκέψη και πρόθεση για αλλαγή αυτού ισχύοντος καθεστώτος, οφείλει απαραίτητα να λαβαίνει υπόψη της τις θέσεις των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Δηλώνουμε, με τον πλέον σαφή τρόπο, και καθιστούμε υπεύθυνο τον Υπουργό Αναπληρωτή κ. Τσιρώνη, ότι στον κοινό στόχο της προστασίας του περιβάλλοντος πρέπει να επιδιώκονται, κατά τρόπο συντεταγμένο και καλά οργανωμένο, συμμαχίες και κοινωνικές συναινέσεις.
Οι ατελέσφοροι αποκλεισμοί, με βάση ιδεοληψίες και με άγνοια ή περιφρόνηση της πραγματικότητας, οδηγούν σε ανώφελους διχασμούς και συγκρούσεις, που σήμερα είναι καταστροφικοί.

Σύνταξη πριν τα 62 για 400.000 ασφαλισμένους

Σύνταξη πριν από τα 62 «κλειδώνουν» πάνω από 400.000 ασφαλισμένοι από όλα τα Ταμεία, οι οποίοι, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, έχουν τις προϋποθέσεις για να θεμελιώσουν δικαίωμα εξόδου με τα μεταβατικά όρια ηλικίας στην πενταετία 2016-2021, με 20 έως 37 χρόνια ασφάλισης.
Όσοι δεν θεμελιώσουν με κανέναν τρόπο το δικαίωμα συνταξιοδότησης μέσα σε αυτό το διάστημα, τότε από το 2022 και μετά τους μένουν μόνο δύο επιλογές:
-Σύνταξη στα 62 με 40 χρόνια ασφάλισης.
-Σύνταξη στα 67 με λιγότερα έτη ασφάλισης ή στα 62 μειωμένη.
Οι προϋποθέσεις εξόδου πριν από τα 62 διαμορφώνονται από δύο παράγοντες
-Από την ηλικία που έχουν οι ασφαλισμένοι σήμερα θα συμπληρώσουν ως το 2021.
-Από τα χρόνια ασφάλισής τους σε δύο κρίσιμες περιόδους. Η πρώτη περίοδος είναι μέχρι τις 31/12/2012 και η δεύτερη είναι η χρονιά που θεμελιώνουν δικαίωμα για σύνταξη.
Για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τα μεταβατικά όρια ηλικίας και να μη φορτωθούν απότομα μεγαλύτερα όρια συνταξιοδότησης θα πρέπει να συμπληρώνουν μέχρι το 2012 ένα συγκεκριμένο αριθμό «ενσήμων». Αν δεν συμπληρώνουν τα απαιτούμενα ένσημα από πραγματική εργασία, υπάρχει η διέξοδος των πλασματικών ετών. Με τον τρόπο αυτό κατοχυρώνουν τις ηλικίες εξόδου πριν από τα 62 ως το 2021, αναφέρει δημοσίευμα του "Έθνους".

Δροσοχώρι Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν δεκατρία άτομα για διενέργεια του παράνομου τυχερού παιγνίου «πόκερ»

Συνελήφθησαν, χθες (10-04-2016) μετά τα μεσάνυχτα στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, δεκατρία άτομα, ηλικίας από 28 έως 78 ετών, κατηγορούμενοι για διενέργεια και συμμετοχή σε τυχερά – απαγορευμένα παίγνια.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα (καφενείο), όπου συνέλαβαν τον 57χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη, διότι είχε επιτρέψει, σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, τη διενέργεια του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου «πόκερ» και συγκεκριμένα την παραλλαγή texas holdem , στους υπόλοιπους δράστες (έντεκα ημεδαπούς, ηλικίας από 28 έως 78 ετών και έναν 68χρονο υπήκοο Ισπανίας).
Σημειώνεται ότι δύο από τους συμμετέχοντες στα παίγνια, στην προσπάθεια τους να διαφύγουν, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, για τη παροχή πρώτων βοηθειών.
Στην κατοχή των δραστών και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
ένα τραπέζι ειδικά διαμορφωμένο για διενέργεια χαρτοπαιγνίων
το χρηματικό ποσό των (3.200) ευρώ
οκτώ (8) ζάρια
μία (1) μάρκα που έφερε την επιγραφή dealer
εικοσιτέσσερις (24) τράπουλες και 39 φύλλα τράπουλας
ένα μεταλλικό κουτί, που βρισκόταν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, κάτω από το τραπέζι, όπου διενεργούνταν το απαγορευμένο παιχνίδι.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Διανομή κοτόπουλων μέσω ΤΕΒΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Δήμος Πωγωνίου ενημερώνει τους δικαιούχους του προγράμματος "Επισιτιστικής και Βασιλής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)" ότι τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 θα γίνει διανομή κοτόπουλων.
   Παρακαλούνται οι δικαιούχοι να προσέλθουν για την διανομή, με την ταυτότητά τους, από τις 11:30 έως τις 12 το μεσημέρι, καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευπαθές είδος.

Ανατροπή με περικοπές 10% στις κύριες συντάξεις που είναι σε εκκρεμότητα

Κοντά σε συμφωνία για τις κύριες συντάξεις όχι όμως και για τις επικουρικές βρίσκονται η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και οι Θεσμοί.
Ήδη τα Ταμεία δεν εκδίδουν οριστικές αποφάσεις (για τα ποσά των συντάξεων) αφού το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει «παγώσει» την εφαρμογή του ν. 3863/10 για όσους υπέβαλαν αίτηση από την 1/9/2015 και μετά.
 «Ο τρόπος υπολογισμού των εκκρεμών συντάξεων είναι υπό διαπραγμάτευση», αποκαλύπτουν στην «Ημερησία» κορυφαία στελέχη του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επιβεβαιώνοντας ότι οι Θεσμοί έχουν ζητήσει «να εφαρμοστούν οι νέοι κανόνες για όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους». Και αυτό, όχι μόνο για να μη δημιουργηθούν συνταξιούχοι «πολλών ταχυτήτων» (με διαφορετικό καθεστώς μέσα στο ίδιο έτος) αλλά, κυρίως, για να υπάρξει κάποια... εξοικονόμηση στη συνταξιοδοτική δαπάνη, με δεδομένο το «στοκ» των δεκάδων χιλιάδων συντάξεων που είναι σε καθυστέρηση και το γεγονός ότι τα νέα ποσά των συντάξεων θα είναι... χαμηλότερα.