Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Καμπανάκι από την Τράπεζα της Ελλάδος για τα στεγαστικά δάνεια

 


Κινδύνους για την ομαλή αποπληρωμή των στεγαστικών δανείων προκαλεί στα νοικοκυριά η αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά και η μείωση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματός τους, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η Κεντρική Τράπεζα της χώρας στην Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προειδοποιεί ότι «η περαιτέρω ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής του Ευρωσυστήματος το προσεχές διάστημα αναμένεται να ασκήσει σταδιακά μεγαλύτερη επίδραση στο κόστος εξυπηρέτησης των δανείων προς τα νοικοκυριά, τα οποία σε σημαντικό ποσοστό έχουν κυμαινόμενο επιτόκιο».

Όπως αναφέρεται στην Έκθεση, η διατήρηση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων σε χαμηλό επίπεδο, τα τελευταία χρόνια διευκόλυνε τα νοικοκυριά να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις και βοήθησε να αποφευχθούν αρνητικές επιδράσεις στη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ωστόσο, από τον Ιούλιο του 2022 το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο στα υφιστάμενα υπόλοιπα των δανείων προς τα νοικοκυριά αυξήθηκε (Σεπτέμβριος 2022: 4,5%, Ιούνιος 2022: 3,9%) αντανακλώντας τη σταδιακή ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής στη ζώνη του ευρώ. Η αύξηση αυτή ήταν πιο αισθητή στα μακροπρόθεσμα δάνεια.

Περιφέρεια Ηπείρου: Νέες ενέργειες για τα διόδια της Εγνατίας Οδού

 


Στις ενέργειες που έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια Ηπείρου, μετά τη συνεχιζόμενη μη συμμόρφωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην απόφαση στο Συμβουλίου της Επικρατείας,   για την απαλλαγή όλων των κατοίκων της Π.Ε. Ιωαννίνων από την καταβολή διοδίων στους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας οδού Τύριας, Παμβώτιδας και Μαλακασίου, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενημερώνοντας το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο κ. Καχριμάνης υπογράμμισε ότι το Συμβουλίου της Επικρατείας δικαίωσε μεν την Περιφέρεια, ωστόσο αυτό δεν νομοθετεί και πλέον αναμένεται να καλέσει το Υπουργείο Μεταφορών για εξηγήσεις και σε περίπτωση που τα στοιχεία που θα προσκομίσει δεν δικαιολογούν τη στάση του, τότε για τη «μη συμμόρφωσή» του στην απόφαση που εκδόθηκε θα επιβάλλει χρηματικό πρόστιμο που θα πρέπει να καταβληθεί στην Περιφέρεια.

Επειδή όμως άμεσα θιγόμενοι είναι οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην Π.Ε. Ιωαννίνων, έχει υπάρξει επικοινωνία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, που ομόφωνα αποδέχτηκε την πρόταση για κατάθεση ομαδικών αγωγών οι οποίες θα στρέφονται κατά του Υπουργείου Υποδομών.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής στην Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνικής

 

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής στην Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής   

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 2-0

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ  1-0

Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ    4-2

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 9-0

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:00)

Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ (15:00)

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00)

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:00)     

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00)

Αυξήσεις πάνω από 7% στις συντάξεις το 2023

 


Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη Θα ξεπεράσει το 7%  η αύξηση στις συντάξεις για 1,6 συνταξιούχους, το 2023.

Περίπου 800.000 συνταξιούχοι που έχουν προσωπική διαφορά θα δουν μόνο λογιστική αύξηση της σύνταξής τους. Όμως 1.682.116 συνταξιούχοι θα δουν πραγματική αύξηση.

Αυτοί που θα δουν αυξήσεις είναι:

– Οι νέοι συνταξιούχοι

– Όσοι δεν έχουν χωρίς προσωπική διαφορά

– Όσοι έχουν προσωπική διαφορά μικρότερη της αύξησης (του 7,5%)

Οι αυξημένες συντάξεις θα καταβληθούν στο διάστημα 21 – 23 Δεκεμβρίου καθώς προκαταβάλλονται.

Μέσα σε 22 μήνες εκκαθαρίστηκαν πάνω από 470.000 συνταξιοδοτικά αιτήματα. Οι εκκρεμότητες μέχρι και το 2021 μηδενίστηκαν ενώ ήδη έχει εκκαθαριστεί το 85% των συντάξεων του 2022.

«Κάναμε ό,τι οφείλαμε. 30.000 συντάξεις βρέθηκαν σε ντουλάπια, σε φωριαμούς. Δεν υπήρχαν αυτοί οι συνταξιούχοι και για τον ΕΦΚΑ», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Αυξήσεις – σοκ σε επιτόκια και δόσεις δανείων

 


Όλο και περισσότεροι δανειολήπτες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις πληρωμές και φοβούνται ότι θα χάσουν τα σπίτια τους.

Θηλιά στον λαιμό των καταναλωτών τα δάνεια, με τους δανειολήπτες να ανακαλύπτουν με τρόμο πως, φτάνουν με την αύξηση των επιτοκίων, να πληρώνουν επιπλέον ακόμα και το ισόποσο τριών δόσεων επιπλέον κάθε χρόνο.

Δάνειο 100.000 € (κυμαινόμενο) – 15ετίας

Επιτόκιο 3 %: Μηνιαία δόση 696 €

Επιτόκιο 3,75 %: Μηνιαία δόση 733 €

Επιτόκιο 4 %: Μηνιαία δόση 745 €

Επιτόκιο 4,25 %: Μηνιαία δόση 758 €

Επιτόκιο 4,5 %: Μηνιαία δόση 771 €

Δάνειο 100.000 € (κυμαινόμενο) – 20ετίας

Επιτόκιο 3 %: Μηνιαία δόση 560 €

Επιτόκιο 4,5 %: Μηνιαία δόση 640 €

Δάνειο 100.000 € (κυμαινόμενο) – 30ετίας

Επιτόκιο 3,75 %: Μηνιαία δόση 463 €

Επιτόκιο 4,75 %: Μηνιαία δόση 501 € έως 521

ΕΜΥ: Αυξημένες νεφώσεις, βροχές, τοπικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

 


Σύμφωνα με τη πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο πιθανώς πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρά.

 Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι στο Ιόνιο σε 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση η οποία στα βόρεια θα είναι αισθητή και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 20 και μόνο στα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την Αττική, θα εκδηλωθούν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου είναι πιθανό πρόσκαιρα να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ και θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται και για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, στο Ιόνιο, τα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά, τη Μακεδονία και τις Σποράδες προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στο Ιόνιο.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο το πρωί 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία τους 17 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, προβλέπονται στα δυτικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Περιφέρεια Ηπείρου: Κατάρτιση Μητρώου προς διάθεση μηχανημάτων- οχημάτων κ.α. για την αντιμετώπιση αναγκών σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών στην Π.Ε. Ιωαννίνων για το έτος 2023


 Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνει ότι προβαίνει στην κατάρτιση μητρώου ενδιαφερομένων προς διάθεση μηχανημάτων- οχημάτων- υλικού και προσωπικού για την αντιμετώπιση αναγκών σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων για το έτος 2023.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση από την 14Νοεμβρίου 2022 ημέρα Δευτέρα μέχρι και την 02 Δεκεμβρίου 2022 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.00, σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου (php.gov.gr) στην κατηγορία «Ανακοινώσεις».

Οι υπεύθυνες δηλώσεις και οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση, f.stoli@php.gov.gr

 μέσω ταχυδρομείου με ημερομηνία κατάθεσης το αργότερο μέχρι τη 2η Δεκεμβρίου 2022, (Δ/νση αποστολής Πλατεία Πύρρου 1. ΤΚ 452-21 Ιωάννινα) ή αυτοπροσώπως στην ως άνω Διεύθυνση.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, ώρα 10:30 π.μ., στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου

 


Συνεδριάζει, δια περιφοράς, την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 10:30 π.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Πωγωνίου με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

Έγκριση 10ης  Αναμόρφωσης  προϋπολογισμού με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

Έγκριση 10ης  Αναμόρφωσης  προϋπολογισμού.

6η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Νοεμβρίου στον Α΄ Όμιλο στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνικής, εκτός η Αναγέννηση (Π.Α.Σ. Αγίας Μαρίνας-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 13-11-22/15:00)



ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

ΩΡΑ: 15:30

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ        

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στην Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (15:00)

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ  (15:00)

Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ  (15:00)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ (15:00)

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:00)

Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ (15:00)

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00)

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:00)     

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00)

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (14 - 20/11/2022)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (14 έως 20 Νοεμβρίου 2022) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ    14/11/2022

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγγος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00 - 01:00

ΤΡΙΤΗ 15/11/2022

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ   16/11/2022

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 17/11/2022

Πηγή - Ελεύθερο - Παλιοσέλλι - Πάδες - Άρματα- Δίστρατο. 18:00 - 01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/11/2022

Πλατανιά - Δροσοχώρι - Κράψη - Μεγ.Γότιστα - Μικρή Γότιστα - Μεγ. Περιστέρι - Μικρό Περιστέρι - Ανθοχώρι. 18:00 - 01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/11/2022

Μεταμόρφωση - Ασπράγγελοι - Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά - Ελαφότοπος - Αρίστη - Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι. 18:00-23:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 14/11/2022

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο – Άγ. Κοσμάς – Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 15/11/2022

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες-Ξηρόβαλτος-Ορεινό-Σταυροσκιάδι-Δρυμάδες-Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 16/11/2022

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη. 18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 17/11/2022

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι - Κεράσοβο. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/11/2022

Κέδρος - Πετροβούνι - Ποτιστικά - Παλαιοχώρι Συρράκου - Μιχαλίτσι - Βαπτιστή - Χουλιαράδες. 18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/11/2022

Σενίκο-Δομολεσσά-Μικροχώρι-Κερασέα-Λωζανά-Ραδoβίζι-Διχούνι. 08:00–13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 14/11/202 2

Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος. 18.00-01.00

ΤΡΙΤΗ 15/11/2022

Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορ-ράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά. 18.00-01.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 16/11/2022

Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα. 08.00-15.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/11/2022

Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή. 18.00-01.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/11/2022

Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές. 08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 14/11/2022

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος - Λούτσα - Τσουκνίδα - Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος - Αμμουδιά - Αγ. Κυριακή - Λιβαδάρι - Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 15/11/2022

Καμαρίνα - Κρυοπηγή - Μυρσίνη - Μεγαδένδρο - Εκκλησιές - Δεσποτικά - Κορυφούλα - Βαλανιδούσα - Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 16/11/2022

Αρχάγγελος - Ν. Σινώπη - Ν. Σαμψούντα - Σφηνωτό - Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο - Άνω Ράχη - Βρυσούλα - Ρευματιά - Σκιαδάς - Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/11/2022

Γυμνότοπος - Γοργόμυλος - Τσαγκαρόπουλο - Κλεισούρα - Παναγιά - Γωνιά - Δρυμώνας - Κερασώνας - Αγ. Γεώργιος - Δρυόφυτο - Παντάνασσα - Πέτρα. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/11/2022

Σκεπαστό - Σκαφιδωτή - Τσεκούρι - Βουβοπόταμος - Μουζακέικα - Αηδόνι - Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο - Κορώνη – Κυψέλη - Τζάρα - Θέμελο - Χόχλα- Κουκούλι. 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 14/11/2022

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου. 18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ 15/11/2022

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι – Αμπελώνας. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 16/11/2022

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 17/11/2022

Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος - Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι - Δονάτος - Γολά - Ροδοστίβα. 08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/11/2022

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/11/2022

Σαμονίδα - Τσαγγάρι - Φροσύνη - Αυλότοπος - Κουκουλιοί – Γλυκή. 08:00-15:00

2η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Νοεμβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Προοδευτική Περάματος-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 13-11-22/15:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΓΗΠΕΔΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΙΣΚΑΣ

ΩΡΑ: 15:00

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

 

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  MAISON Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Α.Ε.ΓΙΑΝΝΕΝΑ (15:00)

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ (15:00)

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ε.ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ (15:00)

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ  (15:00)

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ (15:00)

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου

 


Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00.

Έρευνα: Ποιοι χρησιμοποιούν συχνότερα sex toys;

 


Παρόλο που η χρήση σεξουαλικών παιχνιδιών σε ορισμένες κοινωνίες θεωρείται ταμπού (ευτυχώς πολύ λιγότερο στις δυτικές), οι άνθρωποι που επιλέγουν να εντάξουν τα sex toys στη σεξουαλική τους ζωή είναι πολλοί. Η χρήση τους καταδεικνύει την προθυμία τους να δώσουν προτεραιότητα στην ευχαρίστηση και την ερωτική έκφραση. Για παράδειγμα, πάνω από το 50% των Αμερικανών κατέχουν τουλάχιστον ένα παιχνίδι ενηλίκων, όπως δονητές, ομοιώματα, δαχτυλίδια πέους και κολπικές μπάλες. Έρευνες αποκαλύπτουν ότι οι γυναίκες, οι δεσμευμένοι και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είναι κυρίως οι χρήστες αυτών.

Πιο συγκεκριμένα, μια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ αποκάλυψε ότι οι γυναίκες είναι πιο δεκτικές στο να αγοράσουν σεξουαλικά παιχνίδια, αφού το 57% παραδέχθηκε ότι έχει στην κατοχή του ένα τέτοιο, ενώ το ποσοστό των ανδρών που επέλεξε να το έχει στην κρεβατοκάμαρά του δεν ξεπέρασε το 44%.

Αυτό που προκαλεί ωστόσο έκπληξη είναι η ηλικία που απέκτησαν το πρώτο τους sex toy οι χρήστες. Σύμφωνα με τα ευρήματα της παραπάνω δημοσκόπησης, το 34% των κατόχων αγόρασε για πρώτη φορά σεξουαλικό παιχνίδι όταν ήταν μεταξύ 21 και 30 ετών, ενώ το 30% δήλωσε ότι απέκτησε το πρώτο του "sexcessory" μεταξύ 18 και 20 ετών. Λίγο πάνω από το 13% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι απέκτησε το πρώτο του σεξουαλικό παιχνίδι όταν ήταν άνω των 40 ετών και το 11% όταν ήταν 31 έως 40 ετών. Επιπλέον, σχεδόν το 12% των ερωτηθέντων απάντησε ότι αγόρασε το πρώτο του σεξουαλικό παιχνίδι σε ηλικία κάτω των 18 ετών.