Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΛΠΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνελήφθη ένας διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έναν μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθη, χθες (20-12-2012) αργά το βράδυ στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 25χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας έναν ομοεθνή του, ηλικίας 17 ετών, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

Ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ και με αστική χρέωση

Τηλεφωνικά κέντρα δημιουργεί στα πολυιατρεία του ο ΕΟΠΥΥ, με στόχο σταδιακά να αντικαταστήσει τα πενταψήφια νούμερα των ιδιωτικών εταιρειών, οι κλήσεις προς τις οποίες κόστιζαν στους ασφαλισμένους συνολικά μέχρι και 19 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο.

Ένα από τα κέντρα αυτά εγκαινίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς, στο πολυιατρείο του ΕΟΠΥΥ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Κάθε τηλεφωνικό κέντρο θα διαθέτει 20 γραμμές και θα λειτουργεί από τις 8:00 έως τις 14:00.
Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να κλείνουν όσα ραντεβού θέλουν με αστική χρέωση και για όποια ειδικότητα επιθυμούν.
Ο στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να δημιουργηθούν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2013 περισσότερα από 105 κέντρα για τηλεφωνικά ραντεβού σε όλη τη χώρα, τα οποία θα στελεχωθούν σε πρώτη φάση με 259 εργαζομένους από ταμεία που συγχωνεύθηκαν με τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και από 150 δημοσίους υπαλλήλους, τους οποίους θα υποδείξει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, για εισαγωγή και εμπορία ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (45) κιλά κάνναβης

Συνελήφθησαν σήμερα (20-12-2012) τα ξημερώματα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 44 και 29 ετών, για εισαγωγή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή Σμέρτου Φιλιατών Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς να κινούνται πεζή και να μεταφέρουν δύο (2) ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν ογδόντα ένα (81) δέματα με κάνναβη βάρους (45.672) γραμμαρίων.
Οι ναρκωτικές ουσίες και τρία (3) κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.
Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, κατηγορούμενοι για τις κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις της κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στην Γ΄ Ερασιτεχνική-Α' Όμιλος και η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Πετσάλι (22/12-12:00)


Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012
Α.Ε. Γιάννενα - Βοτονόσι (12:00)
Καρίτσα - Μπισδουνάκι (12:00)
Πετσάλι - Κεφαλόβρυσο (12:00)
Μάρμαρα - Καρυές (12:00)
Ζίτσα - Ανάργυροι (12:00)
Πανζαγορισιακός - ΑΠΟΕΛ (12:00)

Alco: Προβάδισμα 1,6% στο ΣΥΡΙΖΑ

Μετακινήσεις ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στη Χρυσή Αυγή

Σταθερά πρώτο κόμμα παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, αφού όπως δείχνουν τα αποτελέσματα έρευνας της Alco προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 22,3% και τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 20,7%.
Ουσιαστικά όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να κερδίζει από την αγανάκτηση του κόσμου μετά και τα νέα μέτρα. Την ίδια ώρα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δείχνουν αποδυναμωμένα από τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση με τα ποσοστά τους να είναι 5,3% και 4,1% αντίστοιχα. Η Χρυσή Αυγή παραμένει στην τρίτη θέση με το ποσοστό της να διαμορφώνεται στο 10,2%, ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,3% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5%.
Η δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του www.newsit.gr  και διενεργήθηκε από τις 11 έως τις 14 Δεκεμβρίου.
Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ: 22,3%
ΝΔ: 20,7%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 10,2%
ΠΑΣΟΚ: 5,3%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 4,5%
ΚΚΕ: 4,3%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 4,1%
ΑΛΛΟ: 5,5%
ΛΕΥΚΟ: 4,3%
ΑΠΟΧΗ: 9,1%
ΔΞ: 9,7%
Εντυπωσιακά όμως είναι και τα στοιχεία για τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας η ΝΔ χάνει 8,3% των ψηφοφόρων της από την Χρυσή Αυγή και 1,7% από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χάνει ένα μεγάλο ποσοστό που αγγίζει το 9,7% όχι προς κάποιο άλλο κόμμα αλλά προς τους αναποφάσιστους.
Το ΠΑΣΟΚ πάλι έχει από παντού διαρροές, με το 4,5% να μετακινείται στην Χρυσή Αυγή, το 4,2% στον ΣΥΡΙΖΑ, το 3,4% στην ΔΗΜΑΡ και το 2,9% στη ΝΔ.
Και το τρίτο κυβερνητικό κόμμα της κυβέρνησης, η ΔΗΜΑΡ χάνει μεγάλο ποσοστό, με το 11,5% μετακινείται προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χάνουν 8,5% που μετακινείται προς την Χρυσή Αυγή, 6,5% προς τον ΣΥΡΙΖΑ και 6% στη ΝΔ.

ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr

17η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 22/23 Δεκεμβρίου, και ο Α.Σ. Καλπακίου αγωνίζεται εκτός έδρας (Πανφρουριακός - Καλπάκι 23/12-15:00), εντός έδρας αγωνίζεται ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά - Νησί 23/12-15:00) και εντός έδρας αγωνίζεται η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Πωγωνάτος - ΠΑΟ Κόνιτσας 23/12-15:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΓΗΠΕΔΟ ΛΙΜΝΟΠΟΥΛΑΣ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.
ΠΑΝΦΡΟΥΡΙΑΚΟΣ - Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - ΠΑΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ - ΝΗΣΙ

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012
Αμφιθέα - Πρωτόπαπα
Θύελλα Ελεούσας - Περίβλεπτος (15:00)
Δαβάκης - Αγία Μαρίνα (15:00)
Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012
Περιστέρι - Ασβεστοχώρι (15:00)
Πανφρουριακός - Καλπάκι (15:00)
Ζωοδόχος - Σταυράκι (15:00)
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά - Νησί (15:00)
Α.Ε. Καμποχωρίων - Αμπελόκηποι (15:00)
Πωγωνάτος - ΠΑΟ Κόνιτσας (15:00)

Επιστροφή πινακίδων εν μέσω εορταστικής περιόδου

Πίσω στους ιδιοκτήτες τους επιστρέφονται όσες άδειες οδήγησης, πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας μοτοσικλετών και αυτοκίνητων είχαν αφαιρεθεί μέχρι και την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, προκειμένου να υπάρξει διευκόλυνση των μετακινήσεων τις ημέρες των εορτών.
Παράλληλα, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις για τροχαίες παραβάσεις (κλήσεις) που έγιναν μέχρι και χθες, ενώ κανονικά θα εκτελεστούν οι αποφάσεις που αφορούν σε παραβάσεις για επήρεια αλκοόλ, υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, ανασφάλιστου αυτοκινήτου και μη καταβολή τέλους διοδίων.

ΙΚΑ: Μάθε πότε θα πάρεις σύνταξη!

Από τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012 οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μαθαίνουν το πότε θεμελιώνεται το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα μέσω ειδικής εφαρμογής που θα λειτουργεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Το εν λόγω ηλεκτρονικό εργαλείο θα φέρει την ονομασία «Οδηγός Θεμελίωσης Συνταξιοδοτικού Δικαιώματος» και θα παρέχει πληροφορίες βάσει των νέων συνταξιοδοτικών διατάξεων του ν. 4093/2012.
Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ, εργασίες βελτίωσης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του τομέα συντάξεων επιτελούνται στην ιστοσελίδα, με στόχο τη σύνδεση όλων των εργαλείων με τα στοιχεία αποδοχών και ημερών ασφάλισης, τα οποία κρατούνται στο ολοκληρωμένο πληροφορικό σύστημα για κάθε ασφαλισμένο.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ο οδηγός θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος θα συνδεθεί με τις ηλεκτρονική αίτηση για σύνταξη και την παρακολούθηση της πορείας της αίτησης συνταξιοδότησης και της αίτησης για προσδιορισμό χρόνου ασφάλισης.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθησαν δύο (2) διακινητές, οι οποίοι μετέφεραν έναν μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθησαν, χθες (19-12-2012) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο (2) διακινητές, ένας υπήκοος FYROM και ένας υπήκοος Πακιστάν, ηλικίας 32 και 20 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 32χρονος με συνοδηγό τον 20χρονο, διαπιστώθηκε ότι αυτοί μετέφεραν έναν 27χρονο υπήκοο Πακιστάν, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επιπλέον, ο λαθρομετανάστης κατά τον έλεγχο, κατείχε και επέδειξε πλαστή ταυτότητα Βελγίου, την οποία είχε προμηθευτεί στην Ομόνοια Αττικής, έναντι του χρηματικού ποσού (200) ευρώ.
Το ανωτέρω αυτοκίνητο και το πλαστό έγγραφο κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

«Μέσα στο 2013 η εξόφληση 40.000 εφάπαξ»

Ως «εθνικό στόχο» χαρακτήρισε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, την αποπληρωμή 40.000 ληξιπρόθεσμων εφάπαξ στους δικαιούχους και την απορρόφηση εντός του 2013 του ποσού των 1,2 δισ. ευρώ που έχει διασφαλιστεί με τη δανειακή σύμβαση, σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Μετά τη σημερινή του συνάντηση με το προεδρείο της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, πρόσθεσε ότι ζήτησε για τον σκοπό αυτόν τη συνδρομή και της ΑΔΕΔΥ.
Ο κ. Βρούτσης τόνισε, ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι πληρωμές ενώ επιταχύνονται διαδικασίες ώστε να αυξηθεί η ταχύτητα της απονομής των εφάπαξ στους δικαιούχους.

Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δραστών απόπειρας ένοπλης ληστείας στα Ιωάννινα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων δραστών απόπειρας ένοπλης ληστείας σε οικία στους Ραψαίους Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, σήμερα (20-12-2012) τα ξημερώματα, δύο άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με ολοπρόσωπες κουκούλες και κρατώντας όπλα, εισήλθαν σε οικία στους Ραψαίους Ιωαννίνων και αφού απαίτησαν από τους ιδιοκτήτες να τους παραδώσουν χρήματα και κλειδιά αυτοκινήτου τους, πυροβόλησαν δύο φορές στο ταβάνι της οικίας για εκφοβισμό, χωρίς να τραυματίσουν κάποιον και στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.