Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Δήμος Πωγωνίου: Ψήφισμα για αποκλεισμό Ο.Τ.Α. από τον Εθνικό διάλογο για το κυνήγι

                                       
 ΨΗΦΙΣΜΑ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


           Διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταγγέλλουμε με ιδιαίτερη έμφαση το γεγονός ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνης δεν προσκάλεσε, ως όφειλε, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στον Εθνικό Διάλογο για το κυνήγι.
Θεωρούμε απαράδεκτη και περιφρονητική για τους θεσμούς που εκπροσωπούνται την ενέργεια αυτή, όταν στον Διάλογο κλήθηκε πλήθος οργανώσεων με μηδενική ή ελάχιστη εκπροσώπηση της κοινωνίας και δεν προσκλήθηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι φορείς της οποίας εκπροσωπούν ολόκληρη την κοινωνία μας!
Ο κ. Τσιρώνης οφείλει να γνωρίζει ότι στις δράσεις και δραστηριότητες που εμπίπτουν στην ευθύνη των φορέων της Αυτοδιοίκησης περιλαμβάνονται η προστασία του περιβάλλοντος, η τοπική οικονομία και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στην ελληνική περιφέρεια.
Ενημερώνουμε και διευκρινίζουμε ότι οι τομείς και οι δραστηριότητες αυτές συνδέονται άμεσα με την οργανωμένη κυνηγητική δραστηριότητα, όπως αυτή ασκείται σήμερα κάτω από το υφιστάμενο νομικό και διοικητικό καθεστώς που τη διέπει.
Τονίζουμε με έμφαση, ότι κάθε σκέψη και πρόθεση για αλλαγή αυτού ισχύοντος καθεστώτος, οφείλει απαραίτητα να λαβαίνει υπόψη της τις θέσεις των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Δηλώνουμε, με τον πλέον σαφή τρόπο, και καθιστούμε υπεύθυνο τον Υπουργό Αναπληρωτή κ. Τσιρώνη, ότι στον κοινό στόχο της προστασίας του περιβάλλοντος πρέπει να επιδιώκονται, κατά τρόπο συντεταγμένο και καλά οργανωμένο, συμμαχίες και κοινωνικές συναινέσεις.
Οι ατελέσφοροι αποκλεισμοί, με βάση ιδεοληψίες και με άγνοια ή περιφρόνηση της πραγματικότητας, οδηγούν σε ανώφελους διχασμούς και συγκρούσεις, που σήμερα είναι καταστροφικοί.