Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ»: Εκτεθειμένο έναντι της ιστορίας το MEGA


Αγ. Σαράντα, Τρίτη του Πάσχα, 30 Απριλίου 2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Εκτεθειμένο έναντι της ιστορίας το MEGA
Επειδή οι καιροί είναι κρίσιμοι ως ΟΜΟΝΟΙΑ έχει σημασία να αποσαφηνίσουμε τη θέση μας σχετικά με σημερινή επίσημη πολιτική πράξη της ηγεσίας του  ΜEGA (Minoriteti Etnik Grek per te Ardhmen) που στα ελληνικά αυτοαποκαλείται Κόμμα των Ελλήνων όπως προσχωρήσει στη συμμαχία κομμάτων της οποίας ηγείται το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα.
Δεν είχαμε ψευταπάτες ως ΟΜΟΝΟΙΑ καθώς εξαντλητικά επιμέναμε στις προσκλήσεις όπως το περιφερειακό πολιτικό σχήμα μελών της ΕΕΜ προσέλθει για εξεύρεση οποιασδήποτε μορφής προεκλογικής σύμπραξης που θα συνένωνε τις δυνάμεις του Β/Η Ελληνισμού. Είχαμε υπόψη μας ότι ήδη εκείνοι τραβούσαν το δρόμο τους που υπαγόρευε ο πολιτικός καιροσκοπισμός που τους συντηρεί έτσι κι αλλιώς στα πράγματα και που υπήρξε κριτήριο επιλογών τους απ την ίδρυση κιόλας.
Οφείλαμε όμως τόσο λόγω αποφάσεων των οργάνων της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ όσο και λόγω υπευθυνότητας για δημιουργία κλίματος κατάλληλου να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο.
Η ηγεσία του MEGA, γνωστοί ως αντιδήμαρχοι, δεν απάντησαν ποτέ θεσμικά.
Σήμερα βρέθηκαν έτοιμοι να υπογράψουν με τον Έντι Ράμα και να μετατραπούν σε φερετζέ των πολιτικών του παιχνιδιών που στοχεύουν στο να στήσουν στην ουσία μονοκομματική εκλογική διαδικασία για τοπική αυτοδιοίκηση στις 30 Ιουνίου. Είναι έκθετοι έναντι του αισθήματος και αντίληψης περί δημοκρατικών διαδικασιών του συνόλου της ΕΕΜ.
Επί το πλείστον είναι εκτεθειμένοι σε ότι αφορά την εθνική διάσταση της υπόθεσης. Η Κυβέρνηση του Έντι Ράμα δεν έχει ακόμη απαντήσει για στυγερή δολοφονία από δυνάμεις αστυνομίας μέλους της ΕΕΜ για το οποίο ζητάει πόρισμα και η ΕΕ. Επί το πλείστον στην παράκτια περιοχή συνεχίζεται η δίωξη της γηγενούς Ελληνικής κοινότητας.
Το MEGA αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη σύμπραξης με το ΣΚ σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή. Αποτελεί τυχοδιωκτισμό οποιοδήποτε προσδοκώμενο πολιτικό πρόσκαιρο αντάλλαγμα. Η ιστορία είναι αμείλικτη με τέτοιες συμπεριφορές.
Ως ΟΜΟΝΟΙΑ ξεπερνούμε την προσβολή της σιωπής τους και του εμπαιγμού έναντι της διαδικασίας που συντηρούσαμε. Αντιπαρερχόμαστε και τους αφήνουμε στην κρίση του συνόλου της κοινότητας μας που πάντοτε είχε σωστό κριτήριο προσανατολισμού στις εξελίξεις.
Μας διευκόλυνε η σημερινή απόφαση της ηγεσίας του MEGA ώστε να έχουμε πιο ξεκάθαρη την προοπτική της πορείας μας. Μπορεί να φαίνεται δύσκολη η αποστολή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε στενά ταυτισμένη σύμπραξη με το ΚΕΑΔ αλλά τα δύσκολα αξίζουν μάλλον!

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

Γλέντι την Πρωτομαγιά το μεσημέρι στα Κτίσματα Πωγωνίου


Γλέντι την Πρωτομαγιά το μεσημέρι στα Κτίσματα  Πωγωνίου.

«Ορίζοντες Ηπείρου»: Κεντρική προεκλογική ομιλία στη Πρέβεζα, την Τετάρτη 8 Μαΐου

O υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου - Περήφανοι Ξανά» Σπύρος Ριζόπουλος θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική ομιλία στη Πρέβεζα, την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, στις 20.00, στη Θεοφάνειο Δημοτική Αίθουσα Τέχνης, Θεοφάνους 3.

Ιωάννινα: Σύλληψη 54χρονου ημεδαπού διωκόμενου με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης


Συνελήφθη, χθες (29-04-2019) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 54χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Αναλυτικότερα, ο 54χρονος συνελήφθη, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης των Κυπριακών Αρχών, για αδικήματα που αφορούν παράνομη εισαγωγή, χρήση και κατοχή φαρμάκων με σκοπό την προμήθεια, συμμετοχή σε διάπραξη κακουργήματος και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

Παραδοσιακό πανηγύρι της "Ζωοδόχου Πηγής" την Παρασκευή 3 Μαΐου, στην Παλιογκρίμπιανη Πωγωνίου


Παραδοσιακό πανηγύρι της "Ζωοδόχου Πηγής" την Παρασκευή της Διακαινησίμου, στην Παλιογκρίμπιανη Πωγωνίου.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΔΡΥΝΟΥΠΟΛΕΩΝ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΝΙΤΣΗΣ: Δηλώσεις του Μητροπολίτου κ.κ. Ανδρέου για τις περιουσίες των Χειμαρριωτών

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο ανήκει σε άλλο πρόσωπο με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Καρκίνος προστάτη: Ωφελεί ή βλάπτει τελικά ο τακτικός έλεγχος του PSA;


Σημαντική μείωση του ποσοστού των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας του καρκίνου του προστάτη προσφέρει ο έλεγχος του PSA στο αίμα των ανδρών. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε άλλη μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 20.000 άνδρες, ενισχύοντας την άποψη των επιστημόνων που υποστηρίζουν την αξία της εξέτασης και προβληματίζοντας όσους διαφωνούν.
«Ο προστάτης είναι ένας αδένας που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την ουροδόχο κύστη των ανδρών και ο ρόλος του είναι να παράγει και να παρέχει ένα μέρος του υγρού που υπάρχει στο σπέρμα. Οι μύες του βοηθούν στην αποβολή του κατά τη διάρκεια της εκσπερμάτισης. Περιβάλλει δε την ουρήθρα και εξαιτίας αυτού τα προβλήματα του αδένα μπορεί μερικές φορές να επηρεάσουν τον τρόπο ούρησης. Μεταξύ αυτών των προβλημάτων είναι και ο καρκίνος. Πρόκειται για τον πιο συχνό καρκίνο στους άνδρες και τη δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου τους από τη νόσο. Η μέση ηλικία διάγνωσης κυμαίνεται μεταξύ 70 - 74 ετών, ενώ η εμφάνισή της σε άνδρες κάτω των 50 ετών είναι σπάνια. Υψηλότερα είναι δε τα ποσοστά σε άνδρες που ζουν σε δυτικές χώρες, γεγονός που υποδηλώνει τον συσχετισμό της με παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως η διατροφή», μας εξηγεί ο εξειδικευθείς στη Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική,  Χειρουργός Ουρολόγος  Δρ. Μάρκος Καραβιτάκης, MD, MSc, DIC (Imperial College), PhD, FEBU, Αs. Member European Association of Urology Guidelines Office.
Όπως σημειώνει, η εξέταση για τον έλεγχο των επιπέδων PSA στο αίμα στοχεύει στην ανίχνευση του καρκίνου σε ένα πρώιμο στάδιο, που επιδέχεται θεραπευτικής αγωγής, και στη μείωση της συνολικής και ειδικής θνησιμότητας. Ωστόσο, από τα στοιχεία έχει αποδειχθεί ότι η εξέταση δεν είναι πάντα έγκυρη. Επιπλέον, μπορεί να έχει βλαπτικές επιπτώσεις, όπως η υπερ-διάγνωση και η υπερ-θεραπεία. Την τελευταία δεκαετία έχει παρατηρηθεί, σε παγκόσμιο επίπεδο, μείωση του ποσοστού των ανθρώπων που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις για τον εντοπισμό του σε αρχικά στάδια. Η μείωση αυτή μπορεί να οφείλεται στις διαφορετικές συστάσεις από τους φορείς στους ουρολόγους.